Įkraunama...
Įkraunama...

Receptu knygutė mažyliams

QUOTE(JurgaSim @ 2008 12 18, 09:55)
Visai neseniai skaiciau, kad jokiu budu negalima slopinti vaiko noro savarankiskai valgyti, nes neva toks mamos elgesys gali slopinti savarankiskuma ir visame kame. Nezinau kiek tame yra tiesos, bet kai mano mazylis panores valgyti pats, jam tai daryti leisiu. Aisku, reikes apsisarvuoti kantrybe smile.gif O jus pabandykit daryti taip: vienu sauksteliu ja matinkit pati, o kitu - tegul mergaite bando valgyti. Mes tai turim kita problema - valgant kose butinai reikia, kad mama dainuotu ''Du gaideliai'', nes kitaip net nesizioja lotuliukas.gif

Geras, aš tą pačią dainelę dainuoju, prieš tai buvo "Moterys meluoja geriau", dabar "Du gaideliai", bet jau irgi beatsibostanti, kartais labiau suveikia "kaip smagu po mišką palakstyti,ten šokuoja žaliosios varlytės..." biggrin.gif Tik maniškis žiojasi, valgo, bet visada pradeda verkti,nors būna alkanas ir jam skanu (kdėl taip manau, todėl, kad suvalgo 200g) 4u.gif
Atsakyti
gal kas parasys kokias tyreles pacios darote leliukams?
ar maisote vaisius? g.gif
Atsakyti
obuoliu-kriausiu, arba tik obuoliu, bananu... ir taip maisau po dvi. kokiu negaminu ar neturiu naminiu pvz melyniu, moliugo nemoku padaryt, tai nusiperku padaryta tyrele. dabar pasiulysiu kiviu smile.gif siaip kazkas snekejo, kad manga su banananu maiso, bet as pribijau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanetyte @ 2009 01 28, 21:24)
Mes pradejom nuo morkos ir bulves tyreles, poto ivedem moliuga, cukinija, dar veliau kopusto gabaliuka ir brokoli. zirniu ar pupeliu tikrai neduodavau, nes nemanau kad pilveliui gerai tokius "astrius" produktus valgyt, gali labai raizyt. Jei tyrele gaudavosi beskone, paskanindavau obuoliu, jis priduodavo tokios rugsteles, tada skaniau valgydavo, kadangi ilgai maitinau pati tai i tyrele savo pienuko siek tiek pradzioj ipildavau, bet kad labai skanautu tai nebuvo nei vienos darzovienes, kol nepradejom deti grietines ir druskytes apie 11men.
siaip del tos darzoviu gausos irgi nemanau kad reiktu persistengt, nes mano galva jei darzove nebudinga musu krasto zmonems, nezinai kokios reakcijos gali sulaukt, geriau jau musiska bulve, morka, cukinija ar kokia panasi o ne sparagai, avokadai ir pan. bet cia tik mano nuomone  ax.gif

as su jusu nuomone irgi sutinku, duodavau banano, bet poto prota atgavau, ir neduodu to kas lietuvoj neaugtu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2011 01 03, 19:05)
saldytos pirktines darzoves yra sveikiau nei sviezios. uzsaldo jas iskart, o is pardes perki daaaug veliau nei jas nuskabo, juolab purskia chemikalais kad laikytusi  4u.gif

man tokia mintis buvo, idomu ar saldo sviezias tik nuskintas darzoves...ir nezinia kiek tam saldykly jos prabuna g.gif vis tiek yra laikas nurodytas kiek ilgiausiai ten gali prabut...
Atsakyti
QUOTE(Superburbule @ 2011 01 25, 11:26)
man tokia mintis buvo, idomu ar saldo sviezias tik nuskintas darzoves...ir nezinia kiek tam saldykly jos prabuna g.gif  vis tiek yra laikas nurodytas kiek ilgiausiai ten gali prabut...

manau kad iskart saldo. turetu buti tas kaip reikalavimas gamintojams. kazkur tai girdejau.
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2011 01 27, 14:40)
manau kad iskart saldo. turetu buti tas kaip reikalavimas gamintojams. kazkur tai girdejau.

kaip zinoma dabar reikalavimu daug bet ne visi juos vykdo... doh.gif
Atsakyti
gal kokiu ideju kaip pagardinti grikiu kose? nu as pati taip megstu visa vaikyste juos valgydavau bet butinai su grietine, o maziui tokia be grietines ji neskani yra. gal ko kito ideti i ja? gal valgytu juk sveika unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(uogute @ 2011 03 03, 12:33)
gal kokiu ideju kaip pagardinti grikiu kose? nu as pati taip megstu visa vaikyste juos valgydavau bet butinai su grietine, o maziui tokia be grietines ji neskani yra. gal ko kito ideti i ja? gal valgytu juk sveika  unsure.gif

Aš pati grikių košės negaliu pakęsti, man net kvapas jos netinka, bet mažiukui išviriau. Na, o jis, kaip nuspėdamas mamos skonį - nevalgė. Tada ėmiausi eksperimentų: sumaišiau grikius su avižiniais dribsniais. Pradžioje 1:4 (1 dalis grikių ir 4 dalys avižinių). Truputis sviestuko, šiek tiek (simboliškai) druskytės. Tai suvalgė ne tik mažylis, bet ir man skanu buvo. Vėliau grikių kiekį didinau. Dabar abu valgome 1:1 arba 1:2 (avižinių dribsnių vis tik dedu daugiau, nes taip skaniau man ax.gif ).
Gal pravers šis kruopų pamaišymas blush2.gif .
Atsakyti
mergikes, gal galite pamesti ideju ka galima butu daryti sau namams ir tuo paciu duoti maziui. vienu virimu ax.gif
Atsakyti
na 7 mėn mažyliui, kaip kad matau jūsiškis, tai kažin ar Jums jau taip pavyks nušauti du zuikius vienu šūviu... mes tik apie 12 mėn pradėjom ragauti mūsų sriubyčių, varškės apkepo, blynukų, varškėtukų...
nors yra drąsių mamų, kurios vos ne nuo 6 mėn duoda savą maistą... mūsų kaimynė užauginus 6 vaikus , giriasi, kad nė vienam nieko spec negamino - iškart pradėjo primaitinti visokiais kotletais ir cepelinais doh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sidrulka: 10 kovo 2011 - 02:25
QUOTE(sidrulka @ 2011 03 10, 03:24)
na 7 mėn mažyliui, kaip kad matau jūsiškis, tai kažin ar Jums jau taip pavyks nušauti du zuikius vienu šūviu... mes tik apie 12 mėn pradėjom ragauti mūsų sriubyčių, varškės apkepo, blynukų, varškėtukų...
nors yra drąsių mamų, kurios vos ne nuo 6 mėn duoda savą maistą... mūsų kaimynė užauginus 6 vaikus , giriasi, kad nė vienam nieko spec negamino - iškart pradėjo primaitinti visokiais kotletais ir cepelinais doh.gif  doh.gif

na, gal vaikas vaikui nelygu g.gif maniškė mergina vos ne vos 9 mėnesių sutiko pieniškos košės paragauti, 8 mėnesių įkalbėjau paragauti daržovių tyrelių (vien daržovių arba su mėsyte) doh.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(uogute @ 2011 03 10, 01:47)
mergikes, gal galite pamesti ideju ka galima butu daryti sau namams ir tuo paciu duoti maziui. vienu virimu  ax.gif

o man patiko tos daržovių tyrelės, kur dukrai darydavau blush2.gif manau, galima būtų kartu valgyti, bet reikia mėgti maistą be druskos, be prieskonių, ypač "cheminių" mirksiukas.gif
ir košės skanu thumbup.gif
Atsakyti