Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(Vynuoge_81 @ 2010 03 30, 13:17)
Mamytes, ar SINLAN kosyte alergiukam tikrai tinka?

sinlaca valgom 2sav, ten apdirbti ryziai, viduriukai pakietejo (mums cia gerai), neberia.
Atsakyti
QUOTE(laurrencja @ 2010 03 27, 18:09)

Atiduodu vos 1karta pabandyta NAN 2 HA misineli skardinej, mums netiko schmoll.gif  ismest gaila. Ispakavau pries 3dienas ir daugiau nebeatidarinejau 4u.gif  Jei ka, i AZ blush2.gif

Kodel netiko?
Atsakyti
QUOTE(svarbi105 @ 2010 03 30, 12:02)
Mano maziui jau nuo menesiuko nustate AD. Aisku, esame alergiski... verysad.gif ypatingai kiausiniui. Daba mums jau 1,5men.ir butu laikas skiepyti(raudoniuke, kiaulyte, tymai), bet kol kas susilaikom nes kiausinio baltymui didele alergija-reakcija neprognozuojama, net neziau kaip cia elgtis, aisku, yra ivairiu nuomoiu del skiepu, o ypac alergiukams...Kaip jus sprendete sia problema (konkreciai del sito skiepo)? g.gif

Mano dukra alergiska kiausinio baltymui - labai didele alergija, bet po skiepu jokios reakcijos g.gif
Atsakyti
QUOTE(svarbi105 @ 2010 03 30, 13:02)
Mano maziui jau nuo menesiuko nustate AD. Aisku, esame alergiski... verysad.gif ypatingai kiausiniui. Daba mums jau 1,5men.ir butu laikas skiepyti(raudoniuke, kiaulyte, tymai), bet kol kas susilaikom nes kiausinio baltymui didele alergija-reakcija neprognozuojama, net neziau kaip cia elgtis, aisku, yra ivairiu nuomoiu del skiepu, o ypac alergiukams...Kaip jus sprendete sia problema (konkreciai del sito skiepo)? g.gif

o tam skiepe tikrai yra kiaušinio baltymo?
jei yra, tai aš tia jokiu būdu neskiepyčiau.
Atsakyti
QUOTE(svarbi105 @ 2010 03 30, 14:02)

Sveikos.
Kaip supratau,jum dabar 1,5metu?Ir klausi apie MMR skiepa?Tai jis dabar neturi to kiausinio baltymo,kaip anksciau.Mum irgi alergija kiausinio baltymui ir pieno baltymams,vakar gavom sita skiepa,tai jokios reakcijos smile.gif Bet mes apsidraudem ir gavom skiepa ligoninej,kad,jeigu ka,daktarai visi vietoj ax.gif
Atsakyti
Sveikos. Mes grįžom iš Vilniaus Antakalnio alergologinio ir galiu pasakyti, kad ganėtinai nusivyliau ten daromais tyrimais sad.gif
Vaikui padarė kraujo tyrimą (geležies, baltymo ir 36 mišrią paletę), kakučio ir klijavo pleistriuką odos lopo tyrimui (tiesa šį labai nenoriai, bet kadangi labai prašiau, tai nepatenkinta sutiko padaryti). Gulėjom pilnas 6 paras (4 d.d.), bet kraujo prieš 36 alergenus atsakymo nesulaukėm (nors jis padaromas per 48 val.). Kalbėjau su kitom moterim, tai labai įvairiai, vieni ats. gauna po 2 parų, kiti po 5 parų (d.d.). Dar prašiau, kad nustatinėtų mums maisto alergenus, ypač aktualu ką vaikas šiuo metu valgo (bulvė, morka, kalafijoras, brokolis, jautiena, kalakutiena, kukuruzų, ryžių, sorų kruopos ir avižiniai dribsniai, obuoliai, bananas), bet pradėjus vardinti buvau pertraukta ir pasakė, kad visiems pagal programą daroma mišri paletė (nesvarbu, kad iš jos vaikas valgo tik bananus ir jautieną). Dar buvo pasakyta, kad nuo to, ką mes valgom, mūsų neberia (bet neišklausė, ką valgom), o beria dėl to, kad prieš 3 sav. buvom pradėję ragaut jogurto ir kefyro. Sakau, bet juk vaiką beria smarkiai nuo 5 mėn. (o tada jis gėrė tik MP ir l.mažai mišinuko), o dar pusę metų pieniškų produktų visai neragavo ir jį smarkiai bėrė. Tada labai murmėdama sutiko padaryti odos lopo mėginį, nes pasak gydytojos be kraujo rezultatų šis neskiriamas (o šio atsakymo mus išrašant dar nebuvo!). Po 48 val. odelė smarkiai sureagavo, t.y. gavo "++" iš 3 maksimalių į kukurūzų, ryžių, miežių kruopas, aviž.dribsn., ruginius miltus ir bulvę, o "+" gavom grikiams, po 72 val. "+" liko tik kukurūzams, o "+-" aviž.dr. ir miežiams, kiti gavo "-", nors sakė vienas pliusas beveik nerodo jokios alergijos, tik kukurūzų nereikėtų per dažnai duot. Paklausus, tai kodėl taip viskas sureagavo po 48 val., atsakė, kad taip reaguoja žarnynas, reikai spręst po 3 parų. (Gal kas buvot radę kokių išsamesnių šio tyrimo atsakymų ir galėtumėt parašyt ar įmest nuorodą, nes manęs toks atsakymas nepatenkino, nes juk vaiką po 2 d. ne tik mėginio vietoj išbėrė, bet ir kojytes, veiduką, o po 3 parų dingo ant mėginio vietos, bet ant kūnelio dar ne...). Dabar laukiame tolimesnių ats., bet jie ne kažin ką duos, nes juk vaikas valgo tik 2 iš tiriamų 18 produktų, na nebent parodytų dar kažką dulkėms, erkutėms, pelėsiui. Taigi atgulėjom mes ten, bet vis tiek teks darytis mokamą maisto alergenų tyrimą verysad.gif (arba kalbėjau su moterimis, tai jų vaikams dar savose poliklinikose darė nemokamus dūrio mėginius su konkrečiai valgomais produktais) nes šiaip pas bus rodo greito tipo reakcijas, nes imunoglobulinas virš 100, kai norma 19. O jei parodys alergiją karvės pienui, tai net nežinau ar dar begalės skirti kompensuojamo Neocate, nes mes jau kaip ir išrašyti g.gif O daugiau tai tepė Essex tepaliuku, tai juo rekomendavo ir toliau tept. Paskyrė eliminacinę dietą (bet nieko nepasakė, ko nevalgyt, nes dar nebuvo rezultatų, o dėl hipoalerginės dietos, tai sakė, kad ji tik rekomendacinė, ir gali nuo tų produktų berti, o gali nuo į ją neįtrauktų ir neberti, bet tiek ir aš suprantu, be to, nors sakėm, kad namie nevalgom grikių ir kiaulienos, kaip "įtartinų" produktų, o miežinių kruopų nesam bandę, tai ten mums kasdien visų 3 duodavo smile.gif ). Tai tokios ir nieko nepasakančios žinios...
Atsakyti
Tiesa, superinis bajeris, kai gydytoja 3 d. nemačius vaiko (po savaitgalio) atsinešė jau atspausdintą lapą su vaiko būkle, tai šitoj vietoj net ranka nepakilo vokelio paduot schmoll.gif O tada paklausė, o jus dar beria? Ir kai parodžiau kojytes, tai bėgo paimt kažkokio tepaliuko (jau ne Essex), nes vaikas net nudraskęs tas vietas buvo (ko iki išvažiavimo nepasitaikė, kad iki šašiukų būtų kada nudraskęs). Aišku, dar toks niuansas, kad liepė atvažiuot ryte 8.30, kad spėtų iš karto tyrimus paimt, tai mes sąžiningai buvom 8 val., tai pirmą dieną mums nepadarė nė vieno tyrimo, tik užrašė kokius darys rolleyes.gif Na bet aš važiavau kaip į ligoninę, man tos kelios dienos ten ar ten neatrodo labai daug (o laiką ten tikrai tempia), svarbiausia buvo, kad atrastų bėrimų priežastį. Daugiau tai sąlygos tikrai neblogos, o ir pavad.gydytojos, sesutės, šeimininkė labai malonios ir paslaugios, tai laikas labai jau ir neprailgo ax.gif be to, kasdien ėjom į lauką pasivaikščiot, smagu, kad ten padarytas toks parkiukas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 03 30, 18:59)

na, kely link išgijimo būna ir nemalonių etapų, kurių neaplenksi. tai jau vieną iš jų praėjot, svarbiausia iš visko pasiimti daugiausia naudos, kiek gali 4u.gif

kiek mums pasiteisno dūrio tyr. dabar negaliu pasakyt, gal po kelių dienelių galėsiu.

Axxa, tu rašei apie lopo tyr rezultatų žymėjimą pliusiukais, bet nežinau, ar gali būti ta pati sistema ir dūrio tyr? mes kai tyrėmės, žymėjo tris pliusiukus, tai nesuprantu ar 2ia jau rodo stiprią alergiją, ar ne?... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 03 30, 20:47)
Axxa, tu rašei apie lopo tyr rezultatų žymėjimą pliusiukais, bet nežinau, ar gali būti ta pati sistema ir dūrio tyr? mes kai tyrėmės, žymėjo tris pliusiukus, tai nesuprantu ar 2ia jau rodo stiprią alergiją, ar ne?...  g.gif

Kadangi mums dūrio nedarė, tai negaliu atsakyt, gal kažkas kitas pagelbės ax.gif kam darė abu, tai žinos ar vienodas vertinimas. Nes jei vienodas, tai reikštų labai stiprią alergiją.
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 03 31, 11:23)
Kadangi mums dūrio nedarė, tai negaliu atsakyt, gal kažkas kitas pagelbės  ax.gif  kam darė abu, tai žinos ar vienodas vertinimas. Nes jei vienodas, tai reikštų labai stiprią alergiją.

aš vakar naktį išknisau ir į AD temelę įmečiau nuorodėlę apie šitus visus tyrimus iš durių, lopų ir pan. bet supratau tik tiek, akd lyg šitas dūrio tyr vertinamas nuo vieno iki 4 pliusiukų.

bet man kažkaipkeista, ten matyt daug kriterijų įeina į tą dūrio rezultatą, nes mano dukrytei nevienodai buvo paraudę nuo dulkių erkučių ir mielių, ir pati alergologė erkutėms sakė neturėtų dar stipriai reaguoti. bet įrašė abu su trim pliusiukais. tai visai nieko nesuprantu.
bet aišku dzin, svarbu kad realybėj žinome kaip elgtis, o koks ten testo rezultatas įrašytas ne taip jau ir svarbu.
man tik smalsu buvo, nes ir man mielės tris pliusiukus surinko, aš dabar dėl vaikų jų jau seniai nevalgau, bet kad pati neprisimenu, kad man kas būtų nuo mielių buvę. tai vat ir įdomu, kokiu būdu ta smano organizmas alergizavosi... unsure.gif
Atsakyti
Aciuks mergaitems atsakiusioms del MMR skiepu 4u.gif Visgi abejoju ar jame nera baltymo, nes skiepu kabinete butent del to ir pabijojo mus skiepyti. O del prieziuros ligoninej nezinojau schmoll.gif -aciu, manau, reiks pasinaudoti apsidraudimui..
Atsakyti
čia va yra MMr skiepų sudėtis
http://www.infoskiep...raudonukes.html
ir visų kitų irgi.
Atsakyti