Įkraunama...
Įkraunama...

Receptu knygutė mažyliams

sveikos mamytes, pasisemiau nauju receptuku thumbup.gif aciu jums 4u.gif . kadangi musu kleckas atsisake valgyti misineli tai mes pradejom ragauti koseles nuo mazdaug 3.5 menesio ax.gif . dabar jau drasiai valgome bulve, morka, cukinija, brokoli, obuoli, slyva, banana, kriause ir ryzius su grikiais. bet namie gaminta kruopu kosele mums nepatiko, nes kazkokia panasi i tapetu klijus, kuri gaunasi sutrinus su blenderiu. tai mes valgom pirktine ryziu kosele kuri isvalyta nuo mezdiagu kietinanciu mazyliui vidurius yra lengvai virskinama ir skani thumbup.gif

pati gaminu darzoviu koseles, manau cia nieko naujo neisrasim - sudedu darzoves ir isverdu nedideliam kiekyje vandens ir paskui sutrinu. darzovines koses paskaninu slakeliu salto spaudimo alyvuogiu aliejaus. nei cukraus nei druskos nenaudojame.

is vaisiu kol kas gaminau tik slyvu tyre, nes buvo viduriukai uzkieteje nuo kosiu ir obuoliu+kriausiu. o ja gaminau taip: 2 obuolius ir dvi kriauses, nuluptus ir pasmulkintus, uzpilam 4 saukstais virinto vandens ir verdam kol suminkstes. tada sutrinam blenderiu ir dar karta uzvirinam. ir valgom. gaunasi mazdaug 4-5 porcijos. musu kleckas labai skaniai jas valgo. as sudedu kosele i avent indelius ir i saldytuva. ir sekmingai naudojam kelias dienas ax.gif . kose galima paivairinti melionu, persikais ar kokiais kitokiais vaisiais 4u.gif

taip pat mums skani labai manu kose su obuoliais. pirmiausiai vandenukyje isverdam obuoliuka smulkinta, tada ji sutrinu su blenderiu ir vel statau ant ugnies. ka iuzverda ipilu manu ir maisant paverdu apie pusvalandi ar daugiau, na kol isvirs manai. ir skanaus 4u.gif

QUOTE(Ju' @ 2006 10 03, 18:45)
Virtos daržovės puikiai susitrina į košelę nepriklausomai nuo gabalėlių dydžio, taigi, verdamų daržovių nepatarčiau smulkinti. Nebent tik tiek, kad jei jos verdamos kartu, tai supjaustyt taip, kad išvirtų vienu metu. Pvz., dedu sveiką bulvę ir išilgai perpjautą morką, o vidury proceso - brokolio šakelę. Kuo labiau jos susmulkintos, tuo daugiau "naudos" išteka į sultini. Bent aš viso nuoviro košelei skiest tikrai nesunaudoju.
Beje, ar galima mažiui duot saldžios paprikos (virtos aišku). Kažkaip jos niekas nemini, o aš tokių gražių naminių turiu... g.gif

as kai verdu koseles maziui tai ipilu virinto vandens tik tiek kad vos vos smetu darzoves ir verdu uzdengus ant labai mazos ugnies. tada to skyscio pakanka kad butu kosele tinkamo tirstumo ax.gif

QUOTE(Kenguryte @ 2006 10 07, 09:33)
Mamytės, gal kuri nors gamina savo kleckams ryžius ar grikius, ko papildomai dedat, nes kol kas neatradau  gero ir skanaus recepto, kai padarau, tai paciai nepatinka, o ka jau kalbėt apie vaiką

man ir namie gamintos kruopu koses veeeeeeeeeeee nebent as nemoku blush2.gif

QUOTE(meile0409 @ 2006 10 30, 16:55)
man viena daktare patare taip,jei nelabai turi laiko tai isvirk darzoviu ( morkos,kopustai,bulves ir jei nori trupuciuko mesytes,tik vistienos)ir visokiausiu darzoviu(gali deti ko tik nori).atskirai susmulkinti darzoves ir vaisius su blenderiu.po to i kubelio forma supilti ir uzsaldyti,taip galima laikyti savaite,paskui jau nieko nebebus is naudingu medziagu.o kai tik noresi duoti vaikeliui pasildyk mikro(tik zinok kad mokro negali buti naudojama daugiau negu5metus) ir duok valgyt,sauksta darzoviu ir sauksta vaisiu.
ir pabreziu,darzoves su vaisiai ruosk atskirai tik kartu duok kai jau valgydinsi,bet nemausyk i vientisa mase

vat ir man sitas kosiu laikymo budas labai patiko ir pasirode laba ipatogus, bet kai atsildziau kose saldyta tai gavosi ji mum panasi i kempine - sultys sau o minkstimas sau unsure.gif . o beto pradedant primaitinima butu tiesiog idealu tosk variantas - viena diena suvalgom viena kubeli saldytos koses, kita jau du ir t.t. o pradejus valgyti normaliai paprasciausiai kasdien gamina keisti koses skoni pridedant skirtingas prorcijas darzoviu thumbup.gif . nu bet arba as nemokejau ju uzsaldyti arba pas mus airijoj darzoves kitokios g.gif

QUOTE(Natalija* @ 2006 11 30, 17:55)
Pas mus nėra rusies verysad.gif Jau susigalvojau šaldyti šaldiklyje spec. tam skirtose indeliuose. Man irgi labai įdomu koks tokių tyrelių galiuojimo laikas g.gif Ar kas nors žino? g.gif O kada jau galima vaikui duoti tokių tyrelių? blush2.gif

manau obuoliuka galima duot inuo 4 menesiu.

geriausiai rasti atsakymus i klausimus nuo kokio amziaus galima duoti vienus ar kitus produktus prekybos centruose pakilojus komercines koseles thumbup.gif . paskaicius sudeti nuo etikeciu ir pridejus siek tiek improvizacijos savo leliukam paivairinsim raciona be jokiu problemu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Skarota Egle: 23 gruodžio 2006 - 00:46
QUOTE(Džiordžita @ 2006 12 19, 22:47)
o kur dėti prapjautą moliūga cukiniją ir pan,juk iš vieno karto neišverdat tiek daug  g.gif

Jo uzsisaldyk,as tai daug visokiu darzoviu esu uzsaldziusi
thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(EDCKA @ 2007 01 12, 09:28)
Jo uzsisaldyk,as tai daug visokiu darzoviu esu uzsaldziusi
thumbup.gif

o man kazkaip schmoll.gif pvz uzsaldyta bulve..nu bloga net pagalvot doh.gif
o kitas darzoves tai gal ir nieko..as kolkas tik brokolio gabaliukus uzsaldzius..o visas kitas stengiuosi sviezias det.

as i darzoviu+mesytes koses idedu visada gabaliuka svoguno rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Manaska: 12 sausio 2007 - 22:12
dar keli recepteliai 4u.gif

bulve+morka+obuolys+vistiena - viska isvirti ir sutrinti blenderiu. obuolys priduoda saldumo kosei 4u.gif

malti ryziai isvirti vandenukyje su slakeliu pieno (naudoju liesa parduotuvini piena), isvirus paskaninti megiama tyrele 4u.gif . taip pat valgom ir avizu kose ax.gif

dar musu megiamos yra bulve+morka+cukinija+jautienos gabaliukas

arba

bulve+morka+kopustas+vistiena

arba bulve+morka+cukinija+zirneliu+jautiena ir t.t. ir panasiai

skanaus 4u.gif
Atsakyti
faina pasiskaicius suzinoti, kad savo vaika maitinu normaliai biggrin.gif otai galvodavau, kad gal kazko nezinau.... o dar ir naujo suzinojau... reiks pabandyt avokada su bananu, nes viska gi reik paragaut smile.gif o as dar savo vaikui jogurta darau taip: paprastas naturalus jogurtas, idedu banana, jei turiu meliona ir kokios uogienes pora saukstuku - gerai kad mano mama ziemai visokiu prisalde trintu uogu, tada viska sumalu su kombainu - ir cepsek sau i sveikata smile.gif
Atsakyti
As gal labai neisprususi pasirodysiu, bet nelabai suprantu, kas tas blenderis? blush2.gif gal kas galetu lietuviskai paaiskint?...
Atsakyti
QUOTE(Gaile_ @ 2007 03 02, 20:35)
As gal labai neisprususi pasirodysiu, bet nelabai suprantu, kas tas blenderis?  blush2.gif gal kas galetu lietuviskai paaiskint?...

vat toksai vat smulkintuvas
user posted image

4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Skarota Egle @ 2007 03 02, 22:30)
vat toksai vat smulkintuvas
user posted image

4u.gif  4u.gif

Niu va dabar jau aisku wink.gif aciu Skarotoji smile.gif pradedam ir mes pamazu darzoviu ragauti, tai reikia visa atributika susipirkti
Atsakyti
QUOTE(Gaile_ @ 2007 03 03, 00:13)
pradedam ir mes pamazu darzoviu ragauti, tai reikia visa atributika susipirkti

O mes puikiai ir be blenderio apsiėjom ax.gif . Pradžioj pertrindavau per sietelį, o jau nuo 8-9 mėn. trinu tik šakute ir mažiukas šauniai valgo net ir mūsiškį maistą, nors dar tik 2 dantukus turi ax.gif
Atsakyti
Sveikos visos mamytes, nusprendziau pabandyti virti kosytes pati, o ne pirkti
vat kad nezinau nuo ko pradeti? g.gif

kokias kosytes jusu mazylai labiausiai megsta? kaip jus jas ruosiate? blush2.gif

lauksiu atsakymu

aciu smile.gif
Atsakyti
Pradėjau ir aš virti, bet kol kas išbandžiau tik vieną:
Nupirkau paprastus Maxima avižinius dribsnius, kur verdasi tik 1 min., tik paverdu ilgiau, kad labiau suminkštėtų, nes kitaip dar per rupūs, kai pravėsta įdedu kelis samtelius mišinio, išmaišau ir valgom. Patinka thumbup.gif

Šiaip panos verda grikius, ryžius, avižines ir pan.
Smulkina dviem būdais:
- nevirtus sumala kavamale ir išverda.
- virtą košę sutrina.

Paskui įberia mišinuko.

Virsiu ir aš taip kitas košes.
Atsakyti
sveikos, mes jau valgom keliata kosiu recepteliais galiu pasidalint
darzoviu koses: visada morka+bulve, ir tada jau kaip fantazija leidzia, valgem jau prie mokros ir bulves: burokeli ,kalafijora ,brokoli, moliuga, cukinija, + sauksteli mesytes idedam , kolkas valgom triusiena ir versiena, tai stai isverdam sutrinam trintuve ir truputi vos vos sviestelio arba alyvuogiu aliejaus , skanaus 4u.gif

o grudu kosiu :
pvz :aviziniu dribsniu saujele
banano puse arba 1-2 dziovinta slyva
sausainis ar dziuvesis
viska uzpilu verdanciu vandeniu, palieku 5min ir surinu trintuvu
arba isverdam grikiu saujele ar ryziu kartu supjaustuta obuoliuka, pertrinam ir valgom

na stai tiek kiek mokam ir jau ragavom pasidalinom 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kedute: 01 balandžio 2007 - 17:33