QUOTE(Nerytė @ 2007 07 10, 08:29)
o kruopu kose turbut virciau paprastai (jei tai ne pirktines vaikiskos koses) i vandeni ipilcia kruopu, virciau kol isvirs ir po to sublenderiuociau... o gal jau tavo vaikas valgo ir netrinta maista
Šiaip, bent jau man, tai kruopienę ruošti sudėtingiau, nei daržovienę. Pirmiausia, mažam vaikui kruopos verdamos ilgiau, nei suaugusiam, kad atsidarytų jų apvalkalėliai. Kruopas reikia maišyti. Kai kurias - net labai dažnai. Pvz., kukurūzų kruopas verdu apie valandą ir VISĄ LAIKĄ maišau. Kukurūzai LABAI svyla. Sekundei nusisuksi nuo podo - ir - sudie, košyte... Bet kukurūzai - labai vertingos kruopos, o jų košytė mano mergytei labai patinka...
KAi verdu avižų kruopas (ne dribsnius), tai pliupinti irgi reikia ilgokai, o po dar trinti per tinklelį, nes šios kruopos (kaip ir grikių) turi kietų luobelių. Mes valgydami jas išspjauname, o vaikelis gali ir paspringti. jei mixuoju netrintas, tų luobelių atplaišėlės niekur nedingsta. Gali tokią košę skaninti kuo nori - daug jos nesuvalgysi...
Kad greičiau išvirtų, kruopas galima suvalti kavamale į miltelius, bet aš tokio daikto neturiu...
Jei vaikelis ir sugromuluoja daržovės gabalėlį ar sukramsnoja banano kąsnelį, gali būti, kad kruopų, paruoštų kaio suaugusiam, nevalgys. Nes kruopos, nors ir smulkios, bet kramtymo jėgos reikalauja didesnės, nei virtos daržovės.
Todėl daugelis mamų renkasi paprasčiausią variantą - chemikalus, vadinamus kūdikiams skirtomis bio kruopomis, arba greito paruošimo dribsnius.
Šiaip skonis tai skiriasi nerealiai...