Sveikos. Jau esu uždavinėjusi čia klausimus ir esu gavusi atsakymu. Bet susikaupė dar daugiau neaiškumų, todėl tikiuosi, kad žinančios mamos padės man juos išsiaiškinti.
Auginu vaiką viena. Vaiko tėvas gimimo liudijime neįrašytas.
Dabar oficialiai aš dirbu 0,5 etato ir gaunu 0,5 minimalios algos. Gaunu 156 litus socialinę pašalpą vaikui. Na ir nemokamus pietus bei pašalpą mokyklinėms reikmėms.
1. Tėtis mūsų atsirado
Manau, kad sutiks patvirtinti tėvystę. Kas tai turi patvirtinti? Notaras? Tiesiog abiems ten eiti ir rašyti sutikimą? Po to su notaro raštu ten, kur išduos naują gimimo liudijimą? Ar teisingai galvoju?
2. Dėl alimentų priteisimo.
QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2012 02 28, 11:48)
Man sutartį surašė advokatė. Galima kreiptis į nemokamą(jei priklauso), kadangi norėjau greičiau, susiradau kas už pinigus greitai ją surašė(per vieną dieną ir pigiau nei internetiniai teisininkai), po to ją pati nunešiau į teimą su papildomomis dokumentų kopijomis ir pažymomis. Patvirtino 2 savaičių laikotarpyje. Nešiau į apylinkės teismą.
Gal galima kontaktus tos advokatės
Kiek kainuoja tokios paslaugos (galite į až)? Kokius dar dokumentus reikia nešti į teismą, alimentų priteisimui (šitus reikalus reikės tvarkyti, kaip aš galvoju, po to kai patvirtinsim tėvystę?). Kur Vilniuj apylinkės teismas yra ( va ką reiškia neturėti reikalų su tokiom institucijom
nieko nežinau). Ir kiek teismo paslaugos kainuoja?
3. Tarkim viską susitvarkau ir priteisia alimentus 400 Lt. Tai mano pajamos oficialios gausis : alga 363Lt+alimentai Lt400=763 Lt. Ar kompensacija už šildymą man priklausys (gyvenam dviese su dukra). Kaip ta kompensacija skaičiuojasi? Kokia apytiksliai suma man gautųsi?
O socialinės pašalpos vaikui 156 lt jau tikriausia nebegaučiau? O su vaiko maitinimu mokykloje ir kanc. prekėmis kaip? O gal kas nors dar priklausytų?
Kiek prirašiau
Tikiuosi padėsite susigaudyti šituose labirintuose.