Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

Remember, remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot.
I see no reason, why gunpowder treason
Should ever be forgot.

Ci siaip buvo.

Sadi, puikiai susitvarkei. Ne tai kad priekaistu nerasciau - juos jau sake, bet drasiai emeisi, ir graziai filmukas susideliojo. saunuole!!!
Atsakyti
QUOTE(Nikkė @ 2009 09 05, 19:13)
Vasaraite, bus bus norinciu.  bigsmile.gif

thumbup.gif

QUOTE(peppi @ 2009 09 05, 19:23)
*labas vakarėlis smile.gif sėdžiu viena namie, katins ant kelių, už lango lyja, turiu pusę butelio raudono vyno...lafa... biggrin.gif

**man antroji kokia miela...
o trečioje odelės spalva labai graži, puikiai susitvarkei
ketvirtoje biškį daugiau šešėlių norėtųsi...peršviesti vaikai

***aš tik ką į kūdrą inmečiau verkiantį vaiką doh.gif žiūrėsim...

*sedziu su draugu kompanija biggrin.gif viskio turim... lafa chiebryte biggrin.gif Laikau peppi kompanija tongue.gif
**aciu blush2.gif Man ji ir labai miela, tik buvo labai labai tamsu, tai ISO uzkeltas max, bet man grudas pradejo patikti smile.gif
*** g.gif bus auku biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 09 05, 19:23)

*šiaip tai jo, smagu kai žmonės nenori pozuotų kadrų,

**man asmeniškai - zaksas yra žiauriausia vieta...skipinčiau ją biggrin.gif

*tas reportažinio stiliaus norėjimas , mano manymu, yra dabar užėjusi mada, nors kai kurie turbūt nelabai ir supranta tikslios reikšmės. Nes būna klapsi akutėm ir laukia kol juos kas sustatys (nors norėjo TIK reportažinių foto) ar mindžikuoja vietoj ir laukia kol kas pasakys ką daryt. Jokių emocijų nėra, stovi it mietus prariję, bet nori gražaus ir emocionalaus Rrreportažo..

**man žiauriausia vieta yra sveikinimai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(BN @ 2009 09 05, 21:28)
bet drasiai emeisi, ir graziai filmukas susideliojo. saunuole!!!

aha,čia tipo nuoga į dilgeles??? lotuliukas.gif lotuliukas.gif

o šiaip kaip reikėtų reaguot į tokią situaciją - su jaunaisiais sutariam kad po zagso, sveikinimų ir šampano gėrimo bus trys laisvos valandos iki važiavimo į sodybą. Aš susiplanuoju vietą, pozas, nuotraukas ir pan. Vestuvių dieną po šampano gėrimo man pasako - sorry, planai pasikeitė, turim 20min kur galim pasifotkint?
Papildyta:
QUOTE(Amise @ 2009 09 05, 22:06)
**man žiauriausia vieta yra sveikinimai doh.gif

žiauriausia vieta kai visi iš eilės užsimaukšlina kapitono kepurę, atsistoja prie šturvalo ir prašo juos "nufotkint štai čia, kai daro štai taip" doh.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Sadi @ 2009 09 05, 22:11)

žiauriausia vieta kai visi iš eilės užsimaukšlina kapitono kepurę, atsistoja prie šturvalo ir prašo juos "nufotkint štai čia, kai daro štai taip"  doh.gif  cool.gif

aa..nu joa.. kai svečiai nurodinėja kaip ir ką nufotkint taipogi labai fun "va, kur daugiau pamatysit jaunąją bet batelių, ateikit nufotografuot! kokie čia natūralūs kadrai! va kokių natūralių kadrų pridaryčiau jei fotiką turėčiau.." o jaunieji tuo metu šlamščia picą.. fotkink! doh.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 09 05, 20:59-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 09 05, 20:59)
Žiū, neilgam jei kažkas gausis parodysiu taip
čia vaizdas
http://www.slideshar...kstynos-1956190

A jau nebėr? blush2.gif

Merginos, su kuo peržiūrite raw failiukus? Ar iš karto į ps???

O galima į meetus ir žaliukams? Lyg ir norisi smile.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Vasaraitė @ 2009 09 05, 20:50)
*sedziu su draugu kompanija  viskio turim... lafa chiebryte Laikau peppi kompanija
**aciu  Man ji ir labai miela, tik buvo labai labai tamsu, tai ISO uzkeltas max, bet man grudas pradejo patikti
***  bus auku

* aš nepasiryžau varyti per tokią šlapumą pas draugus smile.gif
** aha, čia tiko grūdelis, tikrai labai gražios spalvos
*** jau plaukioja pelkėj biggrin.gif kažkas labai greitai ją ten nusmukdė smile.gif

QUOTE(Amise @ 2009 09 05, 21:06)
*tas reportažinio stiliaus norėjimas , mano manymu, yra dabar užėjusi mada, nors kai kurie turbūt nelabai ir supranta tikslios reikšmės. Nes būna klapsi akutėm ir laukia kol juos kas sustatys (nors norėjo TIK reportažinių foto) ar mindžikuoja vietoj ir laukia kol kas  pasakys ką daryt. Jokių emocijų nėra, stovi it mietus prariję, bet nori gražaus ir emocionalaus Rrreportažo..

**man žiauriausia vieta yra sveikinimai

* įsivaizduoju tokį momentą biggrin.gif aš tada sakau - pasikalbėkit, pasibučiuokit, mėgaukitės momentu biggrin.gif

** man teko anuos skipinti blush2.gif

QUOTE(Sadi @ 2009 09 05, 21:11)

o šiaip kaip reikėtų reaguot į tokią situaciją - su jaunaisiais sutariam kad po zagso, sveikinimų ir šampano gėrimo bus trys laisvos valandos iki važiavimo į sodybą. Aš susiplanuoju vietą, pozas, nuotraukas ir pan. Vestuvių dieną po šampano gėrimo man pasako - sorry, planai pasikeitė, turim 20min kur galim pasifotkint?
Papildyta:
žiauriausia vieta kai visi iš eilės užsimaukšlina kapitono kepurę, atsistoja prie šturvalo ir prašo juos "nufotkint štai čia, kai daro štai taip"

na o kaip jūs tarėtės? kad po tų trijų valandų jau nebefotkinat? jei taip tada jau jų problema, kad tu per 20 minučių nuveiksi mažiau nei per 3 valandas ir labai normaliai jiems tai reikia išdėstyti...manau...

na su kepurėm tai man nebuvo dar biggrin.gif bet savaime aišku, kad artimiausi draugai ar giminės nori būti užfiksuoti su jaunaisiais...gal ir atskirai...ai man visai smagu kai lenda į kadrą, vadinasi žmogus turi ką parodyti biggrin.gif tuos sustatytus kadrus atlieku kaip "darbą"...aišku apsitariam su jaunaisiais tokius momentus iš anksto ir aišku, kad neatsisakinėju fotografuoti jei kažkam mirtinai reikia nuotraukos su jaunąja smile.gif

QUOTE(Amise @ 2009 09 05, 21:14)
aa..nu joa.. kai svečiai nurodinėja kaip ir ką nufotkint taipogi labai fun "va, kur daugiau pamatysit jaunąją bet batelių, ateikit nufotografuot! kokie čia natūralūs kadrai! va kokių natūralių kadrų pridaryčiau jei fotiką turėčiau.."  o jaunieji tuo metu šlamščia picą.. fotkink!

fotografe, pažiūrėkite kaip gražiai jaunieji valgo iš vienos lėkštės, va čia tai kadras! biggrin.gif
o su valgančiais valgau ir aš nes niekam nereikalingos "žiaumojančios" nuotraukos smile.gif

QUOTE(Ninin @ 2009 09 05, 21:26)
* Merginos, su kuo peržiūrite raw failiukus? Ar iš karto į ps???

** O galima į meetus ir žaliukams? Lyg ir norisi

* aš peržiūriu su Digital Photo Professional, ana labai greit juos kramto - buvo drauge su fotiku ši programa

** manau, kad tik sveikintina šviežia mėsa (kaip kai ne kas pasakytų biggrin.gif)
Atsakyti
QUOTE(peppi @ 2009 09 05, 22:47)

* įsivaizduoju tokį momentą biggrin.gif aš tada sakau - pasikalbėkit, pasibučiuokit, mėgaukitės momentu biggrin.gif

** man teko anuos skipinti  blush2.gif

***o su valgančiais valgau ir aš nes niekam nereikalingos "žiaumojančios" nuotraukos smile.gif

*aha, mes irgi taip pat ax.gif

** o aš tai dažniausiai bimbinėju ir kąnors kitą šaudau, nes tą bjauriąją dalį MB atfotkina blush2.gif

*** gerai būt buvę. Kadangi tai teturėjo būt apie 3-ų valandų vestuvių fotografavimass, tai mes labai ir nesiruošėm valgyt kažką įsidėt, bet per tuos jų valgymus užtruko daug ilgiau doh.gif Tai sėdėjom 4-iese (du fotografai, "vairuotojas" ir vienas nei prie ko ) mašinoj ir duoną valgėm lotuliukas.gif o kai atėjo tas svetys su picos gabalu jau pamanėm kad ir mus pasikvies, bet nia.. pasikvietė fotkint kaip jie picą šlamščia doh.gif nei ten labai šakosies, kad nefotkinsim tokios nesamonės tad pavaidinom kad fotkinam biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ninin @ 2009 09 05, 22:26)
O galima į meetus ir žaliukams? Lyg ir norisi smile.gif ax.gif

eik, eik, paskui apie tą stebuklingą lapkritį papasakosi thumbup.gif

QUOTE(peppi @ 2009 09 05, 22:47)
na o kaip jūs tarėtės? kad po tų trijų valandų jau nebefotkinat? jei taip tada jau jų problema, kad tu per 20 minučių nuveiksi mažiau nei per 3 valandas ir labai normaliai jiems tai reikia išdėstyti...manau...

tarėmės kad į tą sodybą važiuosiu kartu, tai ir važiavau su jais visur. šiaip rimtai užsiimant vestuvėm, manau tokių neplanuotų pasikeitimų nebūna g.gif
Atsakyti
Sadi, na visvien saunuole! as tai niekaip tokio renginio fotografuot nepasirasyciau nes tai ne man. O tu gi sugebejai viska apzaist smile.gif man tikrai patiko filmukas su muzika - gerai ziuris smile.gif)))

naujokai mytuos visad pageidaujami smile.gif

Dar - jei kas gausit is manes request'a FB - as vis su juo kovoju, bet jis nebendradarbiauja sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BN: 05 rugsėjo 2009 - 22:57
Išsišiepus skaitau vestuvių fotkinimo įspūdžius biggrin.gif Kažkaip smagu, o ir bėdos tos pačios.
Kad žmonės ne visai teisingai supranta kas yra reportažas - faktas. Ir būna du nesupratimo variantai: pirmas - kai visai nenori paimprovizuot, pašėliot, kažką specialiai padaryt foto labui ir paskui stebisi kodėl nėra pasivoliojimų ant žolės, batelių rankoje ir t.t. biggrin.gif Tarsi iš kažkur tas foto turėjau nupiešt. O antra grupė: kada sakėsi jog nori reportažo, o vestuvių dieną nori ir į rugius, ir į pievą, ir su "kapitono kepure" ir kaip pamergės laiko ant rankų pabrolį ir t.t. biggrin.gif Sakyčiau gana ilgokai mokiausi iš savo klaidų, bet dabar jau per susitikimą iki vetuvių dirbu tardytoja biggrin.gif Paaiškinu viską iki smulkmenų, išsiklausinėju, žiūrim foto. Ir tai, būna, prašaunu.
Man irgi žiauriausia vieta - santuokų rūmai, Kaune Rotušė. Sveikinimų aš net nefotkinu, nebent kažką pamatau - visas smulkmenas fotkina ir paskui tvarko mano vyras. Kaip ir grupines, bei tas "su jaunąją" foto.

O mano "malda" prieš kiekvienas vestuves ar kitą renginį tokia: duok Dieve, kad kažkas nutiktų biggrin.gif Kad atsirastume kokioj ypatingoj vietoj, kad pamatytume kur ypatingą šviesą ir t.t. Per vienas vestuves rugpjūtį nuėjome su jaunaisiais ir visais svečiais į parką. Svetimas man buvo miestas, nepažinojau ir to parko. Žiūriu - tinklinio aikštelė ir keletas pusnuogių vaikinų žaidžia tinklinį. Nespėjau net mintyse pasvajot, kaip mano jaunoji pribėgo ir sako: leiskit mums pažaisti. Merginos nusispyrė batelius ir pirmyyyn biggrin.gif Nepadariau tada ypatingų kadrų, buvo labai sudėtinga vidurdienio šviesa, bet vat tokių momentų prašau mintyse važiuodama į vestuves. Tokių, apie kuriuos nežinau iš anksto smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo raige: 06 rugsėjo 2009 - 08:51
QUOTE(raige @ 2009 09 06, 09:49)

O mano "malda" prieš kiekvienas vestuves ar kitą renginį tokia: duok Dieve, kad kažkas nutiktų biggrin.gif Kad atsirastume kokioj ypatingoj vietoj, kad pamatytume kur ypatingą šviesą ir t.t. Per vienas vestuves rugpjūtį nuėjome su jaunaisiais ir visais svečiais į parką. Svetimas man buvo miestas, nepažinojau ir to parko. Žiūriu - tinklinio aikštelė ir keletas pusnuogių vaikinų žaidžia tinklinį. Nespėjau net mintyse pasvajot, kaip mano jaunoji pribėgo ir sako: leiskit mums pažaisti. Merginos nusispyrė batelius ir pirmyyyn biggrin.gif Nepadariau tada ypatingų kadrų, buvo labai sudėtinga vidurdienio šviesa, bet vat tokių momentų prašau mintyse važiuodama į vestuves. Tokių, apie kuriuos nežinau iš anksto smile.gif

aham rolleyes.gif man tai dabar baisiausia kad jau orai tokie nemalonūs, medžiai nei spalvoti nei žali..spalvos blankios doh.gif tai dalies spalvų jau kaip ir nebėr kol medžiai nenusispalvins..
O dar dėl jaunųjų džiaugimosi vienas kitu. Pirmąkart fotkinom pajūty nerealią porą ir paprašėm pabėgt pajūriu, tai kai pasileido bėgt gaudydami ir viens kitą tai tik tereikėjo spėt gaudyt lotuliukas.gif o tuo tarpu kiti: krypu krypu kaip antytės doh.gif vaidinam kad bėgam.. biggrin.gif
Atsakyti