Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(izabelec @ 2012 01 26, 13:00)
Tikras kosmaras,kaip zmogui isgyventi,i tokius atvejus turetu kaipnors atsizvelgti ir kitaip vertint situacija  verysad.gif

Na gal kokia vienkartine pasalpa ir galetu pameginti paprasiti.
Atsakyti
QUOTE(izabelec @ 2012 01 26, 12:00)
Tikras kosmaras,kaip zmogui isgyventi,i tokius atvejus turetu kaipnors atsizvelgti ir kitaip vertint situacija  verysad.gif

Na taip valdzios toki durni istatymai kartais. Va as su 3 vaikais gyvenu tik is 156. Vasariui visai 0,nes neturiu pinigu nuvaziuot iki socialinio. Ir visa tai tik del to,kad vyko skyrybos. Na jau sausio 23diena skaite nutarti,kuris isigalios po men. Kadangi tevas nemoka ne laikinu,ne jokiu kitu alimentu,tai tik tada kai paduosiu anstoliui galesiu soc.pasalpa ir kompensacijas tvarkytis. Nezinau ar istversiu dar tiek be pinigu,su kruva skolu ir problemu.
Atsakyti
o kaip manot, gal man eiti pas advokata del tevystes ieskinio, socialiniam sake, kad bent jau butu popierius is advokato, kad ieskoma tevo, bet jei as tik varda zinau....neisivaizduoju, kaip valstybei nesuvirpa sirdis priimant tokius istatymus, tegul gaudo tas kurios vaikus po konteinerius meto, o cia zlugdo mamas, kurios is paskutiniuju stengiasi, o dar sildyma brangina, kompensacijas nuima, ir paskui rekia, kad savizudziu daugeja...............zinau, gal atrodo kad as pati kalta, bet zinojau nuo pat pastojimo, kad sunu auginsiu viena, ir nekaltos moterys, kad tokie jau tie vyrai bailiai.ar niekas nesate su sia problema susidure, gal yra kokia iseitis?negaliu net uzmigt ramiai....
Atsakyti
QUOTE(orchideja25 @ 2012 01 27, 10:42)
o kaip manot, gal man eiti pas advokata del tevystes ieskinio, socialiniam sake, kad bent jau butu popierius is advokato, kad ieskoma tevo, bet jei as tik varda zinau....neisivaizduoju, kaip valstybei nesuvirpa sirdis priimant tokius istatymus, tegul gaudo tas kurios vaikus po konteinerius meto, o cia zlugdo mamas, kurios is paskutiniuju stengiasi, o dar sildyma brangina, kompensacijas nuima, ir paskui rekia, kad savizudziu daugeja...............zinau, gal atrodo kad as pati kalta, bet zinojau nuo pat pastojimo, kad sunu auginsiu viena, ir nekaltos moterys, kad tokie jau tie vyrai bailiai.ar niekas nesate su sia problema susidure, gal yra kokia iseitis?negaliu net uzmigt ramiai....

Bandyk kreiptis i nemokama teisine pagalba gyventojams(turi duoti nemokama advokata kieno nedideles pajamos) gal ka advokatas pakonsultuos,kazka ligtai seniau esu girdejusi,kad galima per teismus kazkaip ten gauti toki dokumenta,kad nera tevo ir tiek,nes gimimo liudijime nera nei vaiko tevo vardo,netik,kad pavardes g.gif
Atsakyti
Aciu jums LABAI, kaip gera kai yra ko paklausti.....bandysiu pirmadieni eiti pas savivaldybes teisininka, gal kazkas prasvieses.....
Atsakyti
QUOTE(orchideja25 @ 2012 01 24, 18:37)
Sveikutes.Labai prasau aiskios pagalbos, nes atsiduriau beviltiskoje padetyje. Auginu sunu 11 m. viena, gimimo liudijime vietoj tevo bruksnys, kadangi tiesiai sviesiai sakau tai buvo vienos nakties nuotykis, zinojau tik jo varda, suzinojau kad laukiuosi, o jo nebemaciau....Vaikui mano nieko netruksta, myliu ir rupinuosi juo kaip beistengiu, niekada nekildavo problemu su kompensacijomis, bet nuejau sausi prasitesti, tai pasake kad man jos nebepriklauso, kadangi reikia nustatyti tevyste.....uz buta sumoku 740,-, o atlyginimas mano 723,-esu kosmariskoje nezinomybeje ka man daryti, kai nieko apie ji nezinau...............taip, zinau, suklydau, bet vaiko niekur nenumeciau, rupinuosi kiek galiu, ir auginu labai gera zmogu. ACIU uz atsakymus.

Bet nutraukdami kompensacijas ir nepasidomeje kokios pajamos lieka vaiko islaikymui yra pazeidziamos vaiko teises.Kuriose juodu ant balto parasyta,kad vaiko negalima palikt be minimaliu pajamu.As jau kreipiausi i visas imanomas istaigas,laukiu atsakymu.O tai kai pradejau dometis visais siais reikalais,tai man plaukai ant galvos pasisiause.Pasiteiravau del kompensacijos i spc centra,tai gavau atsakyma,kad apgailestaujame,bet jums nebus mokama kompensacija,kol vyks teisminiai tyrimai,
Atsakyti
ta taip, as kai nuejau pas teisininka, jis pasake, na nieko negaliu padaryti, nes tik vardas zinomas, bandykite ieskoti pati....KAIP??? as tik tiek zinau kad kai ateis uz sildyma, man net neuzteks susimoket, o ka vaikams reiks sakyt;((((( galetu skaiciuojant del komp. kai mes esame trys deti ne po 550 , o deti dviems, jei vieno vaiko kliuna tevyste, vistiek man nesigauna net dviem po 550.........ABSURDAS, ne istatymai!!!!! Tik mes NIEKO negalime padaryti, tik stengtis .....stengtis laikytis;(

Papildyta:
QUOTE(grirute @ 2012 02 05, 18:46)
Bet nutraukdami kompensacijas ir nepasidomeje kokios pajamos lieka vaiko islaikymui yra pazeidziamos vaiko teises.Kuriose juodu ant balto parasyta,kad vaiko negalima palikt be minimaliu pajamu.As jau kreipiausi i visas imanomas istaigas,laukiu atsakymu.O tai kai pradejau dometis visais siais reikalais,tai man plaukai ant galvos pasisiause.Pasiteiravau del kompensacijos i spc centra,tai gavau atsakyma,kad apgailestaujame,bet jums nebus mokama kompensacija,kol vyks teisminiai tyrimai,

o kur dar kreipeisi...as net nezinau kur dar kreiptis;(((
Atsakyti
QUOTE(orchideja25 @ 2012 02 06, 13:13)
ta taip, as kai nuejau pas teisininka, jis pasake, na nieko negaliu padaryti, nes tik vardas zinomas, bandykite ieskoti pati....KAIP??? as tik tiek zinau kad kai ateis uz sildyma, man net neuzteks susimoket, o ka vaikams reiks sakyt;((((( galetu skaiciuojant del komp. kai mes esame trys deti ne po 550 , o deti dviems, jei vieno vaiko kliuna tevyste, vistiek man nesigauna net dviem po 550.........ABSURDAS, ne istatymai!!!!! Tik mes NIEKO negalime padaryti, tik stengtis .....stengtis laikytis;(

Papildyta:
o kur dar kreipeisi...as net nezinau kur dar kreiptis;(((

Visur kur imanoma,kur radau elektroninius adresus ten ir rasiau.Sp centras tai tik viena ta pati istatyma atsiuncia ir nieko neaiskina.Bandysiu ryt pas advokate pasiaiskint,pranesiu ka naujo suzinojau.
Atsakyti
sveikos merginos, gal kas gali atsakyti, mergina viena augina dvi mergaites viena 3metuku kita dar ne puses metu, gauna socialine pasalpa, vyro pavarde vaikams nesuteikta, anksciau gaudavo ir kurmalkes( gyvena pas mociute) sy menesi gavo socialines 500lt, ir pasake kad kurmalkes nebepriklauso, pagal koki istatyma nebepriklauso gal kas zinot?
Atsakyti
QUOTE(ramuneki @ 2012 02 09, 13:38)
sveikos merginos, gal kas gali atsakyti, mergina viena augina dvi mergaites viena 3metuku kita dar ne puses metu, gauna socialine pasalpa, vyro pavarde vaikams nesuteikta, anksciau gaudavo ir kurmalkes( gyvena pas mociute) sy menesi gavo socialines 500lt, ir pasake kad kurmalkes nebepriklauso, pagal koki istatyma nebepriklauso gal kas zinot?

Paal nauja,kuris isigaliojo nuo sausio 1 d.,Nes nera nustatyta tevyste vaikams ir ne prisiteisiusi alimentu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 09 vasario 2012 - 12:41
o kur reikia kreiptis pirma del elimentu priteisimo? koks ten procesas?
Atsakyti
Sveikos merginos,

gavau socialinę pašalpą (tiksliau tik mano dukrytė ją gavo) ir vos nenukritau, su dukrele gyvenom ir taip iš 315 ir 97 Lt, o dabar dėl kaži kokių priežasčių tas 315 virto į 301, gal kas gali paaiškinti dėl ko taip galėjo nutikti? Bandžiau ieškoti atsakymo naujame įstatyme, bet niekaip neradau net kažko panašaus į mūsų situaciją, pagal visą įstatymą man susidarė įspūdis, jog turėjom net 350 gaut sad.gif o va ką gavom sad.gif

Mūsų situacija tokia: vaikas turi tėvo pavardę, bet tėvas tik ją davęs pasipustė padus, tėvystė dar nepriteista, nes per dukrytės ligas neturėjau net laiko apie tai pamąstyti.
Atsakyti