Įkraunama...
Įkraunama...

Receptu knygutė mažyliams

QUOTE(Amelita @ 2007 07 12, 12:49)
Kol kas dodu tik baronkas, sausainių jokių negauna. Taip pat graužiame agurką, obuolį, kriaušę. Cukraus, druskos ir kitokių prieskonių nedaviau dar nė karto.

Mamos, o kokias baronkas duotat? Mažas ir kietas ar dideles ir minkštas? Kokiose mažiausiai visokių E?
Atsakyti
QUOTE(Sedula @ 2007 07 16, 09:52)
Mamos, o kokias baronkas duotat? Mažas ir kietas ar dideles ir minkštas? Kokiose mažiausiai visokių E?

Jei turiu baronkų tų didelių minkštų, tai padžiovinu jas, kad būtų kietesnės. O šiaip dodu paprastas baronkytes, kur vaikų darželiuose mums duodavo pavakariams.
Atsakyti
QUOTE(Janina @ 2007 07 12, 12:32)
O sausainukus duodat tuos specialius HIPPO, ar paprastus? g.gif

Duodu Hipp sausainius 4u.gif

QUOTE(Sedula @ 2007 07 16, 11:52)

O barankas duodu mazas, ypac tokios TRAX man patinka; jos taip netrupa ir neluzineja, kaip kitos, o nuo seiliu gerai atmirksta, tai mazoji noriai jas valgo.
Ir dar pastebejau, kad paaugus dantukams, pasitaiko ir didesniu gabaleliu atkasti, tai mazoji juos ciulpia, kol suminksteja, o paskui ryja thumbup.gif O pradzioj springdavo unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo medituk: 16 liepos 2007 - 10:56
Sveikos mmaytes. Paskaitinejau, kaip maitinate savo leliukus. Reiks ir man bandyt, nes kol kas Hipp perku kosytes visokias. Bet iskilo klausimas - sakot, duodat agurkus, obuoli ir kt. O kokio dydzio gabaliukais supjaustot? Baisu, kad nepaspringtu. O pagremzto obuoliuko jau kaip ir negrazu valgyti - vis tik tuoj 10 menesiu turesim. Norisi kramtyti, rankytese laikyti. Bet vat bijau per dideliais duoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kvinta @ 2007 07 16, 21:14)
Sveikos mmaytes. Paskaitinejau, kaip maitinate savo leliukus. Reiks ir man bandyt, nes kol kas Hipp perku kosytes visokias. Bet iskilo klausimas - sakot, duodat agurkus, obuoli ir kt. O kokio dydzio gabaliukais supjaustot? Baisu, kad nepaspringtu. O pagremzto obuoliuko jau kaip ir negrazu valgyti - vis tik tuoj 10 menesiu turesim. Norisi kramtyti, rankytese laikyti. Bet vat bijau per dideliais duoti  blush2.gif

jei bijai kad uzsprings, nerizikuok, jei turi dantu atkas, visko gali but?
Atsakyti
Nors mums jau greit 11 menesiuku, bet turim tik 2 apatinius dantukus. Abi valgom aviziniu dribsniu kose rytais, labai patinka. Yra Nordic (atrodo 4 grudu, ar 5 rolleyes.gif ), jos smulkios, kad tik isverdi, ir smulkinti nereikia. Labai megsta thumbup.gif
Dar isverdu grikiu kose, sviestuko idedu, ar misinuko, irgi valgo. Zodziu, su valgymu pas mus problemu nera. Manu kruopu irgi duodu.

O va su sausainiais kartais springsta, tai dabar nebeduodu. Viena karta uzspringo, kaip griebiau uz koju purtyt, o ta juokiasi. Blyn puse dienos drebanti vaiksciojau doh.gif

Obuoliuka nulupu ir duodu visa, nebegamdau su sauksteliu. Juk kaip dukriukui smagu, kai gali savais dantukais kazkiek atkasti ir pati valgyti thumbup.gif
Atsakyti
Aš verdu BIO košytes iš ekologiškų kruopyčių. Greita, patogu ir mano lelytei skanu, kartais bananu paskaninu. Su daržovėm dar vis nesiseka, tik kruopas ar uogas pripažįsta panelė. tongue.gif
Atsakyti
Mamkos, nuo kada savo maziukams duodat pomidoro? Ar galima nuo 5.5 men? Kokiu dar darzovyciu duodat be bulves, kopusto ir morkytes tokio amziaus maziukams?
Atsakyti
Aš daržovienę iš pradžių viriau taip: kopustas(arba kalafioras), morka, bulvė, ir mėsytė(triušiena,kalakutiena,veršiena, kartais vištiena). Viską išvirdavau ir sublederiuodavau, dabar verdu iš tos pačios mėsytės, tik dedu šaldytas daržoves ir bulves, nu jau labai skani košė gaunas, pati mielai tokia valgyčiau thumbup.gif Tiesa dabar taip smarkiai nebesutrinu, palieku ir gabaliukus kelis, kad mažis kramtyt mokytusi ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 24, 10:13)
Kokiu dar darzovyciu duodat be bulves, kopusto ir morkytes tokio amziaus maziukams?

brokulis, kalafijoras, cukinija (dabar pagrindas), burokas
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2007 07 10, 08:29)
o kruopu kose turbut virciau paprastai (jei tai ne pirktines vaikiskos koses) i vandeni ipilcia kruopu, virciau kol isvirs ir po to sublenderiuociau... o gal jau tavo vaikas valgo ir netrinta maista

Šiaip, bent jau man, tai kruopienę ruošti sudėtingiau, nei daržovienę. Pirmiausia, mažam vaikui kruopos verdamos ilgiau, nei suaugusiam, kad atsidarytų jų apvalkalėliai. Kruopas reikia maišyti. Kai kurias - net labai dažnai. Pvz., kukurūzų kruopas verdu apie valandą ir VISĄ LAIKĄ maišau. Kukurūzai LABAI svyla. Sekundei nusisuksi nuo podo - ir - sudie, košyte... Bet kukurūzai - labai vertingos kruopos, o jų košytė mano mergytei labai patinka...
KAi verdu avižų kruopas (ne dribsnius), tai pliupinti irgi reikia ilgokai, o po dar trinti per tinklelį, nes šios kruopos (kaip ir grikių) turi kietų luobelių. Mes valgydami jas išspjauname, o vaikelis gali ir paspringti. jei mixuoju netrintas, tų luobelių atplaišėlės niekur nedingsta. Gali tokią košę skaninti kuo nori - daug jos nesuvalgysi...

Kad greičiau išvirtų, kruopas galima suvalti kavamale į miltelius, bet aš tokio daikto neturiu...

Jei vaikelis ir sugromuluoja daržovės gabalėlį ar sukramsnoja banano kąsnelį, gali būti, kad kruopų, paruoštų kaio suaugusiam, nevalgys. Nes kruopos, nors ir smulkios, bet kramtymo jėgos reikalauja didesnės, nei virtos daržovės.

Todėl daugelis mamų renkasi paprasčiausią variantą - chemikalus, vadinamus kūdikiams skirtomis bio kruopomis, arba greito paruošimo dribsnius.
Šiaip skonis tai skiriasi nerealiai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 24 liepos 2007 - 21:51
Norėjau paklausti- kai verdate burokėlį ką dedate į košeles kartu? bulvę, morką, mėsytę, o dar kokių daržovių dedat ar nebe?
Mano merginai ryžiai nepatinka sad.gif ir šiaip jos viduriukai linkę kietėti, o dar jei ryžių užvalgo tai kankinasi, tai jų ir nebeduodu, gal patarti galit kokį derinį pasiūlyti mano panelytei su ryžiais 4u.gif
ir kas dėl moliūgo- o galima jį virtą užšaldyti, ir kaip geriau ar gabaliukais ar sutrintą jau į košę? g.gif
Atsakyti