Laba,
Gal kas pades, nes tikslios info niekur nerandu, vis skirtinga info pateikiama
Noriu susitvarkyti vienišos mamos statusą. Esame nesusituokę, bet vaikas turi tėčio pavardę. Nuo ko pradėti? Darželyje klausti kokių dokumentų reikia dėl mokesčio sumažinimo nenoriu, geriau iš karto atnešti viską. Kokius dokumetus turėčiau pateikti darbdaviui? Pajamos didesnes,todėl į pašalpas nepretenduoju.
QUOTE(lukne1 @ 2011 07 12, 18:33)
Laba,
Noriu susitvarkyti vienišos mamos statusą. Esame nesusituokę, bet vaikas turi tėčio pavardę. Nuo ko pradėti? Darželyje klausti kokių dokumentų reikia dėl mokesčio sumažinimo nenoriu, geriau iš karto atnešti viską. Kokius dokumetus turėčiau pateikti darbdaviui? Pajamos didesnes,todėl į pašalpas nepretenduoju.
reikia prisiteisti alimentus,tada skaititumetes mama viena auginanti vaika.
del darzeliotai reikia ziureti pagal savo savivaldybe miesto arba butent pagal darzeli,ar taiko jie tokias lengvatas.
QUOTE(Rasa___ @ 2011 07 04, 17:15)
Su vaiko tevu esame nesusituoke,gimimo liudijime jis irasytas as gaunu 97lt ir 315lt uz vaika. Jai paduosiu ji ant elementu ir jis savo noru man mokes 150lt ir jai pristatysiu pazyma seniunijai kad moka man elementus vaiko tevas ar tada priklausytu ir man 315lt? Esu moksleive,nedyrbus. Gal kas zinote?
nemanau, kad buna 150lt alimentu net didziausi bomzai prisiteisia maziausiai 250lt-300lt
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 04, 16:19)
taip,tada priklausis ir jums soc.pasalpa tik atims ta suma kuria gausit alimentu ismokes skirtima,t.y jeigu prisiteisit tik 150 lt alimentu,nezinau kodel tiek mazai,tai jums skaiciuos taip (700-150)*0.9=495 lt/men gaudinesit soc.pasalpos.
Man rodos jei alimentai priteisti o ju nemoka, pakanka nusinesti vykdomaji rasta ir per ta laika soc.ismokas mokes neminusuodami, o veliau susitvarkius VIF ismokas ar jau gaunant alimentus, nuskaiciuotu gaunama suma.
Ta prasme cianepataisymas, o papildymas, kad nuo ismoku numinusuos tik realiai gautus pinigelius
QUOTE(balticgirl @ 2011 07 12, 19:29)
Man rodos jei alimentai priteisti o ju nemoka, pakanka nusinesti vykdomaji rasta ir per ta laika soc.ismokas mokes neminusuodami, o veliau susitvarkius VIF ismokas ar jau gaunant alimentus, nuskaiciuotu gaunama suma.
Ta prasme cianepataisymas, o papildymas, kad nuo ismoku numinusuos tik realiai gautus pinigelius
Jeigu mama negaudines alimentu ir nesikreips iskart i VIF,tai jai pasalpa nepriklausis.
Aciu uz info. O prisiteisti - tai per teisma?
QUOTE(lukne1 @ 2011 07 12, 23:33)
Aciu uz info. O prisiteisti - tai per teisma?
na taip
QUOTE(vikosiuks @ 2011 07 12, 19:07)
nemanau, kad buna 150lt alimentu net didziausi bomzai prisiteisia maziausiai 250lt-300lt
buna alimentu ir 130 lt jeigu ka
Papildyta:
visos temos neskaiciau tik idomu man del tu pasalpu, jei as viena auginu vaika ( su vaiko tevu susituoke nebuvom tevyste irodyta teismo metu, alimentai prisiteisti irgi teismo pagalba), vaikas si rudeni eis i pirma klase. ar vaikui priklauso nemokamas maitinimas arba kokia vienkartine ismoka kanceliarinem prekem. seimoje vienam asmeniui kai skaiciuoja pajamas alimentai i ta suma iskaiciuojami?
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 19, 15:11)
buna alimentu ir 130 lt jeigu ka
Papildyta:
visos temos neskaiciau tik idomu man del tu pasalpu, jei as viena auginu vaika ( su vaiko tevu susituoke nebuvom tevyste irodyta teismo metu, alimentai prisiteisti irgi teismo pagalba), vaikas si rudeni eis i pirma klase. ar vaikui priklauso nemokamas maitinimas arba kokia vienkartine ismoka kanceliarinem prekem. seimoje vienam asmeniui kai skaiciuoja pajamas alimentai i ta suma iskaiciuojami?
Papildyta:
taip,alimentai isiskaiciuoja i pajamas,jei nevirsijat zmogui 525 lt,tai galit kreiptis ir del nemokamo maitinimo ir del konceliariniu prekiu.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 19, 16:14)
taip,alimentai isiskaiciuoja i pajamas,jei nevirsijat zmogui 525 lt,tai galit kreiptis ir del nemokamo maitinimo ir del konceliariniu prekiu.
o jei virsija tai galiu nesikreipt , nieko negausiu ?
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2011 07 19, 16:18)
o jei virsija tai galiu nesikreipt , nieko negausiu ?
taip,tada negausit.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 07 19, 16:25)
taip,tada negausit.
supratau, dekui uz atsakyma
tik as nelabai tada suprantu ka lemia tas "vienisos mamos" statusas jei del to lengvatu jokiu o vistiek viskas remiasi i finansus