Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(Alionika @ 2010 01 13, 00:18)
Miela mamyte tuos 97 lt kurios moka savivaldybe lygtai gaunam ir mes, ir kiek zynau tie 97lt priklauso kiekvienam vaikui iki 3 metu, cia taip sakant pinigeliai pampersams, ir mano visos pazystamos mamos gauna tiek pat,jau gal apie 7 metus yra ta pasalpa kazkur, as dar su pirmu vaiku gaudavau ja. 4u.gif

o as jau tu 97 lt kaip ir nebegavau. nors reiks del to eit aiskintis. mano pajamos vienam asmeniui iseina 300 lt kazkur. tai kaip jus manot? ar man priklauso tie 97 lt ir kita soc pasalpa. vaiko tevas islaikyti nepadeda 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Vilkdage @ 2010 01 13, 00:24)
dar turetu priklausyti 315lt. uz vaikeli plius 97,jei nepalaikote su vaiko tevu jokiu rysiu.o norint ir uz save gauti 315,reikia prisiteisti elementus.

pagal mano paskaiciavimus ir man manau 315 lt turi priklausyti, nes vaika auginu viena ir gaunu tik 600 lt is sodros.....ar as kazka netaip supratau?
Atsakyti
QUOTE(sabalia @ 2010 02 19, 09:02)
vaiko tevas islaikyti nepadeda 4u.gif

Reiškia gaunate pinigus iš VIF. Arba jums tiesiog patinka taip gyventi.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 19, 10:29)
Reiškia gaunate pinigus iš VIF. Arba jums tiesiog patinka taip gyventi.

is VIF negaunu, nes dar nesiteisiau alimentu
Papildyta:
QUOTE(sabalia @ 2010 02 19, 10:32)
is VIF negaunu, nes dar nesiteisiau alimentu

as trik noriu zinoti, ar man priklausytu tie 315 lt ir 97 lt,,,o ar patinka taip gyventi, tai nemanau kad kazkam patiktu
Atsakyti
QUOTE(sabalia @ 2010 02 19, 09:33)
as trik noriu zinoti, ar man priklausytu tie 315 lt ir 97 lt,,,o ar patinka taip gyventi, tai nemanau kad kazkam patiktu

Vaikui priklauso tėvo išlaikymas. Už ką jums turi kažkas priklausyti? Kodėl valstybė turi jus išlaikyti? Kodėl aš turiu mokėti jums už tai, kad jūs tingite užpakalį pakrutinti ir susitvarkyti popierius?
Jei nepatinka taip gyventi, kaip dabar - štai jums išeitis.
Tphu...
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 19, 10:37)
Vaikui priklauso tėvo išlaikymas. Už ką jums turi kažkas priklausyti? Kodėl valstybė turi jus išlaikyti? Kodėl aš turiu mokėti jums už tai, kad jūs tingite užpakalį pakrutinti ir  susitvarkyti popierius?
Jei nepatinka taip gyventi, kaip dabar - štai jums išeitis.
Tphu...

matau kad cia ir pasiklausti nebeimanoma. bet aciu nors ir uz tokius skurdzius atsakymus. sekmes jums
Papildyta:
QUOTE(sabalia @ 2010 02 19, 10:39)
matau kad cia ir pasiklausti nebeimanoma. bet aciu nors ir uz tokius skurdzius atsakymus. sekmes jums

tame ir esme kad nezinau nuo kopradeti. galvojau nors cia surasiu atsakymus i man rupimus klasuimus. o buvau uzpulta.
Atsakyti
QUOTE(sabalia @ 2010 02 19, 09:41)
tame ir esme kad nezinau nuo kopradeti. galvojau nors cia surasiu atsakymus i man rupimus klasuimus. o buvau uzpulta.

Labai atsiprašau, kad taip negražiai pasielgiau..
Taigi - pirmiausia manau jums reikėtų kreiptis į VTAT. Jie paruoš dokumentus vaiko apgyvendinimui vaikų globos namuose.
Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2010 02 19, 10:43)
Labai atsiprašau, kad taip negražiai pasielgiau..
Taigi - pirmiausia manau jums reikėtų kreiptis į VTAT. Jie paruoš dokumentus vaiko apgyvendinimui vaikų globos namuose.
Sėkmės.

nesupratau prie ko cia vaiku namai! as tik paklausiau ar man kaip vienisai mamai priklausytu dar kokie pinigeliai, nes vienam asmeniui dabar iseina 300 lt. o jus kalbate apie globos namus. neizeidinekite manes prasau
Papildyta:
QUOTE(sabalia @ 2010 02 19, 10:53)
nesupratau prie ko cia vaiku namai! as tik paklausiau ar man kaip vienisai mamai priklausytu dar kokie pinigeliai, nes vienam asmeniui dabar iseina 300 lt. o jus kalbate apie globos namus. neizeidinekite manes prasau

jei jus savuosius kisate i globos namus, tai nereiskia kad ir kiti taip turi pasielgti. buvo uzduotas pparasciausias klausimas ikuri nesugebejote tinkamai atsakyti. matote tik viena iseiti- globos namai. nebeturiu su tokiu zmogumi ka ir kalbeti. atsiprasau kad sugaisinau jusu brangu laika
Atsakyti
nėra tokio termino kaip 'vieniša mama'. vaikus turi išlaikyti tėvai. jei nenorite to daryti, o norite kad tai darytų valstybė - yra išeičių. jei tai jus žeidžia - niekas nedraudžia vaikus išlaikyti pačiai, kartu su tėvu, kaip ir turėtų būti. dėl pašalpos mažas pajamas gaunantiems asmenims skaitykite tam skirtoje temoje arba kreipkitės į savo seniūnijos socialinius darbuotojus. jei ir tai jus žeidžia - kažin ar beįmanoma ką nors dar patarti
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 02 19, 10:07)
nėra tokio termino kaip 'vieniša mama'.

Na kodėl... yra. Net ir mama gali jaustis vieniša. Tiesa nesuprantu prie ko čia pinigai.
Atsakyti
as irgi viena auginu dukra, su vaiko tevu issiskyrem, visaip atsitinka, vaiko tevas nedirba tad pinigais neparemia.. buvau seniunijoj, uzpildziau gal 5 pazymas ir man sake, kad jei vienam seimos nariui neiseina 525lt man priklauso soc.pasalpa 315lt, jei teva paduociau alimentams, priklausytu dar +315lt
sabalia, nueikite i savo rajono seniunija viska paaiskinkite ir jums tikrai turetu priklausyti dar tie 315lt 4u.gif

Atsakyti

! 
Paskutiniu metu labai dažnai įžeidinėjami nepasiturintys, mažai uždirbantys tėveliai, daugiavaikės šeimos ir besilaukiančios moterys, vieni auginantys vaikus tėveliai,  todėl  grubaus ir neetiško turinio žinutės trinamos be jokių perspėjimų, o nariams taikomos griežtos nuobaudos
Atsakyti
Vienišumas - emocinė būsena, kuomet žmogus jaučia gilų tuštumo ir izoliacijos nuo kitų žmonių jausmą. Vienišas žmogus jaučia poreikį bendrauti su kitu žmogumi ar žmonių grupe, tačiau jaučiasi lyg atskirtas nuo kitų, niekam nereikalingas ir neįdomus.
Vienišumas netapatus vienatvei. Vienatvėje būna visi žmonės, savo noru, ar susiklosčius aplinkybėms. Buvimas vienatvėje gali būti ir teigiamas, malonus jausmas. Tuo tarpu vienišas žmogus jaučia liūdesį dėl tokios savo padėties ir joje yra ne savo noru.
Žmonės tampa vieniši dėl įvairių priežasčių. Dažnai žmonės tampa vieniši, jei nuo pat vaikystės neturi draugų, artimų žmonių. Taip pat po išsiskyrimo ar brangaus žmogaus netekties, pakeitus gyvenamąją vietą, darbovietę ar pan.
Vienišam žmogui būdingi simptomai:
Jausmas, kad „visi kiti“ turi draugų
Nesugebėjimo bendrauti jausmas
Įsitikinimas, kad esi nepilnavertis, kad kažkas blogai su tavimi
Įsitikinimas, kad nieks nesupranta tavo situacijos
Jausmas, kad nebegali pasikeisti, kad viskas prarasta
Depresija, tuštumo jausmas
Nervingumas, galimai bendravimo baimė (sociofobija)
Paradoksas, bet žmonės labiausiai vieniši jaučiasi didžiuosiuose miestuose. Čia pasijaučiama nereikšminga, anonimine minios dalimi. Žmogus gali jaustis vienišas netgi tarp žmonių, tačiau su jais neturėdamas emocinio kontakto, nerasdamas bendrumo su aplinkiniais. Pasak JAV sociologinių tyrimų, daugėja žmonių, kurie namuose gyvena vieni, bei mažėja vidutinis atskiro individo draugų skaičius.
Vienišumas skatina savižudybes, alkoholizmą, narkomaniją, destruktyvų elgesį, keršto jausmą, ligų atsiradimą.

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Atsakyti