Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Sea_ @ 2009 09 10, 13:34)
Pepperoni, pamokink prasau,kaip juostele nufotografuot su skaitmena ir paskui su PS kas daroma? uzsimaniau ax.gif

oj - as tai nemoku... cia reik SP prasyt smile.gif jinai ten toki gudra prietaisa susimontavus turi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 09 10, 12:41)
oj - as tai nemoku... cia reik SP prasyt smile.gif jinai ten toki gudra prietaisa susimontavus turi  biggrin.gif

ale tai SP dar ir inžinierė-konstruktorė thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sea_ @ 2009 09 10, 11:34)
Pepperoni, pamokink prasau,kaip juostele nufotografuot su skaitmena ir paskui su PS kas daroma? uzsimaniau ax.gif

Straipsnis yra paskutiniam FOTO zurnale
Atsakyti
QUOTE(A.M @ 2009 09 10, 13:06)
Straipsnis yra paskutiniam FOTO zurnale

radau thumbup.gif
Atsakyti
Aha, kai perskaičiau straipsnį, jau buvau pademonstravusi savo sugebėjimus. Pirmesnė sugalvojau. beee.gif Juokauju. Tiesiog sutapimas.

Sea, nieko ten tokio. Svarbiausia pasidaryti tokį kokį nors laikiklį, kur tą juostą galėtum įkišti. Aš prakirpau dėžutėje langelį iš akies (ir tiksliai pataikiau tongue.gif ), tada priklijavau iš abiejų pusių po kartono juostelę taip, kad liktų angelės, į kurias juostą galima kišti. Priešingą dėžės galą nukirpau iš viso. Tada tą dėžę stačiau ant žemės prieš saulę ir fotografavau. Bandžiau ir su lempa, bet man kažkaip negražiai su PS po to spalvos tvarkėsi. Su saule geriau kažkodėl. Šiaip būna ir prietaisų spec. tokiems dalykams.

Po to su PS dariau Invert, ir tada jau su curves, visus kanalus kankinau. Dar color balance. Šiaip pavertus jos mėlynos išeina, tai kaip suprantu jas reikia šiltinti - geltonos ar oranžinės dauginti. Labiausiai man patiko nespalvotas fotografuoti. Labai dailiai susitvarko su Gradient Map.

Na, aišku, ten po to jau viską tvarkai pagal savo norus. Mane kol kas žavi senų negatyvų chaosiukas, tai nieko nekarpau.

user posted image
Čia sesė prieš kokius 18 metų... (Dieve mano, kokie skaičiai). Pirmas mano modelis. Virtuvėje įsitaisydavome studiją ir makaluodavomės.

Va, dar straipsnį radau. Converting negative film to digital pictures Kaip supratau, tai čia viską pataiso prieš invertuojant negatyvą. Gal taip tikrai geriau (bent jau pgl. pvz., tai tikrai puikiai).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulės pūga: 10 rugsėjo 2009 - 13:50
jetus kokie prisiminimai.... wub.gif sese labai pasikeitus... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Peperoni @ 2009 09 10, 14:46)
jetus kokie prisiminimai.... wub.gif  sese labai pasikeitus... smile.gif

Nu žinai, kaip ne kaip 2 dešimtmečiai praėjo. unsure.gif Nors man tai nepasikeitusi.
Atsakyti
Oho, raudu vakaras! Nieko nematau pro ekrana, visa apraudojot. biggrin.gif Is to, kas pamineta, skaudziausiai nuskambejo pingvinas, perintis akmeni... Siaubiakas kazkoks, o ne multikas. bijau.gif Brrrr...
O ka Grethen surase, tai nesupratau nei vieno zodzio. laugh.gif Reikia pradet vel telika ziureti (jau neprisimenu, kada ziurejau), nes va su zmonem nesusisneku. biggrin.gif

Kaktuke, saunuole! Lengvai, skaidriai, nesabloniskai.

Puke, Peppi, Grethen, Jeliuk, Opa, aciu uz komentarus besimatuojanciai rudeni! Sutinku, kad su sviesa ten nesusitvarkyta. Fotografuota vidurdieni balkone (modelis balkone, as viduj - 50tukas biggrin.gif), tai kur modelis toliau - veidas OK, o kur arciau - ir per tamsu. doh.gif O juk turiu nusipirkus isorine blykste, reiks kita karta pabandyti su ja. O saule visose uz nugaros.

SP, blink.gif wub.gif

Pagaliau issiryskinau savo pirma juosta, trypiau trypiau laukdama, kol sulaukiau... biggrin.gif Dedu kelias foto jusu kritikai:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Nikkė @ 2009 09 10, 13:57)
Pagaliau issiryskinau savo pirma juosta, trypiau trypiau laukdama, kol sulaukiau...  biggrin.gif Dedu kelias foto jusu kritikai:

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

kas per atspalvis? čia juosta?
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 10, 15:02)
kas per atspalvis? čia juosta?

Aha, juosta. Mano pirmoji. Man sitas atspalvis irgi labai itartinas, bet apkaltinau savo prasta monitoriu.
Atsakyti
QUOTE(Nikkė @ 2009 09 10, 14:06)
Man sitas atspalvis irgi labai itartinas, bet apkaltinau savo prasta monitoriu.

pas mane irgi yra atspalvis... lyg i zalsvuma koki tai g.gif
Atsakyti
Nikke, o čia taip nuskenuota? Maniau actionu prisižaidei g.gif
Atsakyti