Įkraunama...
Įkraunama...

Receptu knygutė mažyliams

QUOTE(Kipse1 @ 2007 04 25, 11:45)
Sveikos, gal ir kvailokas klausimas, bet kokias tyreles vaikui gaminate ir kaip?Kokios Jusu vaikeliui patinka labiaausiai?

Visai nekvailas... ax.gif Man pries keleta menesiu irgi buvo jis iskiles, kai dukryte atsisake valgyti pirktines tyreles.
Gaminu pagrinde mesines tyreles (versiena, kalakutiena arba jautiena), idedu dar bulve, morka, ryziu/makaronu. Dar dedu truputi druskos (vos vos). Isverdu ir sutrinu su kombainu. Lapnoja net ausys linksta thumbup.gif
Atsakyti
mes tik pradejom ragauti ax.gif bulviene mano pipirui nepatiko,o vat bulves su morkyte tai valge.Isverdu bulve kartu su morka viska istrinu ir ipilu savo pienuko.Kol kas tik tokios koses pas mus 4u.gif
Atsakyti
Verdu dažniausiai kopūstus,brokolius,kalafiorus,cukiniją,kartais bulvės įdedu,bet nuo jos viduriukai kietėja.Daugiau nei dviejų daržovių nededu.Morkų mums negalima verysad.gif .Viską sutrinu,šaukštelį aliejaus ar gabaliuką sviestuko įdedu ir pirmyn thumbup.gif Jau pradedam valgyt mėsytę essen.gif Šiandien valgėm kalfiorų-cukinijos daržovienę su kalakutiena. good.gif
Atsakyti
verdu dvieju, triju rusiu darzoves+mesyte ir viska sutrinu. labai gerai ideti krapu ,petrazoliu. darzoves:kopustas, kalafioras,moliugas, bulve, morka,cukinija,spinatai,poras(l.nedaug). didesniam leliui -burokelis. na, o mesyte:vistienos,kalakutienos,versienos farsai thumbup.gif . dar vietoj mesytes verdu saldytos zuvies mirksiukas.gif
Atsakyti
Valgom bulvę, morką, kalafiorą, brokolį, cukiniją, kopūstą... viską išverdu ir sublenderiuoju pradžioj pildavau MP kol mažoji priprato, o dabar ipilu to sultinuko kuriame virė daržovės mirksiukas.gif Sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano mažylė pradėjo nuo pirktinių košyčių, tačiau jau kuris laikas mėgaujasi mano arba tėtės virtomis košytėmis: bulvytės, morkytės, kopūstėlis, kalafijoras, cukinija, moliūgas ir dar įdedu obuoliuko, o dabar ir pomidoro. Valgo įvairią mėsytę, nors labiausiai jautieną. Tiesa, kartais daržoves sumaišau su kaiušiniu vietoj mėsytės ar žuvies (valgom tik lašišą). Vietoj bulvės dedu ryžius. Pagardinimui-truputis alyvuogių aliejaus.
Iš viso to ką turiu, išverdu, sutrinu ir skanaus smile.gif .
Atsakyti
Mano sūnelis valgo tik mano virtas košes, pirktinės netinka.
Tai pagrindinė mėsa - triušis. O daržoves naudoju įvairias : bulves, morkas, cukinijas, kalafijorus, brokolius, kopūstus. Pagardinimui : krapai, svogūnai. O jau kai sutrinu su kombainu, tai įlašinu keletą lašų alyvų aliejaus.
Aišku iš bėdos, kai neturime mėsytės, tai ir virtą bulvę su kefyru, ar sviesteliu suniamniuoja ir nesiskundžia.
Ir kruopų košes verdu. Yra ir neblogų maltų kruopų mišinių iš Ekologiškų produktų.
O žuvies daktarė rekomendavo iki metų laiko neduoti, nebent jos augintos pačių, t.y. be hormonų ir augimą spartinančių preparatų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo solialia: 26 balandžio 2007 - 20:59
norėjau mamyčių paklausti, o kai košelė per tiršta jūs pilate ta nuovirą nuo daržovių ar ką kita? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlante @ 2007 05 05, 14:11)
norėjau mamyčių paklausti, o kai košelė per tiršta jūs  pilate ta  nuovirą nuo daržovių ar ką  kita?  g.gif  4u.gif

Jei gaunasi per tirsta, tai dar ipilk darzoviu nuoviro mirksiukas.gif
Maniskei labiausiai patinka tokia kose: bulve, kopustas ir brokoliai.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2007 05 28, 12:30)
Kur Vilniuje nusipirkti moliūgo? Gal kas žinot, matėt.

Lietuvisko turbut jau nel;abai gausi, bet RIMI yra prancuzu pjaustytu nedideliai gabaleliai prekiaujama.

Mes valgom darzovienes: morka+bulve+ cukinija+ brokolis+mesyte( ar dar kazka sugalvojam), bet stengiuosi, kad bent jau kazkiek kas diena skirtusi.

O kosiu mazius nevalgo, tai dazniausiai grikius, ryzius ar kitas maisau su darzovemis(morka, cukinija) tokias kapoja tik duok thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akai: 30 gegužės 2007 - 21:05
QUOTE(Amelita @ 2007 05 28, 11:30)
Kur Vilniuje nusipirkti moliūgo? Gal kas žinot, matėt.

as maximoj perku moliuga, buna prie darzoviu , bana supjaustytas gabalais, na tas gabalas nera toks mazas bet as padarau mazei tyrele beveik menesiui biggrin.gif , nuperku gabaleli moliugo (mazdaug apie 1 kg) supjaustau mazais gabaleliais ir verdu ipylus truputi vandens, kai suminksteje suberiu mazdaug 600gr supjautytu obuoliu ir dar paverdu , tada pertrinu blenderiu pilu i nedideliu sloikiukus ( nuo pirktiniu tyreliu)ir dedu i saldytuva, labai nemazai iseina apie 1.5litro, pries valgyma palaikau kambario t, manau ir ziemai tokia tyrele galima padaryt ir ne saldytuve o rusi laikyt, jau sita tyrele mano mazei labiuasiai patinka biggrin.gif

na stai kokiu dar nauju kosyciu valgom:

morka
kalakutienos farso saukstas
grikiu saujele

desrele( kokia nors vaikiska mes perkam" eurikutes")
zali sviezi zirneliai (saujele)
bulve

bulve
moliugas(mazas gabalelis)
ryziu (saujele)
mesytes arba farso arba desrele

kadangi jau turim dantuku tai dazniau stengiuosi trint su sakute nei su blenderiu ( su juo nebent kai mesyte buna nes ji su sakute nesusitrina), ir sveistelio truputuka
Papildyta:
mums jau 9 men kaip galvojat mamytes gal jau galima zuvyte pradet ragaut?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kedute: 02 birželio 2007 - 14:04
Norėjau paklaust, o nuo kada jūs duodat paragaut pvz burokėlių virtų+ virtos bulvytės, nu tokios daržovienės?

Kėdute,

O tas moliūgas tinka tik desertinėms tyrelėms?
Kokioj maximoje perki, kiek kainuoja?

Nes aš kiek žiūriu niekur nerandu...
Atsakyti