QUOTE(Axxa @ 2010 03 10, 12:19)
Planuoju nustot maitinti dėl kelių priežasčių: dermatologė sakė, kad vaikas (berniukas) kartu su mano pieneliu gauna moteriško hormono, todėl jam ant veidelio kyla tokie kaip paaugliški spuogeliai, inkštiriukai, sakė nustojus maitinti turėtų 100 proc. susitvarkyti, bet abi pasitarėm, kad iki pavasrio, kol sueis metukai, dar maitinsiu ir stipsrinsim imunitetą. Kita priežastis - planuojam antrą vaikelį
Dėl to ne tik svarbu, kad organizmas kad ir pora mėn. atsigautų ir pasiruoštų, bet labai norėčiau sužinoti, kam mano vaikas alergiškas, ką turėčiau daryti, kad galbūt galėčiau užkirsti kelią, kad kitam vaikučiui tai nenutiktų (nes niekas giminėj nėra niekam alergiškas). Žinau, kad negalima vartot multivitaminų, bet galbūt neturėčiau vartot kažkokio atrodančio neįtartino produkto...bulvių, ryžių, obuolių, bananų ar dar kažko
Todėl jei tyrimai netyčia nieko neparodytų, gal pavyktų kažką atsekinėt, kai vaikiukas jau nebegers mano pienelio.
Kefyro, rūgpienio, pasukų - nebandėm, kol kas ragavom tik natūralaus jogurto, lyg ir nieko įtartino. O dėl mišinukų, tai jie žinoma turi daugiau vitaminų, tik galvoju, ar verta iškart bandyt brangų alergiškam vaikui, jei dar nežinau, ar jis tikrai alergiškas pieno baltymui
Šiaip aš pati gal už viduriuką: ir mišinukas (na bent pereinamajam laikotarpiui nuo MP), ir kefyriukas
aš stengiausi tik maistu pildyti organizmą vitaminais per antrąjį nėštumą, bet iš tikro nusivariau juodai, ir paskui dar pusę metų po gimdymo atsistatinėjau, trūko geležies, susitvarkius su ja, vis dar buvau be jėgų ir noro gyvent, tuomet išdrįsau pagaliau gerti ir vitaminų lašiukus (nebepamenu, mn gyd skyrė), tai jei padėjo atsistatyti.
taigi, pirmąjį vaiką nešiodama pavartodavau prtarpiais multivitaminų nėščiosioms, magnį, hematogeną, su antrąją - tik šiek tiek magnio ir gle nėštumo jau teko geležį, jokių multi, bet abu vienodai alergiški
niu mano išvados buvo, kad paveldimumas čia daugiau žaidžia. o neseniai skaičiau, kad jei yra pavedimumo rizika, tai sušvelninti būsimo kūdikio AD reakcijas galima nėštumo metu vartojant omega trys rūgščių (dar ten prie jų kažkokios medžiagos eina, nepamenu pavadinimo).
QUOTE(trojana @ 2010 03 16, 12:47)
.Bet dabar galvoju, kuo pakeisti piena, ta prasme, kad varskes negauna, zodziu kalcio jokio. Noriu padaryti tyrima, mes is provincijos, nuo ko pradeti? Ar yra kur privaciai gal?
O jei beria nuo pieno, ar nuo kefyro irgi butinai tada bers
Na gal kvaili klausimai, bet kai augo vyresnioji neturejau tokiu problemu. Jei kas atsakys aciu
mes kai vaikas apskritai mažai ką valgė gėrėm basica arbatą. mums jis tiko:
http://www.basica.lt...atos_gerimas/80
mes su bėrimais nesuidūrę, mūsų viduriuodudavo nuo baltymų ir laktozės. tai nu rūgščių produktų neviduriuodavo. o dabar virintas pienas irgi tinka ilgą laiką, o nevirinto kažkaip nebandom, vaikas pripratęs, tai jau ir nebegertų manau.