Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(laugene @ 2010 01 31, 12:13)
Klausykit o excipial geras tepalas ar ne?

Šita tepalas irgi neblogas, be "chemijos". O gal nustos aplamai berti, kai nebegeria mažylė ALOE VERA.
O ką aplamai ji mėsta, ką duodat valgyt?
Atsakyti
Mamytės, ar dar galėtumėte truputį paprastais žodžiais nušviest apie imunoglobino tyrimą? Kaip, t.y. koks faktorius ten parodo yra alergija ar ne? Ar tuo pačiu tyrimu gali nustatyti ir hemoglobiną (gal čia tiesiog kažkoks pilnas kraujo tyrimas)? Ir ar imunoglobino tyrimas nemokamas?
Atsakyti
QUOTE(Axxa @ 2010 01 31, 22:58)
Mamytės, ar dar galėtumėte truputį paprastais žodžiais nušviest apie imunoglobino tyrimą? Kaip, t.y. koks faktorius ten parodo yra alergija ar ne? Ar tuo pačiu tyrimu gali nustatyti ir hemoglobiną (gal čia tiesiog kažkoks pilnas kraujo tyrimas)? Ir ar imunoglobino tyrimas nemokamas?

Imunoglobulino E tyrimas parodo kaip stipriai organizmas isijaudrines,pagal ji galima sprest apie alergijos stipruma,o kai yra berimai ar kazkas kito,kas kelia ytarima,kad yra alergija,bet nepavyksta nustatyt ju ir suabejojama ar isvis tai alergija,sis tyrimas tiksliau atsako i ta klausima - yra alergija organizme ar ne,bei ,kaip sakiau,parodo jos stipruma.
Atsakyti
Sveikos,mamytės,
Norėjau paklausti, ar nors vieną vaikutį sualergizavo nuo miežinės košės. Juk ji iš tų, kurios mažiausiai alergizuoja, bet man susivaideno, kad išbėrė labiau.
Papildyta:
laugene, beje, kaip jums sekasi.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 02 02, 15:28)
Sveikos,mamytės,
Norėjau paklausti, ar nors vieną vaikutį sualergizavo nuo miežinės košės. Juk ji iš tų, kurios mažiausiai alergizuoja, bet man susivaideno, kad išbėrė labiau.
Papildyta:

Labas,
net jei ir daugiau nieko nėra alergizavę labai gali būti, kad jūsų vaikutį sualergizavo. Pvz. mums patys didžiausi blogiečiai: ryžiai, avižos, kalakutiena, nors visi šie produktai priskiriami prie hipoalerginės dietos produktų. Mums alergologė be vandens rekomendavo gerti ramunėlių arbatėlę, sakė, kad jos praktikoj (o jau pagyvenusi) nei vieno vaiko nealergizavo..., o mano mažę išbėrė, daviau natūralią ne spec. kūdikių.
O kaip košytė virėt? Ar pylėt kokio aliejuko ar kuo nors skaninot? Aš visada virdavau tik vandeny ir niekuo neskanindavau, nes paskui neina suprast nuo ko.
Atsiprašau, labai noriu parašyti daugiau ir atsakyti į ankstesnius klausimus, bet... trūksta laiko. Būtinai vėliau kada atsakysiu.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 01 29, 19:15)
Ačiū, kad taip gražiai ir išsamiai parašėt.
Pagėrėjimo mums nebuvo, beria jį nuolat. Ant kūnelio kartaia kaip ir apgyja, ant veido visada būna išbėrimai. Išbėrimai-dar nieko. Beveik pastoviai būna šlapiuojančios žaizdelės ir šašai. Kai jų nelika nors vienai dienai, būna didžiausia šventė verysad.gif .
O dėl valgymo-jau susitaikiau, kad jis nori valgyt po mažiau ir dažnai. Nors iš pradžių taip nebuvo-kai tik pradėjau primaitint, kirto kaip didelis. Bet kažkas nutiko ir nenori valgyt nei tyrelių, nei daržovienių, nei grūdinių košyčių.
Šiek tiek trikdo visa tai,na bet ką padarysi.
O per kiek laiko išaugama tie bėrimai?Kiek laiko jūs turėjot (turit) problemą?

Nedėkokit blush2.gif , aš pati SM daug informacijos randu. Neturiu nei medicininio išsilavinimo, nei daug patirties su alergijom (nes kaip anksčiau minėjau mūsų šeimoje nėra daugiau alergiškų, net giminėj nežinau), rašau tik tai ką išgyvenom.
Deja, niekas negali atsakyti kada išaugsit tuos bėrimus. Aišku linkiu kuo greičiau 4u.gif .
O pas mus šita bėdelė jau galima sakyti 10 mėn. verysad.gif
Blogai, kad jums visiško pagerėjimo nebuvo net geriant vien neocate, nes dabar tada sunkiau nustatyti kas kaltas. O dėl šlapiavimo ir šašiukų, tai gal infekcija kokia yra ar AS? Ar darėt odelės tyrimą - pasėlį?
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2010 01 30, 22:05)

Noriu paklausti jusu apie dieta. tai jus ismetat viena produkta ir kiek dienu tada reikia laukti pries ismetant kita?
mano vaikui 6 men. as valgau koses - mieziu, ryziu, avizu, kukuruzu, kartais grikiu, soru.
sriubas - bulve, morka, kopustas, svogunas, krapas, burokelis labai retai, labai nedaug
duona be mieliu tik rugine
ryziu, rugiu, kukuruzu miltu blynai su obuoliene.
obuolys
taip jau valgau gal 3-4 menesiai, pagerejo, bet dabar taip banguoja - geriau, blogiau. tai gal ir man bandyti isemineti produktus. nes niekaip negaliu atrasti kas alergizuoja

Jus isimat produkta ir jo nebegrazinat? ar negrazinat tik tuo atveju jei pagereja zandai? jei nepasikeicia vel valgot ji?
labai aciu

Tikrai norėčiau patarti visom nenaudoti priemonių, kurias kažkas pataria ar iš reklamos, ar anot draugei padėjo ir tau padės... būtų tiesiog šaunu jei apsilankai pas gydytoją ir problema išspręsta... Bent man apsilankymas visai padėjo...
Gydytojai rekomenduoja laikytis nuo alergenų atokiau (o kokių tai patys net nežino, visiems tos pačios hipoalerginės dietos), vaistais malšina niežulį, tinimus, spazmus, priepuolius, prislopina receptorių jautrumą, palengvina ligonio savijautą (dažnai net gyvybę išgelbsti), bet nieko daugiau padaryti jie negali, pačios alergijos negydo, o tik simptomus. Todėl jei turite laiko perskaitykite AD ir alergiukų temukes, tikrai super informacijos sukaupė mamytės. Ačiū joms thumbup.gif .

Mergaites, mp lieka vertingas ir kokybiškas net jeigu mama nevalgo t.t. produktų, ir tikrai neverta atsisakyti žindymo dėl to, kad vaikas yra alergiškas. Aš radau tokią info "Jeigu neaišku kas alergizuoja, galima dvi savaitės nenaudoti vieną iš dažniausiai alergizuojančių produktų. Jeigu per tas dvi savaitės požymiai neišnyko, tą produktą vėl naudot, bet nevalgyti kažko kito. Negalima iš viso atsisakyti maisto - čia tiesus kelias nujunkimo link - ne kiek dėl vaiko sveikatos, kiek dėl mamos fizinio ir emocinio išsekimo". Deja deja man netiko šitas būdas, nes manoji alergiška pasirodė beveik viskam. Todėl mano racionas (neturėjau pasirinkimo, nes tikrai būtų pavažiavęs stogas smile.gif ) buvo savaitę virtos bulvės ir vanduo, antrą savaitę + sinlac košė, trečią... Tikrai nebuvo lengva ir skrandis sustreikavo, nenorėjo priimti tokio maisto..., bet tas sunkumas praeity... Tikrai nesakau darykit taip kaip aš. Žinau viena mamytė tikrai bandė taip pat tokį metodą, ji pasirinko ryžius, o jie vaikiuką dar labiau įalergizavo doh.gif , visad reikia labai labai stebėti situaciją.
Nors kuriam laikui (man ilgam - 3 mėn) atrinkom tik bulvę, miežius, soras, kukurūzus ir bananą, nu ir + grynas vanduo, situacija buvo nebloga, bėrimai beveik nematomi, bet kartais pasirodydavo, tada išmečiau dar ir kukurūzus, ir bananus... Dabar valgom jau daugiau smile.gif, bet su sveikų vaikų racionu tai nesilyginam. MP vis dar maitinu, nors nemaitinant alergenus atrinkti būtų gal lengviau.

Iš jūsų raciono pirmiausiai išmesčiau morką ir burokėlį.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 01 31, 00:57)

Tiesa, alergologai labiausiai pataria drėkinti Essex kremu (jis irgi be jokių hormonų).

Viskas, ką tepi ant odos pateks į kraują (juk šlapime randa kremo nuo saulės sudedamųjų dalių), dėl to mamytės čia tiek ir kalba apie hormoninių tepalų žalą...
Tepimas ant odos nėra toks jau nekaltas dalykas - oda viska sugeria i organizmą... manau, tuo pagrįsti tie garsūs natūralistų posakiai "ant odos tepk tik tai ką valgytum" ir panašūs.
Aišku, organizmas stengiasi pašalinti tai, kuo mes jį užteršiam, bet šalinimas - ilgas procesas, todėl kai kas ir nusėda... be to, apkraunam organizmą papildomu darbu.

Niekada netepiau ir netepsiu jokiais Essex. Aš konspektuoju tai kas man įdomu ir naudinga. Galiu pasidalinti. Čia 2009 09 04 būtent apie Essex tepaliuką kalbėjo šioj temukėj, jei kas turi laiko galit susirasti. Nieko nekeičiu, gaila neišsisaugojau nuorodos, todėl pacituosiu (įkelsiu ką nukopinau), labai tikiuosi mamytė ausru nesupyks.
Cituoju:
"Ka reiskia baisus ar nebaisus? Pasiziurekit i sudeti ir pasidomekit is ko tos sudedamosios dalys gaminamos. Be abejo, jeigu jums nebaisu vaika tepti naftos produktu, tai viskas OK
Imetu toki nebloga straipsniuka - gal pravers:

Rebecca Sutton, Ph.D., Staff Scientist, September 2008
Citata iš http://www.ewg.org/reports/teens

“20-ties tyrime dalyvavusių JAV paauglių organizmuose rasta 13 hormoninius sutrikimus sukeliančių cheminių kosmetinių medžiagų.
JAV atlikti Environmental Working Group (EWG) laboratoriniai tyrmai atskleidė, kad paauglių organizmai yra užteršti cheminėmis medžiagomis, esančiomis kosmetikos ir kūno priežiūros priemonių sudėtyje. 14-19 metų paauglių kraujo ir šlapimo mėginiuose rasta 16 cheminių medžiagų iš 4 cheminių grupių – ftalatų, triklozano, parabenų ir muskusų. Šie chemikalai gali sukelti sveikatos sutrikimų, įskaitant vėžį ir hormonų apytakos sutrikimus. Čia aprašomas tyrimas pirmą kartą atskleidė, kad parabenai, įprastai naudojami kosmetinių priemonių konservantai yra nesaugūs paauglėms ir jaunoms moterims; metilparabenas ir propilparabenas buvo rasti visų tyrime dalyvavusių paauglių organizmuose.
Paauglystės periodu bręsta reprodukcinė, imuninė, kraujo ir hormoninė sistemos, greitas kaulų augimas susijęs su “augimo spurtu”, medžiagų apykaitos pakitimais, esminiais struktūriniais ir funkciniais smegenų pakitimais. Itin nedideli, vienos miliardinės ar vienos triliardinės procentinės dalies lytinių hormonų koncentracijos pakitimai paverčia vaikus suaugusiais. Besiplečiantys tyrimai jau leidžia daryti prielaidą kad paaugliai gali būti itin jautrūs net ir pėdsakų lygio hormonų apykaitą trikdančių cheminių medžiagų (pvz., parabenų, ftalatų, muskusų, triklozano) koncentracijoms.
Be to, tyrimas atskleidė, kad paauglės naudoja daugiau asmens higienos priemonių nei vidutinė suaugusi moteris.
Labiausiai toksinams jautriu savo gyvenimo periodu paauglės mergaitės eksperimentuoja su dideliu skaičiumi įvairių kūno priežiūros priemonių. Tyrime dalyvavusios merginos kasdien naudoja 17 asmens higienos produktų, kai suaugusios moterys kasdien vidutiniškai naudoja 12 produktų. Taigi, merginos kasdien “suvartoja” didesnius kiekius kosmetinių ingredientų, galinčių sukelti sveikatos sutrikimus; ir tai vyksta tuo metu, kai jų organizmai yra pažeidžiami lengviausiai”.

Atkreipkit demesi, kad cia kalbama apie paauglius. O kaip manot, kelis kartus per diena tepami parabenai ant neseniai gimusio kudikelio odos iseina jam i nauda? Klausimas retorinis - pamastymui.

todel jei padetis negereja siulau vis keist ieskant savo
Tai va mamos bukite kantrios ir uzsispyrusios" citatos pabaiga.
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 02, 16:32)
net jei ir daugiau nieko nėra alergizavę labai gali būti, kad jūsų vaikutį sualergizavo. O kaip košytė virėt? Ar pylėt kokio aliejuko ar kuo nors skaninot? Aš visada virdavau tik vandeny ir niekuo neskanindavau, nes paskui neina suprast nuo ko.

Viriau tik su vandeniu ir iš pradžių daviau tik su vandeniu (t.t.prieš pietus), po pietų įdėjau šaukštelį obuolių tyrelės. Bet nuo jos mūsų neberia.

QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 02 02, 19:46)
Nedėkokit blush2.gif , aš pati SM daug informacijos randu.
O dėl šlapiavimo ir šašiukų, tai gal infekcija kokia yra ar AS? Ar darėt odelės tyrimą - pasėlį?

Negaliu nedėkot-labai išsamiai visada atsakyta būna į klausimus. blush2.gif
Pas mus alergija ne tiek produktams, kiek visą alergiją sukelia AS.
Tai va, kame esmė.
Gal jau kartosiuosi, bet viena žymi dermtologė mums prigrąsė gydytis tik hormoniniais tepalais ir antibijotikais. Tačiau pagal jos rekomendacijas taip ir negydau iki šiol. Labai jau drąstiškai nuskambėjo gydymo kelias.
Gal odą taip ir pagydysim, bet priežasties visa tai nepanaikins.

O Neutral aliejuko kūdikio nenaudojot? Jame lyg nėra priemaišų, dažiklių. Galvoju, jeigu juo drėkint odelę? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 02 vasario 2010 - 22:23
QUOTE(Singė @ 2010 02 02, 13:28)
Sveikos,mamytės,
Papildyta:

neseniai rašė šitoj va AD temelėj http://www.supermama...;#entry34443737 merginos, jog pasiteiravoapie perlines kruopas ir jų sudėtį vienos firmos ir gavo atsakymą, jo leistinas tam tikrai kiekis kviečių priemaišų. galvoju, ar negali būti ir su miežinėm kruopom, jei alergiški kviečiams tai ir galėjo sureaguot... g.gif kita vertus, kas vienam ne alergenas , kitam gali būti pats pikčiausias, taigi ,niekada negali žinot..
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2010 02 02, 22:50)
neseniai rašė šitoj va AD temelėj http://www.supermama...;#entry34443737 merginos, jog pasiteiravoapie perlines kruopas ir jų sudėtį vienos firmos ir gavo atsakymą, jo leistinas tam tikrai kiekis kviečių priemaišų. galvoju, ar negali būti ir su miežinėm kruopom, jei alergiški kviečiams tai ir galėjo sureaguot...  g.gif kita vertus, kas vienam ne alergenas , kitam gali būti pats pikčiausias, taigi ,niekada negali žinot..

Tiketina, kad ir skirtingo fasavimo (siandien ir pries kelis men tarkim) pakuociu turinys gali skirtis...
Atsakyti
help.gif
mamytes labai reikia patarimo :ax pas odos daktara vis vaikstome bet tepalas padeda tik laikinai. sirgom ir ir po ligos alergija labai isiplete doh.gif kokius tyrimus reiktu atlikti ir kur geriause.
aciu 4u.gif
Atsakyti