QUOTE(Singė @ 2010 01 27, 17:11)
Davėm mišinuką (jų buvo daugybė, daugybė bamdymų, kol prisikapstėm iki NEOCATE). Po truputį įvedžiau košytes - avižines, bet man nepatiko. PAsivaideno, kad pabėrė jį nuo to.
Tuomt viriau bulvę-daugiau nebėrė. Kai įdėjau morkų, irgi pasiavideno, kad pabėrė, tad neviriau daugiau su morkom. Dar įdedu kopūsto.
Valgo obuoliuką-tiek gryną, tiek iš tyrelės.
O rečiau maudau todė, kad kažkaip pasirodė, jog sausėja opdelė, kai dažniau maudau.
Pyliau ramunėlių, kai rekomendavo viena gyd. Bet kita labai užginčino ir net supykus pasakė, akd ramunėlių negalima pilt. Tad nustojau pilt. Prausiu SEBAMED prausikliu.
O kaip jūs maudot?
O kai pradėjot Neocate nebuvo pagerėjimo? Ar būna kartais visai graži odelė, ar karts nuo karto, kad ir vienodą maistą duodi paberia? O tyrelė tinka?
Mano mažės visa odelė normali, beria tik veiduką, kai užalergizuoja būna labai sausi raudoni plėmai, o kitur tokia apšerpėtoja kaip pleiskanotų visas veidukas. Maudymui naudojau Seba med Baby wash extra soft, paskui dermatologė išrašė LINOLA FETT tokį
http://www.100metu.l...ura/linola_fett tai nuo jo kūnelis pasidaro toks kaip riebaluotas (reikia kamštelį į vonią įpilti), bet ir visas vonios dugnas slidus, o kai maniškė tokia veikli, tai mum nelabai, nes slysta kojos jai vonioj ir vistiek nori vaikščiot
, o be to kūnelis jos nesausas, aš labai retai kada patepu kremu. Bandžiau grynai veideliui paplauti tai, kad ir lašelį į dubenėlį įpilu kažkaip parausta veidukas po nuprausimo, tai stovi
ta priemonė nenaudojama. Dabar pradėjau maudyti su alavijų skystu muilu
http://www.avera.lt/...as_su_alavijais, kol kas gerai, bet dar neseniai pradėjom naudoti.
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2010 01 27, 23:34)
Dar klausimuką turiu-kai jūs pradėjot primaitinti vaikutį, aplamai pakeitėt vieną valgymą mišinuko/MP tik kažkokia košyte?
Kažkaip niekaip nepavyksta mums taip-vis tiek reikalauja po košytės mišinuko ir išgeria jo dar apie 100 ml. Jei neduodu, išvien verkia.
Niekaip nesugalvoju, kaip pripratint tik prie košytės. Juk užsigert duodu arbatėlės po jos.
Papildyta:
Dar pridursiu, kad jau mėnuo laiko, kai primaitinu.....
Tai gi jūs dar labai mažiukai
. Kadangi mano pirmoji buvo visiškai sveika visai nesukau galvos kiek ko ji ten suvalgydavo, tik mp gerdavo daug. Su antrąja truputį sudėtingiau, nes ji alergiška
, aš mažai ką valgau, o ji dar nelabai nori to ką gali valgyti. Kadangi mp/mišinukas iki pusės metų vienintelis, o iki metų pagrindinis maistas (bent man taip išaiškino
) tai papildomas maistas yra kaip susipažinimas su juo. Kiek, kada suvalgo priklauso nuo vaikučio. Jei pradžioj davėt obuoliuką ar vaisinę tyrelę, tai košytę tikriausiai prasčiau valgys arba atsisakys kurį laiką
. Aš tai darydavau taip: ryte atsikeliam pamaitinu mp, pasivaikštom dar kurį laiką, tada verdu daržovių košytę (deja dažniausiai būdavo tik viena bulvė
, nes nuo kitų arba bėrė arba pilvelį skaudėdavo ), kol paruošiu jau būna po maitinimo praėją maždaug 1,5 val. tada ragaudavom košytę, po mažai manoji ir valgė, bet labai alkana nebūdavo, vandenuko negerdavo, vėliau jau po 2 val. duodavau ir suvalgydavo kažkiek daugiau, tai sekantis maitinimas kaip ir turėdavo nusikelti, bet kad užgert reikėdavo arba miegelio norėdavo ir vėl mp
. Pienelio negailėjau ir negailiu jei nori (dabar dažniausiai jau dieną tik kai eina miegelio, o naktį tai... noooori) visada duodu
, mišinukas manau taip pat, nesistenkit labai - ateis tikrai tas laikas, kai pats jau nenorės pienelio.