Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(*Rūta* @ 2009 10 30, 12:24)
padavus i teisma vienisa netapsi, nes vaikas turi teva ir jis teismo keliu arba savo noru PRIVALO islaikyti savo vaikus
negausi nes tevelys yra, o tu gera sirdele  geriau prasai is mokesciu moketoju  o ne is to kuris ustaise, aciu nenoriu Tokiu islaikyti
kaip tapti? pasinaudojus vyro sekla ta vyra nuzudyti  bigsmile.gif  paprasta iki negalejimo

padavusi i teisma tapsi ne vienisa- netikliai issireiskiau, o viena auginanti vaika. Galios 35 kd. atostogu, puse kainos uz darzeli, NPD kitoks. O jei kas del to labai jauciates isizeide, tai ir issikyrusioms toks pat statusas ir lengvatos, ir nereikia cia kalbeti, kad nenorit islaikyti- pasalpos skaiciuojamos pagal pajamas, o ne pagal statusa- vienisa, issikytusi, ar istekejusi. O norint tapti vienisa motina, reikia atimti is tevo tevystes teises smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ravesa @ 2009 11 12, 10:58)
... ir nereikia cia kalbeti, kad nenorit islaikyti- pasalpos skaiciuojamos pagal pajamas, o ne pagal statusa- vienisa, issikytusi, ar istekejusi.

Būtų gerai, jei būtų taip. Kaune vis dar yra nuolaida mokesčiui už darželį, kai tėvai išsiskyrę. Nepriklausomai nuo turtinės padėties. Kiti miestai tokią nesąmonę jau išgyvendino.
Atsakyti
tokios sąvokos kaip vieniša mama nėra o dar ir pagalvojusi suprasti kad viena auginati vaiką nėra vieniša. jei ne - negaliu padėti ir vargu ar kas gali - kartokite tai nekartojusi, vauksėkite nevauksėjusi - taip netaps. nebent galėtumėte daryti įtaką įstatymų kūrimui ir juose vartojamų sąvokų vartojimui rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Širdelė*: 15 lapkričio 2009 - 22:05
QUOTE(l'eau @ 2009 11 14, 22:46)
nenoriu ir manau jei mokate skaityti pastebėjote kad nieko panašaus nesakiau. taip pat manau spėjote perskaityti ir tai kad tokios sąvokos kaip vieniša mama nėra o dar ir pagalvojusi suprasti kad viena auginati vaiką nėra vieniša. jei ne - negaliu padėti ir vargu ar kas gali - kartokite tai nekartojusi, vauksėkite nevauksėjusi - taip netaps. nebent galėtumėte daryti įtaką įstatymų kūrimui ir juose vartojamų sąvokų vartojimui  rolleyes.gif

Taip, žinoma, tik jūs čia kiekviename savo gyvenime pasakytame sakinyje vartojate visus žodžius, "kaip įstatymuose parašyta", ir nei vieno "kaip liaudyje sako".
Gal geriau paaiškinkit kiekvienam valstybinių institucijų darbuotojui, kad neduok Die tik nebesakytų "vieniša motina", vietoj to, kad lotumėt ant paprastų moterėlių čia. Tai daugiau naudos bus.
Atsakyti
Nesuprantu dėl ko ginčas... Normali sąvoka - "vieniša mama". Tai reiškia, kad moteris, kuri turi vaiką(us) ir jaučiasi vieniša. Vyro neturi. Užuojautos prašo...
Tai ir užjauskim vargšeles "vienišas mamas".... Joms taip liūdna..
Čia mano "liaudiška" interpretacija. O žiūrėkim ką sako Lietuvių Kalbos Žodynas:

1. kuris neturi artimųjų, gyvena vienas
2. be kitų esantis, būnantis, vienas
3. jaučiantis, patiriantis vienatvę
4. susijęs su vienatvės jausmu, slegiantis, sunkus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 15 lapkričio 2009 - 10:30
QUOTE(sabalia @ 2009 10 19, 10:38)
o jei mano vaiko tevas (mes nesusituoke) dirba jau kelinti metai uzsienyje, o as cia lietuvoje. ir jei as nueiciau i seniunija (kaip cia viena panele rase) ir ji surasytu popierius jog as tikrai viena auginu, tai gal tada buciau kaip vienisa mama?

Kaip sudetinga suprasti blink.gif Prie ko cia, dirba uzsienyje, dirba lietuvoje, nedirba. Svarbu ar islaiko vaika doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2009 11 15, 02:01)
Taip, žinoma, tik jūs čia kiekviename savo gyvenime pasakytame sakinyje vartojate visus žodžius, "kaip įstatymuose parašyta", ir nei vieno "kaip liaudyje sako".

jei norite vadintis vieniša mama - vadinkitės, niekas juk nedraudžia, bet taip vistiek netaps. gal pagaliau išmokite priimti faktus ir kitokią nuomonę ir net jei tiesa labai akis bado
Atsakyti
Laba diena,mano situacija tokia aš šiais metais baiginedama vidurine pastojau ir šių metų Lapkryčio 30d. pagimdžiau dukrytę.Pasidariau gimimo liudijimą kur parašytas tevo vardas ir pavardė,bet pavardę dukrai daviau aš.Esu nesusituokusi su dukros tėveliu ir negivenu,vaiko tėvas neduoda pinigų vaiko išlaikimui ir yra bedarbis.Pati nesu dirbusi oficialiai ir nesimokau,nes auginu dukrytę.Jokių pajamų negaunu,turto neturiu...Ar aš skaitausi vieniša mama?Ar man priklauso pašalpa?be vienkartinės išmokos 1400lt ir97 iki 3metukų.Laukiu konkrečių atsakymų.

Atsakyti
QUOTE(Viktorija K. @ 2009 12 13, 01:08)
Laba diena,mano situacija tokia aš šiais metais baiginedama vidurine pastojau ir šių metų Lapkryčio 30d. pagimdžiau dukrytę.Pasidariau gimimo liudijimą kur parašytas tevo vardas ir pavardė,bet pavardę dukrai daviau aš.Esu nesusituokusi su dukros tėveliu ir negivenu,vaiko tėvas neduoda pinigų vaiko išlaikimui ir yra bedarbis.Pati nesu dirbusi oficialiai ir nesimokau,nes auginu dukrytę.Jokių pajamų negaunu,turto neturiu...Ar aš skaitausi vieniša mama?Ar man priklauso pašalpa?be vienkartinės išmokos 1400lt ir97 iki 3metukų.Laukiu konkrečių atsakymų.

gal ir netiksliai parasysiu,gal kuri is mamyciu papildis,bet i savyvaldybes ismoku vaikams skyriu turi pateikti dokumentus apie savop pajamas,yra kazkokia dar pagalba,maisa duoda,jej turit sildima krosnim,is uredijos gali nemokamai gauti malku,turi paduoti alimentu vaiko teva,uz ji mokes valstybe,is jo iskaicios kai tures .
As tavo kailiuke buvau,tik tada dar buvo terminas vienisa mama ir gaudavau256lt berods.o dabar ne.ir gymimo liudijime,tevo pas vaika nera.tikiosi tevelius turi kurie gali tave paremt,nors biski,o jej ka priekaistu is ju neklausik mirksiukas.gif .praeis laikas bus lengviau.
Atsakyti
gal ir netiksliai parasysiu,gal kuri is mamyciu papildis,bet i savyvaldybes ismoku vaikams skyriu turi pateikti dokumentus apie savop pajamas,yra kazkokia dar pagalba,maisa duoda,jej turit sildima krosnim,is uredijos gali nemokamai gauti malku,turi paduoti alimentu vaiko teva,uz ji mokes valstybe,is jo iskaicios kai tures .
As tavo kailiuke buvau,tik tada dar buvo terminas vienisa mama ir gaudavau256lt berods.o dabar ne.ir gymimo liudijime,tevo pas vaika nera.tikiosi tevelius turi kurie gali tave paremt,nors biski,o jej ka priekaistu is ju neklausik .praeis laikas bus lengviau.

Vat ir gyvenu su savo tevu nuomojame kambari,ir jis mane islaiko verysad.gif
Atsakyti
noriu pasiklauiti dar jsu gal kas atsakysite.jei i gimimo liudijima vaikucio irasyciau kas tetis(varda,pavarde)ar as jau busiu nebe vienisa mamte?
Atsakyti
vieniša mama būti neįmanoma, nes nėra tokios sąvokos, kas jau n kartų temoje kartota. yra tik "tėvas/motina viena(s) auginanti(s)" vaiką. lengvatos vistiek bus tik kai tėvas sėdės kalėjimę/bus miręs. įrašius tėvą į gimimo liudijimą tiesiog pačiai mamai bus paprasčiau, tačiau kaip nebuvo vieniša mama taip ir nebus toliau.
Atsakyti