Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(br@ske @ 2011 12 08, 01:51)
sveikos mamytes:) gal kuri man patars. jaigu as is vaiko tevo prisiteisiu elimentus,bet be jokiu teismu per notara jis savo noru sutinka moket 200lt ,bet as per notara imanoma be teismu? Gaunam soc ismoka vaikui 315lt ir tuos 97lt. tai jai nunesiu notaro patwirtinta pazyma kad prisiteiseu alimentus seniunijai tai as daugeu nieko negausiu o tik alimentus? Nes pries nestuma nedirbau o mokinaus. pajamu tai negaunu.

bent jau ju puslapi parasyta informacija,kad reikia teismo sprendimo del vaiko islaikimo,nes jei nemokes tetis,galesit kreiptis i vaiku islaikimo fonda.
Atsakyti
Labas vakaras 4u.gif gal kas galit atsakyti ar pagal mano situacija priklauso kazkokios ismokos man arba vaikui. Siuo metu vyksta skyrybos del sutuoktinio kaltes,tai oficialiai esu kaip ir istekejusi,taciau nuo gimimo vaika auginu viena. Gaunu 97,50 Lt per menesi. Iki vaikui gimstant buvau isvykus i uk,ten dirbau ir isejau i dekreta, gimdyti grizau i LT. Dar gaunu ismokas ir vaiku islaikymo fondo, nes vt nemoka nei cento,nors laikinuju alimentu priteista 300 Lt. T.p. gaunu maisto paketus. Ar priklauso dar kas nors? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sesyte @ 2011 12 29, 20:39)
Labas vakaras  4u.gif gal kas galit atsakyti ar pagal mano situacija priklauso kazkokios ismokos man arba vaikui. Siuo metu vyksta skyrybos del sutuoktinio kaltes,tai oficialiai esu kaip ir istekejusi,taciau nuo gimimo vaika auginu viena. Gaunu 97,50 Lt per menesi. Iki vaikui gimstant buvau isvykus i uk,ten dirbau ir isejau i dekreta, gimdyti grizau i LT. Dar gaunu ismokas ir vaiku islaikymo fondo, nes vt nemoka nei cento,nors laikinuju alimentu priteista 300 Lt. T.p. gaunu maisto paketus. Ar priklauso dar kas nors? Aciu  4u.gif

Soc.pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 12 29, 17:51)
Soc.pasalpa.

Gal galite placiau pakomentuoti, kur tureciau kreiptis (i seniunija???) ir kokius dokumentus pristatyti? Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sesyte @ 2011 12 29, 21:18)
Gal galite placiau pakomentuoti, kur tureciau kreiptis (i seniunija???) ir kokius dokumentus pristatyti? Aciu  4u.gif

http://www.supermama...howtopic=796721
sitoj temoj visus atsakimus rasit. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 12 29, 18:28)
http://www.supermama...howtopic=796721
sitoj temoj visus atsakimus rasit.  smile.gif

4u.gif
Atsakyti
4u.gif Sveikos,noerejau paklausti gal kas atsakysit? gyvenu su nesusituokus 2vaikai turi tevo pavarde 1 vaikas mano pavarde,jai sugyventinis suteiktu jai savo pavarde tai ar jisai skaitytusi tevu? blush2.gif vaikui tevyste nenustatyta,ar vistiek saitytusi kad esu vienisa,nes jis nera biologinis tevas?
Atsakyti
SVEIKI,turiu klausimeli,vaiko tevas nenori susitiki ir susitarti geranoriskai del vaiko islaikymo,jei kreipciausi i advokata,gal jie teikia tokias paslaugas ir galima kazkaip oficialiai sudaryti sutarti ir tevui pateikti,ar per notara,nes i mano kalbas jis nekreipia demesio g.gif ,po teismus lakstyti nera nei noro,nei laiko,nei pinigu,gyvenam kaimo vietoveje gauname soc pasalpa,vaikui yra problemu su sveikata,tai kol daktarus apvazinejame,pinigeliu lieka nulis,dekinga buciau,jei kas asmeniskai atsakytu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(dovilasas @ 2012 01 19, 16:17)
SVEIKI,turiu klausimeli,vaiko tevas nenori susitiki ir susitarti geranoriskai del vaiko islaikymo,jei kreipciausi i advokata,gal jie teikia tokias paslaugas ir galima kazkaip oficialiai sudaryti sutarti ir tevui pateikti,ar per notara,nes i mano kalbas jis nekreipia demesio g.gif ,po teismus lakstyti nera nei noro,nei laiko,nei pinigu,gyvenam kaimo vietoveje gauname soc pasalpa,vaikui yra problemu su sveikata,tai kol daktarus apvazinejame,pinigeliu lieka nulis,dekinga buciau,jei kas asmeniskai atsakytu verysad.gif

jei į kalbas nesileidžia, nieko nei notaras, nei advokatas nepadarys, pasiūlys kreiptis į teismą. Eikit nemokamo advokato paprašyt ir pirmyn per teismus. Kai gausit nemokamą advokatą, pinigų niekam nereiks 4u.gif o pašalpėlę abiems bus galimybė gauti, o ne tik vaikui mirksiukas.gif O jei vaikui dar problematiška sveikata, juk jo ir poreikiai didesni, galite jei reikia prašyti ir daugiau alimentų, nei įprastai.
Papildyta:
QUOTE(laimuka1 @ 2012 01 19, 12:09)
4u.gif Sveikos,noerejau paklausti gal kas atsakysit? gyvenu su nesusituokus 2vaikai turi tevo pavarde 1 vaikas mano pavarde,jai sugyventinis suteiktu  jai savo pavarde tai ar jisai skaitytusi tevu? blush2.gif vaikui tevyste nenustatyta,ar vistiek saitytusi kad esu vienisa,nes jis nera biologinis tevas?

nu jei taip įmanoma tik pavardę suteikti, nepripažįstant tėvystės tuomet taip jis nesiskaitytu tėvu, bet aš taip galima neaišku...
Jei vaiko tėvystė nenustatyta, ir jis nori pripažinti jį kaip savo, tereikia pas notarą, surašyti prašymą pripažinti tėvystę, ir duoti vaikui tėvo pavardę.
Atsakyti
Sveikutes.Labai prasau aiskios pagalbos, nes atsiduriau beviltiskoje padetyje. Auginu sunu 11 m. viena, gimimo liudijime vietoj tevo bruksnys, kadangi tiesiai sviesiai sakau tai buvo vienos nakties nuotykis, zinojau tik jo varda, suzinojau kad laukiuosi, o jo nebemaciau....Vaikui mano nieko netruksta, myliu ir rupinuosi juo kaip beistengiu, niekada nekildavo problemu su kompensacijomis, bet nuejau sausi prasitesti, tai pasake kad man jos nebepriklauso, kadangi reikia nustatyti tevyste.....uz buta sumoku 740,-, o atlyginimas mano 723,-esu kosmariskoje nezinomybeje ka man daryti, kai nieko apie ji nezinau...............taip, zinau, suklydau, bet vaiko niekur nenumeciau, rupinuosi kiek galiu, ir auginu labai gera zmogu. ACIU uz atsakymus.
Atsakyti
QUOTE(orchideja25 @ 2012 01 24, 18:37)
Sveikutes.Labai prasau aiskios pagalbos, nes atsiduriau beviltiskoje padetyje. Auginu sunu 11 m. viena, gimimo liudijime vietoj tevo bruksnys, kadangi tiesiai sviesiai sakau tai buvo vienos nakties nuotykis, zinojau tik jo varda, suzinojau kad laukiuosi, o jo nebemaciau....Vaikui mano nieko netruksta, myliu ir rupinuosi juo kaip beistengiu, niekada nekildavo problemu su kompensacijomis, bet nuejau sausi prasitesti, tai pasake kad man jos nebepriklauso, kadangi reikia nustatyti tevyste.....uz buta sumoku 740,-, o atlyginimas mano 723,-esu kosmariskoje nezinomybeje ka man daryti, kai nieko apie ji nezinau...............taip, zinau, suklydau, bet vaiko niekur nenumeciau, rupinuosi kiek galiu, ir auginu labai gera zmogu. ACIU uz atsakymus.

Taip,kaip bebutu gaila,bet tokie jau istatymai,kad jums nieko nepriklauso is valstybes.Vaiko pinigams jus jau perdideli,nes moka tik iki 7 metu,soc.pasalpai jus irgi pakankamai gaunat ant 2-ju zmoniu,kiekvienam iseina po 350 lt,kompensacijos nepriklauso nes nuo sausio menesio pasikeite istatymai,kad jei nenustatyta tevyste,kompensacija nepriklauso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 24 sausio 2012 - 18:15
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 01 24, 19:15)
Taip,kaip bebutu gaila,bet tokie jau istatymai,kad jums nieko nepriklauso is valstybes.Vaiko pinigams jus jau perdideli,nes moka tik iki 7 metu,soc.pasalpai jus irgi pakankamai gaunat ant 2-ju zmoniu,kiekvienam iseina po 350 lt,kompensacijos nepriklauso nes nuo sausio menesio pasikeite istatymai,kad jei nenustatyta tevyste,kompensacija nepriklauso.

Tikras kosmaras,kaip zmogui isgyventi,i tokius atvejus turetu kaipnors atsizvelgti ir kitaip vertint situacija verysad.gif
Atsakyti