QUOTE(lepidoptera_jl @ 2010 01 08, 12:07)
O vat aš turiu vieną klausimą, kaip Jūs renkatės vestuvinius žiedus? Ar pagalvojate apie santuokos ir žiedų prasmę ir t.t.? Ir ar nesusimastote, kodėl mūsų tėvų žiedai buvo visiškai lygūs, tik skyrėsi jų plotis.
Tiesiog, kiek žinau, vestuvinis žiedas yra nevisai papuošalas, tai jūsų sujungtų gyvenimų simbolis. Kiti žiedai gali būti labai skirtingi, bet tuo ir skiriasi vestuvinis žiedas nuo nevestuvinio (juk ir prasmė jų skirtinga, tai ir atrodyti turėtų skirtingai, mano galva). Aišku, tai tik prietarai, bet sakoma, kad kuo lygesnis žiedas, tuo lygesnis gyvenimas, kuo daugiau visokių groivelių ir t.t., na panašus ir gyvenimas bus... Ir keista, bet mūsų tėvai tikrai ilgiau gyveno kartu, nei dabartinės poros
QUOTE(lepidoptera_jl @ 2010 01 08, 12:43)
Dėkui, Mazgelį, už palaikymą. Mums su MB mūsų žiedai patinka, nes mes būtent taip juos ir suprantame. Visiškai lygus iš balto ir raudono aikso.
Man buvo užėjęs noras kažkokius įmantrius žiedus užsakyt, bet paskui labai greitai jis dingo. Nes neįsivaizduoju ant vyriškos rankos žiedo su gėlytėm, deimančiukais ir t.t. O žmonos ir vyro žiedai, manau, turėtų būti identiški.
Mes apie žiedus galvojame kitaip.
Aš ir MB papuošalų jokių nenešiojame, jokių grandinėlių, apyrankių, žiedų (tik aš vieną), neturime auskarų. Tad šį 'papuošalą' mums teks nešiot visą likusį laiką kol būsim santuokoje. Ir mes neketinam rinktis tokio, kuris mums nepatiks.
Mūsų žiedai bus paprasti, klasikiniai, lygūs. Balto aukso arba titano (pastarojo MB labai nori). Jie bus siauri ir ploni, mano gal su deimančiuku. Nemanau, kad jie turėtų būti vienodi, tokie kaip, kad mūsų tėvų ir senelių buvo. Man asmeniškai jie negražūs, baisaus rusiško aukso, per laiką susilankstę...
Manau, kad nereikįtų taip jau labai į tą 'simbolį' taip žiūrėt. Nuometas, rūtų vainikėlis, balta suknelė irgi simboliai, tačiau ar tekėdamos daugelis merginų turi skaistybę???