Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 19, 16:33)
supratau, dekui uz atsakyma  4u.gif

tik as nelabai tada suprantu ka lemia tas "vienisos mamos" statusas jei del to lengvatu jokiu  g.gif  o vistiek viskas remiasi i finansus  g.gif

Jūs NE VIENIŠA MAMA, nes teisme įrodėt tėvystę ir gaunat alimentus. Jūs - nepilna šeima.
Vieniša, jei vaikas turi mamos pavardę, o tėvas "nežinomas" ir be jokių alimentų.
Vieniša mama gauna tokias pat lengvatas, kaip ir visos šeimos, gaunančios mažas pajamas. Taip kad viskas priklauso nuo pajamų dydžio.
Atsakyti
Sveiki, situacij tokia vaikui 1,8mėn, prieš pusmetį šiektiek dirbau dabar nebe, esu susituokusi, tačiau greit išsiskirsiu, kaip dabar skaitos ar aš esu dekrete ar ar nebe? ar kai išsiskirsiu dar reikės puse metų biržoje stovėti kad gaučiau pašalpą?? nes dabar biržoje nestoviu.. dėkui
Atsakyti
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 07 20, 21:26)
Jūs NE VIENIŠA MAMA, nes teisme įrodėt tėvystę ir gaunat alimentus. Jūs - nepilna šeima.
Vieniša, jei vaikas turi mamos pavardę, o tėvas "nežinomas" ir be jokių alimentų.
Vieniša mama gauna tokias pat lengvatas, kaip ir visos šeimos, gaunančios mažas pajamas. Taip kad viskas priklauso nuo pajamų dydžio.

nu tevyste ir alimentus as prisiteisiau ne per seniausiai, BET IR IKI TOL LENGVATU NEGAVAU JOKIU schmoll.gif tai ir nesuprantu tada to skirstymo a la statusais - pilna seima, nepilna seima, vienisa mama ir pan. jei vistiek viska lemia pajamos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 21, 08:20)
nu tevyste ir alimentus as prisiteisiau ne per seniausiai, BET IR IKI TOL LENGVATU NEGAVAU JOKIU  schmoll.gif tai ir  nesuprantu tada to skirstymo a la statusais - pilna seima, nepilna seima, vienisa mama ir pan. jei vistiek viska lemia pajamos   g.gif

O kaip manot, kokios tai turėtų būti lengvatos?
Senais senais tarybiniais laikais buvo tų lengvatų.
dabar išvis tokio statuso , kaip vieniša mama, norima atsisakyti, nes kūdikėlis ne iš šventosios dvasios atėjo. Tai va, nori valstybė priversti visus tėtušius pripažinti savo vaikus ir priversti juos, kad rūpintųsi palikuonimis. Ir niekam neįdomu, kad tie tėtušiai patys kaip vaikai nevispr.... ir jiem patiem reikia priežiūros ir koks iš jų valkatų išlaikymas... Va kokia aš pikta.
Papildyta:
QUOTE(Rūtkė @ 2011 07 20, 23:27)
Sveiki, situacij tokia vaikui 1,8mėn, prieš pusmetį šiektiek dirbau dabar nebe, esu susituokusi, tačiau greit išsiskirsiu, kaip dabar skaitos ar aš esu dekrete ar ar nebe? ar kai išsiskirsiu dar reikės puse metų biržoje stovėti kad gaučiau pašalpą?? nes dabar biržoje nestoviu.. dėkui

Nežinau kaip jum čia skaitosi. O tai dekretines gaunate? Tačiau galvoju, kad pats laikas jums apsilankyti biržoj, blogiau nebus, nes, jei reiks laukti pusmetį, tai ir kompensacijų žiemą galite negauti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lelijabalta1: 21 liepos 2011 - 20:05
QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 07 21, 21:04)
O kaip manot, kokios tai turėtų būti lengvatos?
Senais senais tarybiniais laikais buvo tų lengvatų.
dabar išvis tokio statuso , kaip vieniša mama, norima atsisakyti, nes kūdikėlis ne iš šventosios dvasios atėjo. Tai va, nori valstybė priversti visus tėtušius pripažinti savo vaikus ir priversti juos, kad rūpintųsi palikuonimis. Ir niekam neįdomu, kad tie tėtušiai patys kaip vaikai nevispr.... ir jiem patiem reikia priežiūros  ir koks iš jų valkatų išlaikymas... Va kokia aš pikta.
Papildyta:

tai o kam tada statusas pvz nasle reikalingas g.gif ? vienisos mamos statusas manau turetu garantuoti mamai saugumo jausma musu valstybej ( nu ir kas, kad ta mama viena sugeba uzdirbti daugiau nei kai kurie sutuoktiniai a la PILNOSE seimose - cia jau ne vienisos mamos beda). Vienisa mama tai nereiskia, kad jinai gauna ar negauna alimentu - mano supratimu tai reiskia tai, kad jinai vaika viena augina ( nors is kitos puses pilna seimu - PILNU seimu lotuliukas.gif - kur vistiek motinos praktiskai vienos augina tuos vaikus - tai gal ir nera didelio skirtumo g.gif ) , tik tiek , kad as tada tu statusu klijavimo nesuprantu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 22, 08:23)
tai o kam tada statusas pvz nasle reikalingas  g.gif  ? vienisos mamos statusas manau turetu garantuoti mamai saugumo jausma musu valstybej ( nu ir kas, kad ta mama viena sugeba uzdirbti daugiau nei kai kurie sutuoktiniai a la PILNOSE seimose - cia jau ne vienisos mamos beda). Vienisa mama tai nereiskia, kad jinai gauna ar negauna alimentu - mano supratimu tai reiskia tai, kad jinai vaika viena augina ( nors is kitos puses pilna seimu - PILNU seimu  lotuliukas.gif  - kur vistiek motinos praktiskai vienos augina tuos vaikus - tai gal ir nera didelio skirtumo  g.gif ) , tik tiek , kad as tada tu statusu klijavimo nesuprantu  g.gif

Yra statutas - asmuo vienas auginantis vaiką. O vienišos mamos buvo anksčiau, kai nesusituokusios mamos pagimdžiusios vaikus nenurodydavo tėvo, gyvendavo nesusituokusios ir pan. ir taip tapdavo "vienišomis mamomis" o valstybė joms mokėjo, jeigu neklystu -250 Lt į mėn. Vyrui (tėvui) nebuvo jokios atsakomybės, ypač išlaikyti savo vaiką. Kagandi LR Konstitucijije numatyta, kad tėvai turi išlaikyti savo vaikus iki pilnametystės, o ne mokesčių mokėtojai išlaikyti vienišų mamų vaikus - vienišos mamos statusas panaikintas ir vienišoms mamos pasiūlyta kreiptis į tesimus, kad išsieškotų iš tėvų išlaikymą vaikams (alimentus). Daugelis mamų žinojo kas jų vaikų tėvai, bet tiesiog tai buvo patogiau. Kad, vaikas neturi tėvo (o būna ir taip) - irgi konstatuoja teismas, mamos prašymu. Todėl dabar naudojamas statusas - asmuo vienas auginantis vaiką, nepriklausomai nuo išlaikymu (t.y. nesvarbu ar vaikas gauna išlaikymą (alimentus) iš kito tėvo, ar ne)
Našlys - irgi asmuo vienas auginantis vaiką (vaikus).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AsJa: 22 liepos 2011 - 09:04
QUOTE(AsJa @ 2011 07 22, 10:01)
Yra statutas - asmuo vienas auginantis vaiką. O vienišos mamos buvo anksčiau, kai  nesusituokusios mamos pagimdžiusios vaikus nenurodydavo tėvo, gyvendavo nesusituokusios ir pan. ir taip tapdavo "vienišomis mamomis" o valstybė joms mokėjo, jeigu neklystu -250 Lt į mėn. Vyrui (tėvui) nebuvo jokios atsakomybės, ypač išlaikyti savo vaiką. Kagandi LR Konstitucijije numatyta, kad tėvai turi išlaikyti savo vaikus iki pilnametystės, o ne mokesčių mokėtojai išlaikyti vienišų mamų vaikus - vienišos mamos statusas panaikintas ir vienišoms mamos pasiūlyta kreiptis į tesimus, kad išsieškotų iš tėvų  išlaikymą vaikams (alimentus). Daugelis mamų žinojo kas jų vaikų tėvai, bet tiesiog tai buvo patogiau.  Kad, vaikas neturi tėvo (o būna ir taip)  - irgi konstatuoja teismas, mamos prašymu.  Todėl dabar naudojamas statusas - asmuo vienas auginantis vaiką, nepriklausomai nuo išlaikymu (t.y. nesvarbu ar vaikas gauna išlaikymą (alimentus) iš kito tėvo, ar ne)
Našlys - irgi asmuo vienas auginantis vaiką (vaikus).

taip pat tos atsakomybes nera ir dabar, kol teismas tos atsakomybes neipareigoja thumbup.gif kaip anksciau taip ir dabar, nezinau kada cia valstybe vienisom mamom ka mokejo, senai turbut labai, nes vaikui mano jau septinti metai - bet uz tai, kad vaiko tevas nebuvo irasytas gimimo liudijime is valstybes negavau papildomai nei vieno cento g.gif
O tai tas asmuo, vienas auginantis vaika kazkokiu lengvatu, privilegiju ar kazkokiu kitu geriu turi ar ne siai dienai ?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 22, 11:12)
taip pat tos atsakomybes nera ir dabar, kol teismas tos atsakomybes neipareigoja  thumbup.gif  kaip anksciau taip ir dabar, nezinau kada cia valstybe vienisom mamom ka mokejo, senai turbut labai, nes vaikui mano jau septinti metai - bet uz tai, kad  vaiko tevas nebuvo irasytas gimimo liudijime is valstybes negavau papildomai nei vieno cento  g.gif
O tai tas asmuo, vienas auginantis vaika kazkokiu lengvatu, privilegiju ar kazkokiu kitu geriu turi ar ne siai dienai ?

tas pats viskas kas ir pilnos seimos,nebent darbe,papildomas laisvadienis.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 22, 11:18)
tas pats viskas kas ir pilnos seimos,nebent darbe,papildomas laisvadienis.

trumpai ir aiskiai - aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 22, 11:12)
taip pat tos atsakomybes nera ir dabar, kol teismas tos atsakomybes neipareigoja  thumbup.gif  kaip anksciau taip ir dabar, nezinau kada cia valstybe vienisom mamom ka mokejo, senai turbut labai, nes vaikui mano jau septinti metai - bet uz tai, kad  vaiko tevas nebuvo irasytas gimimo liudijime is valstybes negavau papildomai nei vieno cento  g.gif

Mokėjo, nu gal prieš kokius 7 metus, be to kad gauti kažkokias išmokas reikia prašymus rašyti. Lengavtų yra, bet.. nu pavyzdžiui pasirinkti atostogų laiką, priklauso 35, o ne 28 dienos atostogų. Darbo kodekse dar ten yra dėl, pamaininio darbo ir pan.
Atsakyti
Sveiki, norejau paklausti ar issiskyrusi mama skaitosi vienisa? Koks yra statusas? ar priklauso kokios nors lengvatos? Didesnis neapmokestinamas minimumas ar papildomos atostogu dienos?

Aciu labai uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ba_Bochka @ 2011 08 17, 07:37)
Sveiki, norejau paklausti ar issiskyrusi mama skaitosi vienisa? Koks yra statusas? ar priklauso kokios nors lengvatos? Didesnis neapmokestinamas minimumas ar papildomos atostogu dienos?

Aciu labai uz atsakyma  4u.gif

ne, jus nesiskaitote vienisa mama
Atsakyti