QUOTE(dovilasas @ 2012 01 19, 16:17)
SVEIKI,turiu klausimeli,vaiko tevas nenori susitiki ir susitarti geranoriskai del vaiko islaikymo,jei kreipciausi i advokata,gal jie teikia tokias paslaugas ir galima kazkaip oficialiai sudaryti sutarti ir tevui pateikti,ar per notara,nes i mano kalbas jis nekreipia demesio
,po teismus lakstyti nera nei noro,nei laiko,nei pinigu,gyvenam kaimo vietoveje gauname soc pasalpa,vaikui yra problemu su sveikata,tai kol daktarus apvazinejame,pinigeliu lieka nulis,dekinga buciau,jei kas asmeniskai atsakytu
jei į kalbas nesileidžia, nieko nei notaras, nei advokatas nepadarys, pasiūlys kreiptis į teismą. Eikit nemokamo advokato paprašyt ir pirmyn per teismus. Kai gausit nemokamą advokatą, pinigų niekam nereiks
o pašalpėlę abiems bus galimybė gauti, o ne tik vaikui
O jei vaikui dar problematiška sveikata, juk jo ir poreikiai didesni, galite jei reikia prašyti ir daugiau alimentų, nei įprastai.
Papildyta:
QUOTE(laimuka1 @ 2012 01 19, 12:09)
Sveikos,noerejau paklausti gal kas atsakysit? gyvenu su nesusituokus 2vaikai turi tevo pavarde 1 vaikas mano pavarde,jai sugyventinis suteiktu jai savo pavarde tai ar jisai skaitytusi tevu?
vaikui tevyste nenustatyta,ar vistiek saitytusi kad esu vienisa,nes jis nera biologinis tevas?
nu jei taip įmanoma tik pavardę suteikti, nepripažįstant tėvystės tuomet taip jis nesiskaitytu tėvu, bet aš taip galima neaišku...
Jei vaiko tėvystė nenustatyta, ir jis nori pripažinti jį kaip savo, tereikia pas notarą, surašyti prašymą pripažinti tėvystę, ir duoti vaikui tėvo pavardę.