Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(Achemenida @ 2011 10 27, 21:18)
Sveiki!:) vakar perskaiciau,kad valstybe duoda tokia vienkartine paslapa,tik vat kilo kklausimas,kokiais atvejais ji skiriama,kurie asmenys gali ja gauti ir,kokio dydzio ji buna?smile.gif

Esu gavusi tokią vienkartinę pašalpą,ją paskiria soc. skyriuje vieną kartą per metus. Skiria tuomet,jei jūs patiriate kažkokių ypatingų išlaidų,bet tai jūs turite motyvuoti,pateikdami visokius popiergalius... Pvz. mano vaikui išrašė akinius, tai nunešiau receptą ir jau sumokėtus kvitelius, buvau mokėjusi 200 lt, jie kompensavo 150 lt. Kokia didžiausia suma būna net nežinau, bet lyg sakė iki 300 lt.
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 27, 22:11)
Esu gavusi tokią vienkartinę pašalpą,ją paskiria soc. skyriuje vieną kartą per metus. Skiria tuomet,jei jūs patiriate kažkokių ypatingų išlaidų,bet tai jūs turite motyvuoti,pateikdami visokius popiergalius... Pvz. mano vaikui išrašė akinius, tai nunešiau receptą ir jau sumokėtus kvitelius, buvau mokėjusi 200 lt, jie kompensavo 150 lt. Kokia didžiausia suma būna net nežinau, bet lyg sakė iki 300 lt.

o,kas gali i tokia pasalpa pretenduot?turi buti tam tikras pajamu vidurkis,ar kaip?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Achemenida @ 2011 10 27, 23:49)
o,kas gali i tokia pasalpa pretenduot?turi buti tam tikras pajamu vidurkis,ar kaip?smile.gif

Socialiai remtini, o gal ir tie, kas gauna kompensacijas g.gif
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 28, 07:11)
Socialiai remtini, o gal ir tie, kas gauna kompensacijas  g.gif

o tai kompensacijas gali gauti ir tie,pas ka gaunasi daugiau ,negu 525lt.
Atsakyti
QUOTE(Achemenida @ 2011 10 28, 09:15)
o tai kompensacijas gali gauti ir tie,pas ka gaunasi daugiau ,negu 525lt.

Taip, gali ir ne tik 525, bet ir didesnes sumas gaunantys gali gauti kompensacijas vandeniui,šildymui...
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 28, 19:17)
Taip, gali ir ne tik 525, bet ir didesnes sumas gaunantys gali gauti kompensacijas vandeniui,šildymui...

tai tada iseina,kad galeciau pretenduot i ta vienkartine pasalpa?esu vienisa mama,turiu 1 vaika,siuo metu vaiko prieziuros atostogose,nors pagal pajamas gaunasi daugiau,negu 525?
Atsakyti
QUOTE(Achemenida @ 2011 10 28, 20:49)
tai tada iseina,kad galeciau pretenduot i ta vienkartine pasalpa?esu vienisa mama,turiu 1 vaika,siuo metu vaiko prieziuros atostogose,nors pagal pajamas gaunasi daugiau,negu 525?

Jei gyvenat nuosavam būste,galite kreiptis dėl kompensacijų, ir pasiklausit kaip su ta vienkartine pašalpa, tik,aišku,turite turėti konkrečias išlaidas, o ne paprasčiausią pasakymą, kad neužtenka pinigų.

Beje girdėjau, kad žada suteikti kompensacijas ir nuomuojantiems butus, tik reikės turėti normalias sutartis su nuomotojais ir jos turi būti patvirtintos (įtariu pas notarą g.gif )
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 10 29, 13:21)
Jei gyvenat nuosavam būste,galite kreiptis dėl kompensacijų, ir pasiklausit kaip su ta vienkartine pašalpa, tik,aišku,turite turėti konkrečias išlaidas, o ne paprasčiausią pasakymą, kad neužtenka pinigų.

Beje girdėjau, kad žada suteikti kompensacijas ir nuomuojantiems butus, tik reikės turėti normalias sutartis su nuomotojais ir jos turi būti patvirtintos (įtariu pas notarą  g.gif )

:)va cia tai butu super,jei priimtu toki istatyma,labai daug,kam pagelbetu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Achemenida @ 2011 10 28, 20:49)

nemanau kad vienkartine jums skirs,nebent tikrai turit dideliu islaidu(svarbiu),o kompensacija tai galit tvarkitis,jei esat prirasyta bute.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 10 29, 13:35)
nemanau kad vienkartine jums skirs,nebent tikrai turit dideliu islaidu(svarbiu),o kompensacija tai galit tvarkitis,jei esat prirasyta bute.

vat ir man kilo abejoniu del vienkartines pasalpos..
Atsakyti
QUOTE(Achemenida @ 2011 10 29, 14:39)
vat ir man kilo abejoniu del vienkartines pasalpos..

nes vienkartine kiek zinau skyria,nelaimingu atsitikimu atvejeis,jai labai prastai su pinigais,jei reikia labai daug islaidu.O jums vienam zmogui iseina daugiau kaip 525 lt,tai cia normaliai.
http://www.spcentras....php?m=11&l=414
http://www.spcentras...php?m=11&l=5559
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 29 spalio 2011 - 13:58
gaila...o jus gal,ka nors suzinojot,ar yra ta pasalpa vaikams,kurie nepateko i darzeli?
Atsakyti