QUOTE(@leja @ 2010 01 15, 11:23)
mano suzadetusiu ziedas balto aukso 585. Tai tikrai nusibraize o dar ne metu nera, tik tas nusibraizymas i aki nekrinta nes visas tolygiai pasikeite, bet kai nusiimi ir palygini su vidine puse ot tada tai tikrai matosi kad skiriasi
va va, man lygiai tas pats. Neturiu net ko pridurti, tiesiog pritarsiu, kad man lygiai taip pat. Vis galvoju, kad gal galima kaip nors jį nušlifuoti, bet panašu, kad jis gali būti kažkiek purkštas, nes lyg ir gelsvėja kažkiek.
QUOTE(Mazgelis @ 2010 01 15, 15:03)
manau yra atvirksciai.. aukstesnes prabos baltame aukse yra maziau sidabro..todel ir mazai braizosi.. o 585 sidabro deda dvigubai.. todel manau didesne tiesa, kad apsibraizys greitai na jei tolygiai tai niekis, tik nesinoretu giliu dryziu
šiaip sakoma, kad kuo grynesnis auksas, tuo minkštesnis, nors metalų priemaišos tiek varis, tiek sidabras yra minkštesni už auksą
Čia truputį radau apie priemaišas ir prabas...
QUOTE(Odora @ 2010 01 15, 15:38)
cia jus viska apie gamyba ir papuosalus zinote, sakykite ar apsimoka pirktis atskirai akmenukus, deimantukus ir paskui gaminantis pas juvelyra statytis juos i papuosala ar zieda? ir kur galima nusipirkti deimantuku, kilo si mintis nes parduotuvese jei ziedelyje nors maziausias deimantukas idetas jo kaina iskart apie 1000lt o vienoj parduotuveje maciau atskirai parduodamus briliantukus po 300lt nedidukus zinoma , gal taip apsimoketu idomu kiek istatymas kainuoja?
deimantukų galima nusipirkt ir įsistatyt pas juvelyrą. Kiek žinau, nedidelio deimantuko kaina ~150lt ten. Aišku, priklauso nuo vietos.
Orientacinės kainos http://www.artogeiab.../lt/briliantai/