turi toki klausimeli tevai auginantys vieni vaikus tai skaitos kaip vaiko tevas neirasytas i gimimo liudijima ir vaikui duota mamos pavarde taip?
QUOTE(Rasa___ @ 2011 04 10, 18:02)
turi toki klausimeli tevai auginantys vieni vaikus tai skaitos kaip vaiko tevas neirasytas i gimimo liudijima ir vaikui duota mamos pavarde taip?
Ziurint kur tai reikia,jei del darzelio nuolaidos,tai tevas neturi figuruoti gimymo liudijime,jei taip kazkur,tai gali buti irasitas,tik reikes teistis alimentus,tada skaitisis kad mama viena augina vaika.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 06, 15:11)
Cia jus klaidinat ir nenorit to pripazint
QUOTE(Elentari @ 2011 04 06, 17:43)
Darbo biržoje nėra jokių lengvatų tėvams, vieniems auginantiems vaikus. Aš registravausi tik prieš kelias savaites, tai jau žinau, ką šneku
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 06, 18:08)
o jums neatrodo keista, kad tik jus viena teisi? o visos likusios jums bando paaiskinti kad kalbate niekus...
neturiu laiko cia sedet kasdien, kaip kazkas net neskaiciau visko, kas parasyta.
rasau tik tom kam skirta mano info, nes to nezino 50 % tu kurios gali tom ismokom pasinaudot
Jei jus niekad nesate dirbus, neturit jokio darbo stazo atsistoje i DB gausite minimalia bedarbio pasalpa, nes vaiko prieziura yra uzskaitomas, kaip vieni ar tai du metai darbo stazo (buvot ne vaiko prieziuros atostogos ar kazkaip panasiai, nznau kaip jos tiksliai vadinas, kaip komentuoja cia...) T.y.jus niekur nedirbat, pastojat, pagimdot vaika ir pratupeje su juo namie metus,du...jau turit staza todel ir gaunat ta minimalia ismoka.
aisku, kad DB dzin jus viena tuos vaikus auginat ar su vyru ar penkiais.
bukit geros, neklaidinkitir nerasinekit bilia parasyt
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 10, 20:14)
neturiu laiko cia sedet kasdien, kaip kazkas net neskaiciau visko, kas parasyta.
rasau tik tom kam skirta mano info, nes to nezino 50 % tu kurios gali tom ismokom pasinaudot
Jei jus niekad nesate dirbus, neturit jokio darbo stazo atsistoje i DB gausite minimalia bedarbio pasalpa, nes vaiko prieziura yra uzskaitomas, kaip vieni ar tai du metai darbo stazo (buvot ne vaiko prieziuros atostogos ar kazkaip panasiai, nznau kaip jos tiksliai vadinas, kaip komentuoja cia...) T.y.jus pagimde vaika ir pratupeje su juo namie metus,du...jau turit staza todel ir gaunat ta minimalia ismoka.aisku, kad DB dzin jus viena tuos vaikus auginat ar su vyru ar penkiais.
Jei jus niekad nesate dirbus, neturit jokio darbo stazo atsistoje i DB gausite minimalia bedarbio pasalpa, nes vaiko prieziura yra uzskaitomas, kaip vieni ar tai du metai darbo stazo (buvot ne vaiko prieziuros atostogos ar kazkaip panasiai, nznau kaip jos tiksliai vadinas, kaip komentuoja cia...) T.y.jus pagimde vaika ir pratupeje su juo namie metus,du...jau turit staza todel ir gaunat ta minimalia ismoka.aisku, kad DB dzin jus viena tuos vaikus auginat ar su vyru ar penkiais.
Jeigu mama buvo vaiko prieziuros atostogose,tai ji turi staza,nes be stazo nieks i sias atostogas neisleidzia,na kaip jums nedasunta.Ir i birza kai istoja,po vaiko prieziuros atostogu,jai priklauso pasalpa,nes stazo turi. Ir visai ne minimalia(350 lt) gali gauti,o net ir maximalia(650 lt)
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 10, 20:21)
Jeigu mama buvo vaiko prieziuros atostogose,tai ji turi staza,nes be stazo nieks i sias atostogas neisleidzia,na kaip jums nedasunta.Ir i birza kai istoja,po vaiko prieziuros atostogu,jai priklauso pasalpa,nes stazo turi.
kas kalba apie vaiko prieziuros atostogas ? paskaitykit, ka parasiau
nedasunta ne man
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 10, 20:25)
kas kalba apie vaiko prieziuros atostogas ? paskaitykit, ka parasiau
nedasunta ne man
nedasunta ne man
"...Jei jus niekad nesate dirbus, neturit jokio darbo stazo atsistoje i DB gausite minimalia bedarbio pasalpa, nes vaiko prieziura yra uzskaitomas, kaip vieni ar tai du metai darbo stazo (buvot ne vaiko prieziuros atostogos ar kazkaip panasiai, nznau kaip jos tiksliai vadinas, kaip komentuoja cia...) ..."
O kas cia kur pariskinau!?
vaiko prieziura, bet ne atostogos, kai tu dirbi ir iseini is darbo tu atostogu
Papildyta:
pvz Onute niekad nedirbo, nespejo ar nenorejo tai jau jos bedos
ta pat Onute pastoja, pagimdo ir po 1 ar 2 metu (to tikrai nezinau) eina i D.birza ir gauna minimalia bedarbio pasalpa nes skaitos kad turi darbo staza, nes vaiko prieziura(pavadinkit ja kitaip jei netinka, kaip as vadinu) uzskaitoma kaip darbo stazas.
todel ir rasiau, kad net cigones gauna ta bedarbio pasalpa. o ar yra kas mates dirbancia cigone ? as ne.
Papildyta:
ta pat Onute pastoja, pagimdo ir po 1 ar 2 metu (to tikrai nezinau) eina i D.birza ir gauna minimalia bedarbio pasalpa nes skaitos kad turi darbo staza, nes vaiko prieziura(pavadinkit ja kitaip jei netinka, kaip as vadinu) uzskaitoma kaip darbo stazas.
todel ir rasiau, kad net cigones gauna ta bedarbio pasalpa. o ar yra kas mates dirbancia cigone ? as ne.
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 10, 20:31)
Jus gi saket,kad niekur nedirbus galima iseiti i vaiko prieziura,o dabar sakot,kad kai is darbo iseini i juos tokiu atostogu ar kaip cia pavadint,net nezinau nera.Kai dirbi,tada tave isleidzia i vaiko prieziuros atostogas,o ne kada iseini is darbo,ar visai nedirbi.
Jus jau taip nusisnekat cia,kad vargu ar pati suprantat apie ka kalbat
Papildyta:
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 10, 20:36)
Papildyta:
Papildyta:
Neuzskaitoma tokia prieziura vaiko kaip stazas.
manes jau seniai nieks nestebina, bet cia tiesa pasakius as pakraupus !
man uzskaite, Onutei uzskaite cigonem uzskaito.
nerasykit nesamoniu !
nerasykit nesamoniu !
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 12, 11:28)
manes jau seniai nieks nestebina, bet cia tiesa pasakius as pakraupus !
nerasykit nesamoniu !
nerasykit nesamoniu !
Baikit irodinet savo netiesa.Jus vienintele kuriai uzskaite,dziaukites,bet kitu neklaidinkit
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 12, 11:45)
Baikit irodinet savo netiesa.Jus vienintele kuriai uzskaite,dziaukites,bet kitu neklaidinkit
juokinga, bet kartu ir graudu
Kad ir koks beprasmiškas iš tuščias pastarasis ginčas atrodytų, vis dėlto iškeltu klausimu susidomėjau
Jeigu, kaip sako Savannaa, niekur nedirbęs žmogus po motinystės/tėvystės atostogų gali, įsiregistravęs Darbo biržoje, gauti bedarbio pašalpą, tai reiškia, kad atostogų metu jis turėjo būti valstybės draudžiamas nedarbo draudimu.
EGAS sistemoje pasidomėjau, kaip buvo man (pirmas vaikas gimė man esant paskutiniame kurse, todėl reikiamo stažo neturėjau, pašalpos negavau). Matau, kad buvau valstybės lėšomis draudžiama tik bazinei pensijai. Taigi trejus metus kaupėsi tik stažas pensijai gauti. Nieko, susijusio su nedarbo draudimu, nėra.
Jeigu, kaip sako Savannaa, niekur nedirbęs žmogus po motinystės/tėvystės atostogų gali, įsiregistravęs Darbo biržoje, gauti bedarbio pašalpą, tai reiškia, kad atostogų metu jis turėjo būti valstybės draudžiamas nedarbo draudimu.
EGAS sistemoje pasidomėjau, kaip buvo man (pirmas vaikas gimė man esant paskutiniame kurse, todėl reikiamo stažo neturėjau, pašalpos negavau). Matau, kad buvau valstybės lėšomis draudžiama tik bazinei pensijai. Taigi trejus metus kaupėsi tik stažas pensijai gauti. Nieko, susijusio su nedarbo draudimu, nėra.