Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

vakar mačiau - jokios pilnaties nėra biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 09 11, 13:03)
, bet siaip kokiam tai savo mieliausiu darbu albumukui? ax.gif

aš tokio neturiu unsure.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(peppi @ 2009 09 11, 13:06)

Patikrinau
http://www.day.lt/

akurat nėra tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 09 11, 11:26)
sayonara, nu tai savi-raiška - nu pats žodis reiškia, kad išreiški save, savo požiūrį į pasaulį per meną, nu per fotografiją konkrečiai. pagrindinis "kūrybos" komponentas - kžk naujo ir vertingo. Faktiškai - kas tau ir kitiems iki tol buvo nepažįstama (arba žinojai, bet neišreiškei kžk suprantamu būdu). O kadangi kiekvienas žmogus yra unikalus ir jo požiūris į pasaulį savitas, nu tai išreikšdamas save jis ir kuria. Nu nžn, aš taip suprantu. galvoju dabar apie pvz, kokios nors veiklos, kurioje išreikščiau save, bet nekurčiau g.gif Žinoma, ta kūryba nebūtinai turi prasmę pasauliniam kontekste, bet Man tai yra savęs išraiškia kuriant. Aš atrandu savyje ir įforminu dalykus, kurie man svarbūs. Aš gal saviraišką sudėtingiau suprantu - man tai nėra bile kokia veikla, svarbu aš ją darau, tai atseit taip ir išreiškiu save. Man tai toks gan kryptingas būdas ieškoti išraiškos/kalbėjimo/fotografavimo formų man svarbiems dalykams išreikšti. sunku suformuluoti gerai tai. O kas tau yra saviraiška, kuri nebūtų kūryba?

dar aš mąstau apie tai, kad žodžis "fiksavimas" dabar turi tokią atseit "žemesnę" reikšmę. Nu tipo, fiksuoti nelygis, reikia kurti. Paskutiniu metu pas mane Sutkaus "Kasdienybės archyvai" yra einamiausias albumas. Ir tai ką jis ten dare, aš vadinu "fiksuoja", ir man tas žodis turi tokią didelę prasmę. Praėjo jau kžk laiko, kai gali žiūrėti į tas jo nuotraukas per laiko atstumą, o jos kalba, rodo jo požiūrį, jo dėmesingumą mažiems dalykams. Kas tada galbūt neatrodė taip svarbu, bet per laiko prizmę pasidaro. Jis fiksuoja, bet fiksuoja su požiūriu. tas dokumentinis žanras toks subtilus ta prasme yra - kad atseit nieko nekuri, tik fiksuoji. bet kaip skirtingai gali tai daryti, kaip pats dėmesys tam tikriems dalykams atskleidžia autoriaus požiūrį.

sergu, tai mąstau cool.gif

man saviraiška susijusi daugiau su vidine savijauta, su vidiniais procesais, kurie niekada gali netapti išoriniais apčiuopiamais dalykais, rezultatais. čia svarbesnis yra procesas, o ne rezultatas. tai tarsi savęs pažinimas. tuo tarpu kūryba, sakyčiau, turi daugiau išoriškumo, reikalavimo pripažinti, parodyti, būti įvertintam ne tik savęs paties, bet ir kitų.
aš pvz. išreiškiu save darbe, nors didesnę dalį ten nieko nekuriu. išreiškiu save šeimoje, nors ir ten visai nekuriu.
o pvz. fotografija, tapyba, skulptūra kaip meno terapija yra kūryba ar gali ir nebūti kūryba? smile.gif ar tai yra saviraiška ar ne? ar tai medicina ir taškas?
aš asmeniškai žodžiui "fiksavimas" jokios neigiamos prasmės nesuteikčiau.
mes ne kartą šioje ir kitose temose esam diskutavę, ar blogai yra nedaryti meno. ir ar būtinai reikia siekti jį daryti? kodėl žmonės dažnai kompleksuoja, jei nedaro meno? kodėl jie jaučiase menkesni, jei ne meninykai? ar kiekvienam tai duota? ar tai nėra žlungančios civilizacijos pasekmė - nebūk vidutinybe (šiam žodžiui suteikta neigiama prasmė), nes tik tada "gyvensi", o ne egzistuosi? kas gali pasakyti?
nesirk, bet mąstyt nenustok 4u.gif
Atsakyti
aš daugiau nebesiplėsiu ta tema. tingiu. vis tiek nerasim bendro sprendimo biggrin.gif

QUOTE(bonda @ 2009 09 11, 13:03)
bet siaip kokiam tai savo mieliausiu darbu albumukui? ax.gif

aš tam reikalui visą sieną katinų nupėduotą koridoriuj turiu. ten ir klijuoju. dydis nuo 20x30 iki 10x15.
Atsakyti
smile.gif+2009 09 11, 12:01-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 09 11, 12:01)
Bet nesutikčiau, kad kūryba yra tikkitiems matomas ir suprantamas rezultatas. Mano supratimu tai kur kas plačiau ir giliau, nei rezultatas. Ir susiję su pačia žmogaus ugnim ir t.t. Čia nebūtinai apie lašiukus, net nebūtinai apie fotografiją. Čia apie kūrybą apskritai. Apie nebūtinai vertintojo paliečiamus ir apčiuopiamus dalykus.
smile.gif

as taip ir neteigiau. tik sakiau, kad kitiems zmonems yra nesvarbu, kiek ir ko ten ideta, jie paprasciausiai to nezino. jie mato rezultata. bet fotografuojanciam yra nepaprastai svarbu zinoti ir "issilukstenti" savo busenas, nuotaikas, kancias, mintis ir t.t. kas veda ji prie geru fotografiju. gal galetum tai pakartoti, nusiteikti, zinoti ir samoningai isnaudoti.

pvz deja, nepateiksiu, lasiuku sritis man siuo metu nera gyvybiskai aktuali mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 11 rugsėjo 2009 - 12:17
QUOTE(peppi @ 2009 09 11, 12:06)

pas man ant stalinio kalendoriaus uztat yra tongue.gif lotuliukas.gif

smile.gif+2009 09 11, 12:07-->
QUOTE(hi smile.gif @ 2009 09 11, 12:07)
aš tokio neturiu  unsure.gif  blush2.gif

o apie lasiukus -man tai patinka..o tai kuryba ar fiksavimas -nzn ...ner kada dabar galvot... tiek, kad pernai dariau vienaip -panasiai, kaip hi rode mirksiukas.gif (aisku, ir siemet buvo keletas panasiu biggrin.gif ) o siemet veza kitas reikalas su voratinkliais tongue.gif lotuliukas.gif

dkeui, bite maja mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 11, 13:12)
man saviraiška susijusi daugiau su vidine savijauta, su vidiniais procesais, kurie niekada gali netapti išoriniais apčiuopiamais dalykais, rezultatais. čia svarbesnis yra procesas, o ne rezultatas. tai tarsi savęs pažinimas. tuo tarpu kūryba,

tai čia nesusitarimas dėl sąvokų, kiek suprantau kai kas ką tu dedi į sąvoką "saviraiška", tą pati sudeda į "kūrybos" sąvoką. O ką tu vadini "kūryba", su tuo pačiu turiniu (t.y. išoriškumu) kai kas pavadina "meniškumu". Ir viskas. Suvienodint sąvokas ir tiek. Bet tai vėl - kiekvienas "serga" už savo sąvokas ir niekas jų "išduot" nesiruošia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 09 11, 12:16)
as taip ir neteigiau. tik sakiau, kad kitiems zmonems yra nesvarbu, kiek ir ko ten ideta, jie paprasciausiai to nezino. jie mato rezultata. bet fotografuojanciam yra nepaprastai svarbu zinoti ir "issilukstenti" savo busenas, nuotaikas, kancias, mintis ir t.t. kas veda ji prie geru fotografiju. gal galetum tai pakartoti, nusiteikti, zinoti ir samoningai isnaudoti.

pvz deja, nepateiksiu, lasiuku sritis man siuo metu nera gyvybiskai aktuali mirksiukas.gif

o spaudos fotografams yra svarbu išlukštenti SAVO mintis, būsenas, kančias ir t.t.?
kaip ir ankstesnėse diskusijose, aš visuomet sau pačiai reziumuoju - nėra skirtumo, kaip mes ką pavadinsim ir ar suprasim, kaip būna kitiems, ar ne. MES sau, prieš save ir dėl savęs kažkaip apie tai jaučiamės ir kažką dėl to darome.

hi:), aš galiu išduot už nedidelį mokestį biggrin.gif biggrin.gif
aš kas kartą įsiveliu į diskusiją ir kas kartą vidury kelio sustoju ir pagalvoju - koks blin skirtumas?? biggrin.gif ir nutylu smile.gif kartais ir argumentų pritrūkstu, nes elementariai apie ką nors visai net nebūnu pagalvojusi ir neturiu resursų po tai kapstytis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 11 rugsėjo 2009 - 12:24
QUOTE(sayonara @ 2009 09 11, 13:12)
ar kiekvienam tai duota?

Būti menininku - gal ne. Bet kurti - aPseliut kiekvienam. Taip skiriasi ką: miAnus nemiAnus, kad ir pyragą kept ar smėlio pilį statyt ar vaiką išradingai auklėt wink.gif, bet...kūryba yra kiekvieno žmogaus galia. Kiekvienam individualiai.

Usio, čiuožiu biggrin.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 09 11, 13:23)
hi:), aš galiu išduot už nedidelį mokestį biggrin.gif biggrin.gif

einu pinigų mokesčiui užsidirbt biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 11 rugsėjo 2009 - 12:27
say, man yra jausmas, kad mes viena kt is esmes suprantam/tom, tik zodziai prasilenkia smile.gif

pavargau ir as. juk tai TIK fotograija 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaziulka @ 2009 09 11, 12:37)
say, man yra jausmas, kad mes viena kt is esmes suprantam/tom, tik zodziai prasilenkia smile.gif

pavargau ir as. juk tai TIK fotograija  4u.gif

aš irgi panašiai pagalvojau skaitydama vis naujus Tavo postus.
pailsėk 4u.gif aik gult, jei sergi smile.gif
Atsakyti
nu paskaicius sita diskusija.. nu man tikrai tada geriau sau fotografuoti ir nafik tos diskusijos. nu dar sportas, alkoholis ir mergos... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti