Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuviniai žiedai - 9 dalis

QUOTE(Tomike @ 2009 12 10, 20:58)
bet kuo aukštesnė praba tuo minkštesnis auksas tad nepasakyčiau jog tai labai gerai. tėvai, seneliai nešioja 585 prabos žiedus jau daug metų ir manau kad nereikia čia dviračių išradinėt.aišku čia tik sau tai taikau.

tai vat drinks_cheers.gif as kaisavo busimai anytai pasakiau apie 999' auksa tai net nustebo, sako taigi grynas auksas yra minkstas metalas, o cia jau beveik grynas gaunasi. Tai cia kaip paziuresi . Mano visi papuosalai 585' aukso ir nesiskundziu
Atsakyti
QUOTE(@leja @ 2009 12 10, 18:32)
"Tavo studio" ziedus gamina is aukso kurio praba 999'
http://www.tavostudio.lt/Apie_mus.html

999 auksas yra minksta medziaga, jis greit nusibraizytu ir prarastu spindesi, zodziu labai nepraktiska schmoll.gif o kad isgautu balta, rausva ar geltona spalva deda vario, sidabro, nikelio ir cinko sudarant 58,5% aukso lydynyje.

kad prasciausias tai netiesa, maziausia praba yra 333 biggrin.gif ko gero noreta pasakyti kad paprasciausia biggrin.gif dar galima rasti 750 prabos, bet retai kada pasitaiko tokiu dirbiniu

o tevai ir seneliai nesioja rusiska auksa, kuris yra 583 prabos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egliosha: 10 gruodžio 2009 - 19:06
O aš esu tik už 750. Mano žiedas toks, balto aukso segė ir laikrodis taip pat. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2009 12 11, 00:39)
O aš esu tik už 750. Mano žiedas toks, balto aukso segė ir laikrodis taip pat. thumbup.gif

blink.gif idomu butu pamatyt
Atsakyti
QUOTE(deisse @ 2009 12 11, 00:26)

tas pats auksas biggrin.gif tik pacio aukso lydyny daugiau, o siaip plika akim neatskirtum biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Dieter @ 2009 12 11, 00:39)

tai tau gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(deisse @ 2009 12 11, 00:26)
Ir ką matytum? smile.gif Kas pamato tai jiems į galvą pirma atėjusi mintis būna: čia sidabras? smile.gif Spalva panaši, tik sidabras oksiduojasi, o baltas auksas ne. Bent jau tai ką turiu aš.
QUOTE(egliosha @ 2009 12 11, 09:20)
tas pats auksas biggrin.gif tik pacio aukso lydyny daugiau, o siaip plika akim neatskirtum biggrin.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Kazkaip linkstam prie titano ziedu, gal kas sakesi is uzsienio ? butu idomu suzinoti kaip su dydziais kokybe ? 4u.gif
Atsakyti
dėl tos prabos, mergaitės, atsiprašau, bet iš didelio rašto kai kurios išeinat iš krašto smile.gif šlovinat titano žiedus dėl jų tvirtumo, o paskui skelbiat kad norit kuo aukštesnės prabos aukso, kurio gaminiai yra gerokai "minkštesni" - prieštaraujat pačios sau smile.gif

QUOTE(Viktorijan @ 2009 12 01, 22:09)
O as visai pasimetus ir nezinau kokio zieduko noriu... Nei vienas man neitinka  g.gif

QUOTE(Garbaniukė @ 2009 12 02, 20:38)
As irgi neissirenku...  schmoll.gif  nors nesioju ziedus, bet nerandu tokio, kuris butu VOU... paziureti yra graziu, bet nematauju kaip savo zieduko...  verysad.gif

pabandykite kaip "pagrindą" paimti kokį labiausiai Jums patikusį modelį, o paskui, patariamos juvelyro, sumodeliuokite sau mielą variantą. galbūt rasite Jums tinkamą sprendimą, o širdį šildys mintis, kad žiedelis tam tikra prasme ir Jūsų pačių fantazijos vaisius smile.gif

QUOTE(Irinka1983 @ 2009 12 03, 07:19)
Paprastumas - jega smile.gif

paprastumas nėra jėga smile.gif paprastumas ir yra paprastumas smile.gif

QUOTE(@leja @ 2009 12 10, 18:32)
"Tavo studio" ziedus gamina is aukso kurio praba 999'
http://www.tavostudio.lt/Apie_mus.html

"Savo gamyboje nenaudoja laužo,tik išvalytą aukščiausios prabos (999) auksą, platiną, paladį, bei sidabrą." Čia, kaip suprantu, gamybos procese naudoja tokios prabos, t.y. gryną, auksą (o ne laužą), o paskui patys atitinkamom proporcijom maišo su kitais metalais.

įdomu pasiskaitymui
Pagal Vienos konvenciją Lietuvoje patvirtintos šios aukso prabos kaip bendras kontrolės ženklas,: 375, 585, 750, 916, 999 Au.
Tikriausiai ne kartą teko gėrėtis senovinio aukso dirbiniais ar grynuoliais muziejuose. Atkreipiame dėmesį į neįprastai aiškią bei ryškią metalo spalvą. Taigi – kuo skiriasi auksas nuo aukso?
Ženklas 999 – tai grynuolio praba. Visi senoviniai dirbiniai buvo gaminami iš grynuolio su nedidelėmis vario priemaišomis. Kuo žemesnė aukso praba, tuo daugiau jame kitų metalų priemaišų. Kuo aukštesnė – tuo priemaišų mažiau. Lietuvoje paplitusi 585 aukso praba yra labai populiari, gaminiai gražiai atrodo ir metalo paviršius yra tvirtesnis, mažiau braižosi. Aukso spalva neturi įtakos prabai. Kokios spalvos bebūtų gaminys – baltas, geltonas, raudonas, juodas, rausvas ar kitoks, praba turi atitikti griežtus standartus.

daugiau http://www.jura.lt/c...amp;id_num=17_0
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2009 12 14, 16:11)
dėl tos prabos, mergaitės, atsiprašau, bet iš didelio rašto kai kurios išeinat iš krašto smile.gif šlovinat titano žiedus dėl jų tvirtumo, o paskui skelbiat kad norit kuo aukštesnės prabos aukso, kurio gaminiai yra gerokai "minkštesni" - prieštaraujat pačios sau smile.gif

Šiaip jau tai nėra toks jau prieštaravimas sau. Titaniniai žiedai, taip jie ilgaamžiški, nesibraižo. Tačiau jei tokių nepavyktų rasti (norimų, mielų ir t.t.) aš norėčiau žiedo kuriame būtų daugiau aukso nei šiaip kažkokių priemaišų. Nes kitu atveju, kam tada visai reikalingas tas auksas, nusipirkai, kad ir sidabrinį su cirkoniu ir nešioji į sveikatą. Koks gi skirtumas, jei vistiek dauguma net neatskirtų.
Atsakyti
Tai va kaip ir zadejau vakar buvau apziureti Titaniniu ziedu smile.gif Pirmiausia nuvaziavome i Kestucio gatve, ten ju nebera (issiskyre savininkai), pasake, kad yra tik "Madoje", o ten jie labai negrazus matiniai pilki su auksinem juostelem geltonom. O kainos apie 500lt. uz zieda. smile.gif
Atsakyti
Na, ne tokie ir brangūs. Tačiau manau kaina svyruoja nuo jų storio, dydžio, akmenukų kiekio. smile.gif Čia kaip visada, tačiau tikrai nėra taip jau brangu. smile.gif
Atsakyti