Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(diana34 @ 2011 05 10, 10:35)
jau skambinausi i socialinu.. susizinojau  ax.gif  .. siuo metu su vaiku gyvename nuosavame bute kuriam ir skaiciuoja kompensacijas... ir jos bus toliau, jei mano turtas, kaip ir rasete , nevirsys nustatytu normatyvu... jei virsytu - nebemoka.
del irodinejimo apie turto isigijima niekas net neuzsimine  g.gif ..nemanau, kad reiktu irodinet...gal man meiluzis nupirko  blush2.gif
soc. pasalpa priklauso nuo pajamu, o ne nuo turimo turto( aisku jis neturi virsyti  normu) .
norejau suzinoti ar nuimtu kompensacijas dabartineje gyvenamojoje vietoje

kompensacijos priklauso ir nuo pajamu ir nuo turto kiekio mirksiukas.gif
jei gaunate soc. pasalpas ir panasiai ir staiga igyjate nekilnojamojo turto- butinai reikes irodineti " kuris meiluzis ir is kur paeme tas pajamas". jei zmogus irgi kokiu soc pasalpu gavejas, nedirbantis ir panasiai- galite buti patraukta baudziamojon atsakomyben mirksiukas.gif (vieninteliai kam nereikia irodineti yra pensininkai, del to visi valdzios zmones savo vardu namu ir neturi- kur tik ziniasklaida nueina- iskart fraze, cia ne mano, mano mamos ir t.t.)...
irodinet reikia del vienos priezasties- kad nesiverciate nelegalia veikla, kad budama bedarbe galite sau leisti isigyti turto, nes pries tai soc skyriui irodinejote, kad santaupu neturite- buna taip, kad nepavykus irodyti- liepia grazinti visus socialinio ismoketus pinigelius...
o soc. darbuotojos apie tai pranesti jums neprivalo- cia ne ju kompetencija... (tai atlieka institucijos, kurioms tai priklauso istirti). juk notarai virsijant 50 000lt suma perkant NT visada pranesa atitinkamoms institucijoms... (nebent butas kainuos jusu broliui 10 000lt)
o del kompensaciju- tai jus galite gauti jas viename bute- galite pasirinkti ar dabartiniame ar naujame (ten kur busite registruota ten ir priklausys, jei senajam bute prisiregistruos kitas zmogus- jis ir gales tada tvarkytiskompensacijas senajam jusu bute)
Atsakyti
QUOTE(dovilasas @ 2011 04 27, 10:06)
turiu ir as klausimeli...
gyvenu su dviem vaikuciais,dukra mokosi pirmoje klaseje,o sunui dar tik metai ir du menesiai,gaunam soc.pasalpa t.y.ja gauna tik vaikai, visos musu pajamos 550lt soc pasalpa 97ltvaiko pinigai ir 125lt elimentai dukrai.gal kas zino,kiek laiko mums dar priklausis soc pasalpa?gyvename kaime vaiku darzelio pas mus nera,isanksto aciu 4u.gif

Pirmiausia siulyciau pradeti nuo kreipimosi i teisma alimetu pasididinimui, kas gaunant 125Lt. yra labai realu ir tikrai Jusu situacijoje butu naudinga. Prisiteisus didesnius alimentus, net jei ju vaiko tevas nemokes, galesite is garantinio fondo gauti po 195Lt., kas jau butu 70 Lt. daugiau per mėnesį (840Lt per metus), nei gaunate dabar. Šiuo metu ,atsižvelgiant į abiejų tėvų turtinę padėtį, galimybes dirbti, vaikų poreikius ir t.t. teismu praktikoje nusistovejes vidutinis 400Lt/men islaikymas vaikui.
Tikrai verta del to pasistengti, kad jums ir vaikuciams butu lengviau.
Tiesa, nepastebejau ,kad butumete parasiusi, ar mazasis vaikutis gauna islaikyma?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juridine_kontora: 21 gegužės 2011 - 13:56
QUOTE(juridine_kontora @ 2011 05 21, 14:54)
Šiuo metu ,atsižvelgiant į abiejų tėvų turtinę padėtį, galimybes dirbti, vaikų poreikius ir t.t. teismu praktikoje nusistovejes vidutinis 400Lt/men islaikymas vaikui.

jau nebe ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ronny @ 2011 05 23, 09:39)
jau nebe  ax.gif

Idomu, o kiek dabar teismas skyria alimentus, jeigu turtine padetis yra sunki, ir kitoje seimoje yra mazametis vaikas? Dabar paskyrta 430 lt, ar kiek galima sumazinti, kiek islaidu bus sitam procesui?
Atsakyti
QUOTE(slavlanta @ 2011 05 23, 16:20)
Idomu, o kiek dabar teismas skyria alimentus, jeigu turtine padetis yra sunki, ir kitoje seimoje yra mazametis vaikas? Dabar paskyrta 430 lt, ar kiek galima sumazinti, kiek islaidu bus sitam procesui?

Visai tikėtina bent jau per pusę sumažinti. Tam reikia surinkti kiek įmanoma daugiau įrodymų, pagrindžiančių, kad Jūsų turtinė padėtis pablogėjo nuo to laiko kai buvo paskirtas išlaikymas. Taigi, išlaidos susideda iš visokių pažymų užsakymo (nes už kiekvieną reikia mokėti), iš papildomų išlaidų (kiek važinėsitės kol viską susirinksite), plius žyminis mokestis, na ir aišku teisininkų pagalbos išlaidos.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ronny @ 2011 06 08, 16:46)
Visai tikėtina bent jau per pusę sumažinti. Tam reikia surinkti kiek įmanoma daugiau įrodymų, pagrindžiančių, kad Jūsų turtinė padėtis pablogėjo nuo to laiko kai buvo paskirtas išlaikymas. Taigi, išlaidos susideda iš visokių pažymų užsakymo (nes už kiekvieną reikia mokėti), iš papildomų išlaidų (kiek važinėsitės kol viską susirinksite), plius žyminis mokestis, na ir aišku teisininkų pagalbos išlaidos....  4u.gif

To ir tykimes, kad per puse gal sumazins. Advokato paslaugos nemokamai ir kitos islaidos kas sieja su antrine teisine pagalba smile.gif O irodymai nuo 2005 m del darbo..Tai kiek vyras uzdirba dabar galime pristatyti is darbovieties, tikrai tokia suma jeigu moketi kas menesi, tai jam net neliktu uz ka gyventi ir musu vaika bent kiek islaikyti.
Atsakyti
QUOTE(Ronny @ 2011 06 08, 16:46)
Visai tikėtina bent jau per pusę sumažinti. Tam reikia surinkti kiek įmanoma daugiau įrodymų, pagrindžiančių, kad Jūsų turtinė padėtis pablogėjo nuo to laiko kai buvo paskirtas išlaikymas.

Taigi jei vyras nori mokėt kuo mažiau alimentų jam tereikia oficialiai pasidaryt minimalią algą... g.gif Kaip maniškis ir pasidarė ko gero unsure.gif .Nors... praktika kartais rodo, kad ir iš bedarbio įmanoma prisiteisti po 400 lt alimentų...
Atsakyti
QUOTE(bumbasi @ 2011 06 15, 14:23)
Taigi jei vyras nori mokėt kuo mažiau  alimentų jam  tereikia  oficialiai pasidaryt minimalią algą...  g.gif  Kaip maniškis ir pasidarė ko gero  unsure.gif .Nors... praktika kartais rodo, kad ir iš bedarbio įmanoma prisiteisti po 400 lt alimentų...

praktika keičiasi. o jei gaudavo normalią algą ir čia bac, minimumas, tai jau ir taip aišku, kad nesąžiningai sužaista. būtent todėl ir yra aiškinamasi kokios tikros priežąstys ir aplinkybės lėmė pajamų sumažėjimą.
Atsakyti
QUOTE(Baružėlė @ 2011 05 01, 08:21)
sveiki. Na atsitiko taip, kad gavau iš biržos siuntimą dirbti viešuosius darbus, bet darbas buvo nuo 7 iki 19, vaiko neturiu kam palikti, darželis dirba iki 18. teko atsisakyti ir mane tiesiog  išbraukė iš biržos, ir dabar iškilo klausimas ar galiu tikėtis soc. pašalpos jei ją gauna tik vaikas...tėvystė nenustatyta alimentai taip pat nepriteisti .ir kaip bus su vaiko pinigais? ačiū 4u.gif

jei pajamos mažos, vaiko pinigus vis tiek gausite. coc pašalpos negausite, nes ten yra puktas, kad jei tėvystė nenustatyta teisę gauti soc. pašalpą turi tik vaikas.
Atsakyti
Gal kas žinote, ar galiu kreiptis dėl vaiko mokyklinio maitinimo, jei dar vyksta skyrybos? Soc.paramos gauti negaliu, nes neatitinku punktų, bet domina kaip būtų su maitinimu? Ar tokiu atveju irgi reikia tų pačių duomenų kaip ir kreipiantis dėl soc.paramos, t.y.abiejų tėvų pajamų arba skyrybų liudijimo?
Ir dar, girdėjau apie vienkartinę paramą vaikam prieš mokyklą, gal kas pasakytų ar irgi neatitiksim reikalavimų? unsure.gif
Atsakyti
Su vaiko tevu esame nesusituoke,gimimo liudijime jis irasytas as gaunu 97lt ir 315lt uz vaika. Jai paduosiu ji ant elementu ir jis savo noru man mokes 150lt ir jai pristatysiu pazyma seniunijai kad moka man elementus vaiko tevas ar tada priklausytu ir man 315lt? Esu moksleive,nedyrbus. Gal kas zinote?
Atsakyti
QUOTE(Rasa___ @ 2011 07 04, 17:15)
Su vaiko tevu esame nesusituoke,gimimo liudijime jis irasytas as gaunu 97lt ir 315lt uz vaika. Jai paduosiu ji ant elementu ir jis savo noru man mokes 150lt ir jai pristatysiu pazyma seniunijai kad moka man elementus vaiko tevas ar tada priklausytu ir man 315lt? Esu moksleive,nedyrbus. Gal kas zinote?

taip,tada priklausis ir jums soc.pasalpa tik atims ta suma kuria gausit alimentu ismokes skirtima,t.y jeigu prisiteisit tik 150 lt alimentu,nezinau kodel tiek mazai,tai jums skaiciuos taip (700-150)*0.9=495 lt/men gaudinesit soc.pasalpos.
Atsakyti