QUOTE(Lejute @ 2009 11 06, 12:21)
sveikos,merginos gal zinote vaikams vitaminu,kad butu be jokio skonio
vaistineje sake,kad vaikam visi buna su priedais ar tai apelsinu ar braskiu ar wel kokio velnio
turbūtb reiktų derint iš vit suagusiems, kur atskirai, kad dozuotę galima būtų parinkt, o gal užsieny ko yra... arba gal dar iš lašiukų kokie be skonio būtų? mes mažajai tai suaugusių antibiotikus iš kapsulių ardėm, nes irgi nuo tų kūdikiškų mikstūrų vemia
QUOTE(lina.eidi @ 2009 11 09, 19:16)
Nejaugi teveliams nera svarbu alergisku vaiku klubas?!
kviečiat į susitikimus, kaip supratau. vis tiek negalėsiu dalyvaut. tai ir nesijungiam.
QUOTE(GiedrėM @ 2009 11 11, 14:03)
Aš tai pagalvojau apie linų sėmenų aliejų vietoj žuvų taukų
Viena ausim girdėjau, kad užsienyje jau prisibijo jūrinių žuvų, nes jos plaukioja užterštuose vandenyse ir kaupia tuos teršalus. Todėl net yra linų sėmenų aliejaus kapsulės. Tame aliejuje gausų tų omega-3, -6 ir -9 riebiųjų rūgščių, dėl kurių vaikams rekomenduoja vartot žuvų taukus. Tik to linų aliejaus negalima kaitint aukštesnėje nei 60 laipsnių temperatūroje. Tai galima būtų į praaušusią sriubą ar į salotas įpilt. O kaip su moliūgų aliejum? Kur jį perkate?
o tai jis atitinka žuvų taukus? ir vit D? mes juos vėl nutraukėm, nes vaikui pilvą skaudėjo neašku dėl ko
bet kad labai prakaituot pradėjo miegodamas, bijau, kad nbūtų trūkumo vit D....
QUOTE(GiedrėM @ 2009 11 12, 14:17)
Trečioj nuorodoj tik apie išorinį poveikį odai rašo
Apskritai, visi augaliniai aliejai turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių (omega - vienos iš jų), tik skirtingomis proporcijomis. Esu įsitikinusi, kad, jei su maistu vaikas gautų šaukštą ar du gero kokybiško "nekepto" aliejaus, visiškai nereikėtų žuvų taukų.
Apie tą firmą nieko nežinau, esu skeptiškai nusiteikusi visų maisto papildų atžvilgiu
Gal kas žinot kokį saldžių sausainiukų receptėlį iš ruginių miltų?
Kvietinių mums negalima.
o jūs norit būtinai saldžių? mes ruginę naminė duoną vietoj saldainių kertam
dar laabai skanūs blynai iš kukurūzų miltų ir ryžių dribsnių, jei jums galima, geriau už bet kokį desertą.
QUOTE(mamabalta @ 2009 11 14, 19:47)
Norėčiau paklausti patarimo. Atsiprašau, jei anksčiau jau kalbėta apie tai - tada taip ir parašykit, perskaitysiu. Dabar dar neturėjau laiko visos temos perskaityt, o problemą spręst reikėtų.
Pastebėjau, kad mano dukrai ant nugarytės, tose vietose, kur pampersas liečiasi ( tie "tamprūs krašteliai" atsirado vietomis odos pakitimai - lyg išsausėjimai, šiek tiek paraudę. Ankčiau taip nebuvo (dukrai jau virš 10mėn). Čia yra daugau patirties turinčių. Tai kaip jūs manot, tai alergija pampersams? ką tada daryt? Ar mums jau čia rimtesnių problemų (atopinio dermatito) pradžia?
Kokias sauskelnes naudojat vaikučiams, kurių odelė jautri?
Labai laukčiau jūsų patarimų. Gal reiks pirmadienį pas savo gydytoją eit (bet taip nesinori ten kokio gripo viruso sutikt)
gali būt grybelis,ar alergija. gali būti nesusiję su jokiu atopiniu. gal pabandėt naujas sauskelnes? gal sutapo su naujos pakuotės, kad ir įprastų sauskelnių pradėjimu? pabandykit kelias dienas, arba bent vieną, su palom pagyvent, ir žiūrėt, ar tai padeda ir odelė gerėja.
nes ir ekologiškas nusipirkus negali žinot, ar tikrai jos nealergizuoja, mano mažąjai Bambo netinka visiškai, 10 min panešiojus jau rausta, o po trečio pampio žaizdos atsiradinėjo.
mums vyresnėliui yra buvęs grybelis (gyd sakė iš sauskelnių užsineša
). yra buvusi alergija maistui, kai nuo sysiuko užpakaliukas rausdavo, bet jums ne toj vietoj paraudimas tuomet būtų.
kaip jums dabar, ar praėjo? ar konsultavotės su gyd?