Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo biržos kursai-II

QUOTE(suave @ 2013 03 14, 09:34)
Sveikos  smile.gif Esu bedarbė jau su stažu ir su aukštuoju išsilavinimu, tai ir man pasiūlė kursus. Bet labai daug klausimų iškilo. Pvz., jei norėčiau pasimokyti kokios buhalterijos ar apskaitos, tai turbūt reikėtų sudaryti trišalę sutartį, o ne verslo planą rengti? O jeigu besimokant kursuose netyčia susirasčiau darbą, tai mane iš ten išmestų? Beje, jei tarkim išsirinkau, kad tikrai noriu tam tikrų kursų, bet jų teikėjų yra daug, tad kyla klausimas, kurią mokymo įstaigą pasirinkti. Ar čia jau su DB konsultante tartis, gal siųs į tuos, kurie arčiausiai nusimato? Jei kuri galės pasidalinti patirtimi, būsiu labai dėkinga  4u.gif

Buhalteres kursu nesirinkciau,nes juos baigusi,vis tiek negalesit dirbti si darba,net ir zemiausioje pakopoje - apskaitininke,todel kad uz keliu metu isigalioja istatymas,kad buhalteremis ir apsakitininkemis,gales dirbti tik zmones,turinty aukstaji issilavinima ir butent finansininko arba ekonomisto ax.gif tad renkantis kursus,ko dar turit laiko gerai pasidomekit busimom naujovem ax.gif
Atsakyti
pries pora metu mano drauge lanke buhalteriu kursus (birza siunte). Ir kai gavo diploma, ar kaip jis ten pavadintas, tai zinokit jame jau buvo prierasas, kad be aukstojo buhalterinio issilavinimo tas diplomas negalioja. Tai kam tada aplamai zmogu siust i tuos kursus, jei juose gauna tik POPIERIU, kuris negalioja. Ten gal dirbanciu buhalteriu kvalifikacijai kelti tie kursai, o birza i tai pro pirstus ziuri.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 03 14, 15:22)
pries pora metu mano drauge lanke buhalteriu kursus (birza siunte). Ir kai gavo diploma, ar kaip jis ten pavadintas, tai zinokit jame jau buvo prierasas, kad be aukstojo buhalterinio issilavinimo tas diplomas negalioja. Tai kam tada aplamai zmogu siust i tuos kursus, jei juose gauna tik POPIERIU, kuris negalioja. Ten gal  dirbanciu buhalteriu kvalifikacijai kelti tie kursai, o birza i tai pro pirstus ziuri.

Idomiai,nes pries pora metu,gal buhaltere nebutum dirbes,nes darbdaviau nenori,bet db jau gireztai,nes ir turint 10-15m staza buhalteriavimo,jei neturesi atitinkamo isilavinimo,deja,bet liksi be darbo,ir cia kalbu ne is lempos,o turiu tikru pvz.
Atsakyti
Va kaip gerai, kad čia jūsų užklausiau. Tikrai, renkantis kursus, reikia labai pasidomėti visomis subtilybėmis. O tarkim, iš kokių raštvedybos ar sekretorių kursų būtų nauda? Nes kai pagalvoju, daug ką galima išmokti tiesiog darbo vietoje g.gif Tik va, tokių kursų norint turbūt tektų ieškot darbdavio?
Atsakyti
QUOTE(suave @ 2013 03 14, 18:39)
Va kaip gerai, kad čia jūsų užklausiau. Tikrai, renkantis kursus, reikia labai pasidomėti visomis subtilybėmis. O tarkim, iš kokių raštvedybos ar sekretorių kursų būtų nauda? Nes kai pagalvoju, daug ką galima išmokti tiesiog darbo vietoje  g.gif Tik va, tokių kursų norint turbūt tektų ieškot darbdavio?

Na,sekretores kursai nemaiso tikrai manau,nes ten irgi mokoma rastvedybos,nes sekretores pareigose reikia moketi archyvuoti,rasyti ivairius prasymus,laiskus ir pan. asistuoti aukstesnes pareigas uzimanciam... Todel manau jei rinktis rasvedybps ar sekretoriu,tai rinkciausi antruosius. Ir taip,tokiu darbu ieskant,reiks ieskotis darbdavio,kuris jus idarbins jus 1m: kursu laikotarpiu + ne maziau 6men po kursu baigimo. Kas,neturint pazinciu ar turinciu savas imones,man yra tikra utopija verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Nala24 @ 2013 03 14, 21:26)
Na,sekretores kursai nemaiso tikrai manau,nes ten irgi mokoma rastvedybos,nes sekretores pareigose reikia moketi archyvuoti,rasyti ivairius prasymus,laiskus ir pan. asistuoti aukstesnes pareigas uzimanciam... Todel manau jei rinktis rasvedybps ar sekretoriu,tai rinkciausi antruosius. Ir taip,tokiu darbu ieskant,reiks ieskotis darbdavio,kuris jus idarbins jus 1m: kursu laikotarpiu + ne maziau 6men po kursu baigimo. Kas,neturint pazinciu ar turinciu savas imones,man yra tikra utopija verysad.gif

Tai vat būtent, kad visur reikalingos pažintys, atrodytų, daug ko norėčiau pasimokyt, bet kad pažinčių neturiu verysad.gif Reikės suktis kažkaip kitaip matyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(suave @ 2013 03 15, 10:16)
Tai vat būtent, kad visur reikalingos pažintys, atrodytų, daug ko norėčiau pasimokyt, bet kad pažinčių neturiu  verysad.gif Reikės suktis kažkaip kitaip matyt  g.gif

Ir as taip pat,todel daugiau rods nieko ir nelieka,kaip eiti i kursus uz svus pinigus verysad.gif DRMC jie buna pigesni negu kitur,tai va,ziuresiu,kaip iseis...
Atsakyti
QUOTE(Nala24 @ 2013 03 14, 16:48)

zinokit, as to "bajerio" irgi nesupratau. Ir mano drauge pati nesiprase, kad ja i buhalteriu kursus siustu, birza pasiule. Ir pries kursus dar teko kazkoki tipo intelekto testa sprest, kad rimciau atrodytu. O paskui isdave... tiesiogine to zodzio prasme - popieriu. O ji juk pagal issilavinima geografijos mokytoja galetu dirbt, ne buhaltere.
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 03 15, 14:49)
zinokit, as to "bajerio" irgi nesupratau. Ir mano drauge pati nesiprase, kad ja i buhalteriu kursus siustu, birza pasiule. Ir pries kursus dar teko kazkoki tipo intelekto testa sprest, kad rimciau atrodytu. O paskui isdave... tiesiogine to zodzio prasme - popieriu. O ji juk pagal issilavinima geografijos mokytoja galetu dirbt, ne buhaltere.

doh.gif Man isvis nelb supranta,kam tada skelbti,kad galimas profesinis moymas ir kvalifikacijos kelimas ar keitimas,jei salygos apsurdiskos!!!! Jos galimos tik fiktyviai ivykdant per pazintis... O istikro zmogui niekas nepriklauso.... As pvz esu isvis be issilavinimo,tik vidurinis,ir lb noreciau gauti kursus,deja... Arba darbdavio reikia,arba verslo plana ir darbo ikurimo,dar pries kursus doh.gif
Atsakyti
Man su kursais buvo tokia istorija, pasiule eiti i floristes, nuejau i kazkokia atranka, dave testa, paskui pasake kad pasuks, beje mes buvom 3 is 8 vietu. Nepasuko, skambinau pati tada pasake, kad kursu nebus, as neperejau atrankos ir nesusidaro grupe, Ar gali taip buti kad ju isvis nebuvo tu kursu???
Atsakyti
QUOTE(ritinelis1 @ 2013 03 20, 12:50)
Man su kursais buvo tokia istorija, pasiule eiti i floristes, nuejau i kazkokia atranka, dave testa, paskui pasake kad pasuks, beje mes buvom 3 is 8 vietu. Nepasuko, skambinau pati tada pasake, kad kursu nebus, as neperejau atrankos ir nesusidaro grupe, Ar gali taip buti kad ju isvis nebuvo tu kursu???

Pagal istatyma, jei net ir tik du zmones yra norintys lankyti kursus, turi tie kursai vykti. Nesvarbu susidaro grupe ar ne.
Atsakyti
Tai tada man labai idomu kodel as neperejau atrankos biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti