merginos, cia siulo kursus bedarbems vienisoms mamoms, atlankot 2 sav. po 5 val. - gaunat sertifikata. Gal pades ieskant darbo
email: info@sidmc.org
Klausiau kitoj temoj, bet nieks neatsakė, tai paklausiu čia.
Gal kas nors galėtų pakomentuoti šitą sakinį? - "išlaidos už būsto naudingojo ploto šildymą viršija 20 procentų skirtumo tarp šeimos ar vieno gyvenančio asmens pajamų ir 1 VRP* šeimai ar vienam gyvenančiam asmeniui dydžio;..."
pvz., gyvenam dviese su sūnum (mokyklinis), tai tas VRP skaičiuojasi tik man ar ir vaikui?
Gal kas nors galėtų pakomentuoti šitą sakinį? - "išlaidos už būsto naudingojo ploto šildymą viršija 20 procentų skirtumo tarp šeimos ar vieno gyvenančio asmens pajamų ir 1 VRP* šeimai ar vienam gyvenančiam asmeniui dydžio;..."
pvz., gyvenam dviese su sūnum (mokyklinis), tai tas VRP skaičiuojasi tik man ar ir vaikui?
QUOTE(Rinesa @ 2010 11 17, 16:08)
Klausiau kitoj temoj, bet nieks neatsakė, tai paklausiu čia.
Po 1 VRP kiekvienam šeimos nariui
Ačiū liepa1
Ar gerai gaudaisi tokiuose reikaluose?
Ar gerai gaudaisi tokiuose reikaluose?
QUOTE(Rinesa @ 2010 11 17, 17:03)
Na anksčiau susidurdavau tai buvau išsinagrinėjusi įstatymą, dabar ne
QUOTE(saule08 @ 2010 09 07, 11:57)
kai busimas tevelis gris nueikit pas notara, kur bus parasytas ir anspauduotas vaiko tevo suikimas, kad laukiesi jo vaiko. kai vaikiukas gims tada su tuo notarisku suikimu eisi ir registruosi vaikiuka. tik vaikas tures jau tevo pavarde ir tetis bus irasytas. jei notarisko patvirtinimo neturesi, gimimo liudijime prie tevo bus padeti --------
QUOTE(negriuke @ 2010 09 07, 13:46)
Nemeluok , jei tėvai nesusituokę, vaikas gali turėti mamos pavardę net jei yra įrašytas vaiko tėtis. Bet ruta vysnia klausia ne to. Tačiau aš nežinau ką jai patarti. Bet kad gautum už sve išmokas, turėsi nustatyti tėvystę, kitu atveju pinigėlius gaus tik vaikai (po 315 Lt). Dar yra kažkokia galimybė parašyti kažkokį raštą, kuriame tu prisipažįsti, kad turėjai vienos nakties nuotykį ir nežinai nei vaiko tėvo vardo, nei kur gyvena... Ir dar klausimas, ką jūs norite tvarkytis?
pavarde gali ir tevo ir mamos turet vaikas - nesvarbu susituoke tevai ar ne
ka tvarkytis norejau... as noriu del soc busto stot i eile, bet jau kitaip pasisuko viskas, tai tiesiog parasys pas notara kad vaika pripazista, kad mokes islaikyma (isipareigos) ir viskas
na, mum teks atskirai gyvent kuri laika - vaiko tevas uzsienyje gyvena, tai as jau is patirties po skyrybu zinau, kad nieko negalima planuot ir viska reik apgalvot... taigi, noriu del visko apsidraust, kad jei netycia ateity nesusiklostys - turet ramybe
QUOTE(aanetaa @ 2011 01 04, 22:46)
labas noreciau paklaisti ar galeciau gauti kokia pasalpa jei auginu waika wiena 2m , tewas liudijime neirasytas esu moksleive dar 12klasei.O MAN PRIKLAUSYTU SOC.PASALPA
Priklausis jums pasalpa.
"vaikai nuo 16 iki 18 metų:
mokosi (baigus jas iki tų pačių metų rugsėjo 1 d.);"
Gal kas zinot,as gaunu kompensacija uz buta ir tuos pinigelius uz vaika neiskaiciuoja kaip i pajamas.O jei gauciau is uzsienio pinigelius uz vaikus,tai jie pagal viska taip pat turetu neisiskaiciuoti
sos gal galit man patart tokiu dalyku. vakar atejo mano antras eks, burbedamas, kad...
na, is pradziu. tarkim, ltvoje ner tokios savokos kaip vienisa mama. ta as suprantu, bet kas susije su valdisku darbu, yra toks dalykas kaip NPD, kur mamos, kurios vienos augina vaikus- ta as suprantu kaip tai, kad vaiko gyven vieta nustatyta su mama? ar as klystu?- taigi, tokios mamos gauna didesni NPD.
su pirmu vyru issiskyriau, ir kai nuejau i darba, istuokos nutarti atnesiau, man kitaip paskaiciavo ta npd, zodziu, 50lt daugiau ar kazkas panasaus.
o dabar gime antras vaikas, su jo tevu nebuvom ofic susituoke, tai kaip institucijos zino, kad mes jau su vaiko tevu nebe kartu? taigi, as is seniunijos isemiau pazyma, kur bute registruoti tik as ir du vaikai - ir nunesiau i sodra, kad man didesnis npd butu. ar as kazka ne taip darau, ta prasme, ar tai sukciavimas?
bet dabar as nesuprantu, kaip su vaiko tevu, kuris kartu negyvena (nes jis burba del tos mano pazymos) logiskai, paemus, jei vaiko tevas moka alimentus vaikui - tai toks tevas irgi "turi" vaika, nors tas vaikas ir negyvena kartu su juo. tokiam vyrui, pvz, darbinantis, ar reik nesti vaiko gim liudijima, -juk jei jis islaiko vaika, tai darbdavys ir jam paskaiciuoja kitaip ta npd, nei tarkim, viengungiui?
na, is pradziu. tarkim, ltvoje ner tokios savokos kaip vienisa mama. ta as suprantu, bet kas susije su valdisku darbu, yra toks dalykas kaip NPD, kur mamos, kurios vienos augina vaikus- ta as suprantu kaip tai, kad vaiko gyven vieta nustatyta su mama? ar as klystu?- taigi, tokios mamos gauna didesni NPD.
su pirmu vyru issiskyriau, ir kai nuejau i darba, istuokos nutarti atnesiau, man kitaip paskaiciavo ta npd, zodziu, 50lt daugiau ar kazkas panasaus.
o dabar gime antras vaikas, su jo tevu nebuvom ofic susituoke, tai kaip institucijos zino, kad mes jau su vaiko tevu nebe kartu? taigi, as is seniunijos isemiau pazyma, kur bute registruoti tik as ir du vaikai - ir nunesiau i sodra, kad man didesnis npd butu. ar as kazka ne taip darau, ta prasme, ar tai sukciavimas?
bet dabar as nesuprantu, kaip su vaiko tevu, kuris kartu negyvena (nes jis burba del tos mano pazymos) logiskai, paemus, jei vaiko tevas moka alimentus vaikui - tai toks tevas irgi "turi" vaika, nors tas vaikas ir negyvena kartu su juo. tokiam vyrui, pvz, darbinantis, ar reik nesti vaiko gim liudijima, -juk jei jis islaiko vaika, tai darbdavys ir jam paskaiciuoja kitaip ta npd, nei tarkim, viengungiui?
iškilo klausimas.auginu viena vaiką tėvas neįrašytas.Norėčiau paklausti ką turėčiau daryti, kad soc. pašalpą gautume tiek vaikas tiek aš?suprantu kad reikia kreiptis į teismą dėl tėvystės nustatymo, tačiau žinau tik vaiko tėvo vardą ir pavardę, kur jis šiuo metu gyvena net neįsivaizduoju,jis ne Lt pilietis, nes jau daugiau nei 3 metai nebendraujam.ar tokiu atveju teismas gali įrodyti jo tėvystę?ir ar neįrodžius tėvystės mums pašalpa jau priklausytu abiems?
Laba diena. Sakykit, o alimentai ir pinigeliai, kuriuos gaunam is GVIF ar ieina i bendras pajamas? Ta prasme, skaiciuojant seimos pajamas gauti soc.parama, nemokama maitinima mokykloj...