Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(kristinap @ 2009 09 09, 08:51)
mes priklausom Centro poliklinikai, šį kart eisim irgi pas Valatkienę, kartą buvom pas Šuliokienę. Tada prašysiu to tyrimo.
Ačiūkas 4u.gif

Pas Valatkiene ir as savo dukra vezioju.Esu labai patenkinta sia gydytoja.Nemegstu mediku,kurie neieskodami priezasties,tiesiog israso vaistus doh.gif
QUOTE(ulu @ 2009 09 09, 13:04)
Gal žinote, kur Kaune (ir ar iš viso Kaune) atliekamas lopo tyrimas ant nugaros lėto tipo alerginėms reakcijoms nustatyti su maisto alergenais? Kiek žinau, šis tyrimas nepatvirtintas kliniškai ir Lietuvoje mažai kur atliekamas...

Manau Klinikose turetu daryt,o tas tyrimas jau lyg senai yra arba as maisau kazka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(FedeSperanza @ 2009 09 04, 21:34)

laurriukas
ką jums gydytoja sakė? kaip sveikatytė vaiko? 
aš pagalvojau, kad pas jus gal tų taškiukų tiek daug, kad į dėmeles susilieja.

Viskas gerai, buvo trijų dienų karštinė. Dabar jau vos vos matyti tie paraudimai. Nu bet vaikas tai baisiai atrodė ir dar berods ir nuo antibijotikų sirupo išbėrė žandus. Dabar viskas praeity.
Nutraukiau naudot Aptamil allergy Care, ir pakeičiau į Sinilac košę, tai vaikutis dar niekada nebuvo tokia gražia odele wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 09 05, 10:32)
O vat man įdomu - ar kuri mamytė iš alergiukų temos naudoja natūralius emolientus? Nejau visos tik sintetiką?  g.gif

Nusipirkau ir aš tą taukmedžio sviestą, kad nereiktų vaikų nafta terlioti hihihi.gif . Ausru velnių išrašė nu pagalvojau gal ji ir teisi. Išbandėme visa šeimyna, vyras burbėjo, kad smirda ir veidas tepaluotas, bet manau jo dermatitui išeis į gerą. O man labai gerai drėkina kūną ir kvapas man tinka, tik veidui per riebu pasirodė. Vaikams irgi tikrai ne prasčiau už Essex.
Beje "Cleopatra Bella'oje" dabar akcija, 125ml už 50Lt.
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2009 09 10, 12:13)
Viskas gerai, buvo trijų dienų karštinė. Dabar jau vos vos matyti tie paraudimai. Nu bet vaikas tai baisiai atrodė ir dar berods ir nuo antibijotikų sirupo išbėrė žandus. Dabar viskas praeity.
Nutraukiau naudot Aptamil allergy Care, ir pakeičiau į Sinilac košę, tai vaikutis dar niekada nebuvo tokia gražia odele  wub.gif

na, smagu, kad viskas gerai. matai, gal kai su AD vaikutis, tai ir kiti bėrimai būna intensyvesni, todėl jums jie ir buvo dėmėm.
o alergiukams kiek žinau sirupiniai vaistai apskritai nerekomenduojami. mano vaiko ne bėrimais reakcija, o viduriavimu, kai pirmą kartą gavo antibiotinio sirupo vėmė juo su visu skrandžiop turiniu sad.gif o vat nuo miltelių skiedžiamų vandeniu viskas gerai. nežinau, gal čia ir dėl to, kad antibiotikai skirtingi, bet faktas, kad reikia būt atsargiems ir su visais vaistais ir stebėti reakciją.

Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2009 09 10, 14:13)
Nutraukiau naudot Aptamil allergy Care, ir pakeičiau į Sinilac košę, tai vaikutis dar niekada nebuvo tokia gražia odele  wub.gif
Papildyta:
Nusipirkau ir aš tą taukmedžio sviestą, kad nereiktų vaikų nafta terlioti  hihihi.gif . Ausru velnių išrašė nu pagalvojau gal ji ir teisi. Išbandėme visa šeimyna, vyras burbėjo, kad smirda ir veidas tepaluotas, bet manau jo dermatitui išeis į gerą. O man labai gerai drėkina kūną ir kvapas man tinka, tik veidui per riebu pasirodė. Vaikams irgi tikrai ne prasčiau už Essex.

Smagu, kad pasveikot 4u.gif .
Mano mažylės kokia savaitė po truputį parausdavo barzdelė ir ant žandukų atsirado po kelis spuogelius, spuogeliai vos matyti, bet apie juos negražiai ružava. Tai pagalvojau, kad gal kokia infekcija, nes ir žemes pakapsto ir maistu apsiterlina. Pasiskaičiusi Ausru postą nusipirkau ekologišką puiklapių (foraha/tamanu) aliejų iš http://www.kvapunama.../produktas/203/. Patepiau užvakar dieną, po 10 min kaip pradėjo mažoji žandukus kasyti, baisu doh.gif . Vakare iš vis nerami buvo ir žiūriu paraudo apatiniai akių vokai, mums pirmą kartą. Dar galvoju daviau ryte ekologiškų rudųjų ryžių pirmą kartą, tai gal nuo jų. Vakar maistas buvo įprastas mums, patepiau dieną vėl tuo puiklapių aliejumi - vakare (apie 19) vėl paakiai paraudę. Nežinau ar čia sutapimas ar tas aliejus mus alergizuoja. Šiandien jau netepsiu. Ryte paakiai neparaudę, tik žandukai ir barzdelė dabar atrodo doh.gif , net nematyt bėrimo, tik nudraskymai. Ar dar kokia zaraza prikibo, nežinau g.gif
Ir aš tą taukmedžio sviestą užsisakiau, tik dar negavau, gal nors jis tiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiesiog mamytė: 10 rugsėjo 2009 - 14:00
QUOTE(laurriukas @ 2009 09 10, 11:13)
Nusipirkau ir aš tą taukmedžio sviestą, kad nereiktų vaikų nafta terlioti  hihihi.gif . Ausru velnių išrašė nu pagalvojau gal ji ir teisi. Išbandėme visa šeimyna, vyras burbėjo, kad smirda ir veidas tepaluotas, bet manau jo dermatitui išeis į gerą. O man labai gerai drėkina kūną ir kvapas man tinka, tik veidui per riebu pasirodė. Vaikams irgi tikrai ne prasčiau už Essex.

biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Nu pralinksminai situ savo postu, imk balioncika uz tai 4u.gif

O ant kokios odos tepat - sausos ar slapios? Ji reikia ant slapios tepti - tuomet tarsi uzrakina dregme viduje. As tai susislapinu ranka, paslakstau vaika ir tada tepu ( arba po vonios iskart ). O veida patarciau pasitepti vakare - ryte oda kaip patempta atrodys. Tik pertekliu galima nugerti servetele (ant veido ta prasme), kad plauku neisriebaluotu bemiegant.
Papildyta:
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 09 10, 13:50)
Smagu, kad pasveikot 4u.gif .
Mano mažylės kokia savaitė po truputį parausdavo barzdelė ir ant žandukų atsirado po kelis spuogelius, spuogeliai vos matyti, bet apie juos negražiai ružava. Tai pagalvojau, kad gal kokia infekcija, nes ir žemes pakapsto ir maistu apsiterlina. Pasiskaičiusi Ausru postą nusipirkau ekologišką puiklapių (foraha/tamanu) aliejų iš http://www.kvapunama.../produktas/203/. Patepiau užvakar dieną, po 10 min kaip pradėjo mažoji žandukus kasyti, baisu doh.gif . Vakare iš vis nerami buvo ir žiūriu paraudo apatiniai akių vokai, mums pirmą kartą. Dar galvoju daviau ryte ekologiškų rudųjų ryžių pirmą kartą, tai gal nuo jų. Vakar maistas buvo įprastas mums, patepiau dieną vėl tuo puiklapių aliejumi - vakare (apie 19) vėl paakiai paraudę. Nežinau ar čia sutapimas ar tas aliejus mus alergizuoja. Šiandien jau netepsiu. Ryte paakiai neparaudę, tik žandukai ir barzdelė dabar atrodo doh.gif , net nematyt bėrimo, tik nudraskymai. Ar dar kokia zaraza prikibo, nežinau g.gif

Jeigu prisitryne i akytes, tai ne stebuklas, kad paraudo. Kokia priemone beteptum (ar hormonu, ar antibiotiku ar puiklapiais), reikia ziureti, kad nepatektu i akytes. O akis jie tikrai grauzia, bet cia ne akiu lasai juk.
Mums tai jie labai padejo, kai slapiavo aplink kakliuka - tikriausiai suveike kaip tikri antibiotikai ir slapiavimai liovesi. Ir uzpakaliukui labai gerai kai ten susimeta alergija, bent jau mums.
Bet visko gali buti, kad jis jums ir netinka - naturalias priemones taip pat reikia atsirinkti. Nepabandysit - nesuzinosit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 10 rugsėjo 2009 - 15:33
QUOTE(ausru @ 2009 09 10, 18:11)

Jeigu prisitryne i akytes, tai ne stebuklas, kad paraudo. Kokia priemone beteptum (ar hormonu, ar antibiotiku  ar puiklapiais), reikia ziureti, kad nepatektu i akytes. O akis jie tikrai grauzia, bet cia ne akiu lasai juk.
Mums tai jie labai padejo, kai  slapiavo aplink kakliuka - tikriausiai suveike kaip tikri antibiotikai ir slapiavimai liovesi. Ir uzpakaliukui labai gerai kai ten susimeta alergija, bent jau mums.

Nu, kad akių tikrai nesitrynė schmoll.gif , kai patepiau. Jos žandukai paberti maždaug viršutinės lūpos lygyje, tai dar tolokai nuo akių. Šiandien vėl savo Excipial U lipolotio tepu, žiūrėsiu kai ateis vakaras ar paraus paakiai.
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 09 10, 15:17)
Nu, kad akių tikrai nesitrynė schmoll.gif , kai patepiau. Jos žandukai paberti maždaug viršutinės lūpos lygyje, tai dar tolokai nuo akių. Šiandien vėl savo Excipial U lipolotio tepu, žiūrėsiu kai ateis vakaras ar paraus paakiai.

Tai kad tie vaikuciai sugeba ir nemaciom prisitrinti - jeigu pasikasyte puiklapiais patepta barzdyte, o po kurio laiko ta pacia rankyte akytes pasitryne - to ir uzteko.
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 09 10, 16:17)

as irgi nemanau, kad prasitryne, nes kiek esu girdejusi is mamyciu patirties, su naturaliom priemonem reikia atsargiau - gal ant sazines ramiau, kad tepi ne nafta, hormonais ar pan, bet bedu gali buti nemazai, kai kam apskritai jos netinka g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2009 09 10, 11:13)
Viskas gerai, buvo trijų dienų karštinė. Dabar jau vos vos matyti tie paraudimai. Nusipirkau ir aš tą taukmedžio sviestą, kad nereiktų vaikų nafta terlioti  hihihi.gif . Ausru velnių išrašė nu pagalvojau gal ji ir teisi. Išbandėme visa šeimyna, vyras burbėjo, kad smirda ir veidas tepaluotas, bet manau jo dermatitui išeis į gerą. O man labai gerai drėkina kūną ir kvapas man tinka, tik veidui per riebu pasirodė. Vaikams irgi tikrai ne prasčiau už Essex.

O kieno čia ta akcija už 50lt? Ar TS? Nelabai supratau g.gif . O iš kur TS pirkai? Man tai jis visai nesmirda, o mano didieji vyrai to kvapo irgi neperneša doh.gif

Sau pačiai aš perku nerafinuotą kakavos sviestą, man labai tinka, visą kūną tepu rolleyes.gif . Dabar dar nupirkau vaikui kpangan sviesto, pabandysim. Ausru bandė, labai išgyrė. O sau kokosų aliejaus užgriebiau biggrin.gif

QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 09 10, 13:50)
Pasiskaičiusi Ausru postą nusipirkau ekologišką puiklapių (foraha/tamanu) aliejų iš http://www.kvapunama.../produktas/203/. Patepiau užvakar dieną, po 10 min kaip pradėjo mažoji žandukus kasyti, baisu doh.gif . Vakare iš vis nerami buvo ir žiūriu paraudo apatiniai akių vokai, mums pirmą kartą. Dar galvoju daviau ryte ekologiškų rudųjų ryžių pirmą kartą, tai gal nuo jų. Vakar maistas buvo įprastas mums, patepiau dieną vėl tuo puiklapių aliejumi - vakare (apie 19) vėl paakiai paraudę. Nežinau ar čia sutapimas ar tas aliejus mus alergizuoja. Šiandien jau netepsiu. Ryte paakiai neparaudę, tik žandukai ir barzdelė dabar atrodo doh.gif , net nematyt bėrimo, tik nudraskymai. Ar dar kokia zaraza prikibo, nežinau g.gif

Bet kuris natūralus produktas, kaip ir sintetinis gali netikti. Va mano vaikui TS nedrėkino pakankamai, nors nei bėrė, nei raudo nuo jo oda. Pabandyk patepti su puiklapiais sveiką odos plotelį, ten, kur nėra jokių bėrimų. Ir stebėk. Matysi kas darysis ir galėsi spręsti kaip sveika vaiko oda toleruoja puiklapių aliejų. Gal jis jums išvis netinka.
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 09 11, 01:24)
Va mano vaikui TS nedrėkino pakankamai, nors nei bėrė, nei raudo nuo jo oda. Pabandyk patepti su puiklapiais sveiką odos plotelį, ten, kur nėra jokių bėrimų. Ir stebėk. Matysi kas darysis ir galėsi spręsti kaip sveika vaiko oda toleruoja puiklapių aliejų. Gal jis jums išvis netinka.

Amica, o tu ant slapios odos tepdavai? Ji butinai tik ant slapios reikia tepti - ir dvigubai maziau susinaudoja ir tarsi uzrakina dregme odoje - naturalia dregme!

O apie puiklapius as buvau daug rasiusi atopinio dermatito temose. Nereiketu po keliu patepimu spresti, kad netinka. Kartais odos paraudimas reiskia, kad prasidejo gijimo procesas, nebutinai, kad alergizuoja. O kai oda gyja dar ir labai niezti. Jeigu esate kada vaikysteje nusibalnoje kelius, tai turbut zinote kaip noredavosi pasikasyti kai imdavo gyti. Prisimenu man mama sakydavo: "Nedraskyk - jeigu niezti, vadinasi gyja". Tik alergiuku atveju labai sunku atskirti ar alergizuoja ar gijimo procesas.

Maniskiui irgi nelabai patikdavo kai patepdavau puiklapiais - lyg ir uzrausdavo daugiau, lyg ir pasidraskydavo. Stebejau ar neatsiranda daugiau berimu jais patepus ir kadangi neatsirado - toliau tepiau. Mums labai slapiavo aplink kakliuka - su puiklapiais pavyko uzgydyti taip, kad daugiau ten nebeslapiuoja.

O dabar kai visai neseniai gulejom alergologiniam taip susimete alergija i uzpakaliuka, kad tos, atsiprasant, idiotes gydytojos tepa savo "gydomaisiais" ir nieko nepadaro. Galiausiai truko kantrybe ir grizus i palata nuploviau ta ju bruda ir sutepiau puiklapiais - ant rytojaus i tepykla jau ejom su praktiskai baltu graziu uzpakaliuku. Tai gydytoja dirstelejo ir sako: "Nu va, pagaliau padejo" doh.gif doh.gif doh.gif . Dieve dieve galvoju, koks cia tamsus miskas doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(ausru @ 2009 09 10, 15:11)
biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif Nu pralinksminai situ savo postu, imk balioncika uz tai  4u.gif

O ant kokios odos tepat - sausos ar slapios? Ji reikia ant slapios tepti - tuomet tarsi uzrakina dregme viduje. As tai susislapinu ranka, paslakstau vaika ir tada tepu ( arba po vonios iskart ). O veida patarciau pasitepti vakare - ryte oda kaip patempta atrodys. Tik pertekliu galima nugerti servetele (ant veido ta prasme), kad plauku neisriebaluotu bemiegant.

Ačiū už baliončiką cool.gif . Nu ne ant šlapios odos tepu, numaudžiau vaiką nušluosčiau ir čia pat vonioj ištepiau. Neįsivaizduoju kaip ant visai šlapios tokį tauką užtept g.gif .
O veidą tai ir tepiau vakare, žinok net dieną tuos taukus nuo nosies reikia valytis kelis kartus, o skruostam gerai. Po kokio pilingo normaliai, o šiaip kasdien tai veidui nenaudosiu sau. Bet vaikams gerai.
Papildyta:
QUOTE(Amica @ 2009 09 11, 01:24)
O kieno čia ta akcija už 50lt? Ar TS? Nelabai supratau  g.gif . O iš kur TS pirkai? Man tai jis visai nesmirda, o mano didieji vyrai to kvapo irgi neperneša  doh.gif

"Cleopatra Bella" salone pirkau taukmedžio sviestą. Tai taip, ten tam sviestui ir buvo akcija. Nzn kiek jis kitur kainuoja, bet ten su akcija 125ml kainavo 50Lt. Daugiau Kaune niekur neradau, Akropolyje nebuvo nerafinuoto, o daugiau nežinojau kur ieškot.
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2009 09 11, 11:48)
Ačiū už baliončiką  cool.gif . Nu ne ant šlapios odos tepu, numaudžiau vaiką nušluosčiau ir čia pat vonioj ištepiau. Neįsivaizduoju kaip ant visai šlapios tokį tauką užtept  g.gif .

O tu pabandyk - pamatysi kaip super gaunasi thumbup.gif - ir daug maziau ts sunaudosi thumbup.gif .
Atsakyti