Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

QUOTE(gabrielyyyte @ 2011 04 06, 12:15)
Dar karteli noriu sugrysti prie to klausimo jei nesu prisitesusi alimentu tai negaliu gauti socialines pasalpos 315lt(esu bedarbe), gaunu tik uz vaikuti 315lt, jeigu as prisiteisu alimentus dalesikim kokius300lt tai mano pajamos jau skaitysis 300lt ??ir musu su vaiku pasalpa visitek nebesigaus 630lt (315+315)taip? begausim ko truksta iki 630lt kaip suprantu?? tai pvz 630-300(alimentu pinigai)=270lt per abu su vaiku begautume?  g.gif

Taip,jus gausit ant dvieju tik tuo atveju jeigu prisiteisit alimentus,jei daleiskim prisiteisit 300 lt ir vyras mokes juos,tai jums skaiciuosis taip ((2*350)-300)*0.9=360 cia tokia pasalpa i menesi iseina dviems.
Atsakyti
QUOTE(gabrielyyyte @ 2011 04 06, 12:15)
Dar karteli noriu sugrysti prie to klausimo jei nesu prisitesusi alimentu tai negaliu gauti socialines pasalpos 315lt(esu bedarbe), gaunu tik uz vaikuti 315lt, jeigu as prisiteisu alimentus dalesikim kokius300lt tai mano pajamos jau skaitysis 300lt ??ir musu su vaiku pasalpa visitek nebesigaus 630lt (315+315)taip? begausim ko truksta iki 630lt kaip suprantu?? tai pvz 630-300(alimentu pinigai)=270lt per abu su vaiku begautume?  g.gif

alimentai skaitysis seimos pajamos (700-300)*0,9=360lt mirksiukas.gif per abu su vaiku...
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 06, 12:21)
alimentai skaitysis seimos pajamos (700-300)*0,9=360lt mirksiukas.gif per abu su vaiku...

tai taip iseina kad nelabai ir apsimoka jei as dabar uz vaikuti gaunu 315lt... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(gabrielyyyte @ 2011 04 06, 12:46)
tai taip iseina kad nelabai ir apsimoka jei as dabar uz vaikuti gaunu 315lt... verysad.gif

na cia jau jums spresti,apsimoka ar ne.Bet jeigu kartais vyras nustos moketi,kai prisiteisit alimentus,tai galit iskart kreiptis i vaiku islaikimo fondair i anstolius,o taip tai jokiu garantiju neturit,kad tikrai toliau mokes.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 06, 09:18)
Ir vistiek savo tvirtinat,man juokas jau ima  biggrin.gif  man idomu tada kodel vyras mano nieko negavo,kodel daug kas neturi stazo atsistoja i birza ir irgi negauna,gal jus paaiskinsit?

uzjauciu jus tikrai nuosirdziai , jei nesuprantat , ka rasau 4u.gif

reiskia skiriasi tas jusu vyras kazkuo, nuo tu kurios gauna. isigilinkit, pasidomekit, kad neklaidintumet. cia tema ne apie vyrus, kurie negauna bedarb pasalp, o apie zmones, kurie vieni augina vaikus.
jau atsakiau i jusu klausima, jei supratot, aisku.
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 06, 15:01)

reiskia skiriasi tas jusu vyras kazkuo, nuo tu kurios gauna. isigilinkit, pasidomekit, kad  neklaidintumet. cia tema ne apie vyrus, kurie negauna bedarb pasalp, o apie zmones, kurie vieni augina vaikus.

Cia jus klaidinat ir nenorit to pripazint tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 06, 14:01)
reiskia skiriasi tas jusu vyras kazkuo, nuo tu kurios gauna. isigilinkit, pasidomekit, kad  neklaidintumet. cia tema ne apie vyrus, kurie negauna bedarb pasalp, o apie zmones, kurie vieni augina vaikus.

Darbo biržoje nėra jokių lengvatų tėvams, vieniems auginantiems vaikus. Aš registravausi tik prieš kelias savaites, tai jau žinau, ką šneku mirksiukas.gif Anketoje yra pažymimas tik toks punktas, kad šeimoje yra vaikų iki 8 metų, ir niekam neįdomu, vienas ar abu tėvai jį/juos augina mirksiukas.gif Čia Soc. paramos skyrius į tai kreipia dėmesį.
Ir bedarbio pašalpos skyrimo tvarka paaiškinta buvo ne kartą man biržoje, lygiai taip, kaip minėjo kitos mamytės - pagal darbo stažą. Motinystės atostogos (į kurias įmanoma išeiti TIK DIRBANT) įskaičiuojamos į tą stažą. Jei mama nedirbo laukdamasi, tai ji ir negalėjo išeiti į motinystės atostogas.
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 06, 15:01)

o jums neatrodo keista, kad tik jus viena teisi? o visos likusios jums bando paaiskinti kad kalbate niekus... g.gif
jus pati dar karteli pasigilinkit ir pasidomekit, o tada pakalbesim kas jus suklaidino..
o del tevu, kurie augina vieni vaikus- tai zinokit- kad nei birzoje, nei socialiniam- jie jokiu papildomu lengvatu neturi.... schmoll.gif
socialiniam visi zmones yra lygus- arba mazai uzdirbantys (350lt/men) arba virsijantys sia suma....

http://www.socmin.lt...x.php?386850512
http://www.socmin.lt....php?1189177490
http://www.ldb.lt/In...rbo_ismoka.aspx
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 06 balandžio 2011 - 17:13
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 06, 17:08)
o del tevu, kurie augina vieni vaikus- tai zinokit- kad nei birzoje, nei socialiniam- jie jokiu papildomu lengvatu neturi

Aš gal neišsamiai parašiau dėl to dėmesio kreipimo - jūs visiškai teisi, papildomų lengvatų jokių nėra. Tas dėmesio kreipimas yra tame, kad nesvarbu, ar įrašytas vaiko tėvas gimimo liudijime, jis neįskaičiujams į šeimos sudėtį ir neimamos jo pajamos (čia palyginimui su tuo, kaip Vilniaus darželiuose traktuojami tėvai, vieni auginantys vaikus... doh.gif ). Pažymą apie šeimos sudėtį galima išsiimti gyventojų registre (kainuoja 10 Lt neskubi) arba, jei mama su vaiku registruoti tame būste, kur faktiškai gyvena - pažymą iš seniūnijos. Tiesiog gali to paprašyti, jei vaiko tėvas yra įrašytas gimimo liudijime, kaip įdorymo dėl asmenų skaičiaus šeimoje.
Atsakyti
QUOTE(Elentari @ 2011 04 06, 18:36)
Aš gal neišsamiai parašiau dėl to dėmesio kreipimo - jūs visiškai teisi, papildomų lengvatų jokių nėra. Tas dėmesio kreipimas yra tame, kad nesvarbu, ar įrašytas vaiko tėvas gimimo liudijime, jis neįskaičiujams į šeimos sudėtį ir neimamos jo pajamos (čia palyginimui su tuo, kaip Vilniaus darželiuose traktuojami tėvai, vieni auginantys vaikus...  doh.gif ). Pažymą apie šeimos sudėtį galima išsiimti gyventojų registre (kainuoja 10 Lt neskubi) arba, jei mama su vaiku registruoti tame būste, kur faktiškai gyvena - pažymą iš seniūnijos. Tiesiog gali to paprašyti, jei vaiko tėvas yra įrašytas gimimo liudijime, kaip įdorymo dėl asmenų skaičiaus šeimoje.

as ir galvoju is kur ta fraze yra atsiradusi "tevai vieni auginantys vaikus"... tikriausiai tai aktualu tik darzeliu kompensacijoms mirksiukas.gif ir vmi - nes gali sau vienai pnpd taikyti... o daugiau kazkaip as jokiu lengvatu nepastebejau...
seimos sudetis normali- (mama ir vaikas)- o jokiu kitokiu ismoku, ar priemoku, nei seimose (tetis, mama ir vaikas) jie papildomai tikrai negauna...
Atsakyti
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 06, 17:48)
as ir galvoju is kur ta fraze yra atsiradusi "tevai vieni auginantys vaikus"... tikriausiai tai aktualu tik darzeliu kompensacijoms mirksiukas.gif  ir vmi - nes gali sau vienai pnpd taikyti... o daugiau kazkaip as jokiu lengvatu nepastebejau...
seimos sudetis normali- (mama ir vaikas)- o jokiu kitokiu ismoku, ar priemoku, nei seimose (tetis, mama ir vaikas) jie papildomai tikrai negauna...

tevai auginantys vaikus vieni ir dirbantys VT, papildomai gauna 7 dienas atostogu per metus.
Atsakyti
QUOTE(lyggi.. @ 2011 04 06, 20:36)
tevai auginantys vaikus vieni ir dirbantys VT, papildomai gauna 7 dienas atostogu per metus.

aha sita zinau- 166str. 2d. 2p. kasmetines minimalios atostogos trunka 35d. vietoj 28d., bet nerandu parasyta, kad tik VT dirbantiems? g.gif
siaip dar geras straipsnis yra 214, ten nebutina but vienisai, kad gauti papildomu poilsio dienu...
Atsakyti