Įkraunama...
Įkraunama...

velti šaliai,šalikai,apykaklės ,skaros

mergaites kuo anksciau pradesite bangas dayti tuo jos bus banguotesnes.tik reikia labai atsargiai ,kad ko neiplesti. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(blansyte @ 2010 10 12, 10:23)
mergaites kuo anksciau pradesite bangas dayti tuo jos bus banguotesnes.tik reikia labai atsargiai ,kad ko neiplesti. mirksiukas.gif

Supratau. Ačiū smile.gif
Atsakyti
Blansyte, turiu techninį klausimą -- gal turite nuorodų apie "tūrinės" medžiagos įvėlimą į veltinį, pvz. kaip http://www.veltinis....s-oda-38462.htm šitose riešinėse... Kažkaip nesugalvoju, kaip reikia medžiagą (šilką??) "sugarbanoti", kad gautųsi toks "krūmelis"...
Atsakyti
QUOTE(Vilusa @ 2010 10 12, 14:06)
Kažkaip nesugalvoju, kaip reikia medžiagą (šilką??) "sugarbanoti", kad gautųsi toks "krūmelis"...

na aš galvoju, kad kitoje pusėje tiesiog vilna išdėliota. Ją veliat, ji traukiasi ir taip sutraukia audinį. Kuo daugiau suvelta, tuo stipriau susigarbanoja. Juk audinys veliat nesitraukia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(markse @ 2010 10 12, 17:00)
na aš galvoju, kad kitoje pusėje tiesiog vilna išdėliota. Ją veliat, ji traukiasi ir taip sutraukia audinį. Kuo daugiau suvelta, tuo stipriau susigarbanoja. Juk audinys veliat nesitraukia  smile.gif

Ne, taip stipriai nesusitraukia, išbandyta. Čia panašu - yra iš anksto suraukta, suklostuota ir gal susiūta??? o tada - privelta... Gal.... ???
Atsakyti
QUOTE(Vilusa @ 2010 10 06, 13:50)
Keliu ir aš pasišildymui:
user posted image
dar...
user posted image
dar...
user posted image

man tai ypac rozinis labai fainas, superinis thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

o kur jus perkate velimo vilna ir koki kieki sunaudojate tokiam saliui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo austeja11: 12 spalio 2010 - 20:44
QUOTE(Vilusa @ 2010 10 12, 20:30)
Ne, taip stipriai nesusitraukia, išbandyta. Čia panašu - yra iš anksto suraukta, suklostuota ir gal susiūta??? o tada - privelta... Gal.... ???

Pati nebandziau taip, bet manau, galima labai ivairiai ir is anksto suraukyti, ar deliojant "istraukti audinio pusles". Man atrodo, kiekvienas Tavo paminetas budas tiktu isgauti toki efekta. Dar daug kas priklauso nuo pacio audinio, pvz. silkas traukiasi vienaip, linas, ar koks sintetinis salikelis dar kitaip smile.gif
Atsakyti
as pati dariau tik su silko sifonu.tai susitrauke labai labai.Tiesiog daug dauziau ji kai suveliau. wub.gif
Bet istikruju tai nei vienas budas nera blogas.galima eksperimentuosi kaip tik norisi.gali ir is anksto sutraukti ar uzdeti jau tokia paglamzyta ,tada dar vilnos kelis plaukelius ant virsaus mirksiukas.gif
Atsakyti
o gal yra koks patarimas, kaip tas bangas taip gražiai suvelti? nu man jos užsivelia, galai užsilanksto doh.gif tai nelygiai, netvarkingai...
Atsakyti
QUOTE(markse @ 2010 10 13, 10:41)
o gal yra koks patarimas, kaip tas bangas taip gražiai suvelti? nu man jos užsivelia, galai užsilanksto  doh.gif  tai nelygiai, netvarkingai...

Gal nesupyks Blansyte, čia jos pamokėlė
http://www.mezginys....-velimas-50.htm
Atsakyti
Mole, ačiū 4u.gif bet visas blansytes pamokas ir pamokymus esu perskaičius. Tiesiog man gaunasi taip, ištampau tuos kraštelius, tada jau jie negula labai lygiai...tai vienas ant kilo užsivelia, tai susilenkia kraštai unsure.gif
Atsakyti
markse,jei vienas ant kito uzsivelia,tai tada daznai isvyniok ir istampyk krastelius.
Sakykime taip .Susidelioji viska supurski,suglostai ,suvynioji kociojimui.pakocioji i viena puse 200 kartu ,tada vel isvynioji ,suvinioji i kita puse vel 200 kartu.tada jau tampai bangeles,jokiu krastu neuzlenki ,tiesiog svalniai patampai pradziai visai nedidukes.tada vel suvynioji ,pakocioji 100 kartu,isvynioji ,vel patampai ,dabar jau gali ir daugiau ir didesnes,vel 100 kartu,keiti krypti ir vel taip pat.tada vel keiti kypti ir vel.taip i visas keturias puses po 200 -300 kartu,neskaitant pirmu dvieju kartu ,kol dar nera bangeliu.Jei tai darai su balta vilna,bangeles gali pradeti formuoti po pirmu 200 kartu.

jei matai ,kad balgeliu krasteliai dar nera grazus,tai panardini i karstoka vandeni ,gerai ismuilyji ir padauzai i vonia du kartus po 20 kartu.tada jau krasteliai tau tikrai uzsifiksuos ir bus lygus grazus. wub.gif
Atsakyti