Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(peppi @ 2009 09 06, 13:14)
buvai...tik kitur dar tada smile.gif  drinks_cheers.gif

hm, kaip čia man nesigaus su tom jūsų picom...vairuoju ryt, poryt gi egzą laikau unsure.gif jei neišlysiu laikykit kumščius smile.gif

jeee - laikysim kumscius 4u.gif 4u.gif 4u.gif

--------

as realiai taip normaliau suvokiu, ka darau, turbut nuo 2009-uju pradzios blush2.gif o visas kitas domejimasis vyko kokius 2 - 3 metus pries tai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 06 rugsėjo 2009 - 12:24
QUOTE(peppi @ 2009 09 06, 13:02)

šitoje temoje šiaip aš atsiradau grynai iš pasipiktinimo
buvo toks Sillwio, kuris nepasididžiavo pasijuokti iš tuo metu paslaugose mano siūlytų fotografavimo paslaugų...tada atvarė dar keletas kritikų į mano paslaugų temą, sudirbo visą temą...kurią uždariusi, beje, ir nebegalėjau atsidaryti naujos...prasišlaviau kai saka smile.gif

man tas silwio kažkur lyg ir girdėtas g.gif o kokie jų argumentai buvo suvaryt tavo temą? g.gif

o aš pamenu kad kai šioj temoj atsiradau įdėjus foto darytą juosta kilo šioks toks šumulys lotuliukas.gif
Atsakyti
Oi baisus dalykas tongue.gif, man iki profo toli labai toli, bet į kai kurias temas pasižiūrėjus irgi baisu darės dar gerokai anksčiau ir nematau nieko baisaus jei žmogus ima tiesiai šviesiai ir pasako, kad jam atrodo neskoninga. Na ir kas kad kitiems patinka. Kiekvienas gali pasakyt ir savo vertinimą, buvo kažkada vienas skyrelis į kurį žiūrėdama būčiau galėjus pasakyt "apsiverkčiau tokias vestuvių foto gavus". Jei aną temą gerai pamenu ir su niekuo nemaišau, tai vargu ar pati peppi ją dabar laikytų tongue.gif , nes nuo to kas buvo (jei nemaišau, kaip man pastaruoju metu būdinga cool.gif ) ir kas yra dabar skirtumas yra labai labai didelis ir į priekį nueita labai daug.
Sillwio yra gerietis, pakankamai taktiškas ir diplomatiškas žmogus. Yra FK. Gal dabar kiek pristabdęs su fotografija, nežinau. Nepamenu tiksliai ano konteksto, bet matyt tuo metu kažkas "trūko" ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 06 rugsėjo 2009 - 12:50
As rytoj atleksiu, jei mazaja kam turesiu palikti, (rytoj pirmoji darzelio diena, tai bus ne visa diena)

As pradejau skaityti skyreli mazdaug nuo spalio pabaigos-lapkr. pradzios, o fotika nupirkom per naujaka 2008, tai mazdaug teorija kazkokia mokejau, ale su praktika buvo pilnas provalas doh.gif Vnz- 1mt ir 9men fotkinu bileka biggrin.gif (nors paskutiniuoju laiku nepamenu kada dariau kadrus unsure.gif tiesa- vakar, bet baigesi batarke labai nelaiku doh.gif )

Gerai dabar prisiminti tuos laikus, kazkokia nostalgija apima, gal del pilnaties lotuliukas.gif
Atsakyti
Aha, Peppi istoriją ir aš prisimenu doh.gif

Mano kelias į fotografiją juokingas. Vyras mano fotkina nuo vaikystės, sugalvojom, kad būt įdomu vestuves pabandyt, man žanras buvo ir iki šiol yra gražus labai. Pametėjau mintį, jam patiko, susiradom pas ką galėtų pabūt antruoju fotografu. Iš pradžių važiuodavo vienas, tada tekėjo draugių krūva, varėm jau abu - jis fotkint antruoju, aš akių paganyt ir šampės pagert. Plėšdavau fotiką iš rankų, nervai nelaikydavo. Užsikabinau. Susipažinau su Ms vienose, buvo mano pirmas neakivaizdinis mokytojas biggrin.gif Paskui ratas sukosi ir užsisuko, pirkom man fotiką, paskui antrą, paskui trečią biggrin.gif Tai va kažkaip ir vietom apsikeitėm - pirmas smuikas atiteko man biggrin.gif
Keistas toks kelias - pradėjau nuo vestuvių ir iš pradžių tik tai ir tebuvo įdomu. Dabar vis platėja akiratis, daugiau įdomių sričių atrandu smile.gif
Atsakyti
mano kelias: sugedo muiline, vyras nusprende pirkti veidrodini fotika (as nezinojau kas tai yra), nes greit fotografuoja su trumpu lag time (uzlaikymas kur muilinese labai ilgas iki kadro irasymo). as suzinojus kainas pasukiojau pirsta prie smilkinio. sakau, kam tau toks fotikas, jei vis tiek ant "auto" viska varysim. o jis: "tai tu ismoksi fotkinti ir fotkinsi ne ant "auto"" lotuliukas.gif pasukiojau pirsta dar karta prie smilkinio. metus taip ir fotkinau ant "auto" ir mokejau tik blykste isjungti lotuliukas.gif o po to netycia radau si skyreli, patrauke ND, nes labai norejosi pabandyt kokia tema atskleisti nutoraukoje. taip ir "pashlo i pokatila" lotuliukas.gif

peppi, ale nesakyk, ir tavo lygis per tuos metus isaugo.o siaip, labiausiai vis pagalvoju, kad stipri ir neeiline ciocia esi, jei atejai nepaisant visu priekabiu ir sugebejai issilaikyt, irodyt ka sugebi ir peraugti kai kuriuos is tu kritiku thumbup.gif to tai pavydziu, as apsibliovus ir paspraudus uodega buciau iki siu dienu kampe klykavus, kad "nemyli" lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš tai pradėjau domėtis po to kai vaiko fotosesiją pamačiau smile.gif Laaaabai susižavėjau tuo lygiu fonu, blizgančiom akim, ryškias tokias smile.gif Pradėjau skaityt temą turbūt prieš du metus, teorija pradėjau domėtis prieš naujus metus maždaug g.gif
Atsakyti
o aš nežinau kada...kai tėvo fotoaparatus ardžiau gal cool.gif Sąmoningesnės pradžios nepamenu, na keli metai atgal, čia...tik vis "pristabdau" buvo kai matai, kad kas "nemyli" biggrin.gif

Va biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 06 rugsėjo 2009 - 14:56
aš tai ne tai kad domėjausi, bet man gražu buvo tikra, gera, klasikinė fotografija jau seniai. bet žodis domėjausi netinka. nesidomėjau. nors bressono parodoje vilniuje buvau. kažkaip. nesidomėdama. tuo gyvenimo tarpsniu daug kur buvau, kuo nesidomėjau. kiekviena suš... ŠMC instaliacija buvo apžiūrėta kaip mIAns..biggrin.gif
po to, kai gimė vaikis, bendravau su peppi vienoje temoje. į svečius važiuodavau. jinai su savo muiline ant iso 1600 varydavo, o man, freak'ei, baisiai gražu tat buvo. ir spalvos tokios krosinės. lotuliukas.gif kažkaip visada šalia buvo žmonės su fotoaparatais (darbas mano toks), arba žmonės, rodę man savo kaip modelių puikias nuotraukas. traukė mane tai, bet neaktyviai. iki to lemtingo spalio prieš du metus, kai darbiniais reikalais man pasakė - šūdinos tavo fotkės su sanyo muiline, pas mus guli fotikas, pasiimk, išsinagrinėk ir turėsi daryt normalias pašnekovų fotkes pati. nu jooooo... pirmos fotkės, kurias čia dėjau, buvo vaikas prie šaldytuvo, kakton blicas..smile.gif)) kai prisimenu..smile.gif)) kažkur matyt dar galima surasti mano pirmą čia įdėtą fotkę..smile.gif) paskui buvo katino akis su bile kokia kompoza, ale pamenu, kaip visi kokybę gyrė. vai, galvoju, gal įmanoma. nors mane visada nervino nekurių pasinešimas ant fokuso..smile.gif)))) ir dar bitė su co. nervindavo su savo "nekabina" biggrin.gif paskui su _ms_ išsiaiškinom, kad turim vieną bendrą draugę, jis mane iš kelio ir išvedė su ta savo juosta..smile.gif)) jei atvirai, aš pasijutau fotografuojančiu žmogumi tik tuomet, kai pradėjau fotografuoti į juostą. toks mano kelias. labai greitai tai pajutau. praktiškai iš karto. šaipėsi čia iš manęs truputį, ne kartą pyko, kad tipo skaitmeną niekinu - nesąmonė, neniekinu nieko, tiesiog turiu teisę į savo atradimus. ką aš kalta, kad mano kelias toks dulkėtas ir šiukšlėtas kaip juosta biggrin.gif
Atsakyti
Mano pirmoji Kodak Portra irgi aparate biggrin.gif Laukia įkvėpimo. Nepraeis nei trys metai - sulauks biggrin.gif Bus jau pasenus, MIANĄ gausiu išryškinus.
Mano vaikystė irgi prabėgo šalia intensyviai fotografuojančio tėvo, turėjo jis krūvą rusiškų aparatų, man jau studentei būdant išpardavinėjo, ir vid formatas ten buvo. Dabar taip pykstu ant jo biggrin.gif

Paskui septynerius metus mylėjau fotografą biggrin.gif Lindėdavom laboratorijoj. Tiesa, man toj raudonoj šviesoj labiau bučiuotis norėjosi, nei foto procesus stebėt, bet ta dvasia mane supo. Chemikalų kvapas man iki šiol - meilės kvapas smile.gif

Nežinau kodėl delsiu su ta juosta. Pati savęs to klausiu. Pasidėjau kaip saldainį, per kurio viliojantį popierėlį nesimato kas viduj, ir mėgaujuosi. Bijau paragaut, nes bijau nusivilt. Kad nemokėsiu, kad paaiškės jog mano gerieji kadrai skaitmena vis tik buvo atsitiktinumas, per didelį kiekį atsiradę. Kad nepajusiu skirtumo ir pasijusiu lūzere, nes juk JUOSTA, o man jokių emocijų. Nors juosta mane traukia. Mano fotografiniam kely buvo du žmonės turėję tiesioginę įtaką mano skoniui ir žinioms. Vienas jų ms. Kitas - radikaliai jam priešingas. Viskuo. Stiliumi, būdu, jautrumu ir t.t. Du skirtingi poliai. Išlaižyta, sterili, stiklinė skaitmeninė fotografija vs ms'išką juostą su šiukšlytėm ir jo "čiuožinėjimus". Matyt vis dar ieškau. Bet juosta fotike. "Jei scenoje yra šautuvas - jis iššaus".
Atsakyti
Oi kaip idomiai cia pripliurpet! bigsmile.gif wub.gif Prasom daugiau!

Peppi, sekmes!

Sayonara, dekui uz organizavima, meete busiu. Prisistatysiu turbut dar anksciau, bet ir pasiplausiu anksciau (pas mus trecioji darzelio diena, irgi ne visa diena bus smile.gif ). Tikiuosi, dalyvaus kas nors is juostininku. Atsitempsiu skolinta juostini Nikona, paprasysiu ideti juostele blush2.gif, kad kokios nesamones nepadaryciau. doh.gif Ruosiuosi vienai sesijikei, tai pabandysiu skaitmena, spalvota juosta ir jb juosta. Gal kas patarsit, kokias pirkti?

Sadi, gera klausima iskelei. As galiu tiksliai pasakyti, kada pradejau - tuo metu pas pradziamoksles vyko lasinimo vajus. Pasiziurejau albume - taigi, pries 7 men. Iki to laiko fotografavau muiline, bet vis pagalvodavau, kad noriu geresnes technikos ir gilesniu ziniu. Padusaudavau, koki "national geographic" vartydama. O pries 7 men. kazkaip staigiai priemiau sprendima pirkti veidrodini, prisijungiau prie sm ir pradejau dometis teorija (nuo nulio - diafragma ir islaikymas man buvo naujos savokos).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nikkė: 06 rugsėjo 2009 - 15:58
Mane irgi ne tai kad nervindavo, o tiesiog stabdydavo "nekabina" zodziai, kazkaip vis galvojau, nu ka dar cia parodyti, kad pagaliau kas nors pagirtu o niekas negire biggrin.gif ir ieskojau ten, kur man paciai neidomu buvo, bet ieskojau, kol supratau, kad man patinka fotkinti tik vaikus, dazniau, tik savo, ir dar ND megdavau labai, kol tinginyste nenugalejo biggrin.gif

Nu kaip sian idomu, tikrai labai idomu suzinoti, kaip viskas vyko. Siandien, kai visai kitoks poziuris biggrin.gif anksciau juk galvojau, kad vien kritikantai-intrigantai cia sedi biggrin.gif
Atsakyti