pati gaminu darzoviu koseles, manau cia nieko naujo neisrasim - sudedu darzoves ir isverdu nedideliam kiekyje vandens ir paskui sutrinu. darzovines koses paskaninu slakeliu salto spaudimo alyvuogiu aliejaus. nei cukraus nei druskos nenaudojame.
is vaisiu kol kas gaminau tik slyvu tyre, nes buvo viduriukai uzkieteje nuo kosiu ir obuoliu+kriausiu. o ja gaminau taip: 2 obuolius ir dvi kriauses, nuluptus ir pasmulkintus, uzpilam 4 saukstais virinto vandens ir verdam kol suminkstes. tada sutrinam blenderiu ir dar karta uzvirinam. ir valgom. gaunasi mazdaug 4-5 porcijos. musu kleckas labai skaniai jas valgo. as sudedu kosele i avent indelius ir i saldytuva. ir sekmingai naudojam kelias dienas . kose galima paivairinti melionu, persikais ar kokiais kitokiais vaisiais
taip pat mums skani labai manu kose su obuoliais. pirmiausiai vandenukyje isverdam obuoliuka smulkinta, tada ji sutrinu su blenderiu ir vel statau ant ugnies. ka iuzverda ipilu manu ir maisant paverdu apie pusvalandi ar daugiau, na kol isvirs manai. ir skanaus
QUOTE(Ju' @ 2006 10 03, 18:45)
Virtos daržovės puikiai susitrina į košelę nepriklausomai nuo gabalėlių dydžio, taigi, verdamų daržovių nepatarčiau smulkinti. Nebent tik tiek, kad jei jos verdamos kartu, tai supjaustyt taip, kad išvirtų vienu metu. Pvz., dedu sveiką bulvę ir išilgai perpjautą morką, o vidury proceso - brokolio šakelę. Kuo labiau jos susmulkintos, tuo daugiau "naudos" išteka į sultini. Bent aš viso nuoviro košelei skiest tikrai nesunaudoju.
Beje, ar galima mažiui duot saldžios paprikos (virtos aišku). Kažkaip jos niekas nemini, o aš tokių gražių naminių turiu...
Beje, ar galima mažiui duot saldžios paprikos (virtos aišku). Kažkaip jos niekas nemini, o aš tokių gražių naminių turiu...
as kai verdu koseles maziui tai ipilu virinto vandens tik tiek kad vos vos smetu darzoves ir verdu uzdengus ant labai mazos ugnies. tada to skyscio pakanka kad butu kosele tinkamo tirstumo
QUOTE(Kenguryte @ 2006 10 07, 09:33)
Mamytės, gal kuri nors gamina savo kleckams ryžius ar grikius, ko papildomai dedat, nes kol kas neatradau gero ir skanaus recepto, kai padarau, tai paciai nepatinka, o ka jau kalbėt apie vaiką
man ir namie gamintos kruopu koses veeeeeeeeeeee nebent as nemoku
QUOTE(meile0409 @ 2006 10 30, 16:55)
man viena daktare patare taip,jei nelabai turi laiko tai isvirk darzoviu ( morkos,kopustai,bulves ir jei nori trupuciuko mesytes,tik vistienos)ir visokiausiu darzoviu(gali deti ko tik nori).atskirai susmulkinti darzoves ir vaisius su blenderiu.po to i kubelio forma supilti ir uzsaldyti,taip galima laikyti savaite,paskui jau nieko nebebus is naudingu medziagu.o kai tik noresi duoti vaikeliui pasildyk mikro(tik zinok kad mokro negali buti naudojama daugiau negu5metus) ir duok valgyt,sauksta darzoviu ir sauksta vaisiu.
ir pabreziu,darzoves su vaisiai ruosk atskirai tik kartu duok kai jau valgydinsi,bet nemausyk i vientisa mase
ir pabreziu,darzoves su vaisiai ruosk atskirai tik kartu duok kai jau valgydinsi,bet nemausyk i vientisa mase
vat ir man sitas kosiu laikymo budas labai patiko ir pasirode laba ipatogus, bet kai atsildziau kose saldyta tai gavosi ji mum panasi i kempine - sultys sau o minkstimas sau . o beto pradedant primaitinima butu tiesiog idealu tosk variantas - viena diena suvalgom viena kubeli saldytos koses, kita jau du ir t.t. o pradejus valgyti normaliai paprasciausiai kasdien gamina keisti koses skoni pridedant skirtingas prorcijas darzoviu . nu bet arba as nemokejau ju uzsaldyti arba pas mus airijoj darzoves kitokios
QUOTE(Natalija* @ 2006 11 30, 17:55)
Pas mus nėra rusies Jau susigalvojau šaldyti šaldiklyje spec. tam skirtose indeliuose. Man irgi labai įdomu koks tokių tyrelių galiuojimo laikas Ar kas nors žino? O kada jau galima vaikui duoti tokių tyrelių?
manau obuoliuka galima duot inuo 4 menesiu.
geriausiai rasti atsakymus i klausimus nuo kokio amziaus galima duoti vienus ar kitus produktus prekybos centruose pakilojus komercines koseles . paskaicius sudeti nuo etikeciu ir pridejus siek tiek improvizacijos savo leliukam paivairinsim raciona be jokiu problemu