Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(GiedrėM @ 2009 11 11, 16:03)
Aš tai pagalvojau apie linų sėmenų aliejų vietoj žuvų taukų g.gif  Viena ausim girdėjau, kad užsienyje jau prisibijo jūrinių žuvų, nes jos plaukioja užterštuose vandenyse ir kaupia tuos teršalus. Todėl net yra linų sėmenų aliejaus kapsulės. Tame aliejuje gausų tų omega-3, -6 ir -9 riebiųjų rūgščių, dėl kurių vaikams rekomenduoja vartot žuvų taukus. Tik to linų aliejaus negalima kaitint aukštesnėje nei 60 laipsnių temperatūroje. Tai galima būtų į praaušusią sriubą ar į salotas įpilt. O kaip su moliūgų aliejum? Kur jį perkate? g.gif

Pirmąjį pirkau IKI anira firmos (ant jo butelio daug gražiai prirašyta) , antrą http://www.sveikipro...d...80&id=19407, dabar baiginėjam tokį http://ekologiskipro...50ml/p_149.html , skirtumo nelabai jaučiu, nu tik kaina biggrin.gif . Bet kai pirksiu gerti tai nusižiūrėjau dar kitokį biggrin.gif http://www.aromabalt...a...ucts&cid=95.
Kas dėl omega, tai dar kol kas blogų atsiliepimų apie amway firmos produktus negirdėjau g.gif , bet ką čia žinai...
Atsakyti
QUOTE(tiesiog mamytė @ 2009 11 11, 16:48)
Pirmąjį pirkau IKI anira firmos (ant jo butelio daug gražiai prirašyta) , antrą http://www.sveikipro...d...80&id=19407, dabar baiginėjam tokį http://ekologiskipro...50ml/p_149.html , skirtumo nelabai jaučiu, nu tik kaina biggrin.gif . Bet kai pirksiu gerti tai nusižiūrėjau dar kitokį biggrin.gif http://www.aromabalt...a...ucts&cid=95.
Kas dėl omega, tai dar kol kas blogų atsiliepimų apie amway firmos produktus negirdėjau g.gif , bet ką čia žinai...

Trečioj nuorodoj tik apie išorinį poveikį odai rašo mirksiukas.gif Apskritai, visi augaliniai aliejai turi daug polinesočiųjų riebiųjų rūgščių (omega - vienos iš jų), tik skirtingomis proporcijomis. Esu įsitikinusi, kad, jei su maistu vaikas gautų šaukštą ar du gero kokybiško "nekepto" aliejaus, visiškai nereikėtų žuvų taukų.

Apie tą firmą nieko nežinau, esu skeptiškai nusiteikusi visų maisto papildų atžvilgiu 4u.gif

Gal kas žinot kokį saldžių sausainiukų receptėlį iš ruginių miltų? ax.gif Kvietinių mums negalima.
Atsakyti
Žinau labai skanius sausainiukus iš kukurūzų miltų, tas ir daugiau receptukų yra temoje "Alergiško vaiko patiekalų receptai" mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutės smile.gif

Iš dermatukų temos viena mamytė atrado įdomių faktų astmos ir alergijos gydyme. Įmetu nuorodą, mamytė Ausru, jos postas paryškintas juodžiau. Gal kuriai iš jūsų tokios žinios pravers mirksiukas.gif

http://www.supermama...?...9351&st=504
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amica: 13 lapkričio 2009 - 11:06
QUOTE(GiedrėM @ 2009 11 12, 16:17)
Trečioj nuorodoj tik apie išorinį poveikį odai rašo mirksiukas.gif

Aha lotuliukas.gif sumaišiau nuorodas blush2.gif . Jau dingo mano mano nusižiūrėtas moliūgų aliejus (teks vėl paieškoti) doh.gif . Šitą tai žadu tepti kai darysiu pertrauką nuo TS.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2009 11 12, 16:17)
Gal kas žinot kokį saldžių sausainiukų receptėlį iš ruginių miltų?  ax.gif Kvietinių mums negalima.

O man iš ruginių nelabai kokie gaunas blush2.gif . Aš kepu iš speltos miltų, dar du kart bandžiau miežių miltus... nu nieko, bet iš speltos geriausi gaunasi.
Labiausiai man patinkantis sausainių receptukas, tai kur lyg Amica buvo įkėlusi tokių šuniukų receptuką, bet nerandu nuorodos tai perrašysiu kas įeina:
200 g miltų (aš naudoju spelta) kokių galit-turit
25 g kukurūzų miltų
25 g pieno miltelių
3 v. šaukštai cukraus pudros
180 g. kambario temperatūros sviesto (dažniausiai keičiu į alyvuogių aliejų)
3 v. šaukštai grietinės (ne visada dedu)
Padarau mažus kamuoliukus ir suploju tarp delnų, kepu 170 laipsnių t., apie 15-20 min.
Pagal receptą reikia padaryti kamuoliukus iš sausų pusryčių ausytes, o nosytėm imti tą pačią tešlą su kakava ir padaryti mažytį rutuliuką. Mano mažylei dar grožis nerūpi smile.gif , tai darau, kad greitai ir skanu būtų ax.gif
Papildyta:
QUOTE(laurriukas @ 2009 11 12, 23:57)
Žinau labai skanius sausainiukus iš kukurūzų miltų, tas ir daugiau receptukų yra temoje "Alergiško vaiko patiekalų receptai"  mirksiukas.gif

Ačiū. Reiks paieškoti šitos temukės, nežinojau.
Atsakyti
Sveikos,
gal žinote, kam reikia Aptamil HA1 300gr., nepradarytas... galioja iki 2010 liepos... DOVANOJU. Pilaitėje. Rašyti į AŽ wink.gif......
Atsakyti

Norėčiau paklausti patarimo. Atsiprašau, jei anksčiau jau kalbėta apie tai - tada taip ir parašykit, perskaitysiu. Dabar dar neturėjau laiko visos temos perskaityt, o problemą spręst reikėtų.

Pastebėjau, kad mano dukrai ant nugarytės, tose vietose, kur pampersas liečiasi ( tie "tamprūs krašteliai" atsirado vietomis odos pakitimai - lyg išsausėjimai, šiek tiek paraudę. Ankčiau taip nebuvo (dukrai jau virš 10mėn). Čia yra daugau patirties turinčių. Tai kaip jūs manot, tai alergija pampersams? ką tada daryt? Ar mums jau čia rimtesnių problemų (atopinio dermatito) pradžia?

Kokias sauskelnes naudojat vaikučiams, kurių odelė jautri?

Labai laukčiau jūsų patarimų. Gal reiks pirmadienį pas savo gydytoją eit (bet taip nesinori ten kokio gripo viruso sutikt)
Atsakyti
QUOTE(mamabalta @ 2009 11 14, 21:47)
Norėčiau paklausti patarimo. Atsiprašau, jei anksčiau jau kalbėta apie tai - tada taip ir parašykit, perskaitysiu. Dabar dar neturėjau laiko visos temos perskaityt, o problemą spręst reikėtų.

Pastebėjau, kad mano dukrai ant nugarytės, tose vietose, kur pampersas liečiasi ( tie "tamprūs krašteliai" atsirado vietomis odos pakitimai - lyg išsausėjimai, šiek tiek paraudę. Ankčiau taip nebuvo (dukrai jau virš 10mėn). Čia yra daugau patirties turinčių. Tai kaip jūs manot, tai alergija pampersams? ką tada daryt? Ar mums jau čia rimtesnių problemų (atopinio dermatito) pradžia?

Kokias sauskelnes naudojat vaikučiams, kurių odelė jautri?

Labai laukčiau jūsų patarimų. Gal reiks pirmadienį pas savo gydytoją eit (bet taip nesinori ten kokio gripo viruso sutikt)

Ar alergija gali degnozuoti dermatologas arba alergologas. Bet jei nėra labai stipriai paraudę, tai aš pradžiai pakeisčiau sauskelnes pvz. į ekologiškas Bambo http://www.ugio.lt/s...uskelnes-bambo- . Yra ir kitų pasirinkimų pvz. daugkartinės. Pas jus bėrimų nėra kaip supratau? Gali būt ir šiaip odelė suregavo, juk visada ten prigludę. Aš tai ant nakties dedu sauskelnes kelnytes, o dienai tai pakaitalioju: Huggies, ir Pampers Active Girl (paprasti pampersai man per daug kvepia), kartais Libero UP & GO. Pas mus alergija maistui, kai pradėjo berti išbandžiau Bambo, bet sauskelnės mūsų nealergizuoja.
O jūs kokį kremuką ar aliejuką naudojat? Gal tas vieteles pateptumėt kokiu natūraliu aliejum arba taukmedžio sviestu, dar reiktų, kad iš kart nedirgintų odelės, bet šiuo sezonu nelabai išeis palikti daugiau laiko be sauskelnės g.gif .
Jei turit gerą pediatrę tai paklausit kai važiuosit svertis, bet jei neramina jus tai gal geriau pas dermatologą apsilankykit.
O jūs kokias sauskelnes naudojat? Ar bandėt pakeisti kitokiom?
Atsakyti
Labas vakaras mamytes mano vaikas labai alergiskas vaikas, ar jus esat ka npors girdeja apie bioptrona?ir apie THERAPY AIR ION?nes mano drauge turi ta air ion tai labai gire kad labai padeda ,kad surinka gerai dulkes ir duoda gaivu ora,net jos vyrui astamatykui padeda sako kad net nereikalingi vaistai.turiu lankstinuka apie si filtra tai parasyta labai graziai, idomu ar is jus kas nors bande? g.gif
Atsakyti
[quote=Anastaishia,2009 11 21, 18:57]
Labas vakaras mamytes mano vaikas labai alergiskas vaikas, ar jus esat ka npors girdeja apie bioptrona?ir apie THERAPY AIR ION?nes mano drauge turi ta air ion tai labai gire kad labai padeda ,kad surinka gerai dulkes ir duoda gaivu ora,net jos vyrui astamatykui padeda sako kad net nereikalingi vaistai.turiu lankstinuka apie si filtra tai parasyta labai graziai, idomu ar is jus kas nors bande? g.gif
[/quot
Bioptronas ypatingai gerai, kai yra zaizdeles nuo nusikasymo, greitai uzgydo, o patiem berimam stebuklo nedaro, nors efektas sioks toks jauciasi...
Papildyta:
Norejau pasiulyt, gal kam reikia elidel kremuko uz 50lt? Nusipirkau 2dezutes, o mum pakeite vaistukus ir nebereikia...Jei ka domina i az, nes temos neseku...
Atsakyti
Mielos mamos,
o Jūs nebandėte homeopatijos? Čia mano viena draugė medikė, kuri visą gyvenimą buvo nusistačiusi prieš homeopatinį gydymą, gimus alergiškam vaikui, išbandė tradicinės medicinos bejėgiškumą ir apsilankė pas gerą homeopatę. Ir ką Jus galvojat. Išgydė... Aš pati pas tą pačią gydytoją homeopatę dėl MP buvau, bet man nepadėjo, nes aš jos praktikoje tokia pirma buvau. O su vaikais alergikais ji seniai dirba ir gerus rezultatus gauna. smile.gif
Atsakyti