Kokius vitaminus geriat kai maitinat MP alergiska vaika? As maitinu pati ir laikausi 4 men. hipoalergines dietos, bet jau koks 1 menuo plaukai eme slinkti kuokstais Ar kam buvo taip atsitike ir kaip su tuo kovojote? Galvoju, kad su ta dieta sau kokia liga isivarysiu.
mamukai,gal kas esat atrade kokius nors sausus pusrycius be gliuteno?aciukas
tavo vietoje nesieciau plauku slinkimo su sia dieta... matau,gimdei geguze... nezinau ar sutapimas,bet praejus lygiai pusei metu po gimdymo ,ziauriai man ir porai draugiu,kurios gimde,slinko plaukai. cia taip kaip ir turi buti... o bus dar po keliu menesiu tu isslinkusiu vietoje prades dygti nauji
QUOTE(Rupkė @ 2009 09 23, 07:48)
Kokius vitaminus geriat kai maitinat MP alergiska vaika? As maitinu pati ir laikausi 4 men. hipoalergines dietos, bet jau koks 1 menuo plaukai eme slinkti kuokstais Ar kam buvo taip atsitike ir kaip su tuo kovojote? Galvoju, kad su ta dieta sau kokia liga isivarysiu.
tavo vietoje nesieciau plauku slinkimo su sia dieta... matau,gimdei geguze... nezinau ar sutapimas,bet praejus lygiai pusei metu po gimdymo ,ziauriai man ir porai draugiu,kurios gimde,slinko plaukai. cia taip kaip ir turi buti... o bus dar po keliu menesiu tu isslinkusiu vietoje prades dygti nauji
O kas jus siunčia pasidaryti tyrimus, nuo ko vaikutis alergiškas: alergologė ar vaikų pediatrė? Man kol kas alergologė liepė laikytis hipoalerginės dietos ir kadangi po 120ml per dieną primaitindavau mišinuku, patarė jį pakeisti į Aptamil Allergy Care, Aptamil Pepti, Tutteli Peptidi ar Nutri Junior. Maximoje radau tik Aptamil Allergy Care, tai kaina tikrai gerokai skiriasi nuo paprasto, na tarkim pirkdavom už 14,4 Lt (350g), o šis kainuoja 41 Lt (450g). Gal kas radot kur galima nusipirkti kitą iš rekomenduotų ir jis būtų pigesnis?
Dar skaičiau etiketėje, kad HA tinka linkusiems į alergiją, bet nealergiškiems karvės pienui ir jie iš dalies hidrolizuoti, o šie 4 mišinikai skirti alergiškiems karvės pienui. Bet aš nžn ar mano mažasis tikrai alergiškas karvės pienui, nes po 2 sav. pertraukos vėl daviau savaitę paprasto, tai nieko bloga nepastebėjau...įdomu ar per tą savaitę būtų išbėrę, jei tikrai būtume alergiški??? Be to, gal kas iš patirties, jei vaikutis būtų tikrai alergiškas karvės pienui, ar nieko tokio, kad pagal hipoalerginę dietą valgau natūralų jogurtą ir geriu kefyrą?
Dar skaičiau etiketėje, kad HA tinka linkusiems į alergiją, bet nealergiškiems karvės pienui ir jie iš dalies hidrolizuoti, o šie 4 mišinikai skirti alergiškiems karvės pienui. Bet aš nžn ar mano mažasis tikrai alergiškas karvės pienui, nes po 2 sav. pertraukos vėl daviau savaitę paprasto, tai nieko bloga nepastebėjau...įdomu ar per tą savaitę būtų išbėrę, jei tikrai būtume alergiški??? Be to, gal kas iš patirties, jei vaikutis būtų tikrai alergiškas karvės pienui, ar nieko tokio, kad pagal hipoalerginę dietą valgau natūralų jogurtą ir geriu kefyrą?
QUOTE(Rupkė @ 2009 09 23, 10:48)
Plaukai slenka tikrai ne nuo dietos, o del po nestumo pakitusiu hormonu. Su tuo kovoti nereikia, viskas praeis savaime, man plaukai baisai slinko 5 men, dabar jau daug maziau...As jokiu papildu negeriau, nes rizikuoti del dukrytes alergijos nenorejau Dabar geriu SILICEA BALSAM, raso, kad galima geri ir zindymo metu, bet del sventos ramybes pasitarciau su alergologu As apie ji suzinojau tik tada, kai nustojau zindyti ir galiu pasakyti, kad rezultatai puikus! Cia kaip ir reklama gavosi , bet man kirpeja rekomendavo, nes silicis geriamas, todel greiciau organizmas pasisavina, o rezultatai matosi kur kas greiciau
Papildyta:
QUOTE(Axxa @ 2009 09 23, 17:09)
O kas jus siunčia pasidaryti tyrimus, nuo ko vaikutis alergiškas: alergologė ar vaikų pediatrė? Man kol kas alergologė liepė laikytis hipoalerginės dietos ir kadangi po 120ml per dieną primaitindavau mišinuku, patarė jį pakeisti į Aptamil Allergy Care, Aptamil Pepti, Tutteli Peptidi ar Nutri Junior. Maximoje radau tik Aptamil Allergy Care, tai kaina tikrai gerokai skiriasi nuo paprasto, na tarkim pirkdavom už 14,4 Lt (350g), o šis kainuoja 41 Lt (450g). Gal kas radot kur galima nusipirkti kitą iš rekomenduotų ir jis būtų pigesnis?
Pediatras israso siuntima pas alergologa, o jau tada su alergologu nusprendziat, ar reikia tyrimo. Galima savarankiskai ju paprasyti (mes taip ir padarem), durio meginukus (kai lasina alergenus ant odeles) daro nemokamai, o tyrimas is kraujo - mokamas (nemokamai daro, jei guldo i stacionara).
Del misinuko galiu pasakyti taip - maniske nealergiska pienui, bet mes vistiek naudojam Aptamil alergie care, tiesiog apsidraudziam, nors pries tai gerem Nestle NAN HA keleta savaiciu, jokio skirtumo nepastebejom, tik kainoje
Jei manai, kad pieneliui esat nealergiski, rugscius pieno produktus galima naudoti (zinoma, ne visokiu jogurtus su priedais, o naturalu ir t.t.), bet vistiek turi stebeti, ar neberia. Sekmes ir kantrybes jums
Turiu klausimeli, ar galime gerti ketotifena nepasitarus su daktaru? ax.gif Labai persti odele dukrytei, kol eiles sulauksim praeis kelios savaites doh.gif zinau kad poveikio greitai nebus, tad noretume jau dabar pradeti naudoti ax.gif Anksciau gerdavom tavegili, kai labai prastai budavo
QUOTE(kristinap @ 2009 09 21, 22:19)
sveikos,
mūsų alergijos padariniai sunkiai traukiasi odelė stipriai pašerpetojusi, pavalau sidabro vandeniu ir teplioju kremuku. O gal kas išbandėt ugniažolės voneles? Kiek ieškojau info tai ji prie įvairių bėdelių tinka, gal padėtų odą sutvarkyti
mūsų alergijos padariniai sunkiai traukiasi odelė stipriai pašerpetojusi, pavalau sidabro vandeniu ir teplioju kremuku. O gal kas išbandėt ugniažolės voneles? Kiek ieškojau info tai ji prie įvairių bėdelių tinka, gal padėtų odą sutvarkyti
Musu gyd. patare butent su sios zoles silpna arbata po maudyniu patept berimu vietas ir palikt nudziut.Tikrai padejo. Ugniazole malsina odos uzdegimus. Del voneliu nezinau kaip,nes liepe butent tepliot.
Ačiū visoms už atsakymus
o tau ypač žolės pas mane jau, bet dar nedrįsau išbandyti, tai ryt patepliosiu židinėlius
QUOTE(mano_svajone @ 2009 09 23, 21:33)
Musu gyd. patare butent su sios zoles silpna arbata po maudyniu patept berimu vietas ir palikt nudziut.Tikrai padejo. Ugniazole malsina odos uzdegimus. Del voneliu nezinau kaip,nes liepe butent tepliot.
o tau ypač žolės pas mane jau, bet dar nedrįsau išbandyti, tai ryt patepliosiu židinėlius
QUOTE(Rupkė @ 2009 09 23, 12:48)
Aš jokių vitaminų negeriu. Manau, kad ypač sintetiniai vitaminai dar gali paaštrinti alergiją.
Plaukai man slinko kai maitinau pirmąją, o ji niekam nebuvo alergiška, taigi valgiau viską, bet paskui savaime susitvarkė. Dabar neslenka, bet labai labai veliasi, tai vistiek šukuodama nemažai išpešu .
Gal pasitarkit su savo kirpėja, pakeiskit šampūną ar kokią kaukę rekomenduos .
Labai mažai produktų valgot, kad sakot ligą įsivarysit? Viskas laikina
QUOTE(Axxa @ 2009 09 23, 19:09)
Tyrimus galima ir be siuntimo pasidaryti, bet tik ar verta jei pas jus situacija nėra labai bloga. Mūsų net nesiuntė tų tyrimų pasidaryti ( nors tuo metu valgėm: bulvę, miežius, soras, bananus ir kartais kukurūzus ir tai viskas... jokios mėsos, nieko nieko), jie ne visada būna tikslūs. Sako ir taip puikiai tvarkotės, taip kad pirmyn . Tas puikiai - tai duodi produktą ir stebi (aš valgau tik tai ką duodu mažajai): beria - išimi, tinka - sekančią dieną duodi. Vieni produktai beria iš kart, kiti po kelių dienų. Bet jei jūs gėrėt savaitę įprastą mišinį ir nieko, tai gali būti, kad jis jums tinka, o netiko jūsų pienelis (gal buvot ko netinkamo užvalgiusi). Nors gali būti, kad kai duodi po mažą kiekį to mišinio reikia daugiau laiko, kad alergenų prisikauptų, bet jei būtų stipri alergija, tai bertų ir nuo mažo kiekio to produkto. Patarimas tik stebėti.
Labai individualu, jei seki temą tai žinai, kad vienus beria pvz. tik avižos ar ryžiai, nors yra prie rekomenduojamų valgyti, o kitiems jie puikiai tinka. Reikia atsirinkti . O dėl rūgščių pieno produktų, tai jei nepastebi nieko blogo kai valgai, manau gali valgyt.
QUOTE(Gintare2009 @ 2009 09 23, 21:03)
Turiu klausimeli, ar galime gerti ketotifena nepasitarus su daktaru? ax.gif Labai persti odele dukrytei, kol eiles sulauksim praeis kelios savaites doh.gif zinau kad poveikio greitai nebus, tad noretume jau dabar pradeti naudoti ax.gif Anksciau gerdavom tavegili, kai labai prastai budavo
O tai jum vėl pablogėjo? Lyg prieš 5 dienas rašei, kad pas jus pagerėjimo laikotarpis . Aš duočiau tik jei labai blogai būtų. Gal pabandykit kremuką pakeisti . Aš prieš 3 dienas nusipirkau naują ekologišką atkuriamąjį losjoną kūdikiams. Rašo, kad ramina suerzintą, niežtinčią į alergijas linkusią odą. Kol kas lyg tinka. Pas mano mažylę bėrimų kaip ir nematyti, bet barzdelė ir apie burnytę vis parausta ir odelė ten sausoka.
Dėl vaistukų tada pasitark nors su mažylės pediatre.
QUOTE(Rupkė @ 2009 09 23, 10:48)
Po gimdymo praejus mazdaug 3men. visada slenka plaukai,tad maziau nervu,isslinks kiek jiems reikia ir praeis Jei slinkimas nesibaigs iki vaikui sueis 1metukai,tada jau ir sunerimt galima. Tiesiog vienu daugiau slenka ,kitu maziau.Jei plaukai ilgi,ju atrodo nezmoniskai daug visur prikrite(sava patirtis ),kai trumpesni maziau ir pastebi.Man galva plaunant,kartu su vandeniu plaukai begdavo nuo galvos ,galvojau plika liksiu
O sintetiniu vitaminu neskubek maitindama
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 09 24, 09:18)
O tai jum vėl pablogėjo? Lyg prieš 5 dienas rašei, kad pas jus pagerėjimo laikotarpis . Aš duočiau tik jei labai blogai būtų. Gal pabandykit kremuką pakeisti . Aš prieš 3 dienas nusipirkau naują ekologišką atkuriamąjį losjoną kūdikiams. Rašo, kad ramina suerzintą, niežtinčią į alergijas linkusią odą. Kol kas lyg tinka. Pas mano mažylę bėrimų kaip ir nematyti, bet barzdelė ir apie burnytę vis parausta ir odelė ten sausoka.
Ziuriu as vis skubu pasidziaugti man visai nesuprantama, kai vaikas valgo ta pati visa menesi, bet kelias dienas buna gerai, o po to vel pablogejimas, siandien nusisaut norisi, dar blogiau nei vakar, neiskentusi vakare daviau tavegilio bet vistiek sugebejo nusikasyti kakliuka iki kraujo... manau, kad kruopos netinka, bet jau truksta vaizduotes, ka vaikui beduoti valgyti..... sako ryziai maziausiai alergizuoja, bet mums netinka, kukuruzai ir avizos atrodo irgi