Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(Singė @ 2010 01 27, 21:34)
Pilat tiesiog į vonelę?Ar po numaudymo šiame aliejuke reikia perprausti tik vandenuku vaikelį?
Reikia nusiprikt ir pabandyt g.gif .

Dar klausimuką turiu-kai jūs pradėjot primaitinti vaikutį, aplamai pakeitėt vieną valgymą mišinuko/MP tik kažkokia košyte?
Kažkaip niekaip nepavyksta mums taip-vis tiek reikalauja po košytės mišinuko ir išgeria jo dar apie 100 ml. Jei neduodu, išvien verkia.
Niekaip nesugalvoju, kaip pripratint tik prie košytės. Juk užsigert duodu arbatėlės po jos.
Papildyta:
Dar pridursiu, kad jau mėnuo laiko, kai primaitinu.....

As pilu i vonele, ten tik biski reike. Jis plauke ant virsaus, bet vis tiek kimba smile.gif ir daugiau nieko ne naudoju (muilo, duso zele vaikiska...) kai istrauki vaika, ne reike trinti a tik lengvai nusausinti, ir viskas. Kita diena kojites, rankites,zandukus aptepu su kremu riebu (ne labai patiko Seba med) naudoju dabar Dr. Wolff (dermatologe israse ir labai mums tiko).

A del kosytes, tai mano mazas pirma laika irgi reikalavo pienuka ir ne mazai po 200 ml smile.gif , bet po biski atpratinau, davau sulciu, arbatos. Manau jums irgi pavyks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 01 27, 21:34)
Pilat tiesiog į vonelę?Ar po numaudymo šiame aliejuke reikia perprausti tik vandenuku vaikelį?
Reikia nusiprikt ir pabandyt g.gif .

Dar klausimuką turiu-kai jūs pradėjot primaitinti vaikutį, aplamai pakeitėt vieną valgymą mišinuko/MP tik kažkokia košyte?
Kažkaip niekaip nepavyksta mums taip-vis tiek reikalauja po košytės mišinuko ir išgeria jo dar apie 100 ml. Jei neduodu, išvien verkia.
Niekaip nesugalvoju, kaip pripratint tik prie košytės. Juk užsigert duodu arbatėlės po jos.
Papildyta:

įvairūs vaikai būna, ir apskritai net įvedus primaitinimą jų pagrindinis maistas dar ilgai būna MP/mišinėlis,dėl to nepergyvenkit, kad jo prašo net po maisto. mano vyresnėlis iki metukų nieko beveik kito ir negerdavo, tik pagurkšnodavo vandenuką, nuo metų pradėjo jau gerti ir kitus gėrimus,ne MP.
Atsakyti
QUOTE(~MILENA~ @ 2010 01 27, 22:56)
A del kosytes, tai mano mazas pirma laika irgi reikalavo pienuka ir ne mazai po 200 ml smile.gif , bet po biski atpratinau, davau sulciu, arbatos. Manau jums irgi pavyks 4u.gif

QUOTE(Fedes @ 2010 01 28, 00:24)
įvairūs vaikai būna, ir apskritai net įvedus primaitinimą jų pagrindinis maistas dar ilgai būna MP/mišinėlis,dėl to nepergyvenkit, kad jo prašo net po maisto.

Ačiū jums. Kažkaip net ramiau pasidarė. Va, šiandien ryte jau tikraimažiau mišinuko išgėrė. Tad gal tikrai su laiku aplamai nereikės smile.gif .
O kaip jūsų vaikučiai naktimis miega? Ar nesikaso, ar neprabunda nuo niežulio? Nes manasis karts nuo karto prabudinėja, nors nakčiai ištepu kremu veiduką.
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 01 27, 17:11)
Davėm mišinuką (jų buvo daugybė, daugybė bamdymų, kol prisikapstėm iki NEOCATE). Po truputį įvedžiau košytes - avižines, bet man nepatiko. PAsivaideno, kad pabėrė jį nuo to.
Tuomt viriau bulvę-daugiau nebėrė. Kai įdėjau morkų, irgi pasiavideno, kad pabėrė, tad neviriau daugiau su morkom. Dar įdedu kopūsto.
Valgo obuoliuką-tiek gryną, tiek iš tyrelės.
O rečiau maudau todė, kad kažkaip pasirodė, jog sausėja opdelė, kai dažniau maudau.
Pyliau ramunėlių, kai rekomendavo viena gyd. Bet kita labai užginčino ir net supykus pasakė, akd ramunėlių negalima pilt. Tad nustojau pilt. Prausiu SEBAMED prausikliu.
O kaip jūs maudot?

O kai pradėjot Neocate nebuvo pagerėjimo? Ar būna kartais visai graži odelė, ar karts nuo karto, kad ir vienodą maistą duodi paberia? O tyrelė tinka?
Mano mažės visa odelė normali, beria tik veiduką, kai užalergizuoja būna labai sausi raudoni plėmai, o kitur tokia apšerpėtoja kaip pleiskanotų visas veidukas. Maudymui naudojau Seba med Baby wash extra soft, paskui dermatologė išrašė LINOLA FETT tokį http://www.100metu.l...ura/linola_fett tai nuo jo kūnelis pasidaro toks kaip riebaluotas (reikia kamštelį į vonią įpilti), bet ir visas vonios dugnas slidus, o kai maniškė tokia veikli, tai mum nelabai, nes slysta kojos jai vonioj ir vistiek nori vaikščiot smile.gif , o be to kūnelis jos nesausas, aš labai retai kada patepu kremu. Bandžiau grynai veideliui paplauti tai, kad ir lašelį į dubenėlį įpilu kažkaip parausta veidukas po nuprausimo, tai stovi smile.gif ta priemonė nenaudojama. Dabar pradėjau maudyti su alavijų skystu muilu http://www.avera.lt/...as_su_alavijais, kol kas gerai, bet dar neseniai pradėjom naudoti.
Papildyta:
QUOTE(Singė @ 2010 01 27, 23:34)
Papildyta:

Tai gi jūs dar labai mažiukai 4u.gif . Kadangi mano pirmoji buvo visiškai sveika visai nesukau galvos kiek ko ji ten suvalgydavo, tik mp gerdavo daug. Su antrąja truputį sudėtingiau, nes ji alergiška verysad.gif , aš mažai ką valgau, o ji dar nelabai nori to ką gali valgyti. Kadangi mp/mišinukas iki pusės metų vienintelis, o iki metų pagrindinis maistas (bent man taip išaiškino blush2.gif ) tai papildomas maistas yra kaip susipažinimas su juo. Kiek, kada suvalgo priklauso nuo vaikučio. Jei pradžioj davėt obuoliuką ar vaisinę tyrelę, tai košytę tikriausiai prasčiau valgys arba atsisakys kurį laiką smile.gif . Aš tai darydavau taip: ryte atsikeliam pamaitinu mp, pasivaikštom dar kurį laiką, tada verdu daržovių košytę (deja dažniausiai būdavo tik viena bulvė verysad.gif, nes nuo kitų arba bėrė arba pilvelį skaudėdavo ), kol paruošiu jau būna po maitinimo praėją maždaug 1,5 val. tada ragaudavom košytę, po mažai manoji ir valgė, bet labai alkana nebūdavo, vandenuko negerdavo, vėliau jau po 2 val. duodavau ir suvalgydavo kažkiek daugiau, tai sekantis maitinimas kaip ir turėdavo nusikelti, bet kad užgert reikėdavo arba miegelio norėdavo ir vėl mp smile.gif . Pienelio negailėjau ir negailiu jei nori (dabar dažniausiai jau dieną tik kai eina miegelio, o naktį tai... noooori) visada duodu smile.gif, mišinukas manau taip pat, nesistenkit labai - ateis tikrai tas laikas, kai pats jau nenorės pienelio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tiesiog mamytė: 29 sausio 2010 - 14:18
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 01 29, 16:09)
O kai pradėjot Neocate nebuvo pagerėjimo? Ar būna kartais visai graži odelė, ar karts nuo karto, kad ir vienodą maistą duodi paberia? O tyrelė tinka?

Tai gi jūs dar labai mažiukai 4u.gif .  Kiek, kada suvalgo priklauso nuo vaikučio. Jei pradžioj davėt obuoliuką ar vaisinę tyrelę, tai košytę tikriausiai prasčiau valgys arba atsisakys kurį laiką smile.gif . ............mišinukas manau taip pat, nesistenkit labai - ateis tikrai tas laikas, kai pats jau nenorės pienelio.

Ačiū, kad taip gražiai ir išsamiai parašėt.
Pagėrėjimo mums nebuvo, beria jį nuolat. Ant kūnelio kartaia kaip ir apgyja, ant veido visada būna išbėrimai. Išbėrimai-dar nieko. Beveik pastoviai būna šlapiuojančios žaizdelės ir šašai. Kai jų nelika nors vienai dienai, būna didžiausia šventė verysad.gif .
O dėl valgymo-jau susitaikiau, kad jis nori valgyt po mažiau ir dažnai. Nors iš pradžių taip nebuvo-kai tik pradėjau primaitint, kirto kaip didelis. Bet kažkas nutiko ir nenori valgyt nei tyrelių, nei daržovienių, nei grūdinių košyčių.
Šiek tiek trikdo visa tai,na bet ką padarysi.
O per kiek laiko išaugama tie bėrimai?Kiek laiko jūs turėjot (turit) problemą?
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 01 29, 17:15)
Ačiū, kad taip gražiai ir išsamiai parašėt.
Pagėrėjimo mums nebuvo, beria jį nuolat. Ant kūnelio kartaia kaip ir apgyja, ant veido visada būna išbėrimai. Išbėrimai-dar nieko. Beveik pastoviai būna šlapiuojančios žaizdelės ir šašai. Kai jų nelika nors vienai dienai, būna didžiausia šventė verysad.gif .
O dėl valgymo-jau susitaikiau, kad jis nori valgyt po mažiau ir dažnai. Nors iš pradžių taip nebuvo-kai tik pradėjau primaitint, kirto kaip didelis. Bet kažkas nutiko ir nenori valgyt nei tyrelių, nei daržovienių, nei grūdinių košyčių.
Šiek tiek trikdo visa tai,na bet ką padarysi.
O per kiek laiko išaugama tie bėrimai?Kiek laiko jūs turėjot (turit) problemą?

Noriu paklausti del tu slapiuojanciu zaizdeliu ir sasu. pas mus lygiai tas pats, jau atrodo diena pagereja, nakti vel nukaso, nors laikau rankytes, bet uzsnustu ir...
gydytoja israse Fucidin H , bet as tokio siaubo bijau tepti, bet ka daryti? melis mums nepadeda. O jus tiesiog kenciat ta dalyka ir tiek? man dar baisu antrines infekcijos, bet vaistu irgi nesinori tepti, nes uzgydys trumpam, o kas paskui bus - neaisku. Zinociau, kad neatsinaujins, tikrai patepciau, ka jau darysi...
O kuom drekinat?
Papildyta:
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2010 01 27, 14:53)
Mes kai jau supratom, kad alergija, tai pirmiausiai namus pasistengėm antialerginiais paversti... bet ne tai schmoll.gif , tada maistą, mažylei ir buvo 7 mėn., aš iš savo raciono mėčiau produktus vieną po kito... kol liko vanduo ir virtos bulvės. Aprimus bėrimams prasidėjo mums tinkamų produktų paieška.
Sveika tai aš sakau apie dabartinę savo mažės būklę, bet dietos dar laikomės, jau ne tokios griežtos kaip anksčiau, bet palygint su sveiko vaiko racionu tai doh.gif . Jei būtum nesilaikę dietos tai nežinau iki kokios būklės būtumėm priėję, nes tik vienas žingsnis nuo gražios odelės iki baisios (užtenka netinkamo suvalgyti).
Tai labai individualu, bet ką duodi savo mažiui? Jei maitini ką pati valgai ir ką geri? Kai jau atrenki, tai labai lengva pamatyti kai kažkuris produktas netinka.
O dėl ko jūs retai maudot? Netinka jums vandenukas? Pilat ką nors į vandenį?

Noriu paklausti jusu apie dieta. tai jus ismetat viena produkta ir kiek dienu tada reikia laukti pries ismetant kita?
mano vaikui 6 men. as valgau koses - mieziu, ryziu, avizu, kukuruzu, kartais grikiu, soru.
sriubas - bulve, morka, kopustas, svogunas, krapas, burokelis labai retai, labai nedaug
duona be mieliu tik rugine
ryziu, rugiu, kukuruzu miltu blynai su obuoliene.
obuolys
taip jau valgau gal 3-4 menesiai, pagerejo, bet dabar taip banguoja - geriau, blogiau. tai gal ir man bandyti isemineti produktus. nes niekaip negaliu atrasti kas alergizuoja

Jus isimat produkta ir jo nebegrazinat? ar negrazinat tik tuo atveju jei pagereja zandai? jei nepasikeicia vel valgot ji?
labai aciu
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2010 01 30, 21:05)
Noriu paklausti del tu slapiuojanciu zaizdeliu ir sasu.

Žinai, kai pati pradžia, gal jums ir padės Fucidin. Mums jis jau tikrai per silpnas, tad net neprasidedu su juo.
Nakčiai aš visada dedu prištinytes vaikui, ne taip nusikaso. Tačiau ir dieną, kartais net nesužiūri, kai nusivaro net iki kraujų.
Mėlis padeda tik tam kartui-jis pradezinfekuoja žaizdą. Ir kažkaip lyg greičiau sugija ta nukasyta žaizda.
Aš dabar tepu IRICAR tepalu-kolkas jis veidukui labiausiai padeda. Bet čia labai individualu. AŠ labai labai daug kremų išbandžiau (natūralių, nes veidui irgi bijau naudot hormoninius), mums kažkiek lyg ir padeda tik šitas. Bet labai minimaliai. Taip, kad visiškai išgytų, absoliučiai niekada ir nebuvo jau gal 3 mėn.
Morką iš raciono išmečiau-man pasirodė, kad nuo jos labiau pabėrė. Lygiai taip pat visiškai iš raciono išmečiau avižas, nors labai mėgo.
Iš tiesų yra labai labai sunku. Tas išmetimas, tie tepalai nežinau ar kažką padeda-tik minimaliai......
Sėkmės ir kantrybės jums 4u.gif . Puikiai jus suprantu, nes mes irgi labai kamuojamės ir tikrai nelegva.
Tiesa, alergologai labiausiai pataria drėkinti Essex kremu (jis irgi be jokių hormonų).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 30 sausio 2010 - 21:58
LABA VAKARA MAMYTES, turiu beda ir nerandu is to strioko kur galeciau pasiskaityti gal kuri zinote kur rasyta apie ALAVIJO sultis bei AD , mes pabandem taip gydytis savo alergija, gerem savaituke ALOE VERA sultis,, kol galiausiai neatlaikius nustojau girsyti, nes mazyte tiesiog ta zodzio prasme visa APIPARKO(nuejo raudonom demem, tarsi antra oda uzsidejo ant rankyciu net iki riesu, kojytes visos irgi), pasidare bemieges naktys, kasymasis kazkoks kosmaras doh.gif gal sakau kam taip nutike buvo, gal cia toks regavimas organizmo i geraja puse, ta prasme valosi viskas, o gal dar labiau kenkiam gal kam teko taip isgyventi patarkit prasau verysad.gif verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laugene: 30 sausio 2010 - 22:10
[quote=tiesiog mamytė,2009 09 05, 16:3]

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laugene: 30 sausio 2010 - 22:23
QUOTE(laugene @ 2010 01 31, 00:04)
LABA VAKARA MAMYTES, turiu beda ir nerandu is to strioko kur galeciau pasiskaityti  gal kuri zinote kur rasyta apie ALAVIJO sultis bei AD , mes pabandem taip gydytis savo alergija, gerem savaituke ALOE VERA sultis,, kol galiausiai neatlaikius nustojau girsyti, nes mazyte tiesiog ta zodzio prasme visa APIPARKO(nuejo raudonom demem, tarsi antra oda uzsidejo ant rankyciu net iki riesu, kojytes visos irgi),  pasidare bemieges naktys, kasymasis kazkoks kosmaras  doh.gif  gal sakau kam taip nutike buvo, gal cia toks regavimas organizmo i geraja puse, ta prasme valosi viskas, o gal dar labiau kenkiam gal kam teko taip isgyventi patarkit prasau  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Kabutis,
Labai sunku kažką patarti, bet nuo ALOE VERA lyg ir blogiau-bent jau aš manyčiau taip.
Labai daug apie AD aš pasiskaičiau va čia, pačiame pirmame puslapyje:
http://209.85.129.13...q...=clnk&gl=lt

O gydytoja matė? Ką ji sako. Nes čia tikrai panašu į AD.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Singė: 30 sausio 2010 - 23:05
QUOTE(kristinuv @ 2010 01 30, 19:05)
Noriu paklausti jusu apie dieta. tai jus ismetat viena produkta ir kiek dienu tada reikia laukti pries ismetant kita?

pagal ad temoje pirmose zinutese pateikta info iki 5-7d reiktu palaukt...

as labai panasioje situacijoje i jusu... minimalistinis meniu ir mastau nuo ko pradet metyt... ir vis kirba mintis, kad gal ne nuo maisto doh.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Singė @ 2010 01 31, 01:04)
Kabutis,
Labai sunku kažką patarti, bet nuo ALOE VERA lyg ir blogiau-bent jau aš manyčiau taip.
Labai daug apie AD aš pasiskaičiau va čia, pačiame pirmame puslapyje:
http://209.85.129.13...q...=clnk&gl=lt

O gydytoja matė? Ką ji sako. Nes čia tikrai panašu į AD.

tai va mes alergija turim nuo 3 sav, bet puikiai susidorojome aisku istisai tepliojau mazyte kad odele sausa nebutu, ir jau buvo viskas puiku niekada taip isberta nebudavo, tik tai paberdavo tai vienoj vietoj tai kitoj bet iskart ismesdavau ka itardavau is meniu ir baigdavosi viskas, o dbr esu baisioj nevilty visa grynai kur AD vietose isberta dar taip niekada nebuvo baisiai, zandai net dege tokiu karsciu, doh.gif ryt butinai begsiu pas gydytoja,nes jau matau kad be vaistu ir rimteesniu tepalu neapseisim. Klausykit o excipial geras tepalas ar ne? seip paskutiniu metu taukmedziu tepiau(bet jau pabaigem ir laukiam pareinant siuntinuko) tai isvis buvo super rankytes taip graziai sugijo oodele, nes pas ja netai kad isberta buvo o tiesiog lb sausa odele, o taukmedis sitvarke viska, taip dziaugiausi. Bet va manau kad su situo alaviju prisidariau tragedija ir dbr jau be rimtu vaistu nieko nebus.
Atsakyti