Įkraunama...
Įkraunama...

Receptu knygutė mažyliams

QUOTE(JurgaSim @ 2008 12 18, 08:55)
Visai neseniai skaiciau, kad jokiu budu negalima slopinti vaiko noro savarankiskai valgyti, nes neva toks mamos elgesys gali slopinti savarankiskuma ir visame kame. Nezinau kiek tame yra tiesos, bet kai mano mazylis panores valgyti pats, jam tai daryti leisiu. Aisku, reikes apsisarvuoti kantrybe smile.gif O jus pabandykit daryti taip: vienu sauksteliu ja matinkit pati, o kitu - tegul mergaite bando valgyti. Mes tai turim kita problema - valgant kose butinai reikia, kad mama dainuotu ''Du gaideliai'', nes kitaip net nesizioja lotuliukas.gif

mūsų ir labai nenori žiotis, tai barškinu žaisliuku, tuomet valgo puikiai
Atsakyti
QUOTE(JurgaSim @ 2008 12 18, 08:55)
Visai neseniai skaiciau, kad jokiu budu negalima slopinti vaiko noro savarankiskai valgyti, nes neva toks mamos elgesys gali slopinti savarankiskuma ir visame kame. Nezinau kiek tame yra tiesos, bet kai mano mazylis panores valgyti pats, jam tai daryti leisiu. Aisku, reikes apsisarvuoti kantrybe smile.gif O jus pabandykit daryti taip: vienu sauksteliu ja matinkit pati, o kitu - tegul mergaite bando valgyti. Mes tai turim kita problema - valgant kose butinai reikia, kad mama dainuotu ''Du gaideliai'', nes kitaip net nesizioja lotuliukas.gif

Kaip gražu... smile.gif "Du gaidelius" traukiu, kai sauskelnes keičiu. Merginai tuo metu vis kažkokių reikalų atsiranda, tai apsiversti, tai dar kažką pagriebti reikia. Taip bandau nors dalelytę dėmesio sau atkovoti ax.gif
Dėl šaukštelio taip ir darau. Tiksliau - ji griebia būtent už to šaukštelio, kuris daržovienę į burną neša. Taip ir žaidžiu dviem šaukšteliais. Paima vieną, maitinu (stengiuosi maitinti) kitu, apsikeičiam ir vėl pasaka iš naujo. Aš irgi skaičiau berods tą patį straipsnį. Prasideda įspūdingai. "Atėjusi pas kažkokį mokslų vyrą mama klausia - kada vaiką mokyti savarankiškumo. Jis klausia - o kiek laiko vaikui? - 8 mėnesiai.. -Jūs pavėlavot, ponia..." blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo trudeme: 19 gruodžio 2008 - 09:52
Parasykit mamytes kaip jus drote tas darzzovienes ka dedate kaip verdate kaip trinate viskas viska blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vestya @ 2008 12 25, 23:05)
Parasykit mamytes kaip jus drote tas darzzovienes ka dedate kaip verdate kaip trinate  viskas viska  blush2.gif

Primaitinu nu 4,5 men. Padejom nuo morkos. Paskui bulve pridejom. Dabar visokiu darzoviu, kokiu yra. Turiu uzsisaldzius kalafioro, zirneliu. Cukinija nuperku, kopusto siek tiek. Visas darzoves kartu isverdu (aisku sudedu jau i verdanti vandeni). Sutrinu su blenderiu ir praskiedziu misinuku. Vakarais duodu Hipp avizu koseles be nieko, sudetis 100 proc avizu miltai ir viskas. Padarau ant misinuko. Labai megsta.
Atsakyti
O kokias apskritai daržoves galima duoti? Mums jau 5,5 mėnesio. Maitinu MP ir pradėjom daržovių tyreles ragaut. Išbandėm bulvę, morką, žiedinį kopūstą, brokolį, burokėlį. Dar laukia cukinija, žali žirneliai. Ir fantazija baigėsi unsure.gif Ką dar iš daržovių galima tokiam mažiukui? Šparagines pupeles, špinatus? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 01 27, 21:04)
O kokias apskritai daržoves galima duoti? Mums jau 5,5 mėnesio. Maitinu MP ir pradėjom daržovių tyreles ragaut. Išbandėm bulvę, morką, žiedinį kopūstą, brokolį, burokėlį. Dar laukia cukinija, žali žirneliai. Ir fantazija baigėsi unsure.gif  Ką dar iš daržovių galima tokiam mažiukui? Šparagines pupeles, špinatus? blink.gif

Mes tai dar nerizikuojam su žirneliais ir pupelėm, kažkaip mažylio pilvukas linkęs turėti problemų su pūtimu, o šitos daržovės tai ir duoda blink.gif
Atsakyti
Mes pradejom nuo morkos ir bulves tyreles, poto ivedem moliuga, cukinija, dar veliau kopusto gabaliuka ir brokoli. zirniu ar pupeliu tikrai neduodavau, nes nemanau kad pilveliui gerai tokius "astrius" produktus valgyt, gali labai raizyt. Jei tyrele gaudavosi beskone, paskanindavau obuoliu, jis priduodavo tokios rugsteles, tada skaniau valgydavo, kadangi ilgai maitinau pati tai i tyrele savo pienuko siek tiek pradzioj ipildavau, bet kad labai skanautu tai nebuvo nei vienos darzovienes, kol nepradejom deti grietines ir druskytes apie 11men.
siaip del tos darzoviu gausos irgi nemanau kad reiktu persistengt, nes mano galva jei darzove nebudinga musu krasto zmonems, nezinai kokios reakcijos gali sulaukt, geriau jau musiska bulve, morka, cukinija ar kokia panasi o ne sparagai, avokadai ir pan. bet cia tik mano nuomone ax.gif
Atsakyti
Burokėlį patarė pediatrė, išbandėm - patiko mirksiukas.gif O su pilvuku neturėjom dar bėdų, tai nemanau, kad žali žirneliai ar šparaginės pupelės pakenktų. Jie ir špinatai buvo paminėti kaip tinkami sm forume, kur gydytoja pataria dėl pirmo primaitinimo daržovių košele ax.gif Aš košytę kol kas darau iš dviejų daržovių, trinu per gana smulkų sietelį ir šiek tiek savo pieno įmaišau smile.gif
Atsakyti
Sveikos,
mano mazylei jau 6.5 men. O primaitinti pradejau tik nuo 5.5, nes labai bijau sugadinti skranduka, ir paskui tureti problemu su alergijom. Nes kiek domejausi, skrandukas visiskai issivysto tik apie 3-ius metukus. Taigi kol kas valgom moliuga, bulve, morka, obuoliuka, grikiu kruopas. O Receptukai musu paprasti:
1. Bulve+moliugas+morka
2. Moliugas+obuoliukas
3.Grikiai+obuoliukas
4.Grikiai+moliugas+obuoliukas.
na ir panasios variacijos.
Darzovenes verdu taip: labai plonais grezineliais supjaustau darzoves ir dedu jau i verdanti vandeni, paverdu apie 7-8 min. ir viska sumalu blenderiu.
O kruopu koses verdu is miltu(kol kas tik grikiu) taip: proporcijos kazkur i 100ml vandens iberiu 1 maza sauksteli miltu, paverdu apie 5-8 min, paskui idedu labai plonai supjaustyta obuoliuka(moliuga) palaukiu kol suminkstes ir viska dar isplaku blenderiu. Vietoj cukraus i koseles dedu saldzios morkytes, jei pvz. obuoliukas per rugstus. Greitai pradesiu deti truputi aliejuko/sviestuko. Taip pat duodu "griauzti" obuoli. Nenaudoju jokio cukraus, druskos ar pan.
Kadangi pirktiniu tyreliu mano mergaite nevalgo, tai is darzoviu ir vaisiu duosiu viska ka rasiu ekologisku prekiu lentynose. Taigi manau bananai, mangai ir pan. mums atkrenta smile.gif
Tik vat yra problemele: kaip ir ruosiuos uzbaigti maitinima MP, bet vat neima i burna jokiu misineliu, spjaudosi ir verkia. Jau savaite bandom pripratinti ir niekaip. Netgi bandziau grikiu kose skiesti misineliu, tik pajaucia kvapa-viskas! doh.gif Gal kas turit patarimu?
Atsakyti
QUOTE(Vestya @ 2008 12 25, 22:05)
Parasykit mamytes kaip jus drote tas darzzovienes ka dedate kaip verdate kaip trinate  viskas viska  blush2.gif

aš garinu, daržovės visai kitokio skonio nei virtos ir sveikesnės, nes išlieka daugiau vitaminų nei verdant paprastai. aš darau keletą variantų košyčių:
bulvė+morka+pastarnokai
bulvė+morka+kopūstas
bulvė+morka+mišinukas (pieniška košytė)
bulvė+mišinukas (pieniška košytė)
bulvė+morka+moliūgas+cukinija
bulvė+brokolis+kalafioras
bulvė+moliūgas+kalafioras
bulvė+morka+griežčiai (šitą bandysim ryt smile.gif )
moliūgas+kriaušė (garinu)
moliūgas+persikas (garinu)
garintas obuoliukas (nuo tokio nepūčia pilvuko)
garinta kriaušė
visas daržovienes (išskyrus pieniškas) jei reikia užpilu virintu vandenuku arba garintuvo nuvirusiu vandenuku. Visas išvirtas daržoves metu į vieną indą ir sublenderiuoju, pagardinu arbatiniu šaukšteliu sviestuko arba alyvuogiu aliejumi (100g košės 1 arbatinis šaukštelis sviesto arba aliejaus).
Grūdines košes perku užpilamas milupos be jokių priedų, košės paruošimas fantazijos ir noro reikalas, galima užpilti mišinuku, gausis pieniška, galima įdėti vaisinės tyrelės, galima įdėti šviežių vaisių (trinto banano, trintos žalios arba garintos kriaušės, taip pat ir obuoliuko, persiko ir t.t.). Tik grikių košytę darau pienišką.
Sėkmės verdant/garinant 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Siaip tai jau yra tema apie receptukus STAI CIA.
O sios temos ivadine zinute neatitinka temos pavadinimo, todel ir prasidejo diskusija ne i tema.
Atsakyti
Na as bandziau savo maziukei duoti bulvyte su morkyte uzbalinta misinuku,tai ji spjove viska lauk ,buvo netgi iki vemimo.
Atsakyti