Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2009 09 11, 08:26)
fotografuoti galima save realizuojant, bet nesiekiant kurti.

Prisiminiau tas stadijas fotografavimo.... Manau galu gale dauguma siekia kurti. Tik nekalbu apie gryn 100% komenrcininkus, kuriems fotografija ne saves realizavimas, o budas lengvai uzsidirbt g.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 11, 11:26)
fotografuoti galima save realizuojant, bet nesiekiant kurti.

kodel negalima fotografuoti turint tiksla kurti? matai.. zodziu/minciu zaismas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 11, 09:36)
kodel negalima fotografuoti turint tiksla kurti? matai.. zodziu/minciu zaismas smile.gif

aš nesakiau, kad negalima. aš sakiau, kad ne visada tas procesas įvardijamas kaip siekis sukurti. t.y. gauti konkretų kūrybinį rezultatą. arba mėgautis kūrybos procesu. mano galva, galima apie kūrybą net negalvoti, o daugiau save realizuoti, tai gali būti tiesiog išraiškos forma.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 11, 11:49)
aš nesakiau, kad negalima. aš sakiau, kad ne visada tas procesas įvardijamas kaip siekis sukurti. t.y. gauti konkretų kūrybinį rezultatą. arba mėgautis kūrybos procesu. mano galva, galima apie kūrybą net negalvoti, o daugiau save realizuoti, tai gali būti tiesiog išraiškos forma.

tu rasai: "fotografuoti galima save realizuojant, bet nesiekiant kurti." Atlikus logine inversija gaunasi: "fotografuoti negalima siekiant kurti". As manau, kad savirealizacija ir kuryba yra tas pats, tik pirmas zodis atseit moksliskesnis smile.gif

p.s. davaj ta diskusija paliekam tarp musu, nes turiu itarima, kad vel bevertese mustynese man vienam dalyvaut pries kelias jus reikes lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 11 rugsėjo 2009 - 09:56
QUOTE(sayonara @ 2009 09 11, 10:49)

tada mėgautis fiksavimo procesu. nes lašiukų užfiksavimas (nu čia šiaip pvz pasirinkau. ant nieko nevažiuoju. garbės žodis smile.gif ) nėra kūryba tikriausiai.
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 11, 09:55)
tu rasai: "fotografuoti galima save realizuojant, bet nesiekiant kurti." Atlikus logine inversija gaunasi: "fotografuoti negalima siekiant kurti". As manau, kad savirealizacija ir kuryba yra tas pats, tik pirmas zodis atseit moksliskesnis smile.gif

p.s. davaj ta diskusija paliekam tarp musu, nes turiu itarima, kad vel bevertese mustynese man vienam dalyvaut pries kelias jus reikes  lotuliukas.gif

nu kaip nori, nors muštynėmis bent jau iš mano pusės net nekvepia biggrin.gif
Atsakyti
MS as manau ir lasiukai irgi kuryba, kodel ne, as ju nefotografuoju, bet tai nereiskai, kad man nepatinka ir tai nekuryba. Kai kurie muses fotografuoja, irgi kuryba. Kaip sake musu mokytojas, svarbu, kad tu zinai, ka ta nuotrauka norejai pasakyti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 11, 10:16)
Grethen - kzkr skaiciau, kad kai zmogus pirma karta piesia zmogu, jo akis nevalingai nupiesia panasias i savo. Tai va, ir tavo fotografijos man tokios. Tiek katinai, tiek zmones. Idomu pojuti sukelia.. ir man kartais jis nepatinka, o kartais patinka smile.gif
Tu turi omenyje, kad mano fotografijos panasios i mane? kad sukelia atitinkamus jausmus? labai idomu pasidare, bet ne tiksliai supratau smile.gif

o as is tikro kurti nesiekiu, kaip sake sayonara zmogus visa laika kuria, bet menais uzsiimineti nenoriu. siekiu uzfiksuoti, man svarbu derme, demiu, formu, atspalviu. ziuredama per objektyva nuolat derinu, noriu, kad zmogus ziuredamas i mano kadra jaustu harmonija, kad nesiblaskytu. na zinoma jei pavyksta uzfiksuoti israiska, emocingai perteikt fotografija tai dar geriau smile.gif nezinau kaip tai pavadinti
Papildyta:
dar man kilo klausimas, dabar as fotografuoju naturalius medikamentus, bteliukus, dezutes ir pan. tai kuryba cia ar ne? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 09 11, 11:16)
Tu turi omenyje, kad mano fotografijos panasios i mane? kad sukelia atitinkamus jausmus? labai idomu pasidare, bet ne tiksliai supratau smile.gif

o as is tikro kurti nesiekiu, kaip sake sayonara zmogus visa laika kuria, bet menais uzsiimineti nenoriu. siekiu uzfiksuoti, man svarbu derme, demiu, formu, atspalviu. ziuredama per objektyva nuolat derinu, noriu, kad zmogus ziuredamas i mano kadra jaustu harmonija, kad nesiblaskytu. na zinoma jei pavyksta uzfiksuoti israiska, emocingai perteikt fotografija tai dar geriau smile.gif nezinau kaip tai pavadinti
Papildyta:
dar man kilo klausimas, dabar as fotografuoju naturalius medikamentus, bteliukus, dezutes ir pan. tai kuryba cia ar ne? biggrin.gif

tai parodyk biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeliukas @ 2009 09 11, 12:14)
MS as manau ir lasiukai irgi kuryba, kodel ne, as ju nefotografuoju, bet tai nereiskai, kad man nepatinka ir tai nekuryba. Kai kurie muses fotografuoja, irgi kuryba. Kaip sake musu mokytojas, svarbu, kad tu zinai, ka ta nuotrauka norejai pasakyti 4u.gif

pasiduodu iskart, keliu rankas.. apie kuryba, apie zmogu jus geriau ismanote, geriau isjauciate. as vyras, man rupi tik sportas ir bobos biggrin.gif

QUOTE(Grethenn @ 2009 09 11, 12:16)

Papildyta:

oo.. koks suktas klausimas, kurio tu tipo nesupranti.... irgi pasiduodu iskart, keliu rankas.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 11, 12:27)
oo.. koks suktas klausimas, kurio tu tipo nesupranti.... irgi pasiduodu iskart, keliu rankas.. smile.gif
ne nu *****, tikrai nesuprantu biggrin.gif
siaip manau, kad cia zodziu zaismas..
o siaip reik gi kad ir buteliukai graziai susikurtu! bet didziu menu to nepavadinsi biggrin.gif
Atsakyti
tai juk nesvarbu lasiukai, buteliukai ar abstrakcijos. atskirkit 2 dalykus - turini ir forma. tai yra "kas" ir "kaip". turinys is principo nesvarbu - gali fotkint lasiukus/buteliukus kaip gamtamoksline iliustracija, gali kurti. skirtumai KAIP tai darai. man visa fotografija (ka fotografija, visi menai) yra apie turinio ir formos derme.

o apie "kurti" ir "savirealizuotis" nu reiktu tiksliau apsibrezti savokas, jeigu tikslas - susikalbet.
Atsakyti