QUOTE(EDNET @ 2009 09 12, 10:53)
aciu mamytes.mano vaikas sirgalius,per savo 5 m.jau 5 kartus buvom ligoninyje.ibufena savo iniciatyva pakeiciau ibumetin tabletem,vaikui po operacijos reikejo nuskausminimo,o ligonine siulo ar ibufena,arba paracetamoli(kuris mums nepadeda).ibumetinas mums nesukelio jokiu pilvo skausmu.kiti gyd.sako,kad esam alergiski antibiotikams, bet kuriems tiksliai neivardino,nes tiksliai nezino.spelioja vis kal tam,gal anam.gerai ,kad operacija buvo planuota,tai visus perspejau,kam esam alergiski,o jeigu butu extra atvejis?tai vat ir nezinau kur mus gali istirti?
ibufenas - ibumetinas tai tas pats vaistas kitoj formoj, tai matyt vis dėlto buvo reakcija į priedus, arba atsitiktinis sutapimas... aš kiek iš savo patirties su tokiom alergijom, tai tik pats stebėdamas išsiaiškini. o kad alergiški kokiems antibiotikams, tai susidaryk sąrašiuką, kokius naudojot tuo metu, kai kilo reakcijos ir turėk jį, kad perspėt gydytojus, kad turit įtarimų dėl alergijos. jei ir skirs kažką iš tos grupės antibiotikų būtinybės atveju, tai stebės reakciją ir bus pasiruošę.
o pilvo skausmai jums būtent po nuskausminamųjų pavartojimo buvo? ar ilgesnį laiko tarpą tęsėsi? ne visi gyd pripažįsta, bet man vaikystėj pvz buvo dvi savaites nenustatytas plaučių uždegimas, nes skaudėjo pilvą ir neturėjau temperatūros. taigi būna ir tokių dalykų, vaikamsskausmas dar nebūna stipriai lokalizuotas, jie kitaip gal jį suvokia, todėl kartais ir ligos požymiai netipiniai... be to, gali būti, kad suerzino skrand-io ir dvylikapirštės gleivinę jei nevalgius pavartojo vaistus. na, čia daug gal, bet svarbiausia, kad pooperacijos turėjote vaistus kurie jums padėjo ir nesukėlė pašalinių poveikių