Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(Achemenida @ 2011 11 07, 12:27)
jau susipainiojau,ka daryt.darbe planavau iki 3 metu pratesti VPA,bet ,vel gi ,kyla klausimas,ar as galiu pratesti ar negaliu,kas nors tai tikrai dirba vietoj manes,manau,kad neatleis to zmogaus taip staiga.

Papildyta:
O,jeigu negaliu,tai tada reikes rasyt pareiskima,kad iseinu,nes jau nebus galimybes dirbt iki 21val.,kadangi tai ne ju rupestis,jog as nespesiu i darzeli.tada eiciau i darbo birza,kol ka nors rasciau..bet,jeigu ten mokes maziau ,negu 600lt,tai neisivaizduoju..
Papildyta:
hm,paskambinau i darzeli,pasake,kad ,jeigu tevas irasytas i gimimo liiudijima,tai jokia vienisa mam esiskaitau ir stovesiu bendroj eilej,zodziu,kaip ir galima buvo tiketis-nera vietu...

Kodel jus negalit pratesti VPA iki 3 metu,laisvai galit.O birza daugiau 650 lt nemokes,bet vistiek sis bei tas,geriau negu trecius metus be cento sedeti.
O del darzelio,tai taip,jus neskaitotes vienisa mama jei vaikas turi tevo pavarde.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 07, 11:57)
Kodel jus negalit pratesti VPA iki 3 metu,laisvai galit.O birza daugiau 650 lt nemokes,bet vistiek sis bei tas,geriau negu trecius metus be cento sedeti.
O del darzelio,tai taip,jus neskaitotes vienisa mama jei vaikas turi tevo pavarde.

as visai pratempciau su darbo birzos 650 lt,bet reikia tiksliai zinot ar jie mokes tokia suma puse metu..
Atsakyti
QUOTE(Achemenida @ 2011 11 07, 13:00)
as visai pratempciau su darbo birzos 650 lt,bet reikia tiksliai zinot ar jie mokes tokia suma puse metu..

Puse metu ne,3 menesius,o paskui 3 menesius kazkiek ten mazina.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 07, 12:01)
Puse metu ne,3 menesius,o paskui 3 menesius kazkiek ten mazina.

O ar privalo darbdavys saugoti ta darbo vieta iki kol sueis tos pratestos VPA
Atsakyti
QUOTE(Achemenida @ 2011 11 07, 13:06)
O ar privalo darbdavys saugoti ta darbo vieta iki kol sueis tos pratestos VPA

taip iki 3 metu turi buti issaugota darbo vieta.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 07, 12:08)
taip iki 3 metu turi buti issaugota darbo vieta.

aaa,mane drauge tikino,kad nieko jis neprivalo saugoti,betkada gali atleisti..aciu jums labai uz atsakymus,reikia viska sau susideliot,kaip ir ka daryt:)

Atsakyti
QUOTE(Achemenida @ 2011 11 07, 13:16)
aaa,mane drauge tikino,kad nieko jis neprivalo saugoti,betkada gali atleisti..aciu jums labai uz atsakymus,reikia viska sau susideliot,kaip ir ka daryt:)

Iki kol vaikui sueis 3 metai jis neturi teises jusu atleisti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 07, 12:22)
Iki kol vaikui sueis 3 metai jis neturi teises jusu atleisti.

smile.gif tai neblogai stazas kaupiasi:)
Atsakyti
QUOTE(Achemenida @ 2011 11 07, 13:24)
smile.gif tai neblogai stazas kaupiasi:)

tai vaiko auginimas,toks pats darbas kaip ir koks vadibininko,net sunkesnis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 11 07, 12:33)
tai vaiko auginimas,toks pats darbas kaip ir koks vadibininko,net sunkesnis smile.gif

:)tai jau tikrai,retas vyras apie tai susimasto.
Atsakyti
QUOTE(Achemenida @ 2011 11 07, 13:16)

As buvau isejusi i darba, kai vaikui buvo 2.8 metai, po menesio grizau VPA, nes daznai serga. Tai gi iki 3 metu galite laisvai prasyti.
Atsakyti
QUOTE(Murlyka @ 2011 08 26, 11:55)
Laba diena, aš turbūt įkyrėsiu tuo pačiu apie ką čia jau tuzinus kartų rašėt, bet noriu tik įsitikinti, kad neklystu.
Taigi, aš vieno vaiko mama. Su jos tėvu kartu negyvenam, susituokę nebuvom, gimimo liudijime tėvo pavardė įrašyta, žodžiu tėvystę savanoriškai pripažino (vaiką myli,retai bet lanko, perka dovanėles), atskirai pinigų neskiria (ar tą išlaikymą reikia kaip nors įformint?). Taigi ar čia skaitosi, kad padeda vaiką išlaikyt ar ne? Nes kažkokių alimentų reikalaut man gėda kol matau, kad pats darbo neturi arba ilgai jame neišsilaiko (pats kaltas aišku).
Ką tik pasibaigė 2 m vaiko auginimo atostogos. Paskutinę išmoką gavau rugpjūčio 13-14d. Iš darbo išėjau rugpjūčio 18d., nes pakeičiau gyvenamąją vietą. Kol kas kito neturiu (turėsiu tik spalį, kai Norfa baigs rekonstrukciją, užtikrino, kad paskambins), taigi kol kas praktiškai neturiu iš ko gyvent.
Rugsėjį dukrą leidžiu į darželį. Kiek supratau kainą teks mokėt pilną, nors ji ne kosminio dydžio.
Kažkaip gėda man eit klaust ar kas priklauso ar ne, nes įsivaizduoju, kad vargu bau...  Šiandien į darbo biržą ketinu eit užsiregistruot gal ką pasiūlys, nors tikimybė menka.
Pakomentuokit, ar nesuklydau kur. Ačiū.

Laba diena, dar kartą.
Pasimečiau, tiesą sakant, šiuose socialinių reikalų labirintuose.
Naujienos tokios: Spalį Norfoje neįsidarbinau (senelis atsisakė anūkę nuvežt-parvežt iš darželio ir pabūt su ja iki 19:40) darbo teko atsisakyt, užtat stoviu darbo biržoje (dirbau viešuosius Ligoninėje-valytojavau nuo 09.12 iki 11.09 alga į rankas buvo 09-353Lt, 10-582Lt ir 11-323Lt, rugsėjį-spalį vaikas susirgo, todėl teko biuletenį imt, pinigų už jį gavau 82 Lt, nesiskundžiu), spalį 432 Lt iš VSDFV dar, nelabai aišku už ką čia... Dabar gi po pakartotinio apsilankymo DB vėl atvykt tik gruodį, pašalpą iš biržos gavau už keletą (kaip suprantu) dienų nuo prisiregistravimo DB pradžios iki viešųjų pradžios-195 Lt. Gaunu vaikui 52Lt iš savivaldybės.
Naujienos iš tėvo tokios: pagaliau dirba, algos dar negavo turbūt, žada atidaryt sąskaitą vaikui ir ten pervedinėt kažkokią pinigų suma, neva mokslams ar pan.
Tai skaitysis kaip alimentai? Ar būtinai reikia per teismą jį suriest?smile.gif Nežinau ar dėl kokių nors pašalpų apsimoka kreiptis... Gyvenu pas tėvus, nors šeima mano atskira. Ar kreipdamasi dėl mokesčio už darželį kompensacijos galiu ką nors pešt?
(Daug prirašiau, tik noriu, kad būtų aiškus vaizdas.)
Atsakyti