Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

sveiki. Na atsitiko taip, kad gavau iš biržos siuntimą dirbti viešuosius darbus, bet darbas buvo nuo 7 iki 19, vaiko neturiu kam palikti, darželis dirba iki 18. teko atsisakyti ir mane tiesiog išbraukė iš biržos, ir dabar iškilo klausimas ar galiu tikėtis soc. pašalpos jei ją gauna tik vaikas...tėvystė nenustatyta alimentai taip pat nepriteisti .ir kaip bus su vaiko pinigais? ačiū 4u.gif
Atsakyti
Bet vat man irgi įdomu, kaip gali išmesti iš darbo biržos, kai iš tiesų nėra kur to vaikelio padėti... schmoll.gif Aš irgi to paties bijau... Aišku, didelė tikimybė, kad pasiūlyto darbo vis tiek negalėsiu dirbi dėl dabartinės sveikatos, ir kreipsiuosi į gydytojus pažymos, kad negaliu to darbo dirbti, ir tokiu būdu negalės manęs išbraukti, bet tokiu atvejo vis tiek drebu, kaip va jums atsitiko, tai tiesiog nežmoniška. Anksčiau, man atrodo, buvo galimybė atsisakyti kažkokio tai darbo mamoms, lyg ir iki 8 metų auginančioms vaikus, ar kažkas tokio, gal ir klystu... Bet kokiu atveju, toks neatsižvelgimas į situaciją man nesuvokiamas... schmoll.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif noriu jusu paklaust, gal kuri zinosite blush2.gif viena auginu sunu, gauname soc. pasalpa ir kompensacijas uz buta. klausimas : jei mano brolis pirktu buta ir ji uzrasytu mano vardu, tai kaip kazin butu su kompensacija uz vandeni, sildyma ? g.gif ar tai turi kokia itaka?
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2011 05 01, 17:03)
Bet vat man irgi įdomu, kaip gali išmesti iš darbo biržos, kai iš tiesų nėra kur to vaikelio padėti...  schmoll.gif Aš irgi to paties bijau... Aišku, didelė tikimybė, kad pasiūlyto darbo vis tiek negalėsiu dirbi dėl dabartinės sveikatos, ir kreipsiuosi į gydytojus pažymos, kad negaliu to darbo dirbti, ir tokiu būdu negalės manęs išbraukti, bet tokiu atvejo vis tiek drebu, kaip va jums atsitiko, tai tiesiog nežmoniška. Anksčiau, man atrodo, buvo galimybė atsisakyti kažkokio tai darbo mamoms, lyg ir iki 8 metų auginančioms vaikus, ar kažkas tokio, gal ir klystu... Bet kokiu atveju, toks neatsižvelgimas į situaciją man nesuvokiamas...  schmoll.gif

buvau DB, davę siuntimas i darbo, kai nuvažiavau išsiaiškinau kad darba prasideda nuo 6 ryto, pasakiau darbdaviai kad turiu maža vaiko, auginu viena, tai darbdavys pati mane atsisakė ax.gif .
kada grįžau atiduoti lapele konsultante DB, tai paklausiau del išstatimus vienišam mamom su mažo vaiko, man atsake kad patogi grafika gali rinktis tik mamos kurie augino vaikus TIK IKI 3 METU!!!! paskui mums liko tik viena privilegija doh.gif kelios i darba +kelios is darba neturi VIRŠYTI 2 VAL!!!!!!!!!! (kitiems 3 val) ir nesvarbu nuo kada prasideda darbas, kada beigesi, kas vaiko pasiims is darželis doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
vot taip biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos esu susituokusi ir turime vaikelį, su vaiko tėvu nebegyvenu daugiau nei puse metu, ruošiuosi pradėti skirybas, darbo neturiu gaunu tik 97lt už vaiką, ar imanoma kažkaip gauti kokią pašalpą? vaikui pusantrų metukų.
Atsakyti
QUOTE(Rūtkė @ 2011 05 04, 20:54)
Sveikos esu susituokusi ir turime vaikelį, su vaiko tėvu nebegyvenu daugiau nei puse metu, ruošiuosi pradėti skirybas, darbo neturiu gaunu tik 97lt už vaiką, ar imanoma kažkaip gauti kokią pašalpą? vaikui pusantrų metukų.

Galima,bet kol nera skirybu,tai reikes rodyti ir vyro pajamas.
Atsakyti
o jis nei dirba nei biržoje stovi.. o jaigu bus pradėtos skirybos ar tai ką nors reikš? ar reik slaukt kol išskirs
Atsakyti
QUOTE(Rūtkė @ 2011 05 05, 11:28)
o jis nei dirba nei biržoje stovi.. o jaigu bus pradėtos skirybos ar tai ką nors reikš? ar reik slaukt kol išskirs

Man atrodo,kai prisiteisit alimentus,nors dar ir viks skirybu procesas,galesit tvarkitis pasalpa,nes dabar nieko negausit.
Atsakyti
QUOTE(diana34 @ 2011 05 02, 21:27)
sveikos  4u.gif  noriu jusu paklaust, gal kuri zinosite  blush2.gif  viena auginu sunu, gauname soc. pasalpa ir kompensacijas uz buta. klausimas : jei mano  brolis pirktu buta ir ji uzrasytu mano vardu, tai kaip kazin butu su kompensacija uz vandeni, sildyma ?  g.gif  ar tai turi kokia itaka?

jei buta rasytu jusu vardu- tai socialinis traktuotu kaip jusu nuosavybe - reikes irodyti uz kokius pinigelius pirktas butas....
kompensacijos priklausys jei busite su vaiku tame bute registruoti ir jas susitvarkysite...
socialine pasalpa kaip zinia priklauso nuo turto normatyvu, jei nevirsisite- gal ir mokes

beja jus kur kompensacijas norite gauti, naujame bute?
Atsakyti
QUOTE(dovilasas @ 2011 04 27, 10:06)
125lt elimentai dukrai

kodėl tiek mažai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūtkė @ 2011 05 05, 11:28)

as bandziau kadaise tvarkytis pasalpai gauti kol vyko skyrybos , o skirybos vyko 2 su puse metu. doh.gif . Tai liepe atsinesti visus dokumentus, visa skirybu eiga....tris kartus nesiau, danesiau, ir vis pastoviai trukdavo. zodziu visu dokumentu man nepasisieke nusinest, nes tai pas advokate, arba teisme....arba kol atsinesi vienus, tai pasibaigia galiojimo laikas kitu. Dabar issiskirusi. ramiai pridaviau visus dokumentus ir laukiu......jau menesi laiko laukiu smile.gif (ar sulauksiu?)
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 05 05, 12:24)
jei buta rasytu jusu vardu- tai socialinis traktuotu kaip jusu nuosavybe - reikes irodyti uz kokius pinigelius pirktas butas....
kompensacijos priklausys jei busite su vaiku tame bute registruoti ir jas susitvarkysite...
socialine pasalpa kaip zinia priklauso nuo turto normatyvu, jei nevirsisite- gal ir mokes

beja jus kur kompensacijas norite gauti, naujame bute?

jau skambinausi i socialinu.. susizinojau ax.gif .. siuo metu su vaiku gyvename nuosavame bute kuriam ir skaiciuoja kompensacijas... ir jos bus toliau, jei mano turtas, kaip ir rasete , nevirsys nustatytu normatyvu... jei virsytu - nebemoka.
del irodinejimo apie turto isigijima niekas net neuzsimine g.gif ..nemanau, kad reiktu irodinet...gal man meiluzis nupirko blush2.gif
soc. pasalpa priklauso nuo pajamu, o ne nuo turimo turto( aisku jis neturi virsyti normu) .
norejau suzinoti ar nuimtu kompensacijas dabartineje gyvenamojoje vietoje
Atsakyti