Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(Nr1 @ 2010 03 16, 21:33)

mano patirtis tokia, kad jei ką suvalgo, tai po kelių valandų žandai pradeda rausti. sakyčiau per ilgas laiko tarpas para. Mūsų žandai raudoni iš pat ryto būna, jei vakare suvalgo netinkamą produktą.

Buna greito ir lėto tipo alerginės reakcijos. 4u.gif
Mano vyresnėli galėjo išberti po 3-4 parų nuo alergeno suvartojimo doh.gif
Atsakyti
dar yra grikiniu miltu makaronu, maniske labai mego.Aciu mamytems uz atsakymus apie produktus turincius kalcio...Dar viena mamike vakar man papasakojo, kad galima paciam testuoti vaika, sakykim melrliuka suvilgyti pienu ir uzdeti ant nugaros (kad vaikutis nepasiektu) ir uzklijuoti pleistru, jei vaikas alergiskas pienui, po paros turetu matytis odos sudirgimas, taip galima patestuoti su kitais produktais: kefyras, varske ir pan. Kas taip bande, nes as tai pirma karta toki buda isgirdau... g.gif
Atsakyti
Aš kopūsta ekologišką pirkau Maximoj, nors aišku nežinia kiek ten tos ekologijos doh.gif vat ir man keista dėl kopūsto, nes kiek žinau virtame kopūste išvis beveik nieko nebelieka doh.gif
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2010 03 17, 10:17)
dar yra grikiniu miltu makaronu, maniske labai mego.Aciu mamytems uz atsakymus apie produktus turincius kalcio...Dar viena mamike vakar man papasakojo, kad galima paciam testuoti vaika, sakykim melrliuka suvilgyti pienu ir uzdeti ant nugaros (kad vaikutis nepasiektu) ir uzklijuoti pleistru, jei vaikas alergiskas pienui, po paros turetu matytis odos sudirgimas, taip galima patestuoti su kitais produktais: kefyras, varske ir pan. Kas taip bande, nes as tai pirma karta toki buda isgirdau... g.gif

Grikiniai turi sudėtyje kviečių schmoll.gif
Tokie bandymai namie su merliuku schmoll.gif Alergologas turi daryti tokius bandymus, Šis metodas vadinasi lopo mėginiai 4u.gif
Atsakyti
o kodel negalima namie bandyti lopo meginiu, kai as paklausiau gydytojos, tai pasake grieztai negalima patiems, bet nebepaklausiau kodel
Atsakyti
QUOTE(gabrytė @ 2010 03 16, 16:50)

Ir dar, ar kamnors siejasi raudoni žandai ir sloga? Maniškis kai sloguoja visada žandai dega, o vėliau praeina kartu su sloga  g.gif

maniskei sloga (skaidri tasi )jau 1,5 men, zandai dazniausiai raudoni buna vakare, bet ne visada, kol kas daugiau klausimu.
Atsakyti
Labas merginos 4u.gif Ateinu ir as pas jus patarimo nes jau nebezinom ka daryti verysad.gif mano sūneli beria nuo gimimo , vežem pas gyditojus dare tyrimus , bade i rankyte, tai alergija rode beveik viskam ir batonui ir kiausiniams ir padazams ir ..... doh.gif tai prirase tepaliuku ir hormoniniu ir paprastu ir alieju dieta baisi kaip vaikui unsure.gif na bet ka darysi laikemes mes jos kiek tik imanoma ir dabar suneliui jau 7metukai ir vistiek mus beria padare tyrimus tai alergijos visiškai niekam nerodo verysad.gif plius dar sausaodis jis labai , gyditoja sako kad cia tokia alergija kai kanors suvalgo ir po trieju dienu isberia neimanoma nustatyti nuo ko beria g.gif kaip jums ar kas susidure su sia beda mes buvo Klaipedoje pas gyditoja gal kas zinote kokia gera Vilniui ar Kaune privačia klinika kur daro tikslesnius tyrimus , darem ir is kraujuko tyrima tai irgi nieko gero neparode unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo giedryte1: 18 kovo 2010 - 10:45
QUOTE(giedryte1 @ 2010 03 18, 12:43)
Labas merginos  4u.gif Ateinu ir as pas jus patarimo nes jau nebezinom ka daryti  verysad.gif  mano sūneli beria nuo gimimo , vežem pas gyditojus dare tyrimus , bade i rankyte, tai alergija rode beveik viskam ir batonui ir kiausiniams ir padazams ir .....  doh.gif  tai prirase tepaliuku ir hormoniniu ir paprastu ir alieju dieta baisi kaip vaikui  unsure.gif  na bet ka darysi laikemes mes jos kiek tik imanoma ir dabar suneliui jau 7metukai ir vistiek mus beria padare tyrimus tai alergijos visiškai niekam nerodo  verysad.gif plius dar sausaodis jis labai , gyditoja sako kad cia tokia alergija kai kanors suvalgo ir po trieju dienu isberia neimanoma nustatyti nuo ko beria  g.gif  kaip jums ar kas susidure su sia beda mes buvo Klaipedoje pas gyditoja gal kas zinote kokia gera Vilniui ar Kaune privačia klinika kur daro tikslesnius tyrimus , darem ir is kraujuko tyrima tai irgi nieko gero neparode unsure.gif

..tai gi ir as norejau paklaust, ar yra prasme darytis tuos tyrimus, kai nieko neparodo, nors vaika akivaizdiai beria. Kas cia per margetingo politika, pinigus turi grazint, jei nieko nenustato, jau pykitis ima, nes ir mes savo vaikui darem, rezultatas nulis. Dabar galvoju ka su dukra daryti.
ar kam padejo tie brangus tyrimai ka nustatyti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lacoste: 18 kovo 2010 - 11:10
QUOTE(kristinuv @ 2010 03 17, 23:03)
o kodel negalima namie bandyti lopo meginiu, kai as paklausiau gydytojos, tai pasake grieztai negalima patiems, bet nebepaklausiau kodel

Todėl kad tam naudojami spec pleistrai ir talpos produktams ir reakciją gali įvertinti tik gydytojas. Lopo mėginiai laikomi 2 paras, paskui vertinama, dar po paros antras vertinimas. ir tik tada gydytoja gali pasakyti ar galima vartoti tą produktą ir kaip dažnai 4u.gif

QUOTE(giedryte1 @ 2010 03 18, 10:43)
Labas merginos  4u.gif Ateinu ir as pas jus patarimo nes jau nebezinom ka daryti  verysad.gif  mano sūneli beria nuo gimimo , vežem pas gyditojus dare tyrimus , bade i rankyte, tai alergija rode beveik viskam ir batonui ir kiausiniams ir padazams ir .....  doh.gif  tai prirase tepaliuku ir hormoniniu ir paprastu ir alieju dieta baisi kaip vaikui  unsure.gif  na bet ka darysi laikemes mes jos kiek tik imanoma ir dabar suneliui jau 7metukai ir vistiek mus beria padare tyrimus tai alergijos visiškai niekam nerodo  verysad.gif plius dar sausaodis jis labai , gyditoja sako kad cia tokia alergija kai kanors suvalgo ir po trieju dienu isberia neimanoma nustatyti nuo ko beria  g.gif  kaip jums ar kas susidure su sia beda mes buvo Klaipedoje pas gyditoja gal kas zinote kokia gera Vilniui ar Kaune privačia klinika kur daro tikslesnius tyrimus , darem ir is kraujuko tyrima tai irgi nieko gero neparode unsure.gif

šeip jei alergija lėtinė geriausiai daryti lopo mėginius, nes kraujas ir dūrio mėginiai gali būti neigiami 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(trojana @ 2010 03 17, 12:17)

As pati dariau ant rankytes,bet nieko neklijavau,o tik patepiau su pienu(testavau ozkos piena,nes karves pienui turim alergija)po 5-10min matesi berimas,tai isploviau ranka ir viskas praejo ax.gif Manau geriau jau paciai taip patestuoti,negu duoti pagerti.Nes daktarai gi visada sako,bandkit, ziurekit tiks ar ne rolleyes.gif
Atsakyti
kraustomės iš AD temelės pas jus, o tai su odyte jau apsitvarkėm, tfu3k greičiausiai mūsų AD buvo infekcinės kilmės ir po antibiotikų susitvarkė.

QUOTE(Lacoste @ 2010 03 18, 12:09)
..tai gi ir as norejau paklaust, ar yra prasme darytis tuos tyrimus, kai nieko neparodo, nors vaika akivaizdiai beria. Kas cia per margetingo politika, pinigus turi grazint, jei nieko nenustato, jau pykitis ima, nes ir mes savo vaikui darem, rezultatas nulis. Dabar galvoju ka su dukra daryti.
ar kam padejo tie brangus tyrimai ka nustatyti?

esmė tame, kad arba mes pačios pasirįžtam išsiaiškinti alergenus, kurių gali ir nebūti, arba darom kraujo tyr ir tikimės, kad mums pasiseks ir parodys alergenus. jei neparodo, variantai du - arba jūsų odos problemos nealerginės kilmės, arba kol mažas vaikas nepakankamai antikūnų prisigaminę ir tyrimai nerodo.
mums kai darėmės 1m su trupučiu alergijų nerodė, tik vieno skaičiukai buvo padidėję, paskui pasiteisino, kad tai ir yra didysis mūs alergenas. bet tai mūsų ir pediatrė patarė, kad bandyt eliminuot būtent šitą produktą, kad kai nerodo alergijos klasės, reikia žiūrėti tuos, į kuriuos bent kokia reakcija buvo.
dar prisiminkite, kad tiriami tik dažniausi alergenai, ne visi produktai ir aplinkos poveikiai, todėl nebūtinai tai tiks jum. aš dariausi įkvepiamų paletę sau, nes esu akivaizdžiai alergiška kažkokiems augalams, bet man neparodė augalų nė vieno. taigi, iš vienos pusės nebuvau laimingoji, kuri išsiaiškino alergijos sukėlėją, bet kita verstus esu laiminga, kad alergiška esu kažkam, kas mūsuose nėra toks jau paplitęs augalas ir reakcijų kai kuriais metais net išvengiu.

QUOTE(Adeks @ 2010 03 18, 13:36)
As pati dariau ant rankytes,bet nieko neklijavau,o tik patepiau su pienu(testavau ozkos piena,nes karves pienui turim alergija)po 5-10min matesi berimas,tai isploviau ranka ir viskas praejo ax.gif Manau geriau jau paciai taip patestuoti,negu duoti pagerti.Nes daktarai gi visada sako,bandkit, ziurekit tiks ar ne rolleyes.gif

šiaip iš tikro tai racijos tame yra, kad geriau jau pabandytis tokį "lopo" tyr namudiniu būdu, negu duot ragaut.
o jei su pelistru, tai tik būtinai ne lateksiniu, hipoalerginiu reikia naudotis.
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 03 10, 12:19)
Planuoju nustot maitinti dėl kelių priežasčių: dermatologė sakė, kad vaikas (berniukas) kartu su mano pieneliu gauna moteriško hormono, todėl jam ant veidelio kyla tokie kaip paaugliški spuogeliai, inkštiriukai, sakė nustojus maitinti turėtų 100 proc. susitvarkyti, bet abi pasitarėm, kad iki pavasrio, kol sueis metukai, dar maitinsiu ir stipsrinsim imunitetą. Kita priežastis - planuojam antrą vaikelį  4u.gif  Dėl to ne tik svarbu, kad organizmas kad ir pora mėn. atsigautų ir pasiruoštų, bet labai norėčiau sužinoti, kam mano vaikas alergiškas, ką turėčiau daryti, kad galbūt galėčiau užkirsti kelią, kad kitam vaikučiui tai nenutiktų (nes niekas giminėj nėra niekam alergiškas). Žinau, kad negalima vartot multivitaminų, bet galbūt neturėčiau vartot kažkokio atrodančio neįtartino produkto...bulvių, ryžių, obuolių, bananų ar dar kažko  g.gif  Todėl jei tyrimai netyčia nieko neparodytų, gal pavyktų kažką atsekinėt, kai vaikiukas jau nebegers mano pienelio.
Kefyro, rūgpienio, pasukų - nebandėm, kol kas ragavom tik natūralaus jogurto, lyg ir nieko įtartino. O dėl mišinukų, tai jie žinoma turi daugiau vitaminų, tik galvoju, ar verta iškart bandyt brangų alergiškam vaikui, jei dar nežinau, ar jis tikrai alergiškas pieno baltymui  g.gif  Šiaip aš pati gal už viduriuką: ir mišinukas (na bent pereinamajam laikotarpiui nuo MP), ir kefyriukas wink.gif

aš stengiausi tik maistu pildyti organizmą vitaminais per antrąjį nėštumą, bet iš tikro nusivariau juodai, ir paskui dar pusę metų po gimdymo atsistatinėjau, trūko geležies, susitvarkius su ja, vis dar buvau be jėgų ir noro gyvent, tuomet išdrįsau pagaliau gerti ir vitaminų lašiukus (nebepamenu, mn gyd skyrė), tai jei padėjo atsistatyti.

taigi, pirmąjį vaiką nešiodama pavartodavau prtarpiais multivitaminų nėščiosioms, magnį, hematogeną, su antrąją - tik šiek tiek magnio ir gle nėštumo jau teko geležį, jokių multi, bet abu vienodai alergiški doh.gif niu mano išvados buvo, kad paveldimumas čia daugiau žaidžia. o neseniai skaičiau, kad jei yra pavedimumo rizika, tai sušvelninti būsimo kūdikio AD reakcijas galima nėštumo metu vartojant omega trys rūgščių (dar ten prie jų kažkokios medžiagos eina, nepamenu pavadinimo).

QUOTE(trojana @ 2010 03 16, 12:47)
.Bet dabar galvoju, kuo pakeisti piena, ta prasme, kad varskes negauna, zodziu kalcio jokio.  Noriu padaryti tyrima, mes is provincijos, nuo ko pradeti? Ar yra kur privaciai gal?

O jei beria nuo pieno, ar nuo kefyro irgi butinai tada bers g.gif  Na gal kvaili klausimai, bet kai augo vyresnioji neturejau tokiu problemu. Jei kas atsakys aciu 4u.gif

mes kai vaikas apskritai mažai ką valgė gėrėm basica arbatą. mums jis tiko:
http://www.basica.lt...atos_gerimas/80

mes su bėrimais nesuidūrę, mūsų viduriuodudavo nuo baltymų ir laktozės. tai nu rūgščių produktų neviduriuodavo. o dabar virintas pienas irgi tinka ilgą laiką, o nevirinto kažkaip nebandom, vaikas pripratęs, tai jau ir nebegertų manau.
Atsakyti