Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

Viena auginu du mažamečius vaikus. Vaikai nuo skirtingų tėvų, nebuvau nei su vienu susituokusi, alimentų nesiteisiu ( padeda geranoriškai). Šiuo metu prasitesiau vaiko priežiūros atostogas iki 3 metų. Šiuo metu pajamų 0.
Turiu klausimą - ar priklauso man (ar vaikams) kokia socialinė pašalpa? Gal kompensacija už darželį priklausytų? Gal priklausytų 52 Lt. vaiko pinigai?
Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Audryla @ 2011 04 13, 11:20)
Viena auginu du mažamečius vaikus. Vaikai nuo skirtingų tėvų, nebuvau nei su vienu susituokusi,  alimentų nesiteisiu ( padeda geranoriškai). Šiuo metu prasitesiau vaiko priežiūros atostogas iki 3 metų. Šiuo metu pajamų 0.
Turiu klausimą - ar priklauso man (ar vaikams) kokia socialinė pašalpa? Gal kompensacija už darželį priklausytų? Gal priklausytų 52 Lt. vaiko pinigai?
Ačiū.

Del 52 lt reikia ziureti jusu praeitu metu pajamas,jei vienam neiseina po 525 lt,tai galit kreiptis,taip pat galit kreiptis del soc.pasalpos vaikams,uz abu vaikus gaudinesit 630 lt.Maisto paketai priklausis dar.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 13, 10:24)
Del 52 lt reikia ziureti jusu praeitu metu pajamas,jei vienam neiseina po 525 lt,tai galit kreiptis,taip pat galit kreiptis del soc.pasalpos vaikams,uz abu vaikus gaudinesit 630 lt.Maisto paketai priklausis dar.

Ačiū JOLANCIUK 4u.gif
52 Lt. negausiu, nes praeitu metu pajamos kiekvienam viršijo 525. Čia jau supratau.
O tie 630 Lt, tai kaip suprantu kiekvieman vaikui po 315 Lt. Ar čia bus žiūrima praeitų metų pajamos? Ar paskutinių trijų mėnesių ar net vieno menesio? Gal galite kokia nuorodėlę kuo remiantis aš gaučiau tuos pinigelius. (Noriu nueiti į soc. skyrių jau turėdama info, nes ten tetos buna kartais ne viską žinančios rolleyes.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Audryla: 13 balandžio 2011 - 10:48
4u.gif kaip tik vakar buvau soc.rupyboj,tik pas mane 3 vaikai,mazajam nera dar 3m.pajamos irgi 0 siuo metu,nesusituokus, blush2.gif tai pasake taip,jei teisciaus alimentus priklausytu visos soc,pasalpos...siuo atveju priklauso maisto paketai,nemokamas maitinimas mokykloj,po 150lt abiem vaikams pries rugseji mokykliniam krepseliui,ir dar gausiu po 52lt iki vaikam sueis 18m,tai uz tris vaikus-156lt(po 52lt gausiu,nes praetu metu pajamos,nevirsijo 525lt vienam zmogui)ir viskas,daugiau jokiu pasalpu schmoll.gif kita situacija butu,jei pvz.tetis stovetu darbo birzoj,tada reiktu nest pazyma,ir soc.pasalpa kitokia butu...zodziu geriausia tai teistis alimentus,kad gaut visas soc.pasalpas,taip pasake pati soc.darbuotoja 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(mamka35 @ 2011 04 13, 12:47)
4u.gif kaip tik vakar buvau soc.rupyboj,tik pas mane 3 vaikai,mazajam nera dar 3m.pajamos irgi 0 siuo metu,nesusituokus, blush2.gif tai pasake taip,jei teisciaus alimentus priklausytu visos soc,pasalpos...siuo atveju priklauso maisto paketai,nemokamas maitinimas mokykloj,po 150lt abiem vaikams pries rugseji mokykliniam krepseliui,ir dar gausiu po 52lt iki vaikam sueis 18m,tai uz tris vaikus-156lt(po 52lt gausiu,nes praetu metu pajamos,nevirsijo 525lt vienam zmogui)ir viskas,daugiau jokiu pasalpu schmoll.gif kita situacija butu,jei pvz.tetis stovetu darbo birzoj,tada reiktu nest pazyma,ir soc.pasalpa kitokia butu...zodziu geriausia tai teistis alimentus,kad gaut visas soc.pasalpas,taip pasake pati soc.darbuotoja 4u.gif

ir tuos po 315lt vaikui moketu tuo atveju,jei butu priteisti alimentai...kitu atveju nemoka doh.gif ir dar,vienisa mama skaitosi ta,kurios vaikams nenustatyta tevyste,o viena auginanti vaikus,jei vaikai turi tecio pavarde,nesiskaito kaip vienisa mama blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2011 04 13, 01:40)
Kad ir koks beprasmiškas iš tuščias pastarasis ginčas atrodytų, vis dėlto iškeltu klausimu susidomėjau  smile.gif

nera beprasmiskas jei nors vienai mamai pades mirksiukas.gif
net DB darbuotuoja tuo klausimu nieko issamaus negalejo pasakyti...tik suvedus duomenis pamate kad priklauso ismoka...
Atsakyti
QUOTE(mamka35 @ 2011 04 13, 11:50)
Papildyta:

ir tuos po 315lt vaikui moketu tuo atveju,jei butu priteisti alimentai...kitu atveju nemoka doh.gif ir dar,vienisa mama skaitosi ta,kurios vaikams nenustatyta tevyste,o viena auginanti vaikus,jei vaikai turi tecio pavarde,nesiskaito kaip vienisa mama blush2.gif

Nors ir nepriteisti alimentai,vistiek pasalpa priklauso vaikui.
"Šeima, kuri nėra sudariusi teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir (ar) tėvystės nustatymo nesikreipė į teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ar išlaikymas nebuvo priteistas, turi teisę gauti kompensacijas, o socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai)."
Papildyta:
QUOTE(Audryla @ 2011 04 13, 11:46)
Ačiū JOLANCIUK  4u.gif
52 Lt. negausiu, nes praeitu metu pajamos kiekvienam viršijo 525. Čia jau supratau.
O tie 630 Lt, tai kaip suprantu kiekvieman vaikui po 315 Lt. Ar čia bus žiūrima praeitų metų pajamos? Ar paskutinių trijų mėnesių ar net vieno menesio? Gal galite kokia nuorodėlę kuo remiantis aš gaučiau tuos pinigelius. (Noriu nueiti į soc. skyrių jau turėdama info, nes ten tetos buna kartais ne viską žinančios  rolleyes.gif )

cia paskaitykit
http://www.socmin.lt...php?-1170306460
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 13, 12:59)
Nors ir nepriteisti alimentai,vistiek pasalpa priklauso vaikui.
"Šeima, kuri nėra sudariusi teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir (ar) tėvystės nustatymo nesikreipė į teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ar išlaikymas nebuvo priteistas, turi teisę gauti kompensacijas, o socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai)."
Papildyta:

cia paskaitykit
http://www.socmin.lt...php?-1170306460

kaip tik paklausiau vakar del tos pasalpos,nes buvau skaiciusi-pasake kad nepriklauso,nes nera alimentai priteisti....nesuprantu,tai kas cia klaidina,ar tas straipsnis pasenes,gal kokie p[aketimai ivyko,nezinau g.gif ar soc.darbuotoja atseit nezino,kas priklauso,o kas ne doh.gif
Papildyta:
QUOTE(mamka35 @ 2011 04 13, 13:09)
kaip tik paklausiau vakar del tos pasalpos,nes buvau skaiciusi-pasake kad nepriklauso,nes nera alimentai priteisti....nesuprantu,tai kas cia klaidina,ar tas straipsnis pasenes,gal kokie p[aketimai ivyko,nezinau g.gif ar soc.darbuotoja atseit nezino,kas priklauso,o kas ne doh.gif

doh.gif ale tik dabar isiskaiciau-jei nenustatyta teivyste-tada priklauso ax.gif ,jei nustatyta tevyste,tai teisingai ir pasake,kad nepriklauso schmoll.gif
Atsakyti
Šiandien po pietų nuleksiu į soc. skyrių, pažiūrėsim ką man pasakys dėl tų 315 Lt.

Na pas mane tėvystė tai nustatyta, gimimo liudijime tėvai įrašyti. Tai vadinasi nieko nepriklaysys.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Audryla: 13 balandžio 2011 - 11:16
QUOTE(Audryla @ 2011 04 13, 13:13)
Šiandien po pietų nuleksiu į soc. skyrių, pažiūrėsim ką man pasakys dėl tų 315 Lt.

jei tevystes nera vaikams,tai gausit,taip pat jei priteisti alimentai,irgi gautumet,kitu atveju-ne schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mamka35 @ 2011 04 13, 12:11)
Papildyta:

doh.gif ale tik dabar isiskaiciau-jei nenustatyta teivyste-tada priklauso ax.gif ,jei nustatyta tevyste,tai teisingai ir pasake,kad nepriklauso schmoll.gif

Ne,gi parasyta "Šeima, kuri nėra sudariusi teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir (ar) tėvystės nustatymo nesikreipė į teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ar išlaikymas nebuvo priteistas, turi teisę gauti kompensacijas, o socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai)."
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 13, 13:15)
Ne,gi parasyta "Šeima, kuri nėra sudariusi teismo patvirtintos sutarties dėl vaiko materialinio išlaikymo arba dėl išlaikymo ir (ar) tėvystės nustatymo nesikreipė į teismą arba kreipėsi, bet tėvystė nebuvo nustatyta ar išlaikymas nebuvo priteistas, turi teisę gauti kompensacijas, o socialinę pašalpą turi teisę gauti tik vaikas (vaikai)."

jei moteris nesusituokus,o vaikai turi tecio pavarde,reiskiasi buvo kreiptasi del pavardes nustatymo,ir ji buvo nystatyta....gal ne per teisma,per notara,bet tai neturi reiksmes...todel ta soc.ismoka ir nepriklauso....o prirasyta daug yra,bet visur yra tam tikri niuansai ir pan.negali nueit i soc.rupyba,ir reikalaut-as skaiciau,kad priklauso pasalpa-duokit tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(mamka35 @ 2011 04 13, 12:21)
jei moteris nesusituokus,o vaikai turi tecio pavarde,reiskiasi buvo kreiptasi del pavardes nustatymo,ir ji buvo nystatyta....gal ne per teisma,per notara,bet tai neturi reiksmes...todel ta soc.ismoka ir nepriklauso....o prirasyta daug yra,bet visur yra tam tikri niuansai ir pan.negali nueit i soc.rupyba,ir reikalaut-as skaiciau,kad priklauso pasalpa-duokit tongue.gif

Man duodavo pasalpa vaikui,nors pavarde ir tevo ir mes nesusituoke. g.gif
Bet kai mes ejom tvarkitis kaip seimai,tai tada eme ir jo pajamas ir paskire pasalpa kaip seimai.
Del pavardes tai cia visai kas kita,o ten parasyta,jei nesikreipe i teisma del vaiko islaikimo.Na kiekvienas soc.skyrius savaip aiskina. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 13 balandžio 2011 - 11:28