sveikos mamytes,
musu didziausias pasiekimas per 3 savaites, toks kad jau ipratom tuo paciu laiku valgyt ir miegot...jau galime susiplanuot diena o ir nakti ipratome vienodu laiku valgyt.
dar norejau paklaust mamyciu. musu mazius labai megsta miegot ant pilvuko...o siandien mama pasake kad anksciau to vaikams neleisdavo daryt...niekur neradau tokios info kaip ten yra su tuo miegojimu ant pilvuko...ar tai nekenkia vaikui?
Musu kleckui 2 savaites ir 5 dienos. Jau ir mama su teciu pastebejo, kad siek tiek paaugom, isaugom jau keleta sliauztuku Labiausia ka moka, tai leisti visokius puskejimo ir stenejimo garsus, bei isdarineti visokias grimasas, neisimtis ir miegant Labai tvirtai judina galvyte, kai paguldai ant pilvo. Kas karta vis tvirciau suspaudzia pirsta savo pirstukais. Vis stipriau spiria kojomis, sunkiau jas nukriepti reikiama linkme keiciant pampersa. Paguldzius ant soniuko miegojimui, labai laisvai persivercia ant nugaros
Mums tuoj mėnuo. Paaugom, pastorėjom. Kai kurie rūbeliai maži pasidarė. Nusišypsom mamai paprašyti gražiai.Kitų dar nepripažįstam ir šypsenų nedalinam. Mamą atpažįsta ir iš kvapo, vos paimu ant rankų, pradeda papulio ieškoti. Mėgsta gulėti ant pilvo, galvytė dar kartais krenta, bet taip stiprus vyras. Keliasi įsikibęs į pirštus.
QUOTE(kristulis22 @ 2007 08 13, 21:41)
dar norejau paklaust mamyciu. musu mazius labai megsta miegot ant pilvuko...o siandien mama pasake kad anksciau to vaikams neleisdavo daryt...niekur neradau tokios info kaip ten yra su tuo miegojimu ant pilvuko...ar tai nekenkia vaikui?
Miegoti ant pilvuko galima, bet geriau priziurek tada, kad neuzdustu ir pan. Aisku veliau kai paaugs, vartysis pats ir miegos kaip nores.
Yra pastebeta, kad miegant ant pilvuko yra daznesni staigios kudikiu mirties atvejai.
Sveikos,mamytes!As naujoke.Mano mazajai 6 savaites.Viskas puiku,ir sypsosi,ir galvyte nulaiko,bando"sneketi"..Tik toki rupesti turiu:maziukais raudonais spuogeliais paberta visa galvyte ir jau prie ausyciu.Gyvenu Airijoj,o cia gydytojams visada viskas gerai.Gal cia is tikro nieko.As galvoju,kad luobele dedasi..Gal kam taip buvo
QUOTE(restful @ 2007 08 15, 15:38)
Sveikos,mamytes!As naujoke.Mano mazajai 6 savaites.Viskas puiku,ir sypsosi,ir galvyte nulaiko,bando"sneketi"..Tik toki rupesti turiu:maziukais raudonais spuogeliais paberta visa galvyte ir jau prie ausyciu.Gyvenu Airijoj,o cia gydytojams visada viskas gerai.Gal cia is tikro nieko.As galvoju,kad luobele dedasi..Gal kam taip buvo
Maniškiui irgi yra tokių spuogelių. Bet gal nieko baisaus. Ateik į bendraamžius pas liepinukus. Viską išsiaiškinsim. O ir ten mamyčių iš Airijos yra, gal ką bendro rasit.
čia
Mano sūneliui jau mėnuo su trupučiui. Jis kuo puikiausiai laiko pakėlęs galvytę, kai guli ant pilvuko.Dienomis labai mažai miega, tačiau naktį kuo ramiausiai išmiega, tik žinoma pabunda pavalgyti. Jam labai patinka karuselė, kai ją įjungiam labai greitai užmiega. Taip pat mano Adukas daug šypsosi ir jau bando guguoti ...
QUOTE(restful @ 2007 08 15, 15:38)
Maniske irgi paberta buvo visa savaite, dabar jau baigia praeiti, nes vesesnis oras buvo. Ka tik grizom is gydytojo sake, kad prakaitine.
Maniske jau irgi stipri pana. Galva sukioja, seka zvilgsniu mane ir aplinka. Kalbinama sypsosi sau i usa Ant pilvuko paguldzius, galvyte irgi sauniai kelia ir sukioja. Kalbinama bando sneketi, siokius tokius garsus isleidzia. Kai kaisioju liezuvi, bando mane pamegdzioti irgi kaisiot liezuviuka pradeda
O ant pilvuko as nedrisciau guldyti miegui, nes kur teko skaityti. Kad jei vaikutis miegoti susiruose reikia, ant nugarytes ar sonelio atsukti, tik nepalikti miegancio ant pilvuko. Nes uzdusti gali.
Mazium dziaugiame,kad susitvarke grafikas,kada naktiso kada diena.
labai mokam rodyti ivairiausias grimasas,o jau garsu:)kaip kokie pauksciukai:)
Paaugom apie 800g....
nors gydytoja liepe duoti misinukus jau nuo dvieju savaiciu,bet as vis tiek maitinau tik savo pienu,tai kai dejompaskutine savaite:)
labai mokam rodyti ivairiausias grimasas,o jau garsu:)kaip kokie pauksciukai:)
Paaugom apie 800g....
nors gydytoja liepe duoti misinukus jau nuo dvieju savaiciu,bet as vis tiek maitinau tik savo pienu,tai kai dejompaskutine savaite:)
Svekutes visos mamukes ir ju mazyliai, musu Gabrieliukui jau 6 sav., bat jau mokam:
- bandom ivariais garsais sneketi-guguoti;
- labai gerai atpazysta mamyte is balso bei kvapo;
- kai kas nors vaksto po kambari seka akytemis;
- megsta miegoti lauke bei vesu ora, tada buna skanausias miegelis
- stebi karusele ir patinka jos muzikike;
- kai mamyte dainuoja kokia danuska labai klausosi ir uzmiega, cia matyt delto kad nescia daug dainavau
- labai patinka demesys kartais uztenka kai svelniu balsu sneki bele ka o jis klausosi klausosi... lyg suprasdamas
- sypsomes nuo 1 sav., dar iki siol nevalingai (kai valgom, miegam. ar siaip besnekedami);
- bando verstis ant soniuko;
- gana gerai nulaiko galvyte;
- kai uzuodzia mama baisiai pradeda sukioti galvyte i visas puses ir zojasi
- atpazysta tetuka labai suklusta kai snekina parodyti sypsenyte
- nakti miegam gerai keliames viena karta. o buna ir pamirsta isvis prabust pavalgyt
sveriam: kai gime 3948gr., 53cm
4sav., - 5043gr., 58cm
stai kokie mes
- bandom ivariais garsais sneketi-guguoti;
- labai gerai atpazysta mamyte is balso bei kvapo;
- kai kas nors vaksto po kambari seka akytemis;
- megsta miegoti lauke bei vesu ora, tada buna skanausias miegelis
- stebi karusele ir patinka jos muzikike;
- kai mamyte dainuoja kokia danuska labai klausosi ir uzmiega, cia matyt delto kad nescia daug dainavau
- labai patinka demesys kartais uztenka kai svelniu balsu sneki bele ka o jis klausosi klausosi... lyg suprasdamas
- sypsomes nuo 1 sav., dar iki siol nevalingai (kai valgom, miegam. ar siaip besnekedami);
- bando verstis ant soniuko;
- gana gerai nulaiko galvyte;
- kai uzuodzia mama baisiai pradeda sukioti galvyte i visas puses ir zojasi
- atpazysta tetuka labai suklusta kai snekina parodyti sypsenyte
- nakti miegam gerai keliames viena karta. o buna ir pamirsta isvis prabust pavalgyt
sveriam: kai gime 3948gr., 53cm
4sav., - 5043gr., 58cm
stai kokie mes
Mano mažei jau dvi savaitėlės. Valgymo grafikas dar nenusistovėjo, valgo kada nori (dieną tai gali būti kas valandą), ir ilgai.
Bet sakykit, mamytės, kuo jūs užimate savo lelių, kai jis nemiega? Nes manoji pupa nori būti nešiojama, bet aš taip pavargstu. Nugarą pradeda skaudėti, o prisėsti dar negaliu. Jaučiu kaip benešiodama vaiką į kuprą metuosi . Gal su vaiku kaip nors žaidžiate, nes aš tik nešioju ir nešioju. Supimas jai nerūpi, net geriau kai nesupu, tada vaiko akytės užsimerkia ir ji pagaliau užmiega.
Bet sakykit, mamytės, kuo jūs užimate savo lelių, kai jis nemiega? Nes manoji pupa nori būti nešiojama, bet aš taip pavargstu. Nugarą pradeda skaudėti, o prisėsti dar negaliu. Jaučiu kaip benešiodama vaiką į kuprą metuosi . Gal su vaiku kaip nors žaidžiate, nes aš tik nešioju ir nešioju. Supimas jai nerūpi, net geriau kai nesupu, tada vaiko akytės užsimerkia ir ji pagaliau užmiega.
laba diena
mums šiandien suėjo pirmas mėnesukas
mūsų pasiekimai:
valgom jau pastoviom valandom;
mamytę skiria iš kvapo ir balso;
nulaikom galvytę gulint ant pilvuko;
pasukam glvytę ant šonuko gulint ant pilvuko;
padovanoja jau nemažai šypsenos;
patinka muzikinė karuselė;
suklūsta kai išgirsta kokį garsą;
pradeda labai daug dairytis, stebėti aplink esančius daiktus.
Gal ir ne visus pasiekimus mano dukrytės parašiau. Bet svarbu, kad mūsų dukrytei jau pirmas mėnesiukas suėjo
mums šiandien suėjo pirmas mėnesukas
mūsų pasiekimai:
valgom jau pastoviom valandom;
mamytę skiria iš kvapo ir balso;
nulaikom galvytę gulint ant pilvuko;
pasukam glvytę ant šonuko gulint ant pilvuko;
padovanoja jau nemažai šypsenos;
patinka muzikinė karuselė;
suklūsta kai išgirsta kokį garsą;
pradeda labai daug dairytis, stebėti aplink esančius daiktus.
Gal ir ne visus pasiekimus mano dukrytės parašiau. Bet svarbu, kad mūsų dukrytei jau pirmas mėnesiukas suėjo