Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(Fedes @ 2009 12 15, 22:05)
aš turiu savo naminio, jei reikia, nepažiūrėjau, jei Vilnietės esat. šiaip duons kepimo temelėj ir daugiau mamyčių rastumėt naminio raugo užsiauginusios. bet us juo žinok jau kaip ri "apsiženiji", reik prižiūrėt, jei nori ne vieną kartą tik išsikept, o pastoviai.

Aš iš Alytaus smile.gif . O kaip tą naminį pasigaminti g.gif , reikia kažkokio pradinio raugo tikriausiai g.gif ? Ženyčiaus ir aš lotuliukas.gif su tuo raugu, ko nepadarysi dėl vaikučių.
Atsakyti
[
Mes irgi naudojam Emolium, ar kaip jis ten vadinasi, labai gerai jis mum tinka, dermobaza dar..reiks ir TS isbandyt, kazkas rase, kad Vilniuje galima jo Kvapu namuose isigyti, ar cia tos pardes, kur Akropoly ir Madoj muiliukais prekiauja blush2.gif ax.gif ?

As siandien buvau vaistineje norejau Emolium nusipirkti, nes irgi pastebejau, kad vaikui tiko. tai vaistininke patare nepirkti - labai jau daug parabenu g.gif Ir nepirkau. toliau tepsiu bepanthen plius. jam nelabai padeda Aderma ar bioderma. Net TS nepasakyciau kad veikia, gal todel, kad veidukas isbertas g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristinuv: 16 gruodžio 2009 - 22:06
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 12 16, 11:46)
Aš iš Alytaus smile.gif . O kaip tą naminį pasigaminti g.gif , reikia kažkokio pradinio raugo tikriausiai g.gif ? Ženyčiaus ir aš lotuliukas.gif su tuo raugu, ko nepadarysi dėl vaikučių.

na, jei turi pasirįžimo, tai manau ženatvė bus sėkminga wink.gif
va čia užsuk, bus aprašyti pagrindiniai principai pirmojoj žinutėj http://www.supermama...?...515257&st=0
o šiaip reik raugui rupių miltų ir vandens. ir iš jų pasigamintum. aišku pirmam kartui lengviau jau iš gatavo raugo gabaliuko pasidaryt, tai pasiklausinėk, gal bus SMiečių ir iš Alytaus užsiauginusių jo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2009 12 17, 01:44)
na, jei turi pasirįžimo, tai manau ženatvė bus sėkminga wink.gif
va čia užsuk, bus aprašyti pagrindiniai principai pirmojoj žinutėj http://www.supermama...?...515257&st=0
o šiaip reik raugui rupių miltų ir vandens. ir iš jų pasigamintum. aišku pirmam kartui lengviau jau iš gatavo raugo gabaliuko pasidaryt, tai pasiklausinėk, gal bus SMiečių ir iš Alytaus užsiauginusių jo.  4u.gif

Labai ačiū.
Kaip sekasi jūsų vaikučiams? Ar sūnelis vis dar mielėm alergiškas?
Galvoju g.gif kada bandyti vėl produktą, kuriam buvo stipri reakcija g.gif , užtenka pvz. 3 mėn pertraukos (čia galvoju avižas arba ryžius bandyti)?
Atsakyti
Noriu paklausti. 4 menesiu kudiki maitinu pati. Po poros menesiu baisios alergijos ir mano dietos, pagaliau lyg prasviesejo, jau buvo aprime zandukai. ir vakar vakare staiga vel - raudoni, slapiuoja ir panasiai. Per nakt slapiavo, ryte jau vel lyg rimsta (tfutfutfu).
Tai patarkit, keliu dienu raciona man reikia perziureti? Ar uztenka tos pacios dienos ir vakare jau gali kazkuris produktas suveikti kaip alergenas, ar reikia ir anskteniu dienu savo maista prisiminti?
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 12 17, 12:52)
Labai ačiū.
Kaip sekasi jūsų vaikučiams? Ar sūnelis vis dar mielėm alergiškas?
Galvoju g.gif  kada bandyti vėl produktą, kuriam buvo stipri reakcija g.gif , užtenka pvz. 3 mėn pertraukos (čia galvoju avižas arba ryžius bandyti)?

dėkui, visai neblogai sekas mum, lanko bendrą darželį jau va virš trijų mėnesių ir nė karto nesualergizavo thumbup.gif
man toks keistas jausmas, atrodo kai viskas gerai, negauna tų mielių, tai gal jis jom ir nealergiškas, vos ne tipo aš čia pati prisifantazavau doh.gif po paskutinio sualergizavimo apie penkis mėnesius buvo praėję, daviau trupinį pabandymui rugpjūčio mėnesį, jis jį išspjaudė, ir vis tiek sualergizavo doh.gif tai dabar nekyla noras net bandyt.
bet manau jūsų kiti produktai, kitokia alergija, vadovaukis savo nuojauta. nors jei reakcija buvo stipri, tai al aš dar palaukčiau kiek įmanoma ilgiau jūsų vietoj...

Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2009 12 17, 14:04)
Noriu paklausti. 4 menesiu kudiki maitinu pati. Po poros menesiu baisios alergijos ir mano dietos, pagaliau lyg prasviesejo, jau buvo aprime zandukai. ir vakar vakare staiga vel - raudoni, slapiuoja ir panasiai. Per nakt slapiavo, ryte jau vel lyg rimsta (tfutfutfu).
Tai patarkit, keliu dienu raciona man reikia perziureti? Ar uztenka tos pacios dienos ir vakare jau gali kazkuris produktas suveikti kaip alergenas, ar reikia ir anskteniu dienu savo maista prisiminti?
aciu 4u.gif

Kaip suprantu tai berimas rimtas, nes slapiuoja...o kai slapiuoja labai gerailakisiaus zoles arbata,pasidarai,atvesini ir vatos tamponeliais priglaudus palaikai truputi, as taip darydavau, paskui kuo nors is drekinanciu patepdavau,nes sausina lakisius. o maista reikia savo perziureti ne viena diena atgal,o tris.maniskis raudonais zandais buvo tol kol maitinau.alergologe grieztai pasake nebemaitint,na jam jau tada buvo 1,5m. bet nuo tada pasibaige zanduku bedos.....tikuosi patariau kazka smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MELONIJA @ 2009 12 19, 02:10)
Kaip suprantu tai berimas rimtas, nes slapiuoja...o kai slapiuoja labai gerailakisiaus zoles arbata,pasidarai,atvesini ir vatos tamponeliais priglaudus palaikai truputi, as taip darydavau, paskui kuo nors is drekinanciu patepdavau,nes sausina lakisius. o maista reikia savo perziureti ne viena diena atgal,o tris.maniskis raudonais zandais buvo tol kol maitinau.alergologe grieztai pasake nebemaitint,na jam jau tada buvo 1,5m. bet nuo tada pasibaige zanduku bedos.....tikuosi patariau kazka smile.gif

Labai aciu, zinoma pataret.
tai visa laika raudonais zandais ir prabuvot, dieve dieve, man jau dabar nervai nelaiko, jau atrodo pagereja - ir vel tas pats.
bet kaip atsekti kas alergizuoja? jau rasausi visa savaite savo maista, rasausi kada pablogeja zandai, bet vis tiek jokios sistemos nepagaunu. kai laikausi dietos ir nera labai ka valgyti - tai atrodo, kad viena karta ta pati valgant lyg jau geriau, kita karta lyg blogiau...

O gali alergizuoti moliugas, cukinija? lasiniai?
Nors aisku viskas gali. Kaip cia susigaudyti. dar labai noretusi pamaitinti.
Atsakyti
na mano mazius isliko ir iki siandien alergiskas, labai labai stipri alergija baltymams, tai man gydytoja sake, kad mano pienas jam jau buvo kaip alergenas, nesvarbu ka valgiau.

o siaip labai sunku susekti savo maista verysad.gif
Atsakyti

Skaitynėju šią temelę, ir mane truputi suglumino toks dalykas.
Mano sūnus turi dermatitą, dabar nuo 8 mėn dar ir bronhinę astmą susirgom doh.gif
Darėm tyrimą alergenų, nei maistui nei givūnams nealergiškas. Bet 300 vnt. surinko namų dulkių erkutėms, tai labai didelė alergija.
Žinoma tas tyrimas ne pigus, bet jiai nebūtume pasidarę jo tai ir toliau galvočiau, kad nuo maisto ar dar nuo ko.Aplamai alergenų skaičių pas jį viršija 7 kartais doh.gif
Mamos gal yra pas jus tokios problemytės, gal turite kokių patarimų kaip su jom kovot bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
nezinau, kur ir ko klausti, sakau gal jus pasakysit ir patarsit man kol dar neapsilankem pas tikra alergologa, nes musu gydytoja sako laukti ir nieko dar nedaryti, bet i savo vaikuti ziureti negaliu verysad.gif , mums jau vos virs menesio, trecia gyvenimo savaite isbere veiduka spuogeliukais raudonais su baltomis virsunemis, paskui isbere galvyte, kakliuka ir krutinyte, dabar pavieniai ir ant viso kunelio atsiranda, po to tie spuogeliukai pradejo dziuti ir suejo i vientisus plotus, ypac baisiai atrodo po smakriuku, na ir veidukas, zandukai labai negrazus, kas cia mums galetu buti, negi koks atopinis dermatitas? o gal maistas?, dar geriau antibiotikus, gal jie isbere, bet niekaip nepraeina, nezinau nei kuo tepti, nei kaip paielgti, gydytoja sako, kad per mazas tyrimus atlikti g.gif doh.gif
aciu uz atsakymus ir nuomones 4u.gif
Atsakyti
sveikia, tyrymams gal ir per mazas, bet pasirodyti alergologui tikrai ne. neklausykit tos savo daktarytes ir vaziuokit pas alergologa, bent jau patars kuo patept, kad nekankintu maziuko tie spuogiukai.ar bent jau pasakys kokia ju priezastis smile.gif sekmes
Atsakyti