Įkraunama...
Įkraunama...

Receptu knygutė mažyliams

QUOTE(Nerytė @ 2007 07 08, 09:16)
o kam sviesto ar aliejaus dedi?  g.gif

dedama , kad geriau pasisavintų naudingos medžiagos , ir beto kai kurie vitaminai tirpsta tik riebaluose smile.gif

QUOTE(mylimuke @ 2007 07 08, 17:59)
Geriau pasisavinamos naudingos medziagos ir darzovyciu  ax.gif  Nors as tai retai sviestuko idedu, nes dazniausiai pirktines valgom  rolleyes.gif

man daktarė į pirktines patarė keletą lašelių aliejaus gero įlašinti 4u.gif

Mano merginai ryžiai nepatinka ir šiaip jos viduriukai linkę kietėti, o dar jei ryžių užvalgo tai kankinasi, tai jų ir nebeduodu, gal patarti galit kokį derinį pasiūlyti mano panelytei su ryžiais
ir kas dėl moliūgo- o galima jį virtą užšaldyti, ir kaip geriau ar gabaliukais ar sutrintą jau į košę? Nes teko įsigyti nemažą gabalėlį, maniškė jį labai mėgsta, tačiau nenoriu, kad sugestų 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlante @ 2007 07 24, 23:44)
Norėjau paklausti- kai verdate burokėlį ką dedate į košeles kartu? bulvę, morką, mėsytę, o dar kokių daržovių dedat ar nebe?
Mano merginai ryžiai  nepatinka sad.gif ir šiaip jos viduriukai linkę kietėti, o dar jei ryžių užvalgo tai kankinasi, tai jų ir nebeduodu, gal patarti galit kokį derinį pasiūlyti mano panelytei su ryžiais  4u.gif
ir kas dėl moliūgo- o galima jį virtą užšaldyti, ir kaip geriau ar gabaliukais ar  sutrintą jau į košę? g.gif

maniškė ryžių košės vienos taip pat nemėgsta, tai aš verdu kartu su grikiais, avižom (gerai, jei viduriukai linkę kietėti), ar 4 grūdų dribsniais. Beje, visas košytes verdu iš dribsnių, tiek ryžių, tiek grikių ir pan. išverda greit, nebūna stambių gumulų. į košytę visada įdedu alyvų aliejaus bei mišinuko ar karvės pieno, truputuką druskytės.
Atsakyti
Aš ryžių košę verdu pienišką, paskaninu geruose pašutintomis ir per tinklelį pertrintomis slyvomis (turiu užsišaldžiusi šiek tiek), dar kažkiek pasaldinu, kad skonis normalus būtų. Tai viduriukai tada nekietėja. ir valgo skaniai.

Kiek žinau, cukinija irgi minkština vidurius. Galima kažką galvoti ir su ja. Gal pridėjus razinų paruošti saldžią košę... Arba ryžius virti su morkytėmis, kopūstėliu, trupučiu cukinijos, prie baigiant virti įdėti kokį ketvirtį nulupto pomidoro ir dar dar kokią minutę pavirt, o po to viską sumiksuoti. Bet pomidorų geriau ieškoti naminių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laumiux: 26 liepos 2007 - 13:21
QUOTE(Kvinta @ 2007 07 16, 23:14)
Sveikos mmaytes. Paskaitinejau, kaip maitinate savo leliukus. Reiks ir man bandyt, nes kol kas Hipp perku kosytes visokias. Bet iskilo klausimas - sakot, duodat agurkus, obuoli ir kt. O kokio dydzio gabaliukais supjaustot? Baisu, kad nepaspringtu. O pagremzto obuoliuko jau kaip ir negrazu valgyti - vis tik tuoj 10 menesiu turesim. Norisi kramtyti, rankytese laikyti. Bet vat bijau per dideliais duoti  blush2.gif

sveikos,

mano kleckas dantu neturi,bet mes nuo 5.5men duodam ketvirtadali agurko griauzti :)jam puikiai sekasi,taip pat baronkyciu ir didesniu ir mazesniu,jei atkanda jis ispjauna.Dabar nupirkau Milupos sausainiukus,tai jam jie laabai patinka.jie nuo seiliu suminksteja ir vaikas tikrai neuzsprings.Jei kaina idomu,maciau Norfoj 5.5lt.Iki parduotuveje pirkom lyg netoli 7lt.Tiesa,ir obuoliuko nulupto duodam,taip,kad butu patogu i rankute paiimti mirksiukas.gif
manau,reik nebijoti ir tik priziureti,kai ka maziukai valgo,sekmes mirksiukas.gif
Atsakyti
na kosiu pati neverdu(t.y kruopiniu),verdu tik darzovienes .va galvoju pabandyti kose NORDIC uzpilama ir gali valgyti idomu ar 9men .kleckui galima,ten raso kad nera jokiu konservantu tik druska ir cukrus,na ir i vaikiskas ju deda ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Atlante @ 2007 07 24, 23:44)
Norėjau paklausti- kai verdate burokėlį ką dedate į košeles kartu? bulvę, morką, mėsytę, o dar kokių daržovių dedat ar nebe?
Mano merginai ryžiai  nepatinka sad.gif ir šiaip jos viduriukai linkę kietėti, o dar jei ryžių užvalgo tai kankinasi, tai jų ir nebeduodu, gal patarti galit kokį derinį pasiūlyti mano panelytei su ryžiais  4u.gif

Išvirdavau ryžius vandenuke, pabaigoj kiek pienuko įpildavau (jei jo dar nepradėjot, tai įpilkit mišinuko), tada įpjaustau banano ir įpilu natūralaus be priedų jogurto,viska sutrinu su elektriniu trintuvu. Jei per tiršta - įpilti kiek vandenuko virinto ar jogurto daugiau. Aš trupučiuko dėdavau ir cukraus, tik saikingai. Skaniau vis tik. Dabar jau mano kavalierius košių nelabai lotuliukas.gif nori tokio maisto, kad į rankytę galėtų pasiimti ir pats valgyti thumbup.gif
QUOTE(belosneska @ 2007 08 20, 14:07)
na kosiu pati neverdu(t.y kruopiniu),verdu tik darzovienes .va galvoju pabandyti kose NORDIC uzpilama ir gali valgyti idomu ar 9men .kleckui galima,ten raso kad nera jokiu konservantu tik druska ir cukrus,na ir i vaikiskas ju deda ax.gif

Gali pabandyti virti ir kruopines, tas kur greitai išverda. Jų skonis toks tikresnis, nei tų užpilamų, pabosta jos mažuliukams. Aš verdu Nordic. visada valgom su kokia nors tyrele.

Verdu dar agurkienę, skanu ir mums tokia sriuba, o vaikui košę verdu:
Sudėtis:
malta veršiena ar kiauliena (galit ir kalakutieną, bet agurkienei man taip skaniau),
nuluptas susmulkintas agurkiukas,
ryžiai,
svoguno šiek tiek ir druskytės,
nuluptas pomidoras.
Agurkiuko ir ryžių turi būti maždaug vienodai ir daugiausiai, o pomidoro nedaug. Išvirus sutrinti ir įpilti alyvuogių aliejaus. Didesniems vaikučiams dar galima įdėti grietinės.
Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sirana @ 2007 09 17, 15:33)
Sorry, gal ir kvailas klausimas, bet ar agurkas zalias, ar raugintas? Jauciu, zalias?.. ax.gif

Agurkiukas žalias arba virtas:) Mat žiemai išsiverdu tokią marmalynę biggrin.gif
2 dalys agurkų, nuluptų ir smulkiai supjaustytų,
1 dalis svogūnų,
1 dalis pomidorų, taip pat nuluptų,
Pirmiausiai agurkus paverdu aliejuje, paskui sudedu svogūnus ir pomidorus. Verda kol suminkštėja ir druskos įdedu pagal skonį. Viskas, uždarau į nedidelius stiklainiukus.
Paskui verdu sriubytę - frikadelės kiaulienos ir dar ryžių įdedu. Valgant - grietinės. Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
o nuo kada galima burokeli deti i koses? ir nuo kada makaronus galima virti? g.gif
Atsakyti
Gydytoja mums burokėlį pasiūlė, kai buvom 8 mėn. Labai gerai suveikia, kai sunkoka pakakot.
Atsakyti
Šiandien va verdu šparagines pupeles su vištiena. Valgys kaip smakas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kamke @ 2007 09 19, 12:47)
ir nuo kada makaronus galima virti? g.gif

Manau, kad nuo kokio 7-8 men. laisvai gali jais kartais pakeisti bulves. Mes makaronu pirma karta paragavom apie 8 men.
Atsakyti
Mes irgi nuo 8 mėn. Bet aš bulvių jais nekeičiu- tiesiog virdama košę, įberiu ir šiek makaronų.
Atsakyti