Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvai, auginantys vieni vaikus

[/quote]

pritariu jolanciukui, jei alimentai nesutvarkyti- mama neturi teises gauti soc paramos... (tik vaikas(-ai)).
ta suma 350lt nieko doro nepasako, nes vienam asmeniui ismokama suma yra lygi (350-90%=315lt) taigi jei gavo 350lt- idomu butu suzinoti kokia jos seimos sudetis ir kiek vaiku iki 24 metu vis dar priklauso seimai.... jei ji liko viena su vienu vaiku- tai 350lt tikrai gauti negalejo- max 315lt (ir tie patys uz vaika).... (o like pinigeliai tikrai ne soc parama, geriau tegul mama el saskaita pasitikrina, suzinos, kas, kiek ir uz ka pervede).
o del to, kad kiekvienas teisiu save laiko, tai siais zodziais nesisvaistyciau be reikalo neisigilinusi pilnai i situacija.. mirksiukas.gif
[/quote]

cia ne tik teisus bet dar ir sekliai morkos lotuliukas.gif
klausianciai mamai bandau pagelbet. ji tikrai ras tai ko iesko ir cia pateikiami skaiciavimai jai tikrai iki vienos vietos mirksiukas.gif
mano mineta moteris turi 2 vaikus mokinius, paauglius.kas jai tuos pinigus perveda tikrai neklausiu, nes nesu seklys morka smile.gif
ar 315 ar 350 gavo tiksliai negaliu pasakyt. kazkodel atrodo, kad 350 minejo... gerai, kad isvis dar kazka kazkas gauna smile.gif

klaususiai mamai, kuri klause del pasalpos net jei jus neturit jokio darbo stazo eikit i darbo birza ir pusmeti gausit 350 lt (vaiko prieziura yra uzskaiciuojama, kaip darbo stazas tik nznau viena du ar tris metus uzkaito...)
Sekmes
Atsakyti
[quote=Savannaa,2011 04 05, 21:01]

[/quote]

pritariu jolanciukui, jei alimentai nesutvarkyti- mama neturi teises gauti soc paramos... (tik vaikas(-ai)).
ta suma 350lt nieko doro nepasako, nes vienam asmeniui ismokama suma yra lygi (350-90%=315lt) taigi jei gavo 350lt- idomu butu suzinoti kokia jos seimos sudetis ir kiek vaiku iki 24 metu vis dar priklauso seimai.... jei ji liko viena su vienu vaiku- tai 350lt tikrai gauti negalejo- max 315lt (ir tie patys uz vaika).... (o like pinigeliai tikrai ne soc parama, geriau tegul mama el saskaita pasitikrina, suzinos, kas, kiek ir uz ka pervede).
o del to, kad kiekvienas teisiu save laiko, tai siais zodziais nesisvaistyciau be reikalo neisigilinusi pilnai i situacija.. mirksiukas.gif
[/quote]
cia ne tik teisus bet dar ir sekliai morkos lotuliukas.gif
klausianciai mamai bandau pagelbet. ji tikrai ras tai ko iesko ir cia pateikiami skaiciavimai jai tikrai iki vienos vietos mirksiukas.gif
mano mineta moteris turi 2 vaikus mokinius, paauglius.kas jai tuos pinigus perveda tikrai neklausiu, nes nesu seklys morka smile.gif
ar 315 ar 350 gavo tiksliai negaliu pasakyt. kazkodel atrodo, kad 350 minejo... gerai, kad isvis dar kazka kazkas gauna smile.gif

klaususiai mamai, kuri klause del pasalpos net jei jus neturit jokio darbo stazo eikit i darbo birza ir pusmeti gausit 350 lt (vaiko prieziura yra uzskaiciuojama, kaip darbo stazas tik nznau viena du ar tris metus uzkaito...)
Sekmes
[/quote]
Kodel jus tokia isitikinusi,kad butent 350 lt gaus,o ne 650 lt!? smile.gif be to klausianti mama klause ar gaus soc.pasalpa uz save,o ne bedarbio pasalpa kaip jusu mama.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 05 balandžio 2011 - 20:06
QUOTE(vikosiuks @ 2011 04 05, 14:25)
as jus tik pataisiau del formules mirksiukas.gif
nematau tikslo pyktis, juk kalbam apie ta pati mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif

Tai jūs jau mane vieną kartą pataisėte, tai nesupratau, kam taisyti antrą kartą biggrin.gif Ai, žodžiu, susitaikom, viskas gerai 4u.gif
Atsakyti
Kodel jus tokia isitikinusi,kad butent 350 lt gaus,o ne 650 lt!? smile.gif be to klausianti mama klause ar gaus soc.pasalpa uz save,o ne bedarbio pasalpa kaip jusu mama.

aisku, kad neisitikinus. miniu tokia suma del kurios esu garantuota( jei neturi stazo jokio..)
koks skirtumas kaip tai vadinas, soc ar bedarbio, kiekvienas atsirinks ir prisitaikys sau smile.gif nemanau, kad mano pateikta info kazka klaidina ar gali but kazkam kenksminga biggrin.gif
mano mama jokiu pasalpu negauna, nes jos nera biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 05, 21:19)
aisku, kad neisitikinus. miniu tokia suma del kurios esu garantuota( jei neturi stazo jokio..)
koks skirtumas kaip tai vadinas, soc ar bedarbio, kiekvienas atsirinks ir prisitaikys sau  smile.gif  nemanau, kad mano pateikta info kazka klaidina ar gali but kazkam kenksminga  biggrin.gif
mano mama jokiu pasalpu negauna, nes jos nera  biggrin.gif

Labai didelis skirtumas,kur bedarbio pasalpa(moka birza),kur soc.pasalpa(moka soc.skyrius),be to jei stazo neturi bedarbio pasalpos negausi.
Taigi raset

...mama gavo 350 lt atstovejus 6 men DB tai zinau tikrai. jokiu alimentu ji negauna, i teisma nesikreipe...
Be to atstovejus puse metu paraset,o ne stovedama birzoj gaudinejo,todel klaidinat zmones,po tokiu paskaitymu,eis kaip dundukai atsiprasant i birza ir sakys,va atstovejau puse metu,man priklauso pasalpa 350 lt,jeigu rasot,tai nors vardinkit normaliai pasalpas,nes tikrai klaidinat zmones smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 05, 21:19)
koks skirtumas kaip tai vadinas, soc ar bedarbio, kiekvienas atsirinks ir prisitaikys sau  smile.gif  nemanau, kad mano pateikta info kazka klaidina ar gali but kazkam kenksminga  biggrin.gif
mano mama jokiu pasalpu negauna, nes jos nera   biggrin.gif

dar ir koks skirtumas mirksiukas.gif juk einama i skirtingas istatigas skirtingu pinigeliu...
je netycia mamyte prisiskaicius nueis i socialini bedarbio pasalpos prasyti arba i birza soc pasalpos... lotuliukas.gif (pacios gal ne visos atsirinks, bet bendrom jegom tikrai atrankiosim mirksiukas.gif )

----------------------------
p.s. viskas tvarkoj nesipykim mamtytes, tema tam ir yra, kad viena kita pataistytumem ar patikslintumem kur kokiu pinigeliu priklauso ar nepriklauso drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
o sekliai morkos tai mes visos blush2.gif , kas teisybe tas ne melas..... labirintuose kitaip pasiklysti galima...
Papildyta:
QUOTE(Elentari @ 2011 04 05, 21:15)
Tai jūs jau mane vieną kartą pataisėte, tai nesupratau, kam taisyti antrą kartą  biggrin.gif Ai, žodžiu, susitaikom, viskas gerai  4u.gif

rasinejantis kartais kyla visokiu nesusipratimu mirksiukas.gif , svarbu kad dabar viska isiaiskinom ir viena kita supratom mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 05 balandžio 2011 - 20:47
QUOTE(JOLANCIUK @ 2011 04 05, 21:23)
Labai didelis skirtumas,kur bedarbio pasalpa(moka birza),kur soc.pasalpa(moka soc.skyrius),be to jei stazo neturi bedarbio pasalpos negausi.
Taigi raset

...mama gavo 350 lt atstovejus 6 men DB tai zinau tikrai. jokiu alimentu ji negauna, i teisma nesikreipe...
Be to atstovejus puse metu paraset,o ne stovedama birzoj gaudinejo,todel klaidinat zmones,po tokiu paskaitymu,eis kaip dundukai atsiprasant i birza ir sakys,va atstovejau puse metu,man priklauso pasalpa 350 lt,jeigu rasot,tai nors vardinkit normaliai pasalpas,nes tikrai klaidinat zmones  smile.gif

man tai nebutu jokio skirt kas moketu pinigus, svarbu, kad moketu
ta mama kuri stovejo DB, ji po 6 men is spc gavo pasalpa
kitas zmogus atsistojo i darbo birza kai vaikui buvo 3 metai ir gavo uz men 350 lt jokio stazo nereit turet-as gi rasiau, kad vaiko prieziura yra uzskaitoma, kaip stazas...neturiu nei kantrybes nei laiko cia rasinet
jus klaidinat, nes nezinot !!!
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 05, 21:46)
kitas zmogus atsistojo i darbo birza kai vaikui buvo 3 metai ir gavo uz men 350 lt jokio stazo nereit turet-as gi rasiau, kad vaiko prieziura yra uzskaitoma, kaip stazas...neturiu nei kantrybes nei laiko cia rasinet

tai niekas ir nesigincija, kad VPA skaiciuojamos i staza mirksiukas.gif norint gauti birzos pasalpa reikia tureti 18men darbo stazo per paskutinius 36men. (taip pat yra visokie niuansai iseitines, kompensacijos, kurios taip pat itakoja darbo birzos ismokos laikotarpi - tiesiog ji gali nukelti keletui menesiu).
tik neviskas cia aisku, del tu 350lituku, nes socialiniame yra nurodytos kelios taisykles, kurias turi atitikti kiekvienas seimos narys, jei bent vienas seimos narys neatitinka- tai soc parama seimai nepriklauso, arba priklauso tik vaikui (-ams) mirksiukas.gif ir vienam asmeniui ismokama suma yra 315lt.
na bet turint omeny, kad jums nesvarbu kuri istatiga ismoka- tai kazkaip dabar suprantu kodel vienur 350lt ismokejo socialinis, kitoj zinutes birza...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikosiuks: 05 balandžio 2011 - 21:00
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 05, 21:46)

Patikekit manim,as tai zinau ka rasau,nes atrasiau tai mamai i rupima jai klausima,o ka dabar jus rasot,tai tikrai ne i ta tema mirksiukas.gif
Be to pati sau priestaraujat,rasot kad stazo nereikia tureti,bet sakot,kad bunant vaiko prieziuroje ir skaitosi stazas.Taip kad klaidinat jus,nes jeigu nebuvo mamyte VPA ir neturejo stazo pries tai,jai bedarbio pasalpa nepriklausis.VSIO,as savo issakiau biggrin.gif
Atsakyti
dar kart rasau tom kurios niekad nera dirbe-darbo birzoje gausite puse metu 350 lt pasalpa
ja gauna net cigones kurios niekad nedirbo ir nedirbs
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2011 04 05, 23:27)
dar kart rasau tom kurios niekad nera dirbe-darbo birzoje gausite puse metu 350 lt pasalpa
ja gauna net cigones kurios niekad nedirbo ir nedirbs

Ir vistiek savo tvirtinat,man juokas jau ima biggrin.gif man idomu tada kodel vyras mano nieko negavo,kodel daug kas neturi stazo atsistoja i birza ir irgi negauna,gal jus paaiskinsit?
"Teisė į nedarbo socialinio draudimo išmoką
jeigu:

* iki įsiregistravimo teritorinėje darbo biržoje turite ne mažesnį kaip 18 mėn. nedarbo draudimo stažą per paskutinius 36 mėn."

http://www.ldb.lt/In...rbo_ismoka.aspx

Paaiskinkite kas tai tada reiskia?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 06 balandžio 2011 - 08:21
Dar karteli noriu sugrysti prie to klausimo jei nesu prisitesusi alimentu tai negaliu gauti socialines pasalpos 315lt(esu bedarbe), gaunu tik uz vaikuti 315lt, jeigu as prisiteisu alimentus dalesikim kokius300lt tai mano pajamos jau skaitysis 300lt ??ir musu su vaiku pasalpa visitek nebesigaus 630lt (315+315)taip? begausim ko truksta iki 630lt kaip suprantu?? tai pvz 630-300(alimentu pinigai)=270lt per abu su vaiku begautume? g.gif
Atsakyti