QUOTE(Murlyka @ 2011 08 26, 10:55)
Laba diena, aš turbūt įkyrėsiu tuo pačiu apie ką čia jau tuzinus kartų rašėt, bet noriu tik įsitikinti, kad neklystu.
Taigi, aš vieno vaiko mama. Su jos tėvu kartu negyvenam, susituokę nebuvom, gimimo liudijime tėvo pavardė įrašyta, žodžiu tėvystę savanoriškai pripažino (vaiką myli,retai bet lanko, perka dovanėles), atskirai pinigų neskiria (ar tą išlaikymą reikia kaip nors įformint?). Taigi ar čia skaitosi, kad padeda vaiką išlaikyt ar ne? Nes kažkokių alimentų reikalaut man gėda kol matau, kad pats darbo neturi arba ilgai jame neišsilaiko (pats kaltas aišku).
Ką tik pasibaigė 2 m vaiko auginimo atostogos. Paskutinę išmoką gavau rugpjūčio 13-14d. Iš darbo išėjau rugpjūčio 18d., nes pakeičiau gyvenamąją vietą. Kol kas kito neturiu (turėsiu tik spalį, kai Norfa baigs rekonstrukciją, užtikrino, kad paskambins), taigi kol kas praktiškai neturiu iš ko gyvent.
Rugsėjį dukrą leidžiu į darželį. Kiek supratau kainą teks mokėt pilną, nors ji ne kosminio dydžio.
Kažkaip gėda man eit klaust ar kas priklauso ar ne, nes įsivaizduoju, kad vargu bau... Šiandien į darbo biržą ketinu eit užsiregistruot gal ką pasiūlys, nors tikimybė menka.
Pakomentuokit, ar nesuklydau kur. Ačiū.
Jums geda, kad jus nepragyvenate, bet vaiko tevui negeda numesti viena-kita dovanele, taciau nepadeti su vaiko islaikymu? Jus is tu dovanu perkate vaikui maista, rubus, vezate jei reikia papildomai pas gydytoja, perkat vaistus, apmokesite jo darzeli? Esate vienisa mama, vaikas gyvena su jumis, todel jums reikia rupintis vaiko interesais visu pirma, o ne buvusiojo ir kokie jo finansai. Tai yra ne jusu bedos! Zmogiskasis gailestis kartais reikalingas, bet kai per daug juo naudojimasi - tas jau naivu ir koktu skaityti, juk jumis tai niekas nepasidomi, ar jus issilaikote, is ko leisite vaika i darzeli? O jo kaina, nors ir "nekosmine" anot jusu, per menesi bus apie 150-200lt.priklausomai nuo jusu miesto...
Taigi, siulau keltis i
vaiko islaikymo tema, o paskui i
vaiko islaikymo fondo tema.
Sekmes, ir baikit gaileti vyro kuris nesistengia duoti vaikui to, ka duodate jus!