Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(Ba_Bochka @ 2011 08 17, 07:37)
Sveiki, norejau paklausti ar issiskyrusi mama skaitosi vienisa? Koks yra statusas? ar priklauso kokios nors lengvatos? Didesnis neapmokestinamas minimumas ar papildomos atostogu dienos?

Aciu labai uz atsakyma  4u.gif

kiek žinau didesnis neapmokestinamas minimumas yra, berods 100 Lt daugiau nei kad apskritai ir tuo pačiu 50 lt daugiau nei kad pilnai šeimai vieną vaiką turint. Bet negaliu garantuoti 100 proc., kokia buhalterė geriau pasakytų.
Atsakyti
Man kilo neaiskumu del lengvatu, esu nasle sunus dabar eis i mokykla ir sake kad nepriklauso jokios lengvatos(nemokamas maitinimas ir pinigeliai kurie skiriami pries mokykla kancialiarinem prekem), nors kai ejo i darzeli jam kompensuodavo puse sumos uz darzeli,tai kaip cia suprast darzeli naslaitis o mokykloj jau nebe g.gif
Atsakyti
QUOTE(Preila30 @ 2011 08 25, 11:39)
Man kilo neaiskumu del lengvatu, esu nasle sunus dabar eis i mokykla ir sake kad nepriklauso jokios lengvatos(nemokamas maitinimas ir pinigeliai kurie skiriami pries mokykla kancialiarinem prekem), nors kai ejo i darzeli jam kompensuodavo puse sumos  uz darzeli,tai kaip cia suprast darzeli naslaitis o mokykloj jau nebe g.gif

parama mokinio reikmems isigyti ir nemokami pietus skiriami, jei vienam seimos nariui pajamos nevirsija 525lt (1,5 VRP) (jei savivaldybeje yra nutarimas - tai netekus maitintojo jei nevirsija 700lt (2 VRP)
http://www.socmin.lt...php?-2035752288

ANTRASIS SKIRSNIS
SOCIALINĖ PARAMA MOKINIAMS

5 straipsnis. Lietuvos Respublikos
2009 m. gruodžio 10 d. įstatymo Nr. XI-546
(nuo 2010 m. sausio 1 d.)
(Žin., 2009, Nr. 153-6886)
redakcija
Mokinių teisė į socialinę paramą
1. Mokiniai turi teisę į nemokamą maitinimą ir į paramą
mokinio reikmenims įsigyti, jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos
nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų
(toliau - VRP) dydžio.
2. Kitais savivaldybės, kurioje priimamas sprendimas dėl
socialinės paramos mokiniams skyrimo, tarybos nustatytais
atvejais
(ligos, nelaimingo atsitikimo, netekus maitintojo,
mokiniui iš tris ir daugiau vaikų auginančios ar neįgalių tėvų
šeimos ir kt.), atsižvelgiant į šeimos gyvenimo sąlygas, mokiniai
turi teisę į nemokamą maitinimą, jeigu vidutinės pajamos vienam
šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 2 VRP dydžiai.

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=378089
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 25 rugpjūčio 2011 - 10:55
o kokios turi būti lėšos kad gauti kompensacijas darželiui? aš būsiu išsiskyrusi, tai kiek vienam asmeniui turi būti pinigėlių? ir ar skaičiuojasi alimentai ir tie 97lt? ir kiek vienam asmeniui turi prikalusyti pinigėlių kad gauti pašalpą vaikui?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rūtkė: 25 rugpjūčio 2011 - 14:47
Laba diena, aš turbūt įkyrėsiu tuo pačiu apie ką čia jau tuzinus kartų rašėt, bet noriu tik įsitikinti, kad neklystu.
Taigi, aš vieno vaiko mama. Su jos tėvu kartu negyvenam, susituokę nebuvom, gimimo liudijime tėvo pavardė įrašyta, žodžiu tėvystę savanoriškai pripažino (vaiką myli,retai bet lanko, perka dovanėles), atskirai pinigų neskiria (ar tą išlaikymą reikia kaip nors įformint?). Taigi ar čia skaitosi, kad padeda vaiką išlaikyt ar ne? Nes kažkokių alimentų reikalaut man gėda kol matau, kad pats darbo neturi arba ilgai jame neišsilaiko (pats kaltas aišku).
Ką tik pasibaigė 2 m vaiko auginimo atostogos. Paskutinę išmoką gavau rugpjūčio 13-14d. Iš darbo išėjau rugpjūčio 18d., nes pakeičiau gyvenamąją vietą. Kol kas kito neturiu (turėsiu tik spalį, kai Norfa baigs rekonstrukciją, užtikrino, kad paskambins), taigi kol kas praktiškai neturiu iš ko gyvent.
Rugsėjį dukrą leidžiu į darželį. Kiek supratau kainą teks mokėt pilną, nors ji ne kosminio dydžio.
Kažkaip gėda man eit klaust ar kas priklauso ar ne, nes įsivaizduoju, kad vargu bau... Šiandien į darbo biržą ketinu eit užsiregistruot gal ką pasiūlys, nors tikimybė menka.
Pakomentuokit, ar nesuklydau kur. Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Murlyka @ 2011 08 26, 10:55)
Laba diena, aš turbūt įkyrėsiu tuo pačiu apie ką čia jau tuzinus kartų rašėt, bet noriu tik įsitikinti, kad neklystu.
Taigi, aš vieno vaiko mama. Su jos tėvu kartu negyvenam, susituokę nebuvom, gimimo liudijime tėvo pavardė įrašyta, žodžiu tėvystę savanoriškai pripažino (vaiką myli,retai bet lanko, perka dovanėles), atskirai pinigų neskiria (ar tą išlaikymą reikia kaip nors įformint?). Taigi ar čia skaitosi, kad padeda vaiką išlaikyt ar ne? Nes kažkokių alimentų reikalaut man gėda kol matau, kad pats darbo neturi arba ilgai jame neišsilaiko (pats kaltas aišku).
Ką tik pasibaigė 2 m vaiko auginimo atostogos. Paskutinę išmoką gavau rugpjūčio 13-14d. Iš darbo išėjau rugpjūčio 18d., nes pakeičiau gyvenamąją vietą. Kol kas kito neturiu (turėsiu tik spalį, kai Norfa baigs rekonstrukciją, užtikrino, kad paskambins), taigi kol kas praktiškai neturiu iš ko gyvent.
Rugsėjį dukrą leidžiu į darželį. Kiek supratau kainą teks mokėt pilną, nors ji ne kosminio dydžio.
Kažkaip gėda man eit klaust ar kas priklauso ar ne, nes įsivaizduoju, kad vargu bau...  Šiandien į darbo biržą ketinu eit užsiregistruot gal ką pasiūlys, nors tikimybė menka.
Pakomentuokit, ar nesuklydau kur. Ačiū.

Jums geda, kad jus nepragyvenate, bet vaiko tevui negeda numesti viena-kita dovanele, taciau nepadeti su vaiko islaikymu? Jus is tu dovanu perkate vaikui maista, rubus, vezate jei reikia papildomai pas gydytoja, perkat vaistus, apmokesite jo darzeli? Esate vienisa mama, vaikas gyvena su jumis, todel jums reikia rupintis vaiko interesais visu pirma, o ne buvusiojo ir kokie jo finansai. Tai yra ne jusu bedos! Zmogiskasis gailestis kartais reikalingas, bet kai per daug juo naudojimasi - tas jau naivu ir koktu skaityti, juk jumis tai niekas nepasidomi, ar jus issilaikote, is ko leisite vaika i darzeli? O jo kaina, nors ir "nekosmine" anot jusu, per menesi bus apie 150-200lt.priklausomai nuo jusu miesto...

Taigi, siulau keltis i vaiko islaikymo tema, o paskui i vaiko islaikymo fondo tema.
Sekmes, ir baikit gaileti vyro kuris nesistengia duoti vaikui to, ka duodate jus!
Atsakyti
QUOTE(Rūtkė @ 2011 08 25, 15:46)
o kokios turi būti lėšos kad gauti kompensacijas darželiui? aš būsiu išsiskyrusi, tai kiek vienam asmeniui turi būti pinigėlių? ir ar skaičiuojasi alimentai ir tie 97lt? ir kiek vienam asmeniui turi prikalusyti pinigėlių kad gauti pašalpą vaikui?

http://www.supermama...howtopic=746942
cia yra tema apie darzelius (darzeliui skaiciuojasi ir alimentai ir 97lt)
o jei norite soc. pasalpos vaikui, tai neturi virsyti 350lt/men vienam seimos nariui. (soc. pasalpai skaiciuojasi alimentai, 97 - nesiskaiciuoja)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 26 rugpjūčio 2011 - 13:39
QUOTE(balticgirl @ 2011 08 26, 14:34)
Jums geda, kad jus nepragyvenate, bet vaiko tevui negeda numesti viena-kita dovanele, taciau nepadeti su vaiko islaikymu? Jus is tu dovanu perkate vaikui maista, rubus, vezate jei reikia papildomai pas gydytoja, perkat vaistus, apmokesite jo darzeli? Esate vienisa mama, vaikas gyvena su jumis, todel jums reikia rupintis vaiko interesais visu pirma, o ne buvusiojo ir kokie jo finansai. Tai yra ne jusu bedos! Zmogiskasis gailestis kartais reikalingas, bet kai per daug juo naudojimasi - tas jau naivu ir koktu skaityti, juk jumis tai niekas nepasidomi, ar jus issilaikote, is ko leisite vaika i darzeli? O jo kaina, nors ir "nekosmine" anot jusu, per menesi bus apie 150-200lt.priklausomai nuo jusu miesto...

Taigi, siulau keltis i vaiko islaikymo tema, o paskui i vaiko islaikymo fondo tema.
Sekmes, ir baikit gaileti vyro kuris nesistengia duoti vaikui to, ka duodate jus!

Dėkui smile.gif Nesu naivi, tik įdomu kaip elgtis, kai situacija tokia kokia yra (nėra ji tokia baisi) rolleyes.gif Vadinasi į soc. skyrių vis gi derėtų nueit.
Atsakyti
QUOTE(Ba_Bochka @ 2011 08 17, 07:37)
Sveiki, norejau paklausti ar issiskyrusi mama skaitosi vienisa? Koks yra statusas? ar priklauso kokios nors lengvatos? Didesnis neapmokestinamas minimumas ar papildomos atostogu dienos?

Aciu labai uz atsakyma  4u.gif

QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 08 17, 11:41)
ne, jus nesiskaitote vienisa mama

klistate, sio atveju skaitosi kaip venisa mama. taigi PNPD taikomas 100Lt uz viena vaika) be to priklauso 35 kalendorines dienos atostogu per metus. Kai skambinau i atitinkama institucija sio klausimu, paaiskino taip kad net jei ir istekat antra karta ir jusu antras vyras oficialiia neivaikina jus vaiko tai ir tliau skaitotes vienisa mama.

Bet stai pvz darzelio mokesciui jus jau nesikaitot vienisa mama, ta gi issiskire mokesite pilna kaina, (taip yra nuo praejusu metu, bent jau Kaune)
Atsakyti
Sveiki,esu vienisa mama,vaikelio tevelio nera,siuo metu esu uzsiregistravusi darbo birzoje ir gaunu ismoka iki lapkricio menesio,bet ar veliau butu galima kur kreiptis del socialiniu pasalpu?
Atsakyti
QUOTE(avrill @ 2011 09 26, 12:47)
Sveiki,esu vienisa mama,vaikelio tevelio nera,siuo metu esu uzsiregistravusi darbo birzoje ir gaunu ismoka iki lapkricio menesio,bet ar veliau butu galima kur kreiptis del socialiniu pasalpu?

Tik vaikui mokes 315 lt,nes nara pripazinta tevystes ir nesat prisiteisusi alimentu
Atsakyti
o kiek laiko vaikui mokes ir kur cia kreiptis reikia?
Atsakyti