Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(ZEMIKA @ 2009 11 26, 12:00)
Mielos mamos,
o Jūs nebandėte homeopatijos? Čia mano viena draugė medikė, kuri visą gyvenimą buvo nusistačiusi prieš homeopatinį gydymą, gimus alergiškam vaikui, išbandė tradicinės medicinos bejėgiškumą ir apsilankė pas gerą homeopatę. Ir ką Jus galvojat. Išgydė... Aš pati pas tą pačią gydytoją homeopatę dėl MP buvau, bet man nepadėjo, nes aš jos praktikoje tokia pirma buvau. O su vaikais alergikais ji seniai dirba ir gerus rezultatus gauna.  smile.gif

O gal gali parekomenduoti pas kokią homeopatę lankėsi?
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2009 10 21, 09:04)

Auuuu, kaip laikotes su sūneliu, kaip jo sveikata 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lejute @ 2009 11 06, 12:21)
sveikos,merginos gal zinote vaikams vitaminu,kad butu be jokio skonio g.gif vaistineje sake,kad vaikam visi buna su priedais ar tai apelsinu ar braskiu ar wel kokio velnio doh.gif

turbūtb reiktų derint iš vit suagusiems, kur atskirai, kad dozuotę galima būtų parinkt, o gal užsieny ko yra... arba gal dar iš lašiukų kokie be skonio būtų? mes mažajai tai suaugusių antibiotikus iš kapsulių ardėm, nes irgi nuo tų kūdikiškų mikstūrų vemia doh.gif

QUOTE(lina.eidi @ 2009 11 09, 19:16)
Nejaugi teveliams nera svarbu alergisku vaiku klubas?!

kviečiat į susitikimus, kaip supratau. vis tiek negalėsiu dalyvaut. tai ir nesijungiam.

QUOTE(GiedrėM @ 2009 11 11, 14:03)
Aš tai pagalvojau apie linų sėmenų aliejų vietoj žuvų taukų g.gif  Viena ausim girdėjau, kad užsienyje jau prisibijo jūrinių žuvų, nes jos plaukioja užterštuose vandenyse ir kaupia tuos teršalus. Todėl net yra linų sėmenų aliejaus kapsulės. Tame aliejuje gausų tų omega-3, -6 ir -9 riebiųjų rūgščių, dėl kurių vaikams rekomenduoja vartot žuvų taukus. Tik to linų aliejaus negalima kaitint aukštesnėje nei 60 laipsnių temperatūroje. Tai galima būtų į praaušusią sriubą ar į salotas įpilt. O kaip su moliūgų aliejum? Kur jį perkate? g.gif

o tai jis atitinka žuvų taukus? ir vit D? mes juos vėl nutraukėm, nes vaikui pilvą skaudėjo neašku dėl ko sad.gif bet kad labai prakaituot pradėjo miegodamas, bijau, kad nbūtų trūkumo vit D....

QUOTE(GiedrėM @ 2009 11 12, 14:17)
Trečioj nuorodoj tik apie išorinį poveikį odai rašo mirksiukas.gif Apskritai, visi augaliniai aliejai turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių (omega - vienos iš jų), tik skirtingomis proporcijomis. Esu įsitikinusi, kad, jei su maistu vaikas gautų šaukštą ar du gero kokybiško "nekepto" aliejaus, visiškai nereikėtų žuvų taukų.

Apie tą firmą nieko nežinau, esu skeptiškai nusiteikusi visų maisto papildų atžvilgiu 4u.gif

Gal kas žinot kokį saldžių sausainiukų receptėlį iš ruginių miltų?  ax.gif Kvietinių mums negalima.

o jūs norit būtinai saldžių? mes ruginę naminė duoną vietoj saldainių kertam thumbup.gif dar laabai skanūs blynai iš kukurūzų miltų ir ryžių dribsnių, jei jums galima, geriau už bet kokį desertą.

QUOTE(mamabalta @ 2009 11 14, 19:47)
Norėčiau paklausti patarimo. Atsiprašau, jei anksčiau jau kalbėta apie tai - tada taip ir parašykit, perskaitysiu. Dabar dar neturėjau laiko visos temos perskaityt, o problemą spręst reikėtų.

Pastebėjau, kad mano dukrai ant nugarytės, tose vietose, kur pampersas liečiasi ( tie "tamprūs krašteliai" atsirado vietomis odos pakitimai - lyg išsausėjimai, šiek tiek paraudę. Ankčiau taip nebuvo (dukrai jau virš 10mėn). Čia yra daugau patirties turinčių. Tai kaip jūs manot, tai alergija pampersams? ką tada daryt? Ar mums jau čia rimtesnių problemų (atopinio dermatito) pradžia?

Kokias sauskelnes naudojat vaikučiams, kurių odelė jautri?

Labai laukčiau jūsų patarimų. Gal reiks pirmadienį pas savo gydytoją eit (bet taip nesinori ten kokio gripo viruso sutikt)

gali būt grybelis,ar alergija. gali būti nesusiję su jokiu atopiniu. gal pabandėt naujas sauskelnes? gal sutapo su naujos pakuotės, kad ir įprastų sauskelnių pradėjimu? pabandykit kelias dienas, arba bent vieną, su palom pagyvent, ir žiūrėt, ar tai padeda ir odelė gerėja.
nes ir ekologiškas nusipirkus negali žinot, ar tikrai jos nealergizuoja, mano mažąjai Bambo netinka visiškai, 10 min panešiojus jau rausta, o po trečio pampio žaizdos atsiradinėjo.

mums vyresnėliui yra buvęs grybelis (gyd sakė iš sauskelnių užsineša unsure.gif ). yra buvusi alergija maistui, kai nuo sysiuko užpakaliukas rausdavo, bet jums ne toj vietoj paraudimas tuomet būtų.

kaip jums dabar, ar praėjo? ar konsultavotės su gyd?
Atsakyti
QUOTE(MICKEYO @ 2009 11 30, 22:14)
Auuuu, kaip laikotes su sūneliu, kaip jo sveikata 4u.gif

mes irgi dažnai pagalvojam,kaip Lauriukui su šeimynėle sekasi? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2009 12 03, 09:33)
1. o tai jis atitinka žuvų taukus? ir vit D? mes juos vėl nutraukėm, nes vaikui pilvą skaudėjo neašku dėl ko sad.gif bet kad labai prakaituot pradėjo miegodamas, bijau, kad nbūtų trūkumo vit D....

2. o jūs norit būtinai saldžių? mes ruginę naminė duoną vietoj saldainių kertam  thumbup.gif dar laabai skanūs blynai iš kukurūzų miltų ir ryžių dribsnių, jei jums galima, geriau už bet kokį desertą.

1. Nedrįsčiau teigti, kad atitinka, bet tai - puikus omega rieb.rūgščių šaltinis. Tik labai kartus doh.gif Net nebandžiau vaikui pasiūlyt. Bandėm žuvų taukus, tai pradėjo ranka liežuvį valyt susiraukęs lotuliukas.gif Dėl vitamino D linų aliejuje nežinau. Abejoju, kad ten jo labai daug. O Aquadetrim lašiukai netinka?

O kaip moliūgų sėklų aliejus? Tiesiog mamytė bandė: įdomu, ar davė vaikiukui parastai išgert, ar dėjo į maistą? g.gif Koks jo skonis?

2. Nebūtinai rolleyes.gif Mes valgom pirktinę duoną "100% ruginė", ji be E, mielių. Bet jau nebenori, turbūt pabodo. Jei užtepu sviesto, nuvalgo tik jį. Gal galima tų blynų receptuką? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 12 03, 15:16)
1. Nedrįsčiau teigti, kad atitinka, bet tai - puikus omega rieb.rūgščių šaltinis. Tik labai kartus doh.gif  Net nebandžiau vaikui pasiūlyt. Bandėm žuvų taukus, tai pradėjo ranka liežuvį valyt susiraukęs lotuliukas.gif  Dėl vitamino D linų aliejuje nežinau. Abejoju, kad ten jo labai daug. O Aquadetrim lašiukai netinka?

O kaip moliūgų sėklų aliejus? Tiesiog mamytė bandė: įdomu, ar davė vaikiukui parastai išgert, ar dėjo į maistą? g.gif  Koks jo skonis?

2. Nebūtinai rolleyes.gif  Mes valgom pirktinę duoną "100% ruginė", ji be E, mielių. Bet jau nebenori, turbūt pabodo. Jei užtepu sviesto, nuvalgo tik jį. Gal galima tų blynų receptuką? unsure.gif

taip, dabar ir vartojam aquadetrim. reiks pasidomėt paskui kaip natūraliai,be chemijos gaut jo. o žuvų taukus jis gertų ir iš buteliuko, jei tik kas jam duotų, bet perdaug jau kartų sutapo, kad po to jam pilvą skaudėjo stipriai sad.gif

blynelių tikslių proporcijų nepasakysiu,bet jos ir nėra svarbios, esmė kaip ir visų blynų, visas gudrumas tik ryžių dribsniuose:

- užpilu karštu vandeniu ryžių dribsnius, reik kokį pusvalandį palaukt, kol išbrinks ir atauš, jei trūksta vandens ir išsausėja, papildau.
- įmušu kiaušinį;
- šiek tiek cukraus (ar bet kokio kito medaus, ryžių medaus, klevų sirupo...);
- citrinos rūgštyje gesintų kepimo miltelių;
- įdedu kukurūzų miltų, panašų kiekį kaip ir ryžių dribsnių, gal kiek mažiau;
- na ir aišku, kiek trūksta vandens, gan tiršta tešla turi būti, storiems blynams.

jie nesugeria daug aliejaus ir porėti gaunasi.

beje, su desertiniais bosto ryžiais kepu varškės apkepą, kam tinka varškė, tai irgi super skanu. kitokio nebedarom. aš manau galima būtų ir tiesiog ryžių apkepą sugalvot, bet dar nepriėjau iki to.

o ruginių sausainių nebandei tiesiog smulkiai maltų ruginių miltų dėt vietoj kvietinių į įprastą recetą? jų gal tik kiekį reiktų pakorėuot šiek tiek? aš nustojau saldumynus kept, nes paskui didesniąją dalį pati jų ir suvalgau, tai jau šiuo klausimu nebebūsiu patarėja... blush2.gif
Atsakyti
Mamytes,
gal galit pakomentuoti maisto alergenu tyrima:
Karves pienas 3*3
Kiausinis 3*3
Zuvis 3*3
Vistiena 3*2
histaminas 4*4

tai cia jau alergija viesiems jiems, ar dar norma?
aciu
Atsakyti
patarkit, prasau, esam alergiskos, mums dygsta dantys, su kuo galima alergiukams patepti dantukus, kad ne taip skaudetu, nes dukryte kankinasi.

aciu
Atsakyti
Alergologe rekomendavo sualergizuotus zandukus tepti bepanthen plius. Bet ar galima ji naudoti daznai ir ilgai, kaip manot.
Ir dar noriu paklausti, ar tas tepaliukas BOROMED yra kaip kremas, ar visgi labiau vaistukas ir irgi reiktu atsargiai.
Kudikiui 4 menesiai. aciu
Atsakyti
Uzjauciu ir suprantu mamytes turincias alergiskus vaikus. Pati susiduriau su sia problema pries puse metu ir tik dabar galiu kazka rimto parasyti apie tai, todel prisiregistravau. Negaliu skaityti, kaip jus tepat vaikucius antibiotiniais ir hormoniniais tepalais, girdote antihistamininiais vaistais. Tokiu budu problemos neisspresite, tik sukursite nauju. Darykite kraujo tyrimus(alergenu nustatymas) ir venkite maisto, kurio netoleruoja vaiko organizmas(durio meginiai -bereikalingas laiko gaisimas). Kai vaikas tinkamai maitinsis nereikes jokiu tepalu ir vaistu. Retkarciais(kai nusizengiam dietai) naudoju homeopatini tepaliuka IRICAR- geriausias is mano isbandytu.O alergologai tik rasineja receptus: jei vienas netiko, tai parasys kita arba dar kita ir bandykite ant savo vaiku visokius hormoninius tepaliukus, kurie laikinai panaikina AD simptomus. Veliau parasysiu info apie darytus tyrimus
Atsakyti
Labas Mamytes,
noriu paprasyt patarimo, kas tai gali buti, gal susiduret. Mano Juozukui 6 savaites, maitinu savo pienuku. Maista seku, navalgau pieno produktu, o jam karts nuo karto isberia kaktyte - tokia siurksti, kaip tarka, pradzioj ties smilkiniukais, kur plaukuciai, o paskui visa kaktyte. Ar tai gali buti alerginis berimas? Ar tai koks nors sudirgimas (kaip ala prakaitine)?

Labai grazus leliukas, tai skauda sirdi, kai tokia kaktyte sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2009 12 03, 23:48)
taip, dabar ir vartojam aquadetrim. reiks pasidomėt paskui kaip natūraliai,be chemijos gaut jo. o žuvų taukus jis gertų ir iš buteliuko, jei tik kas jam duotų, bet perdaug jau kartų sutapo, kad po to jam pilvą skaudėjo stipriai sad.gif

blynelių tikslių proporcijų nepasakysiu,bet jos ir nėra svarbios, esmė kaip ir visų blynų, visas gudrumas tik ryžių dribsniuose:

- užpilu karštu vandeniu ryžių dribsnius, reik kokį pusvalandį palaukt, kol išbrinks ir atauš, jei trūksta vandens ir išsausėja, papildau.
- įmušu kiaušinį;
- šiek tiek cukraus (ar bet kokio kito medaus, ryžių medaus, klevų sirupo...);
- citrinos rūgštyje gesintų kepimo miltelių;
- įdedu kukurūzų miltų, panašų kiekį kaip ir ryžių dribsnių, gal kiek mažiau;
- na ir aišku, kiek trūksta vandens, gan tiršta tešla turi būti, storiems blynams.

jie nesugeria daug aliejaus ir porėti gaunasi.

beje, su desertiniais bosto ryžiais kepu varškės apkepą, kam tinka varškė, tai irgi super skanu. kitokio nebedarom. aš manau galima būtų ir tiesiog ryžių apkepą sugalvot, bet dar nepriėjau iki to.

o ruginių sausainių nebandei tiesiog smulkiai maltų ruginių miltų dėt vietoj kvietinių į įprastą recetą? jų gal tik kiekį reiktų pakorėuot šiek tiek? aš nustojau saldumynus kept, nes paskui didesniąją dalį pati jų ir suvalgau, tai jau šiuo klausimu nebebūsiu patarėja...  blush2.gif

Labai ačiū 4u.gif Kepiau rugines bandeles ir kartu kvietines sau. Labai skirtingai gavosi: ruginės mažai iškilo ir buvo kietokos.

Mums pieno produktai netinka verysad.gif Radau saldaus ryžių-morkų apkepo receptą, bandysiu kada nors.
Atsakyti