sveikos, merginos. Gal kuri nors zinosite atsakyma i mano klausima, buciau labai dekinga:
esu 2 metai kaip issiskyrusi, teismo nutartyje yra nuspresta, jog vyras turi moketi po 400 lt/men alimentu. Skaiciuota ne pagal uzdarbi ar pan., o bendru susitarimu ir tiek.
Dabar jau esu 6 men. kai bedarbe, sumasciau gaut vaikui nemokamus pietus mokykloje. Nuejau i pasalpu skyriu susitvarkyti dokumentus, man ten pareiske, jog per tuos du metus ivyko kelios alimentu indeksacijos, ir man dabar reikia eit pas antstoli, sumoket jam 160 lt, kad jis per teisma ar kazkaip kitaip gautu nauja alimentu perskaiciavima.
Man to perskaiciavimo nereikia, ex vyras yra bedarbis ir tikrai as is jo nieko daugiau negausiu. T.y., as pretenziju nereiskiu. Ar man butina vistiek tvarkytis ta indeksacija??? nes moteriske pasalpu skyriuj baisia prigasdino, kad as niek onegausiu, jei nepristatysiu tu alimentu perskiaciavimo.
Skambinau keliems antstoliams, tie tik peciais trukcioja, sako - kam jums to reikia, mes juk arestuosime vyro saskiatas ir pan., tures zmogus daug problemu. Musu santykiai yra normalus, as visai nenoriu, kad jis turetu problemu. tai kaip cia yra? Gal kuri zinote, susidurete???
Tiesa sakant, net nezinau, nuo kur pradet aiskintis....
is anksto aciu pakonsultavusioms 4u.gif
Noreciau paklaust, ar skyrybu proceso metu galima susitvarkyti soc pasalpa? Nedirbu, auginu sunu ir greit gimdyt.
Situacija greitai-mane besilaukiancia paliko vyras, isejo pas kita. Dabar grysta is uzsienio, ir kai pagimdysiu duosiu skyrybom.
Alimentus sunui prisiteisiau, taciau kol neissiskyre esam soc paramos neduoda. Vyras nemoka alimentu, pajamu 0.
Domintu pagrinde keli klausimai:
1. Ar kai paduosiu skyryboms, galesiu kreiptis del soc paramos, ar tik kai issiskirsiu eiti su liudijimu?
2. Kiek man ir 2 vaikuciams priskaiciuos?
3. Ar i menesines pajamas ieina alimentai? Vyras kaip minejau nemoka. Taip kad realiai pajamos 0.
Situacija greitai-mane besilaukiancia paliko vyras, isejo pas kita. Dabar grysta is uzsienio, ir kai pagimdysiu duosiu skyrybom.
Alimentus sunui prisiteisiau, taciau kol neissiskyre esam soc paramos neduoda. Vyras nemoka alimentu, pajamu 0.
Domintu pagrinde keli klausimai:
1. Ar kai paduosiu skyryboms, galesiu kreiptis del soc paramos, ar tik kai issiskirsiu eiti su liudijimu?
2. Kiek man ir 2 vaikuciams priskaiciuos?
3. Ar i menesines pajamas ieina alimentai? Vyras kaip minejau nemoka. Taip kad realiai pajamos 0.
Lyg radau atsakyma pati
Kai kurioms šeimoms taikomos papildomos sąlygos:
auginančių vaikus iki 18 metų nesusituokusių asmenų, nutraukusių santuoką ar gyvenančių skyrium sutuoktinių šeimos teisę į socialinę pašalpą turi:
*
sudarius teismo patvirtintą sutartį dėl vaiko, kuriam yra pripažinta tėvystė, materialinio išlaikymo arba teismui priteisus šiam vaikui išlaikymą;
*
tėvystės nustatymo, vaiko išlaikymo priteisimo bylos nagrinėjimo teisme laikotarpiu.
.
Deja mano miesto savivaldybeje sake kad vien alimentai kad priteisti nesiskaito reikia istuokos liudijimo. Jei atsispausdinciau is cia http://www.socmin.lt....php?1189177490 ta straipsni, ir nusinesciau kad visgi netgi santuokoje kai priskirti alimentai soc pasalpa priklauso. Manot duos?Ar cia jau per naglai as?
auginančių vaikus iki 18 metų nesusituokusių asmenų, nutraukusių santuoką ar gyvenančių skyrium sutuoktinių šeimos teisę į socialinę pašalpą turi:
*
sudarius teismo patvirtintą sutartį dėl vaiko, kuriam yra pripažinta tėvystė, materialinio išlaikymo arba teismui priteisus šiam vaikui išlaikymą;
*
tėvystės nustatymo, vaiko išlaikymo priteisimo bylos nagrinėjimo teisme laikotarpiu.
.
Deja mano miesto savivaldybeje sake kad vien alimentai kad priteisti nesiskaito reikia istuokos liudijimo. Jei atsispausdinciau is cia http://www.socmin.lt....php?1189177490 ta straipsni, ir nusinesciau kad visgi netgi santuokoje kai priskirti alimentai soc pasalpa priklauso. Manot duos?Ar cia jau per naglai as?
sveikos,
turiu klausymu:)
situacija tokia: mano dukrai 5 metai,lanko darzeli,as 2010 nedirbu,pagal 2009 m mums priklauso 52 lt,nes nesigauna 525 kiekvienam,istekejus nebuvau,vaiko tevas mire pries kelias savaites,susitvarkau vaiko pensija,kiek gaus nezinau,dar jie skaiciuos,dabar suzinojau,kad yra tokia pasalpa!noreciau suzinoti ar ji mums priklauso? http://www.socmin.lt....php?1189177490 taigi musu vieninteles pajamos bus sitie pinigeliai,gyvename pas mano tevus,ten ir prirasytos esam,jie gauna paketus is maisto banko,kreipesi i seniunija del kompensaciju uz sildyma,bet jiems atsake kad negaus nes gyvenam mes ir as nestoviu darbo birzoje.ar taip gali buti?
ar jei noriu gauti tuos 315lt kaip suprantu turiu prisiregistruot darbo birzoje?ar tuos 315 lt gausiu as ar vaikas?
atsiprasau,kad ne viskas cia i tema turbut,bet gal kuri zinot?
is karto aciu
turiu klausymu:)
situacija tokia: mano dukrai 5 metai,lanko darzeli,as 2010 nedirbu,pagal 2009 m mums priklauso 52 lt,nes nesigauna 525 kiekvienam,istekejus nebuvau,vaiko tevas mire pries kelias savaites,susitvarkau vaiko pensija,kiek gaus nezinau,dar jie skaiciuos,dabar suzinojau,kad yra tokia pasalpa!noreciau suzinoti ar ji mums priklauso? http://www.socmin.lt....php?1189177490 taigi musu vieninteles pajamos bus sitie pinigeliai,gyvename pas mano tevus,ten ir prirasytos esam,jie gauna paketus is maisto banko,kreipesi i seniunija del kompensaciju uz sildyma,bet jiems atsake kad negaus nes gyvenam mes ir as nestoviu darbo birzoje.ar taip gali buti?
ar jei noriu gauti tuos 315lt kaip suprantu turiu prisiregistruot darbo birzoje?ar tuos 315 lt gausiu as ar vaikas?
atsiprasau,kad ne viskas cia i tema turbut,bet gal kuri zinot?
is karto aciu
na as db stoviu nuo sausio1d.ta soc pasalpa gaunu jau virs metu as ir maziukas abu po 315lt.ir +52lt uz vaika.cia mano vieninteles buvo pajamos.dabar po teismu jau kartais susimasto tevelis pervesti alimentus.jai gaunu ta menesi tada ta 315lt gaunu tik as vaikas jau nebe.maisto paketai ir jums priklauso.as sakau gal jus pabandykite issiregistruoti is tenai ir su vaiku prisiregistr prie to miesto savivaldybes tada jusu tevelei gales ramei tvarkytis.
sveikos mamos gal kuri zinote kokios turi buti seimos pajamos , kad gautu kompensacija uz apsildyma ir karsta vandeni? menesio pajamos 3 asmenims pas mus apie 1100 lt.
QUOTE(diana34 @ 2010 10 12, 14:35)
sveikos mamos gal kuri zinote kokios turi buti seimos pajamos , kad gautu kompensacija uz apsildyma ir karsta vandeni? menesio pajamos 3 asmenims pas mus apie 1100 lt.
http://www.supermama...howtopic=650741
sia tema perskaityk,ten viska parasyta.
QUOTE(Palme88 @ 2010 09 13, 23:06)
Lyg radau atsakyma pati
*
*
.
*
*
.
Taip Jūs galite gauti ir neišsituokusi soc. pašalpą, tačiau turėsite pristatyti ir vyro pajamas arba pažymą iš darbo biržos!!! Tai va, klausimas ar jūs turėsite tas pažymas...taigi realiai dėl to ir negausite.
Papildyta:
QUOTE(vichy_ @ 2010 10 15, 11:00)
Sveikos,gal galit pasakyt kokiu pinigeliu galeciau prasyt seniunijoj nuo lapkricio men?:stoviu birzoj,puse metu gaunu nedarbo ismoka,lapkriti paskutinis pavedimas bus...auginu viena 5metu vaika,jis lanko darzeli,tevelis gim liud neirasytas.
Kiek aš turiu žinių, tai jūs galite gauti socialinę pašalpą, tačiau, jei nėra vaikelio tėčio, pašalpą gali gauti tik vaikas, tai lygtai būtų 315 litų, dar kompensuotų ir mokesčius už darželį, arba bent jau pusė kainos, dat kompensaciją už šildymą, karštą bei šaltą vandenį (jei gyvenat savame būste). Tai tiek.
Sveikos,
ar man priklauso kokios nors pasalpos. Esu issituokusi,nedirbu,auginu vaika su negalia. Gaunu neigaluma,slauga ir is VIF. tai sudaro 1700lt.
ar man priklauso kokios nors pasalpos. Esu issituokusi,nedirbu,auginu vaika su negalia. Gaunu neigaluma,slauga ir is VIF. tai sudaro 1700lt.
QUOTE(joolita @ 2010 10 22, 07:00)
Sveikos,
su tokiom pajamom niekas nepriklauso