Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(kristinuv @ 2009 12 07, 19:04)
Blyneliai pobaisiai blush2.gif  mano vaikas kai pamate, sako - ko tokie negrazus?
Ruginiai miltai, vanduo, cukrus, druska. tik is pradziu neuzmaisykit daug, gal Jums visai nepatiks. nepadarykit per skystu - nieko nesigaus, tik kose, bet ir pertirsti neskanus. as jau atsitaikiau proporcijas, tai gaunasi tokie traskus.
Ir pakepkit kol apskrus, neskubekit versti, nes irgi kose gausis, jei versit per anksti. Ai, bet jei nemegstat visokiu nesamoniu, tai gal geriau ir is vis nekepkit g.gif
na ka padarysi, jei nieko negaliu valgyt, o pilva taip norisi prikimsti doh.gif

Labai aciu uz recepta. Mes tokius pat darom tik su ryziu miltais smile.gif . Kai nera ko valgyti, tai ir tokios "nesamones" skanios.
Atsakyti
QUOTE(kristinuv @ 2009 12 07, 21:04)
Blyneliai pobaisiai blush2.gif  mano vaikas kai pamate, sako - ko tokie negrazus?
Ruginiai miltai, vanduo, cukrus, druska. tik is pradziu neuzmaisykit daug, gal Jums visai nepatiks. nepadarykit per skystu - nieko nesigaus, tik kose, bet ir pertirsti neskanus. as jau atsitaikiau proporcijas, tai gaunasi tokie traskus.
Ir pakepkit kol apskrus, neskubekit versti, nes irgi kose gausis, jei versit per anksti. Ai, bet jei nemegstat visokiu nesamoniu, tai gal geriau ir is vis nekepkit g.gif
na ka padarysi, jei nieko negaliu valgyt, o pilva taip norisi prikimsti doh.gif

Man iš ryginių miltų tik duona išeina skani, o blyneliai ar sausainiai... schmoll.gif .
O jūs bandėt speltos miltus? Jei tiktų tai skonis visai niekuo nesiskiria nuo paprastų. Yra vokiškų http://www.sveikipro...-1-kg-bauck-hof ir neseniai pradėjo Ustukių malūnas gaminti, lietuviški 4 kart pigesni smile.gif , tik nežinau ar tokie pat... Vokiškų suvalgėm jau 7 kg, o lietuviškų 800 g ir turiu įtarimą g.gif ...
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 12 09, 12:35)
Man iš ryginių miltų tik duona išeina skani, o blyneliai ar sausainiai... schmoll.gif .
O jūs bandėt speltos miltus? Jei tiktų tai skonis visai niekuo nesiskiria nuo paprastų. Yra vokiškų http://www.sveikipro...-1-kg-bauck-hof ir neseniai pradėjo Ustukių malūnas gaminti, lietuviški 4 kart pigesni smile.gif , tik nežinau ar tokie pat... Vokiškų suvalgėm jau 7 kg, o lietuviškų 800 g ir turiu įtarimą g.gif ...

Apie speltos miltus esu girdejusi, bet dar nebandziau, aciu uz info. O rugines duonos( jei be kiausiniu ir pieno ) noreciau recepto, jei nesunku.
Atsakyti
Jau prarandu kantrybe vel.. doh.gif ..buvo valdoma situacija, o dabar prasidejo..siaubas, dar per metus tokios baisios padeties nebuvo..Prasidejo nuo kojyciu, keliukus isbere taip, kad istisa didele dme, kaip virintu vandeniu nudeginta, o siandien dar ir rankytes prisidejo cry.gif
Norejau jau registruotis pas alergologe, bet ka ji pades, kai jusu postus paskaitau, tai ir taip aisku, israsys hormonini tepaliuka, mokama tyrima pasiulys padaryt doh.gif ir tiek. Nors dabar to tepaliuko labai noreciau, taip man vaiko gaila, negaliu ziuret perrengdama, kojytes kaip nudegusios..cry.gif..Bet kita vertus baisu, kaip galima vaikiu pakenkti su tais hormonais. Ir be to dar tas gripas, nueik pas alergologe, nezinia ka pasigausi po to, ir taip beria, o jei dar vaistu gerimas prisidetu, ar antibiotiku, jauciu gyvos vietos nebeliktu doh.gif
Mes irgi naudojam Emolium, ar kaip jis ten vadinasi, labai gerai jis mum tinka, dermobaza dar..reiks ir TS isbandyt, kazkas rase, kad Vilniuje galima jo Kvapu namuose isigyti, ar cia tos pardes, kur Akropoly ir Madoj muiliukais prekiauja blush2.gif ax.gif ?
Gal dar galit padet man su dieta, stai ka jis valgo, gal patartumet, ka dar galima isimt :
aviziniai dribsniai
ryziu dribsniai
dedu i kose truputi cukraus
ryziu paploteliai
bulves
kopustas
kiauliena
kalakutiena
i mesyte itarkuoju truputi svoguno
obuoliai
bananai
sultis perku Frutek:
obuoliu
obuoliu-vynuogiu
kriausiu
duodavau moliugo bet jau gal pora savaiciu nebeduodu
kukuruzu taip pat atsisakem
Nebeismanau, ka dar galiu isimt, gal ta nelemta svoguna, ar cukraus nebedet..jauciu, kad organizmas tiesiog sureagavo i produkta, kuri jau seniai vartojam ir kuriam buvo alergiskas visada, tik tokia paveluota reakcija, kazkodel man taip atrodo..
patarkit unsure.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes,

pries keleta menesiu ir as skaitinejau siuos forumus ir ieskojau patarimu kaip isgydyti leliuka. Jam buvo 7 men kai susirgo dermatitu. Visas veidukas ir rankytes buvo isberti. Nepadejo jokie kremai nei maisto ribojimas. Viena diena isbere smulkiais spuogelias visa nugaryte, nuvaziavome i Santariskes, suleido vaistu nuo alergijos ir israse Aerius sirupelio....ir po to karto praejo visos alergijos!! Baisu prisiminti kai pasiziuriu i senas fotkes... Stiprybes ir kantrybes su mazyliais!
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 12 09, 23:23)
Jau prarandu kantrybe vel.. doh.gif ..buvo valdoma situacija, o dabar prasidejo..siaubas, dar per metus tokios baisios padeties nebuvo..Prasidejo nuo kojyciu, keliukus isbere taip, kad istisa didele dme, kaip virintu vandeniu nudeginta, o siandien dar ir rankytes prisidejo  cry.gif
Norejau jau registruotis pas alergologe, bet ka ji pades, kai jusu postus paskaitau, tai ir taip aisku, israsys hormonini tepaliuka, mokama tyrima pasiulys padaryt  doh.gif  ir tiek. Nors dabar to tepaliuko labai noreciau, taip man vaiko gaila, negaliu ziuret perrengdama, kojytes kaip nudegusios..cry.gif..Bet kita vertus baisu, kaip galima vaikiu pakenkti su tais hormonais. Ir be to dar tas gripas, nueik pas alergologe, nezinia ka pasigausi po to, ir taip beria, o jei dar vaistu gerimas prisidetu, ar antibiotiku, jauciu gyvos vietos nebeliktu  doh.gif
Mes irgi naudojam Emolium, ar kaip jis ten vadinasi, labai gerai jis mum tinka, dermobaza dar..reiks ir TS isbandyt, kazkas rase, kad Vilniuje galima jo Kvapu namuose isigyti, ar cia tos pardes, kur Akropoly ir Madoj muiliukais prekiauja  blush2.gif  ax.gif  ?
Gal dar galit padet man su dieta, stai ka jis valgo, gal patartumet, ka dar galima isimt :
aviziniai dribsniai
ryziu dribsniai
ryziu paploteliai
bulves
kopustas
kiauliena
kalakutiena
obuoliai
bananai
sultis perku Frutek:
obuoliu
obuoliu-vynuogiu
kriausiu
Nebeismanau, ka dar galiu isimt, gal ta nelemta svoguna, ar cukraus nebedet..jauciu, kad organizmas tiesiog sureagavo i produkta, kuri jau seniai vartojam ir kuriam buvo alergiskas visada, tik tokia paveluota reakcija, kazkodel man taip atrodo..
patarkit  unsure.gif

Sveiki,

vis delto siulyciau jums apsilankyti pas alergologa, nes kad ir kaip bebutu be daktaro neapsieisit. Jei gyvenat Vilniuje galiu parekomenduoti Valatkiene Centro poliklinikoje, su siuntimu patrksit nemokamai. Jei situacija tikrai prasta, galesit 3 dienom atsigulti i ligonine ir jusm padarys visus tyrimus nemokamai. Kai yra umus pablogejimas, mes naudojam hidrokortizona, bet netepu iskart ant odos - sumaisau su paprastu kremuku ir tada plonai istepu problematiskiausias vietas. As irgi labai prie horomonus, bet viena karta vos nepriejom rimtos infekcijos, tad manau kai reikia, tai jau reikia. Savrbiausia nepiktnaudziauti. O is jusu surasyto maisto saraso, pvz musm netinka kiauliena, avizos, bulves (taip parode kraujo tyrimas ir pati matau, nes vaika nuo siu produktu labai beria). Tiesa alergiskam vaikuciui sukciu visai neduoziau, nei naminiu nei pirktiniu, taip pat ir arbateliu... mes geriam vandenuka (dukrytei 1 metukas) ir labai ji megstam, ir sveika ir neberia , sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 12 10, 00:23)
Jau prarandu kantrybe vel.. doh.gif ..buvo valdoma situacija, o dabar prasidejo..siaubas, dar per metus tokios baisios padeties nebuvo..Prasidejo nuo kojyciu, keliukus isbere taip, kad istisa didele dme, kaip virintu vandeniu nudeginta, o siandien dar ir rankytes prisidejo  cry.gif
Norejau jau registruotis pas alergologe, bet ka ji pades, kai jusu postus paskaitau, tai ir taip aisku, israsys hormonini tepaliuka, mokama tyrima pasiulys padaryt  doh.gif  ir tiek. Nors dabar to tepaliuko labai noreciau, taip man vaiko gaila, negaliu ziuret perrengdama, kojytes kaip nudegusios..cry.gif..Bet kita vertus baisu, kaip galima vaikiu pakenkti su tais hormonais. Ir be to dar tas gripas, nueik pas alergologe, nezinia ka pasigausi po to, ir taip beria, o jei dar vaistu gerimas prisidetu, ar antibiotiku, jauciu gyvos vietos nebeliktu  doh.gif
Mes irgi naudojam Emolium, ar kaip jis ten vadinasi, labai gerai jis mum tinka, dermobaza dar..reiks ir TS isbandyt, kazkas rase, kad Vilniuje galima jo Kvapu namuose isigyti, ar cia tos pardes, kur Akropoly ir Madoj muiliukais prekiauja  blush2.gif  ax.gif  ?
aviziniai dribsniai
ryziu dribsniai
ryziu paploteliai
bulves
kopustas
kiauliena
kalakutiena
obuoliai
bananai
sultis perku Frutek:
obuoliu
obuoliu-vynuogiu
kriausiu
patarkit  unsure.gif

Sveikos.
Is tavo saraso mum netinka:obuoliai,bananai,kiauliena,sultis rolleyes.gif
Mes valgom tik avizu kose,aviena su darzovem(be morku) ir ryziu paplotelius doh.gif verysad.gif geriam tik vandenuka.
Atsakyti
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 12 09, 23:23)
aviziniai dribsniai
ryziu dribsniai
ryziu paploteliai
bulves
kopustas
kiauliena
kalakutiena
obuoliai
bananai
sultis perku Frutek:
obuoliu
obuoliu-vynuogiu
kriausiu
patarkit  unsure.gif

Pirmiausia net negalvodama ismesciau sultis,nes 100 kart geriau vanduo arba kompotukas. Gal dar kiauliena g.gif Kas liecia vaisius,pabandyk isimit viena kuri nors,po poros savaiciu isimk antra ir stebek,nes teoriskai obuoliai retai alergizuoja,o praktikoj - mano dukrytei buvo siaubingiausia reakcija nuo pieno ir obuoliu unsure.gif Cukrus kazin ar beria,bet fruktoze maziems geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mano_svajone: 11 gruodžio 2009 - 16:46
sveikos mamytes 4u.gif 4u.gif
PRASAU KLAIPEDIECIU PATARIMO,pas kokia vaiku alergologe ir pulmunologe geriausia registruotis adresu-KAROSO 13 g. g.gif g.gif g.gif
mes ne is Klaipedos,tai pagelbekit ax.gif
aciu 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo domante4: 11 gruodžio 2009 - 18:03
QUOTE(ramasiuk @ 2009 12 09, 15:53)
Apie speltos miltus esu girdejusi, bet dar nebandziau, aciu uz info. O rugines duonos( jei be kiausiniu ir pieno ) noreciau recepto, jei nesunku.

Neesu gera kulinarė blush2.gif , viską darau iš akies rolleyes.gif . Duonai tinka bet kokie miltai kokius galit valgyt: ruginiai, miežiniai, speltos. Aš kepu mažą kepaliuką, nes valgau tik aš ir mažoji ir tai valgom ne kiek norim, o ribotai, po riekelę. Kepu iš: miltai 250 g, truputis cukraus, truputis druskos, truputis kmynų, 10 g mielių ir vandens apie 170 ml (vanduo neturėtų būti šaltas, bet ir jokiais būdais ne karštas, toks drungnas). Vakar neturėjau šviežių mielių, tai dėjau pusė pokelio sausų, šiandien mergytė pagraužė duonytės ir doh.gif doh.gif doh.gif paraudo po viena akyte verysad.gif . Mesiu ir kepsiu naują. Jei rasčiau iš kur internetu nusipirkti (nes pas mus nėra pirkti) ruginio raugo, tai mielių visai nedėčiau.
Atsakyti
sveikos mamytes, mano mazylei 1m9 men, bet tik nuo rudens atsirado maza demele ant zanduko, niekam niekada nebuvo alergiska, viska gaminu pati, tai nesuprantu nuo ko jai tas isberimas? Dabar jau pradejo atsirasti ant kito zanduko ir ant uzpakaliuko, as tepu bepanten, nes is geriausiai jai padeda, daugiau neisivaizduoju ka daryti. Kaip yra su tyrimais kur nistato alergenus? gydytoja gali juos israsyti? ar jie yra tik mokami? gal zinote kur klaipedoje juos daro? Ar tokiame amziuje jie bus nors kiek tikslus?
Argali buti alergiska zuvies taukams?
Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 12 15, 16:56)
Neesu gera kulinarė blush2.gif , viską darau iš akies rolleyes.gif . Duonai tinka bet kokie miltai kokius galit valgyt: ruginiai, miežiniai, speltos. Aš kepu mažą kepaliuką, nes valgau tik aš ir mažoji ir tai valgom ne kiek norim, o ribotai, po riekelę. Kepu iš: miltai 250 g, truputis cukraus, truputis druskos, truputis kmynų, 10 g mielių ir vandens apie 170 ml (vanduo neturėtų būti šaltas, bet ir jokiais būdais ne karštas, toks drungnas). Vakar neturėjau šviežių mielių, tai dėjau pusė pokelio sausų, šiandien mergytė pagraužė duonytės ir doh.gif  doh.gif  doh.gif  paraudo po viena akyte verysad.gif . Mesiu ir kepsiu naują. Jei rasčiau iš kur internetu nusipirkti (nes pas mus nėra pirkti) ruginio raugo, tai mielių visai nedėčiau.

aš turiu savo naminio, jei reikia, nepažiūrėjau, jei Vilnietės esat. šiaip duons kepimo temelėj ir daugiau mamyčių rastumėt naminio raugo užsiauginusios. bet us juo žinok jau kaip ri "apsiženiji", reik prižiūrėt, jei nori ne vieną kartą tik išsikept, o pastoviai.

QUOTE(MartaS @ 2009 12 15, 17:53)
sveikos mamytes, mano mazylei 1m9 men, bet tik nuo rudens atsirado maza demele ant zanduko, niekam niekada nebuvo alergiska, viska gaminu pati, tai nesuprantu nuo ko jai tas isberimas? Dabar jau pradejo atsirasti ant kito zanduko ir ant uzpakaliuko, as tepu bepanten, nes is geriausiai jai padeda, daugiau neisivaizduoju ka daryti. Kaip yra su tyrimais kur nistato alergenus? gydytoja gali juos israsyti? ar jie yra tik mokami? gal zinote kur klaipedoje juos daro? Ar tokiame amziuje jie bus nors kiek tikslus?
Argali buti alergiska zuvies taukams?
Aciu uz atsakymus  4u.gif

mano vaikui nealergizuoja, bet manau netoleruoja, nes skauda pilvą nuo žuvies taukų. o alergija gali būti ir nuo kvapų - skonių, kurie į juos įdėti, reik pikrt alergiukams tik grynus, be priedų.
Atsakyti