Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(Nettle @ 2012 03 17, 23:06)
Beje reikia pasui išsiimti ir pačio vaiko tenai.

dokumentus norint priduoti reikia ir pacio vaiko, atsiimti gali vienas suauges.
QUOTE(izabelec @ 2012 03 18, 10:50)
jo vaiko zinoma reikia nes juk ji nupaveiksluoti turi :-)

nebutina ji paveiksluoti, jeigu nori gali savo nuotrauka duoti.
O vaiku iki metu is viso net rodyti nebutina.
QUOTE(izabelec @ 2012 03 18, 10:50)
tai saunu,kad neleidzia be mamos paso padaryt :-) thumbup.gif

Jeigu tevai gyvena santuokoje yra reikalingas santuokos liudijimas, vaiko gimimo liudijimas ir abieju tevu asmens dokumentai. Dalyvauti uztenka vienam is tevu (nesvarbu kuriam). Jeigu tevai issiskryre, tai dokumentus turi tvarkyti tas is tevu, su kuriuo yra nustatyta vaiko gyvenamoji vieta. O ar tai motina, ar nemotina, skirtumo nedaro.
Atsakyti
QUOTE(Bekasė @ 2012 03 19, 12:18)
dokumentus norint priduoti reikia ir pacio vaiko, atsiimti gali  vienas suauges.

nebutina ji paveiksluoti, jeigu nori gali savo nuotrauka duoti.
O vaiku iki metu is viso net rodyti nebutina.

Jeigu tevai gyvena santuokoje yra reikalingas santuokos liudijimas, vaiko gimimo liudijimas ir abieju tevu asmens dokumentai. Dalyvauti uztenka vienam is tevu (nesvarbu kuriam). Jeigu tevai issiskryre, tai dokumentus turi tvarkyti tas is tevu, su kuriuo yra nustatyta vaiko gyvenamoji vieta. O ar tai motina, ar nemotina, skirtumo nedaro.

Vaiko reikia ir iki metu,dukra daresi pasa vaikui keliu menesiu tai ji irgi reikejo ir nupaveiksluot,tvarkesi pasa mama,tevas buvo uzsienyje ir nereikejo tevo visiskai jokio dokumento,nei paraso nieko,pasake,kad mes negyvenam kartu ir viskas,ir jokiu dokumentu su kuo nustatyta givenamoji vieta nereikejo.Reikejo tik vaiko dimimo liudijimo ir mamos paso.
Atsakyti
4u.gif nezinau ar cia rasau

tik pradedu as savo kelia po socialinius labirintus,tai norejau labai paklausti toki dalikeli...
lieku viena su 3 vaikais po skirybu,neturiu ir 30metu... vaikuciai iki 5 metuku...
ar yra galimybe gauti ta socialini busta? ar valstybe atsizvelgia i tai kad jaunai mamai nera kur gyventi,gaunanciai minimuma,ar stato i eiles gala?
nezinau nuo ko pradeti cia man doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazyle1985: 27 kovo 2012 - 13:44
Sveiki,

radau stai ka (DK 166 str.) CIA

166 straipsnis. Kasmetinės minimaliosios atostogos
1. Kasmetinių minimaliųjų atostogų trukmė - dvidešimt aštuonios kalendorinės dienos.
2. Kasmetinės minimaliosios trisdešimt penkių kalendorinių dienų atostogos suteikiamos:
1) darbuotojams iki aštuoniolikos metų;
2) darbuotojams, vieniems auginantiems vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų;
3) neįgaliesiems;
4) kitiems įstatymų nustatytiems asmenims.
3. Dirbantiems ne visą darbo laiką kasmetinės atostogos netrumpinamos.

Taigi, vieniems auginantiems vaikus, kaip ir priklauso savaite daugiau atostogu.

Ar naudojates? Ar darboviete praso dokumentu, irodanciu, kad vaika augini tikrai viena? Nes mano vaiko gimimo liudijime tevas irasytas, tad nezinau, kaip reiketu irodyt, kad gyvenu/auginu vaika viena.
Atsakyti
QUOTE(MiDo @ 2012 05 12, 11:20)
Ar darboviete praso dokumentu, irodanciu, kad vaika augini tikrai viena? Nes mano vaiko gimimo liudijime tevas irasytas, tad nezinau, kaip reiketu irodyt, kad gyvenu/auginu vaika viena.

Išsiimate pažymą seniūnijoje ar gyventojų registre apie šeimos sudėtį, ir ten bus įrašyta tik jūs ir jūsų vaikas.
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2012 05 12, 12:56)
Išsiimate pažymą seniūnijoje ar gyventojų registre apie šeimos sudėtį, ir ten bus įrašyta tik jūs ir jūsų vaikas.

O jeigu vaikas prirasytas prie tevo?
Atsakyti
Aš tokiu atveju pateikiau teismo sprendimo del skyrybų kopiją, kur parašyta, jog vaikas gyvena su mama. Bet čia matyt tik santuokos nutraukimo atveju tinka.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 05 12, 13:08)
O jeigu vaikas prirasytas prie tevo?

Nesupratau klausimo.
Atsakyti
Sveikos,mergaites! smile.gif noreciau paklausti,jeigu esu prasitesusi vaiko prieziuros atostogas iki 3 metu,o dabar gavosi,jog vel pastojau,kada reiktu pranesti darbovieteje ir ar yra naudos isidarbint dabar dar anrtrame darbe,nes,kiek zinau,per si laikotarpi nuo 2 iki 3 metu as galiu dirbti ir kitur,kaip tada skaiciuotusi dekretines ir,kokia dabar ismokejimo dekretiniu tvarka?Aciu ,mergaites:)
Atsakyti
Sveikos. Jau esu uždavinėjusi čia klausimus ir esu gavusi atsakymu. Bet susikaupė dar daugiau neaiškumų, todėl tikiuosi, kad žinančios mamos padės man juos išsiaiškinti.
Auginu vaiką viena. Vaiko tėvas gimimo liudijime neįrašytas.
Dabar oficialiai aš dirbu 0,5 etato ir gaunu 0,5 minimalios algos. Gaunu 156 litus socialinę pašalpą vaikui. Na ir nemokamus pietus bei pašalpą mokyklinėms reikmėms.

1. Tėtis mūsų atsirado smile.gif Manau, kad sutiks patvirtinti tėvystę. Kas tai turi patvirtinti? Notaras? Tiesiog abiems ten eiti ir rašyti sutikimą? Po to su notaro raštu ten, kur išduos naują gimimo liudijimą? Ar teisingai galvoju?
2. Dėl alimentų priteisimo.

QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2012 02 28, 11:48)
Man sutartį surašė advokatė. Galima kreiptis į nemokamą(jei priklauso), kadangi norėjau greičiau, susiradau kas už pinigus greitai ją surašė(per vieną dieną ir pigiau nei internetiniai teisininkai), po to ją pati nunešiau į teimą su papildomomis dokumentų kopijomis ir pažymomis. Patvirtino 2 savaičių laikotarpyje. Nešiau į apylinkės teismą.

Gal galima kontaktus tos advokatės blush2.gif Kiek kainuoja tokios paslaugos (galite į až)? Kokius dar dokumentus reikia nešti į teismą, alimentų priteisimui (šitus reikalus reikės tvarkyti, kaip aš galvoju, po to kai patvirtinsim tėvystę?). Kur Vilniuj apylinkės teismas yra ( va ką reiškia neturėti reikalų su tokiom institucijom doh.gif nieko nežinau). Ir kiek teismo paslaugos kainuoja?

3. Tarkim viską susitvarkau ir priteisia alimentus 400 Lt. Tai mano pajamos oficialios gausis : alga 363Lt+alimentai Lt400=763 Lt. Ar kompensacija už šildymą man priklausys (gyvenam dviese su dukra). Kaip ta kompensacija skaičiuojasi? Kokia apytiksliai suma man gautųsi?
O socialinės pašalpos vaikui 156 lt jau tikriausia nebegaučiau? O su vaiko maitinimu mokykloje ir kanc. prekėmis kaip? O gal kas nors dar priklausytų?

Kiek prirašiau doh.gif Tikiuosi padėsite susigaudyti šituose labirintuose.

Atsakyti
Daredi

1. Tėtis mūsų atsirado smile.gif Manau, kad sutiks patvirtinti tėvystę. Kas tai turi patvirtinti? Notaras? Tiesiog abiems ten eiti ir rašyti sutikimą? Po to su notaro raštu ten, kur išduos naują gimimo liudijimą? Ar teisingai galvoju?
Taip nueinat pas notarą su vaiko gimimo liudijimu, parašot sutikimą abu ir patvirtina, man patvirtino iškarto, neatsimenu kiek mokėjau, iki 40lt g.gif taip paskui su notaro dokumentu pasikeisti gimimo liudijimą, beja už naujo išdavimą taip pat teks susimokėti rinkliavą biggrin.gif neatsimenu tikslios bet iki 20lt. 10su trupučiu man atrodo.
2. Dėl alimentų priteisimo.
Gal galima kontaktus tos advokatės blush2.gif Kiek kainuoja tokios paslaugos (galite į až)? Kokius dar dokumentus reikia nešti į teismą, alimentų priteisimui (šitus reikalus reikės tvarkyti, kaip aš galvoju, po to kai patvirtinsim tėvystę?). Kur Vilniuj apylinkės teismas yra ( va ką reiškia neturėti reikalų su tokiom institucijom doh.gif nieko nežinau). Ir kiek teismo paslaugos kainuoja?
parašysiu į až pas ką kreipiausi ir kiek mokėjau. Jei rašysitės abu draugišką sutarti nieko nekainuos teismas, na bent jau man nieko nekainavo, nebuvo jokio žyminio mokesčio nieko, sutartį patvirtino teismas per 2 savaites kažkur, gal šiek tiek daugiau. Jei kreipsitės į tą asmenį kur prašiau pagalbos aš viską ko reikia paaiškins ji. Tačiau aš nešiau į teismą šiuos dokumentus.
1.sutartį
2. prašymą patvirtinti sutartį
3. naują vaiko gimimo liudijimo kopiją(turėti ir originalą)
4. Tėvo ir mamos paso kopijas(prašė ir originalų)
5. Išrašus iš savivaldybių apie deklaruotą gyvenamąją vietą. Tėvo ir atskirai savo su vaiku.
Dokumentų originalų prašė tik tam kad pažiūrėt, ant kopijų uždėjo štampus parašus, kad tikros.

3. Tarkim viską susitvarkau ir priteisia alimentus 400 Lt. Tai mano pajamos oficialios gausis : alga 363Lt+alimentai Lt400=763 Lt. Ar kompensacija už šildymą man priklausys (gyvenam dviese su dukra). Kaip ta kompensacija skaičiuojasi? Kokia apytiksliai suma man gautųsi?
O socialinės pašalpos vaikui 156 lt jau tikriausia nebegaučiau? O su vaiko maitinimu mokykloje ir kanc. prekėmis kaip? O gal kas nors dar priklausytų?

kompensacija priklausys, plaiau kaip skaičiuojasi galite pažiūrėti čia: http://www.socmin.lt....php?1189177490 pasirinkus jums tinkamą klausymą. 4u.gif jei bus neaišku apie tai tema čia: http://www.supermama...;#entry55829875

Jūsų pajamos bus dar ir plius vaiko pinigai 97/52lt(nežinau koks amžius, bet spėju 52lt.
Pinigų jums neišmokės, o tiesiog gausite jau mažesnes sąskaitas. Kadangi jau alimentų reikalas bus sutvarkytas, socialinė pašalpą galėtų gauti nebe tik vaikas bet ir jūs, Tačiau tam reikia neviršyti 350LT žmogui, jums abiems 700lt, kadangi apskaičiavus matau planuojama viršyti tą suma, todėl nebepriklausytų.

Dėl vaiko maitinimo ir kancelerinių prekių gal kas kitas atsakys, nežinau kokie ten kriterijai ar reikia būt soc pašalpos gavėju, ar tiesiog neviršyti 525lt./ Žmogui. Jei antras variantas tai neviršysit reiškia priklausys. Jei pirmas tuomet jau nebe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ibi patria, ubi bene!: 24 gegužės 2012 - 12:36
QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2012 05 24, 13:33)

Viską išsisaugojau biggrin.gif Dėkoju 4u.gif
Atsakyti