Įkraunama...
Įkraunama...

Alergiški vaikučiai

QUOTE(laurriukas @ 2009 09 25, 09:03)
Niu va, alergija beliko mažiausia iš mūsų bėdų. Gulim klinikose, diagnozavo mažiukui auglį plaučiuose ir prognozuoja kad piktybinis  verysad.gif , kelsimės į vėžininkų forumus

QUOTE(laurriukas @ 2009 09 25, 19:39)
Ačiū už palaikymą. O diagnozė jau patvirtinta. Auglys tikrai yra ir didelis, tik neaišku kokio tipo.
Taip kad aukštyn nosis, alergija yra tik smulkmena palyginus su kitom diagnozėm.

Tokiais atvejais žodžiai tampa bereikšmiai. Sunku išjausti tai, ką jaučia mama, kurios vaikas turi tokią diagnozę verysad.gif . Ir tik tokia pat mama gali tai suprasti. Belieka palinkėti kuo didžiausios stiprybės, begalinio tikėjimo ir vilties, kad viskas bus gerai 4u.gif

QUOTE(Gintare2009 @ 2009 09 26, 06:31)
Gal... jau nebezinau kuo tiketi  verysad.gif Nes kai pagalvoju, apskritai mes su maistu neeksperimentuojam, bet tai pablogeja, tai pagereja... O tyrimai parode nemazai alergenu! Oda drekinam maksimaliai, tikrai nera sausa, bet sianakt abi esam be miego, jau seniai taip blogai nebuvo, ant nugarytes ir pilvuko nera nei vieno cm sveikos odeles, koju linkiai, kakliukas, baisu ziureti  doh.gif Kad bent neperstetu, vaikas kasosi iki nuprotejimo, nagai nukirpti iki maximumo, bet vistiek sugeba nusikasyti iki kraujuko, net tavegilis nepadejo, sedziu dabar ir verkiu, nes nebezinau ka daryti  verysad.gif
Kas del maisto, tai valgom: ryzius, kukuruzu ir avizu kose (ja tai isimu tai idedu, nes nesugaudau ar tikrai alergizuoja), obuoli, triusiena ir kalakutiena, cukinija, kopustas. Valgydavom ryziu trapucius, bet isemiau, nes  galvijau gal jie kalti... Tai visas 9 men vaiko racionas  unsure.gif
Dukryte laukia pusryciu, o as nezinau, ka duoti, bijau, kad nepablogetu  doh.gif

Triušiena kartais gali alergizuoti net labai stipriai. O jei aplamai, tai gali iš jūsų valgomų produktų alergizuoti bet kas. Aš manau (bet čia tik mano asmeninė nuomonė), kad bandykit jūs valgyti per daug nekreipdami dėmesio. Ir dar. Sakyčiau pabandykite gal panaudoti kinotakaros pleistrus g.gif . Vis gi tos mamos, kurios juos bandė, liko patenkintos rezultatu. Į dermatukus užbėkite, ten daugiau info rasite. O kuo odą drėkinate?
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 09 27, 02:51)
Tokiais atvejais žodžiai tampa bereikšmiai. Sunku išjausti tai, ką jaučia mama, kurios vaikas turi tokią diagnozę  verysad.gif . Ir tik tokia pat mama gali tai suprasti. Belieka palinkėti kuo didžiausios stiprybės, begalinio tikėjimo ir vilties, kad viskas bus gerai  4u.gif
Triušiena kartais gali alergizuoti net labai stipriai. O jei aplamai, tai gali iš jūsų valgomų produktų alergizuoti bet kas. Aš manau (bet čia tik mano asmeninė nuomonė), kad bandykit jūs valgyti per daug nekreipdami dėmesio. Ir dar. Sakyčiau pabandykite gal panaudoti kinotakaros pleistrus  g.gif . Vis gi tos mamos, kurios juos bandė, liko patenkintos rezultatu. Į dermatukus užbėkite, ten daugiau info rasite. O kuo odą drėkinate?

Aciu, Amica, as galvoju lygiai taip pat...tiesiog valgyti (nes ir taip meniu skurdus) ir nekreipti demesio, svarbiausia, atsisakyti paciu blogiausiuju ir tu, kuriuos parode tyrimai. O del tu pleistriuku jau anksciau domejausi, vis kaina sulaikydavo, ir kaip visada norisi labai greito efekto, kas neimanoma. Bet tokiais pablogejimo momentais, labai norisi pabandyti. Tik viena beda, kad reiki daug vandens gerti, o mano mazoji tik kose valgydama siek tiek atsigeria doh.gif
Atsakyti
To: Gintare

Kai mano sunui buvo baisus alerginis dermatitas, mes gelbejomes (del odeles) tik Dr. Nona preparatais su Negyvosios juros produktais. Pirma karta isbandem 3 men- tuomet veiduko odelevisa patino, pradejo sunktis vanduo, vaikas miegodavo suvystytas, o siaip visad su pirstinaitem. Gydytoju siulomi kremai- su hormonais, bet ir tu nelabai rase, o kai rase- nelabai padejo. Atejo viena drauge ir atnese du kremukus- patinimus susmuko kol gerem kava, apie 30-40 min. Nuo to laiko iki sioltos priemones- musu seimos greitoji pagalba. Jegu idomu, rasykit i az, papasakosiu issamiau
Atsakyti
QUOTE(laurriukas @ 2009 09 25, 09:03)
Niu va, alergija beliko mažiausia iš mūsų bėdų. Gulim klinikose, diagnozavo mažiukui auglį plaučiuose ir prognozuoja kad piktybinis  verysad.gif , kelsimės į vėžininkų forumus

Eina sau kaip baisu verysad.gif . Laurriukai tikrai labai labai uzjauciu verysad.gif . Kaip cia taip dabar staiga is niekur nieko? Ar turejot koki negalavimu? Kaip jums ji uztiko?
Atsakyti
lava visoms, toki pop-straipsniuka radau:

http://www.delfi.lt/...s.d?id=24260285

alia man idomiausia sita dalis pasirode:
Beje, pieno baltymų yra parduotuvėse pirktuose genetiškai modifikuotuose ryžiuose ir kosmetikoje, kuri gali sukelti lygiai tokius pat nepageidaujamus simptomus, kaip ir maistas. Anot A. Popovičiaus, dažniausiai netoleruojami kosmetikos, o taip pat ir konditerijos gaminių komponentai yra vanilė, alijošius bei tirštiklis guaro milteliai.

pagalvojau, nebeprisimenu, ar pas mus privaloma žymėti viską, kaks genetiškai modifikuota net jei mažas kiekis yra? gal dėl to ryžių alergijų tiek daugėja...
Atsakyti
QUOTE(Zana.Kasperovic @ 2009 09 27, 21:29)
To: Gintare

Kai mano sunui buvo baisus alerginis dermatitas, mes gelbejomes (del odeles) tik Dr. Nona preparatais su Negyvosios juros produktais. Pirma karta isbandem 3 men- tuomet veiduko odelevisa patino, pradejo sunktis vanduo, vaikas miegodavo suvystytas, o siaip visad su pirstinaitem. Gydytoju siulomi kremai- su hormonais, bet ir tu nelabai rase, o kai rase- nelabai padejo. Atejo viena drauge ir atnese du kremukus- patinimus susmuko kol gerem kava, apie 30-40 min. Nuo to laiko iki sioltos priemones- musu seimos greitoji pagalba. Jegu idomu, rasykit i az, papasakosiu issamiau

Džiugu, kad jums padėjo šie preparatai 4u.gif , bet... Šiaip jau šitos temos ir yra čia tam, kad mamos galėtų viešai viena su kita dalintis įvairia informacija, naujai išbandytomis, atrastomis, tikusiomis ar netikusiomis priemonėmis ir t.t. ir pan. O tokie rašymai, kad jei įdomu, tai rašykit per až... Atvirai pasakius kvepia kažkokio produkto reklama, siekiant kažkokių tikslų cool.gif . Jau buvo šioje temoje kažkas panašaus su TF. Tad jei iš tiesų turite kuom pasidalinti ir norite padėti kitoms mamoms apie tai sužinoti ir gal pasinaudoti jūsų išbandytomis ir jums padėjusiomis priemonėmis, tai ir pasakokite apie tai čia, temoje smile.gif

Fedes, ar esi kada mačiusi ant ryžių pokelių užrašą, kad genetiškai modifikuoti? Man net į galvą neatėjo, kad taip gali būti blink.gif

O man straipsnyje va kas dar užkliuvo blink.gif - Bene labiausiai alergizuojanti daržovė – cukinija, sukelianti, anot gydytojos, sveikatos negalavimus 21 proc. pacientų.

Taip pat - Rusų medikai yra paskaičiavę, kad egzistuoja apie 24 subjektyvius simptomus, kuriuos jaučiantis žmogus, tikėtina, turi alerginę reakciją kokiam nors vartojamam maisto produktui. Tai nepaaiškinamas irzlumas, galvos skausmai, nuotaikų kaita, energijos stygius, mieguistumas po valgio, padažnėjęs pulsas pavalgius, raumenų ir sąnarių skausmai, su peršalimu visai nesusijęs nosies užgulimas, vidurių užkietėjimas, lėtinis nuovargis ir pan.. Vadinas aš kažkam esu alergiška, tik kam? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 09 29, 03:02)
Džiugu, kad jums padėjo šie preparatai  4u.gif , bet... Šiaip jau šitos temos ir yra čia tam, kad mamos galėtų viešai viena su kita dalintis įvairia informacija, naujai išbandytomis, atrastomis, tikusiomis ar netikusiomis priemonėmis ir t.t. ir pan. O tokie rašymai, kad jei įdomu, tai rašykit per až... Atvirai pasakius kvepia kažkokio produkto reklama, siekiant kažkokių tikslų  cool.gif . Jau buvo šioje temoje kažkas panašaus su TF. Tad jei iš tiesų turite kuom pasidalinti ir norite padėti kitoms mamoms apie tai sužinoti ir gal pasinaudoti jūsų išbandytomis ir jums padėjusiomis priemonėmis, tai ir pasakokite apie tai čia, temoje  smile.gif
Fedes, ar esi kada mačiusi ant ryžių pokelių užrašą, kad genetiškai modifikuoti? Man net į galvą neatėjo, kad taip gali būti  blink.gif

O man straipsnyje va kas dar užkliuvo  blink.gif  - Bene labiausiai alergizuojanti daržovė – cukinija, sukelianti, anot gydytojos, sveikatos negalavimus 21 proc. pacientų.

Taip pat - Rusų medikai yra paskaičiavę, kad egzistuoja apie 24 subjektyvius simptomus, kuriuos jaučiantis žmogus, tikėtina, turi alerginę reakciją kokiam nors vartojamam maisto produktui. Tai nepaaiškinamas irzlumas, galvos skausmai, nuotaikų kaita, energijos stygius, mieguistumas po valgio, padažnėjęs pulsas pavalgius, raumenų ir sąnarių skausmai, su peršalimu visai nesusijęs nosies užgulimas, vidurių užkietėjimas, lėtinis nuovargis ir pan.. Vadinas aš kažkam esu alergiška, tik kam?  doh.gif

taip, pritariu, reikia rašyti čia į temą drinks_cheers.gif
aš dar niekad net nežiūrėjau ant ryžių pokelių tokios info, pati vakar pakraupau tai perskaičius. dabar dar nepaieškojau ino, bet iš anksčiau kiek prisimenu EU galima buvo gen modif produktų dėti palabai mažais kiekiais be pažįmėjimo. o gal klįstų, gal kas žino tiksliai, parašykit. pvz jav tai jie laisvai be jokio žymėjimo gali būti parduodami apskritai.

jo, dėl tos cukinijos blink.gif
tik kas man nepatiko, kaip ir visuose straipsneliuose apie tą testą, kad painiojamos alergijos ir maisto netoleravimas. netoleravimas irgi sukelia neigiamas pasekmes organizmui ir lygiai taip pat nereiktų to maisto vartot, bet tai skirtinga sąvoka nuo alergijos. o dėl simptomų - nusiramink, tokie minimi prie pusės visų ligų biggrin.gif čia kaip sako ankedotas, perskiačiau medicinos enciklopediją, sergu visom ligom, tik nėštumo ne visi požymiai... aš irgi daug iš jų turiu, bet man rodos jie turėtų atsirasti pavalgius tam tikro maisto, o man jie nepavalgius atsiranda biggrin.gif

šiaip aiškumo vardan ir aš pasidaryčiau tą testą ir pabandyčiau laikytis tos dietos, bet kad kaina nežmoniška, niu negaliu sau leist...
Atsakyti
va, radau nedidelė straipsnelį apie GMO:

http://www.maxima.lt...naujiena/20191/

augalų daugiausia genetiškai modifikuojamos sojos, pomidorai, ryžiai, kukurūzai.

tokiu būdu patobulinti (atsparūs vabzdžiams, herbicidams etc...) augalai yra sojos, kukurūzai, medvilnė ir rapsai

ir va dar:
http://vz.lt/straips..._perkamu_maistu

bet tai vat man ir kyla įtarimas, kad tų gen modifikuotų turim daugiau, nei žinom ir negu žymima... šiaip aš pati manau, kad šitas dalykas neišvengiamas, nes atsirado elektra, atsirado radijas televizija, lėktuvai etc, keičiasi mūsų gyvenimai, bet vat taip norėtųsi būti tikram, ką pats valgai ir ką duodi savo vaikams ir turėti pasirinkimo galimybę...
Papildyta:
uff, supykus nei6simiegojus iš ryto, tai prirašiau čia smile.gif

tai vat, pasirodo mes nežinom, kiek iš tikro mažais kiekiais gauname GMO:

Maisto produktų, kuriuose yra daugiau kaip 0,9 % GMO, ženklinimo etiketėse turi būti parašyta, kad maisto produktas pagamintas iš genetiškai modifikuoto

ir nustatoma tų pažeidimų, ir ryžiuose irgi:

Pažeidimai buvo nustatyti ..... ir viename ilgagrūdžių ryžių mėginyje (240 t, importuotų iš Argentinos).

Nustatyti 9 atvejai, kai genetiškai modifikuotos žaliavos (sojų aliejus) buvo naudojamos duonos, konditerijos ir kulinarijos gaminių gamyboje, tačiau gatavos produkcijos ženklinimo etiketėse nebuvo informacijos apie GMO

dar plius pilna pažeidmų importuojant pašarus su GMO, o tai reiškia paskui su mėsa mes visą brudą gaunam... o kiek dar nepatikrintų produktų, juk VMVT netikrina visko .

čia ir valstyb maisto ir veterinarijos tarnybos puslapio - http://vmvt.lt/lt/ma...duktu.kontrole/

taigi, kovot tu žmogus su alergijom, kai neturi supratimo, kokios sudėties produktus valgai, net ryžius... sad.gif
Atsakyti
MICKEYO ir kitoms, kam įdomu, išsikepiau miežinių sausainukų (įeina kiaušinis ir sviestas) ir ruginių duoniukų (tik miltai ir vanduo), čia receptėliai:

http://www.supermama...?...&p=30626253

Atsakyti
QUOTE(Fedes @ 2009 09 29, 21:32)
MICKEYO ir kitoms, kam įdomu,  išsikepiau miežinių sausainukų (įeina kiaušinis ir sviestas) ir ruginių duoniukų (tik miltai ir vanduo), čia receptėliai:

http://www.supermama...?...&p=30626253

Ačiukas 4u.gif
Atsakyti
tik neužmėtikyt akmenimis doh.gif
"Jei žmogui diagnozuota alerginė liga ir jis vartoja kokį nors homeopatinį vaistą, apie tai reikia perspėti savo gydytoją. Tai ypač svarbu, jei ligos priežastys neaiškios. Būtent daugelio homeopatinių vaistų sudėtyje yra graižažiedžių augalų(kraujažolių, medetkų, bobramunių, ramunėlių, rykštenių), kuriuose nepaprastai daug alerginį kontaktinį dermatitą sukeliančių medžiagų. Taigi homeopatinis vaistas, vartojamas alerginei ligai gydyti, pats gali sukelti alerginių reakcijų" Citata iš knygos "alergija maistui" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(MICKEYO @ 2009 10 01, 12:42)
tik neužmėtikyt akmenimis doh.gif
"Jei žmogui diagnozuota alerginė liga ir jis vartoja kokį nors homeopatinį vaistą, apie tai reikia perspėti savo gydytoją. Tai ypač svarbu, jei ligos priežastys neaiškios. Būtent daugelio homeopatinių vaistų sudėtyje yra graižažiedžių augalų(kraujažolių, medetkų, bobramunių, ramunėlių, rykštenių), kuriuose nepaprastai daug alerginį kontaktinį dermatitą sukeliančių medžiagų. Taigi homeopatinis vaistas, vartojamas alerginei ligai gydyti, pats gali sukelti alerginių reakcijų"  Citata iš knygos "alergija maistui" doh.gif

Nėra dėl ko mėtytis biggrin.gif . Turim AD temoje vieną mamytę, kurios vaikas nealeriškas tik sintetiniams, cheminiams vaistams.
Atsakyti