Įkraunama...
Įkraunama...

Receptu knygutė mažyliams

gal galit patarti kokius vaisius ir darzoves galima saldyti zemai Taip norisi ko daugiau vaikialiui savo ekologisko maisto islaikyti per ziema
Atsakyti
QUOTE(anzelikal @ 2010 07 13, 00:15)
gal galit patarti kokius vaisius ir darzoves galima saldyti zemai Taip norisi ko daugiau vaikialiui savo ekologisko maisto islaikyti per ziema

aš šaldau moliūgą, cukiniją, žiedinius kopūstus
Uogas: braškes, vyšnias, juoduosius serbentus, mėlynes
Atsakyti
[quote=dvynukai am,2010 06 19, 19:15]
saldyti maista ir taip nelabai gerai o dar lėliukams schmoll.gif ar turiu laiko ar neturiu as tik uz tai kad sviedžia maista gautu lėliukai smile.gif jei man taip daktare patartu pas ja kojos nekelciau schmoll.gif

as ir pritariu jums. Bet abejoju ar nors viena gydytoja galejo duoti toki keista "recepta" g.gif
Papildyta:
QUOTE(meile0409 @ 2006 10 30, 17:55)
man viena daktare patare taip,jei nelabai turi laiko tai isvirk darzoviu ( morkos,kopustai,bulves ir jei nori trupuciuko mesytes,tik vistienos)ir visokiausiu darzoviu(gali deti ko tik nori).atskirai susmulkinti darzoves ir vaisius su blenderiu.po to i kubelio forma supilti ir uzsaldyti,taip galima laikyti savaite,paskui jau nieko nebebus is naudingu medziagu.o kai tik noresi duoti vaikeliui pasildyk mikro(tik zinok kad mokro negali buti naudojama daugiau negu5metus) ir duok valgyt,sauksta darzoviu ir sauksta vaisiu.
ir pabreziu,darzoves su vaisiai ruosk atskirai tik kartu duok kai jau valgydinsi,bet nemausyk i vientisa mase  rolleyes.gif

nepykit, bet ta jusu daktare tikrai keist. Kaip galejo sakyti, kad tik vistyte, siaip uz vistyte yra sveikiausia versiena (liuks jei dar namine), o plius jei ta vistyte ne namyne, tai isvis negalima duoti (nebent retkarciais), nes ta vista yra uzauginta ant chemikalu ir labai kenkia vaiko kaulu vystymuisi. Kazkur skaiciau straipsni apie tas vistas dabar niekur neberandu g.gif
Papildyta:
QUOTE(Rasked @ 2010 05 23, 11:15)
Mums ta pati situacija  verysad.gif Idomu nuo kada kitu mazyliai pradejo "normaliai" valgyt?

as savo maziuke jau pradejau nuo 5 men. pratinti prie kosyciu, man taip pat pradzioja nemokejo ryti. Springdavo, atrodo, kad viska tuoj isvems, bet taip buvo neilgai, po truputi ismoko ir gal kokiu 6.5 men.be problemu valgem netgi ryzius nesmulkintus ir perlynes kruopas rolleyes.gif mazajai jau 9men. su trupuciu, turi tik 1 danti ir tai jo puse, bet valgo viska dideliais gabaliukais kaip turi buti, netgi nulupta ciela obuoli grauzia biggrin.gif kazkada nupirkau vaikisku desreliu (nu jau nebezinojau kaip paivairinti meniu jos) tai man ta ciela desrele taip skaniai suvalge, negu susmulkinta, labai nori pati su savo rankytem viska deti sau i burna, nepasitiki gal manim lotuliukas.gif
Papildyta:
Musu pietus

jautienos farsas, truputi druskos, pipiro ciut ciut, kiausinio, siek tiek batono, dar svogumo pjaustyto ir mdarom kukulius (dar vadynamos galkos smile.gif ) jas i verdanti puoda, perpus vyrimo imetam morka pjaustyta ir bulves ir viska verdam kartu, po to mesos kukulius isimam, skysti ispyla,. sutrimam bulbes ir morkas, idedam sviestuko, pienuko ir ismaisom kosyte. Kukuli sutrinam su sakute, kosyte ir skanaus.

P.S. kartais kukulis gaunasi per sausas man, tai as skistyma to nepilu lauk, uzpilu ji ant sutrinto kukuliaus, kad slapesnis butu.
Atsakyti
QUOTE(MisLa @ 2010 08 26, 16:02)
jautienos farsas, truputi druskos, pipiro ciut ciut, kiausinio, siek tiek batono, dar svogumo pjaustyto ir mdarom kukulius (dar vadynamos galkos  smile.gif ) jas i verdanti puoda, perpus vyrimo imetam morka pjaustyta ir bulves ir viska verdam kartu, po to mesos kukulius isimam, skysti ispyla,. sutrimam bulbes ir morkas, idedam sviestuko, pienuko ir ismaisom kosyte. Kukuli sutrinam su sakute, kosyte ir skanaus.

P.S. kartais kukulis gaunasi per sausas man, tai as skistyma to nepilu lauk, uzpilu ji ant sutrinto kukuliaus, kad slapesnis butu.

Galima būtų paklausti,kokio amžiaus vaikui jau galima duoti mėsos kukulį,pagamintą su druska,pipirais ir pjaustytu svogūnu?
Atsakyti
As vaikui gaminu be druskos ir prieskoniu. Cia musu suaugusiu skonio receptoriai jau sugadinti, o vaikui manau reikia kuo veliau duoti druska, cukru.
Cukraus irgi nenaudoju.
Atsakyti
QUOTE(M.Rasele @ 2010 09 20, 17:24)
As vaikui gaminu be druskos ir prieskoniu. Cia musu suaugusiu skonio receptoriai jau sugadinti, o vaikui manau reikia kuo veliau duoti druska, cukru.
Cukraus irgi nenaudoju.

drinks_cheers.gif mes cukru pradejom deti nuo metu laiko i arbata o iki to laiko puikiai pasitenkindavo ir virintu vandenuku o retkarciais sultimis (nes ju labai nemegdavo).
Atsakyti
nuo kada duodamas virtas kiausinis,mano mergytei jau 10men
Atsakyti
QUOTE(rasarasa85 @ 2010 11 21, 18:59)
nuo kada duodamas virtas kiausinis,mano mergytei jau 10men

jau gali duoti kietai virto kiaušinio trynio , o dar geriau putpelės kiaušinio 4u.gif Pradžiai įmaišyk į košę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(reicel @ 2010 12 07, 12:15)
Lengva Jums pritarti viena kitai, kai vaikai valgus ir ima tas darzovienes ar koses grynas.... O mes vargstam del maisto, todel manu kose ramia sazine puse aukstelio cukraus paskaninu, o i vistienos (perkam augintas laisvej grudais, nes tos masinio auginimo is tikruju nekokios) makalose su grikiais ar ryziais druskos kruopele imetu. Kad tik tas vaikas valgytu... ech smile.gif

Vat butent musiskiui ir darzoves fee spjauna viska nei bulve, morka, moliugas, kalafijoras bandem ir su mano pienuku ir su sviestuku ir aliejuku lauk viskas eina o kosyte ti Hipp valgo jau 8menuo eina kaip ir mesytes reiketu bet kad darzoviu i burna neima o primaitint mes nuo 6men pradejom tai vat smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo NiuniaX: 19 gruodžio 2010 - 16:34
QUOTE(NiuniaX @ 2010 12 19, 16:32)
Vat butent musiskiui ir darzoves fee spjauna viska nei bulve, morka, moliugas, kalafijoras bandem ir su mano pienuku ir su sviestuku ir aliejuku lauk viskas eina o kosyte ti Hipp valgo jau 8menuo eina kaip ir mesytes reiketu bet kad darzoviu i burna neima o primaitint mes nuo 6men pradejom tai vat  smile.gif

analogiska situacija,vaikui greit 1 metukai jau,gyva ant grudu kosiu,darzoviu mesos ne is vietos,jos meniu: bet kokia grudu kose virsta ant vandens (pienui alergiska),idedu tai obuolio ar uogu,razinu,slyvu+sviestuko,valgo,l,patinka,dar bananas,obuolys,kas be ko vaisiu tyreles,darzoviene su mesa ar be mesos visai neina,max 1 k.i savaite....+mamos pienukas,ziauru,kai reikia pietus virti,net galva neisnesa ka besumastyt,nieks neitinka....
Atsakyti
QUOTE(zydrem @ 2010 06 19, 17:15)
saldyti maista ir taip nelabai gerai o dar lėliukams schmoll.gif ar turiu laiko ar neturiu as tik uz tai kad sviedžia  maista gautu lėliukai smile.gif jei man taip daktare patartu pas ja kojos nekelciau schmoll.gif

saldytos pirktines darzoves yra sveikiau nei sviezios. uzsaldo jas iskart, o is pardes perki daaaug veliau nei jas nuskabo, juolab purskia chemikalais kad laikytusi 4u.gif
Atsakyti
as irgi uz, bet kartais duodu ir pirktiniu darzoviu svieziu, o ka daryti, kai savo neturi? doh.gif
Atsakyti