Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(Hmmm... @ 2009 10 03, 16:00)
Tai kad apie tau jau kalbėta. Skyrybos ir/arba priteistas išlaikymas vaikui. Atspirties taškas.

tai temoje tai ir aptarta...
reiškia kol tėvo nepaduosiu į teismą ir neprisiteisiu alimentų- vieniša nebūsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2009 10 03, 23:16)
tai temoje tai ir aptarta...
reiškia kol tėvo nepaduosiu į teismą ir neprisiteisiu alimentų- vieniša nebūsiu smile.gif

Jūs turit problemų su teksto suvokimu...

Juk jau rašiau - vieniša mama būsit tuomet, kai vaiko tėvas numirs arba atlikinės bausmę. Viskas...
O vieniša tai tikriausiai jau esat...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Medinis: 04 spalio 2009 - 07:27
QUOTE(astaxa @ 2009 09 04, 15:32)
nežinau kas esu..  g.gif

Kauno rajono seniūnija į tą klausimą neatsakė kai ėjau tvarkytis vaiko pinigėlių..
Deklaruojant pajamas- taip pat neaišku.
Dėl darželio- sako nevieniša..
Imant paskolą- vieniša...  doh.gif

nieko nebesuprantu.
Vaiko Tėvas gimimo liudijime yra. Susituokę nebuvom, bendro ūkio nevedam. Per teismus nesibylinėjam.

doh.gif

reikia teismo sprendimo, kuriame nustatyta vaiko gyvenamoji vieta su vienu iš tėvų- šiuo atveju- su jumis, kai kur dar reikalauja, kad ir išlaikymas būtų nurodytas, o tai liudija apie tai, kad vaiką auginate ne su vaiko tėvu. Atšviesto teismo sprendimo reikia tvarkantis pašalpas, taip pat darbovietėje dėl NPD.
P.S. pas mane taip pat Kauno rajono seniūnija smile.gif
Papildyta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ravesa: 04 spalio 2009 - 13:59

o jei mano vaiko tevas (mes nesusituoke) dirba jau kelinti metai uzsienyje, o as cia lietuvoje. ir jei as nueiciau i seniunija (kaip cia viena panele rase) ir ji surasytu popierius jog as tikrai viena auginu, tai gal tada buciau kaip vienisa mama?
Atsakyti
QUOTE(JaunaDvynukuMamyte @ 2009 09 09, 10:31)
Manau taip, kad tapti vienisa - reikia teva duoti i teisma ir prisiteisti alimentus, tada tikriausiai skaitysis kad vaika auginate viena. Pas pazystama ta pati situacija. abu vaiku tevas yra irasytas liudijime, taciau is jo jokios naudos, nei jis padeda, nei reikia jam vaiku. Aisku aplanko kartais. Na nezinau, geriau bandykit gal kreiptis i ekspertus. Jie geriau patars.

padavus i teisma vienisa netapsi, nes vaikas turi teva ir jis teismo keliu arba savo noru PRIVALO islaikyti savo vaikus

QUOTE(linusiaaa @ 2009 10 02, 21:01)
oho idomu paliko ir man g.gif  pas mane db tokia situacija,laukiuos vaikelio,o tevui "krize" paliko mus. esu pasiryzusi auginti vaikuti viena,nes buvau dirbanti tad gausiu dekretines. o tetuko isvis galvojau neklibinti ir nevargti su teismais del alimentu. tai taip iseina,jokiu lengvatu negausim mes verysad.gif

negausi nes tevelys yra, o tu gera sirdele geriau prasai is mokesciu moketoju o ne is to kuris ustaise, aciu nenoriu Tokiu islaikyti

QUOTE(astaxa @ 2009 10 03, 10:05)
kur jūs matot kažkokius kaltinimus?

aš iškėliau teorinį klausimą kaip tapti vieniša mama.. ?

kaip tapti? pasinaudojus vyro sekla ta vyra nuzudyti bigsmile.gif paprasta iki negalejimo

jau rase nekarta negi taip sunku patiketi, as sutinku su valstybes pozicija siuo atveju, tevelis pasiplove dabar jus selpkite mane, duok i teisma prisiteisk vaiko islaikymui, nemokes tevelis mokes valstybe ir fondo

QUOTE(sabalia @ 2009 10 19, 09:38)
o jei mano vaiko tevas (mes nesusituoke) dirba jau kelinti metai uzsienyje, o as cia lietuvoje. ir jei as nueiciau i seniunija (kaip cia viena panele rase) ir ji surasytu popierius jog as tikrai viena auginu, tai gal tada buciau kaip vienisa mama?

vienisa mama tai kai po isprievartavimo pastoja ir pasigimdo (kai policijoj yra pareiksimas) arba tevas mires kitu atveju tevelis kaskur yra ir abu tevai turi vaika islaikyti, nesvarbu kur jis gyvena cia menulyje ar dar kurnors
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 30 spalio 2009 - 11:29
Kabinėjimasis prie žodžių... Vieniša mama, turit omeny, viena auginanti vaiką. Tokios ir esat. Kaip ir aš. O liaudiškai taip ir sakom - vieniša mama.

O kiek kainuos prisiteist alimentus? Advokatas, teismo išlaidos? Ar tai įkandama moteriai su vaikeliu, kuriems reikia išsilaikyti iš 560 Lt per mėnesį?..
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2009 11 07, 01:26)
Kabinėjimasis prie žodžių... Vieniša mama, turit omeny, viena auginanti vaiką. Tokios ir esat. Kaip ir aš. O liaudiškai taip ir sakom - vieniša mama.

O kiek kainuos prisiteist alimentus? Advokatas, teismo išlaidos? Ar tai įkandama moteriai su vaikeliu, kuriems reikia išsilaikyti iš 560 Lt per mėnesį?..

nėra tokios savokos vieniša mama (kol gyvas spermos donoras) , nes yra tėvas...jei patinas pasiplovė valstybė neprivalo išlaikyti

viskas kainuoja tik kodėl mokėti turim mes dirbantieji ir galvojantieji? jei pajamos mazos valstybe skiria advokatus ir žymini sumoka, reikia dometis kaip pagalbos gauti, kad teveli nubausti o ne lengvatu iš mokesčiu mokėtoju
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 10 lapkričio 2009 - 14:17
O ka daryti, jei tevelis atsiranda, pasirodo jisai ir pinigu jau turi ir vaika jau nori pats auginti, nes mama siuo metu "nepajegi" to padaryti? Ka daryti tokiai mamai? Juk pas mus stipresnis tas kas su didesniu pinigu maisu ant peciu vaiksto!!!!
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 11 10, 14:16)
nėra tokios savokos vieniša mama (kol gyvas spermos donoras) , nes yra tėvas...jei patinas pasiplovė valstybė neprivalo išlaikyti
viskas kainuoja tik kodėl mokėti turim mes dirbantieji ir galvojantieji? jei pajamos mazos valstybe skiria advokatus ir žymini sumoka, reikia dometis kaip pagalbos gauti, kad teveli nubausti o ne lengvatu iš mokesčiu mokėtoju

Žinai, aš irgi dirbau, ir mokesčius mokėjau. Ir kas iš to? Pastūgaut visi gali, negi sunku. Man irgi ataskaitų niekas neteikė, kur naudojami mano mokesčiams sumokėti pinigai, ir isterijų dėl to nekėliau.
Ir domėjausi. Advokatų niekas neskiria tokiom bylom. Pirminė konsultacija tik nemokama. O jos metu nesurašomi jokie ieškiniai ir pan.
Jei neturit ką pasakyt, tai ir patylėkit. Jei žmonės ieško patarimo, pagalbos ar gero žodžio, jei negalit to, tai ir nekiškit trigrašio. Nebent malonumą jaučiant dar druskos ant žaizdos žmogui pildama. Fu.

Dar kartą kartoju, "vieniša mama" = viena auginanti vaiką. O viena ir augina (-u). Spermos donoras neaugina.
Papildyta:
QUOTE(Mamukas30 @ 2009 11 10, 15:26)
O ka daryti, jei tevelis atsiranda, pasirodo jisai ir pinigu jau turi ir vaika jau nori pats auginti, nes mama siuo metu "nepajegi" to padaryti?  Ka daryti tokiai mamai? Juk pas mus stipresnis tas kas su didesniu pinigu maisu ant peciu vaiksto!!!!

Vat būtent... Ir niekam neįdomūs nei vaiko, nei motinos interesai. Tik gebėjimas savo valdžią parodyt tam, kas biednesnis.
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2009 11 10, 15:35)
Žinai, aš irgi dirbau, ir mokesčius mokėjau. Ir kas iš to? Pastūgaut visi gali, negi sunku. Man irgi ataskaitų niekas neteikė, kur naudojami mano mokesčiams sumokėti pinigai, ir isterijų dėl to nekėliau.
Ir domėjausi. Advokatų niekas neskiria tokiom bylom. Pirminė konsultacija tik nemokama. O jos metu nesurašomi jokie ieškiniai ir pan.
Jei neturit ką pasakyt, tai ir patylėkit. Jei žmonės ieško patarimo, pagalbos ar gero žodžio, jei negalit to, tai ir nekiškit trigrašio. Nebent malonumą jaučiant dar druskos ant žaizdos žmogui pildama. Fu.

Dar kartą kartoju, "vieniša mama" = viena auginanti vaiką. O viena ir augina (-u). Spermos donoras neaugina.
Papildyta:

Vat būtent... Ir niekam neįdomūs nei vaiko, nei motinos interesai. Tik gebėjimas savo valdžią parodyt tam, kas biednesnis.

ir mes neturime jo auginti deja...nestugauju, ieskok studento kokio kuris mokosi gal pades nemokamai, zinau zmoniu kurie taip gelbejosi ir pavyko, viskas yra imanoma ir nera reikalo reikalauti statuso, yra fondai vaikams kuriu teveliai alimentu nemoka tik reikia susitvarkyti tai o ne statuso noreti

nepilu druskos, jei jautriai reaguojate tai niekuom padeti negaliu
Papildyta:
QUOTE(Mamukas30 @ 2009 11 10, 15:26)
O ka daryti, jei tevelis atsiranda, pasirodo jisai ir pinigu jau turi ir vaika jau nori pats auginti, nes mama siuo metu "nepajegi" to padaryti?  Ka daryti tokiai mamai? Juk pas mus stipresnis tas kas su didesniu pinigu maisu ant peciu vaiksto!!!!

ne tik pas mus, visame pasaulyje taip
Atsakyti
QUOTE(astaxa @ 2009 09 04, 15:32)
nežinau kas esu..  g.gif

Kauno rajono seniūnija į tą klausimą neatsakė kai ėjau tvarkytis vaiko pinigėlių..
Deklaruojant pajamas- taip pat neaišku.
Dėl darželio- sako nevieniša..
Imant paskolą- vieniša...  doh.gif

nieko nebesuprantu.
Vaiko Tėvas gimimo liudijime yra. Susituokę nebuvom, bendro ūkio nevedam. Per teismus nesibylinėjam.

doh.gif

drinks_cheers.gif sugalvojau,paskelbk spaudoje dingo be žinios ,vardas ,pavardė...tegul neatsiranda...ir taip 6 mėnesius ar kiek reika,kad paskelbtu dingusiu,mirusiu -advokatai žino,juk žmonės dingsta...būsi vieniša...gal vaikas našlaičio gaus pašalpą,valstybė mokės...
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2009 11 10, 15:40)
ir mes neturime jo auginti deja...nestugauju, ieskok studento kokio kuris mokosi gal pades nemokamai, zinau zmoniu kurie taip gelbejosi ir pavyko,  viskas yra imanoma ir nera reikalo reikalauti statuso, yra fondai vaikams kuriu teveliai alimentu nemoka tik reikia susitvarkyti tai o ne statuso noreti

Jokio statuso aš nereikalauju.
Ir mano vaiko jūs neauginat.
O dėl pinigų, aš mokėjau mokesčius, ir neverkiau, kad mano sumokėti pinigai panaudoti skurstančiai motinai su vaikais paremti, kad ir kokia forma ta parama būtų, ar vaikui pamaitinti, ar dar kam nors.
Nereikia aiškinti, kad JŪS mokate už mane ir mano, ar bet kurios čia parašusios, vaiką. Kai aš dirbau ir mokėjau, tai kur tada ėjo tie pinigai? Mokėjo kažkam kitam iš tuo metu sukauptų pinigų. Lygiai taip, kaip dabar pensininkams mokama iš lėšų, surenkamų iš dabar dirbančių (dar pradėkit pensininkams aiškinti, kad JŪS juos išlaikot biggrin.gif ), o ne tada, kai jie dirbo. Sodra nedėjo į kojinę ir nelaikė tų kupiūrų būtent tam asmeniui, kuris tą kurpiūrą savo laiku sumokėjo. Pinigai juda.
O jums ką, piniginė paplonėja, jei neduok Die, kokia vargšė moteris pašalpos išsiprašo?
Linkiu jums, kad niekada nepakliūtumėt į situacją, kai pati turėsit eit ir maldaut, o jums kažkas aiškins tai, ką jūs kalbate mums dabar. Sotus alkano neužjaučia.
Atsakyti