Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(l'eau @ 2009 12 15, 12:16)
vieniša mama būti neįmanoma, nes nėra tokios sąvokos, ....

Na kodėl... Lietuvių kalbos žodyne yra sąvoka "vienišas":
1. kuris neturi artimųjų, gyvena vienas
2. be kitų esantis, būnantis, vienas
3. jaučiantis, patiriantis vienatvę
4. susijęs su vienatvės jausmu, slegiantis, sunkus

Jei žmogui vaiko gimimo liudijimo įrašas padės nejusti vienatvės - jis nebus vienišas. Taigi mano post'as - tiesioginis atsakymas į klausimą.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 12 15, 12:16)
lengvatos vistiek bus tik kai tėvas sėdės kalėjimę/bus miręs.

Vėlgi tai nėra visiškai tiesa. Pavyzdžiui Kaune yra mažesnis mokestis už darželį, jei vaiką augina tik vienas iš tėvų.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 15, 13:42)
Vėlgi tai nėra visiškai tiesa. Pavyzdžiui Kaune yra mažesnis mokestis už darželį, jei vaiką augina tik vienas iš tėvų.

Klaipėdoje irgi yra si lengvata ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liusi2003: 15 gruodžio 2009 - 14:15
QUOTE(liusi2003 @ 2009 12 15, 14:14)
Klaipėdoje  irgi yra si lengvata ax.gif

Ne, nėra. Klaipėdoje ir Vilniuje formuluotės yra tos pačios. Mažesnis mokestis - kai vienas iš tėvų miręs arba įkalinimo įstaigoje. Klaipėdoje tai jau seniai buvo, Vilniuje prieš pusantrų metų pakeista.
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 15, 15:37)
Ne, nėra. Klaipėdoje ir Vilniuje formuluotės yra tos pačios. Mažesnis mokestis - kai vienas iš tėvų miręs arba įkalinimo įstaigoje. Klaipėdoje tai jau seniai buvo, Vilniuje prieš pusantrų metų pakeista.

g.gif as moku už darželį 50%
Atsakyti
QUOTE(liusi2003 @ 2009 12 15, 15:02)
g.gif as moku už darželį 50%

2. Mokestis už vaiko maitinimą ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupėse tėvų prašymu mažinamas 50% , jeigu:
2.1. vaikas turi tik vieną iš tėvų, pateikus tai patvirtinančius dokumentus;
2.2. šeima augina tris ir daugiau vaikų, pateikus šeimos sudėtį patvirtinantį dokumentą;
2.3. tėvas atlieka tikrąją karinę tarnybą, pateikus tai patvirtinančią pažymą;
2.4. vaikas auga moksleivių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi mokymo įstaigos dieniniame skyriuje, pateikus pažymas apie mokslo tęsimą vasario ir rugsėjo mėnesiais;
2.5. vaikas turi žymių vystymosi sutrikimų, pateikus gydytojų konsultacinės komisijos pažymą ar neįgalumo pažymėjimą;

3. Mokestis už vaiko maitinimą ir ugdymo paslaugas nemokamas, jeigu:
3.1. šeima gauna socialinę pašalpą pagal Socialinės paramos skyriaus pateiktas pažymas;
3.2. vaikas auga socialinės rizikos šeimoje , kuri nesirūpina vaiku ir nepateikia dokumentų dėl lengvatos taikymo, pagal Vaiko teisių apsaugos tarnybos pateiktas pažymas ir Savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus komisijos teikimu;
3.3. tėvai neveda vaikų į įstaigą, kai oro temperatūra yra žemesnė kaip minus 20 arba dėl ekstremalių įvykių;
3.4. tėvams(globėjams) raštu pageidavus, vaikas nelanko įstaigos dėl:
3.4.1. vaiko ligos, pateikus gydytojo pažymą, ir savaitę po jos;
3.4.2. tėvų(globėjų) kasmetinių atostogų, pateikus dokumentą iš darbovietės;
3.4.3. motinos nėštumo, gimdymo atostogų, pateikus dokumentą iš darbovietės;
3.4.4. tėvų(globėjų) nemokamų atostogų, pateikus dokumentą iš darbovietės;
3.4.5. tėvų(globėjų) darbo pagal kintantį darbo grafiką, pateikus dokumentą iš darbovietės;
3.4.6. mokinių atostogų bei vasaros (birželio – rugpjūčio) mėnesiais;
3.4.7. nelaimių šeimoje (artimųjų mirtis ir pan.).

Atsakyti
kaip suprantu,esat issilavines,protingas zmogus,bet is kur tirk sarkazmo,ir kartais paniekos ir slikstumo jusu postose buna.juk kartais tikrai buna zmoniu kurems yra sunku ir jie neturi savyje tiek jegos kovoti,gal nezino kaip tai padariti,o jus dar ir juoketes is ju nusivilino.
As skaiciausi vienisa mama,mano vaikas iki siol neturi tevo iraso tevo skiltyje.taip 50% ir as gaudavau,kol neistekejau.Bet as turejau durnos savigarbos neeiti ir nesizeminti,kad jis prisiimtu atsakomybe,as nepasidariau aborto,tai buvo mano pirmas nestumas ir as pati jau buvau apsisprendus buti mama,taip sunku buvo,kai tave islaiko tevai,iki sel vaikas nemate savo vaiko,nors gyvenom beveik2m.500metru atstumu.Dabar esu laimingai manau istekejus auginu dar viena vaika,nors pastojau ir su situ nebudama istekejus,bet atsakomybe ir ziedas atsirado iskart.
jau geriau auginti vaika vienai su terminu vienisa mama ar ne,negu su vyru kuris tave engia,arba daritis aborta,o paskui neduok dieve kentet pasekmes,Tai mano nuomone,gal kai kam Medini ji pasirodis netinkama.ATSIPRASAU UZ KLAIDAS tongue.gif
Atsakyti

! 
Draudžiama - šiukšlinti/talpinti forume brukalus, šlamštlaiškius ("spamą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ):
* rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos), nes tai yra besaikis forumo šiukšlinimas;
* rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos tai pat laikomos šiukšlėmis.
* Naudoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, rašyti grubaus tono žinutes.
Atsakyti
QUOTE(natalikas @ 2009 12 15, 15:34)
As skaiciausi vienisa mama,mano vaikas iki siol neturi tevo iraso  tevo skiltyje.taip 50% ir as gaudavau,kol neistekejau.

Taigi jūs buvote vieniša mama. Pasiaiškinkim kuris žodis yra raktinis.
Vaikas tėvo neturėjo ir neturi dabar. Jūs gaudavote lengvatas iki tol, kol ištekėjote. Ar po jūsų vedybų vaikas turi tėvą? Ne, neturi. Bet jūs jau nebegaunate lengvatų.

Išvada: "vieniša" ir "motina" - du nieko bendro tarpusavyje neturintys žodžiai.
Atsakyti
Labutis, noriu pasiteirauti, gal kuri jau susiduret, is metrikacijos turiu gauti pazyma patvirtinanti, kad esu vienisa mama. PAZYMOS KAINA 15 LT?????????????? Klaipedoje, ar tai teiseta, ar pazyma gali tiek kainuoti? Aciu.
Atsakyti
QUOTE(liusi2003 @ 2009 12 29, 19:07)
Labutis, noriu pasiteirauti, gal kuri jau susiduret, is metrikacijos turiu gauti pazyma patvirtinanti, kad esu vienisa mama. PAZYMOS KAINA 15 LT?????????????? Klaipedoje, ar tai teiseta, ar pazyma gali tiek kainuoti? Aciu.

Dėl teisėtumo tai nežinau. Bet pažyma, kuri patvirtina neteisinį statusą galėtų kainuoti ir brangiau. Arba nieko nekainuoti - pati atsispausdinkit..
Atsakyti
kodel neteisinį statusą blink.gif ?
Atsakyti