QUOTE(Vestya @ 2008 12 25, 22:05)
Parasykit mamytes kaip jus drote tas darzzovienes ka dedate kaip verdate kaip trinate viskas viska
aš garinu, daržovės visai kitokio skonio nei virtos ir sveikesnės, nes išlieka daugiau vitaminų nei verdant paprastai. aš darau keletą variantų košyčių:
bulvė+morka+pastarnokai
bulvė+morka+kopūstas
bulvė+morka+mišinukas (pieniška košytė)
bulvė+mišinukas (pieniška košytė)
bulvė+morka+moliūgas+cukinija
bulvė+brokolis+kalafioras
bulvė+moliūgas+kalafioras
bulvė+morka+griežčiai (šitą bandysim ryt
)
moliūgas+kriaušė (garinu)
moliūgas+persikas (garinu)
garintas obuoliukas (nuo tokio nepūčia pilvuko)
garinta kriaušė
visas daržovienes (išskyrus pieniškas) jei reikia užpilu virintu vandenuku arba garintuvo nuvirusiu vandenuku. Visas išvirtas daržoves metu į vieną indą ir sublenderiuoju, pagardinu arbatiniu šaukšteliu sviestuko arba alyvuogiu aliejumi (100g košės 1 arbatinis šaukštelis sviesto arba aliejaus).
Grūdines košes perku užpilamas milupos be jokių priedų, košės paruošimas fantazijos ir noro reikalas, galima užpilti mišinuku, gausis pieniška, galima įdėti vaisinės tyrelės, galima įdėti šviežių vaisių (trinto banano, trintos žalios arba garintos kriaušės, taip pat ir obuoliuko, persiko ir t.t.). Tik grikių košytę darau pienišką.
Sėkmės verdant/garinant